Yeni Taban Kurulumu ,Bitki Ekimi ve yeni Dekor

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Tahsin tarafından 10/01/15 başlatılmıştır.

1. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey Teşekkür Ederim Bu şekilde Daha açıklayıcı oldu Kendimi Pek Testlere Falan Alıştırmak istemiyorum Belki çok zor bir süreç olacak.

Ama bu şekilde Öğrenmek istiyorum

2. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Eki Görüntüle 3553
    Ugur abim ve Hakan beyin öenerileri doğrultusunda Armatürü 5,5 cm daha indirdim aşağıya

Ekli Dosyalar:

3. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28

Ekli Dosyalar:

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey hayırlı olsun, ses sıkıntısını havasını atana kadar biraz yapabiliyor ama ben de hala devam etmişti ki sonrasını biliyorsunuz mili kırık idi. hiç çalıştırmadan bir kontrol etseydiniz iyi olurdu.

5. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey teşekkür ederim Aldığım yerde milini falan kontrol ederek aldım şükür bir sorun yok şu an çok az bir ugultu var rahatsız edecek kadar değil ama.

Yalnız Çıkış borusuna Şelale Aparatını takmak için ufak bir apart olması gerekiyor ama yok malesef şelaleyi takamadım

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    şelale için normal hortumundan bir parça keserek takıyorsunuz

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Şelale apararını takmanıza gerek yok, çok gerekli görmüyorum ki ben de kullanmıyorum.

8. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür Ederim İbrahim bey jeton şimdi düştü :)
    Takmasamda olur gibi ama bakalım

9. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Az önce JBL Feroopol Gübre ile Ista 3 in 1 de elime ulaştı

Gübrelemeye Tam anlamı ile başlıyacaz artık sanırım.

Eki Görüntüle 3579

Ekli Dosyalar:

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tahsin bey yeni filtreniz hayırlı olsun eksik malzemeleri de bir bir tamamlıyorsunuz. Hava attıktan sonra ses sıkıntısı azalacaktır ancak içinde pervane döndüğü için maalesef hiçbir zaman sıfır ses olmuyor.

11. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey çok Teşekkür Ederim Şu an Tek eksiğim Co2 Sistem oda belli bir zaman sonra inşallah

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey biraz önce Eheim Teknik servisi Ali Bey ile görüştüm, malum benim milim kırılıp geldikten sonra yaklaşık bir 10 gün oldu ve aşırı rahatsız edici olmasa da biraz uğultu gibi ses yapmakta. Bu sıkıntısını anlattım kendisine, uğultu için az miktarda mutlaka olacaktır ama fazla ise sebebi belli havasını atamadığı içindir şimdi ürünü gönderin bakayım diyeceğim bakarım da sorun yok gönderecek misiniz? dedi. Ben çok fazla olmasa da tetra ile kıyasladığımda kulağı tırmalıyor dedim, tekrar hava ile alakalı olabileceğini söyleyince dedim 10 gün oldu havasını atması için sallıyorum filtreyi hava kalmadı tetra olsa pompa yaptırıp attırıyordum bunda farklı bir yöntem var mı? diye sorduğumda; elbette siz akvaryumda takılı iken bunu yapıyorsunuz oysa su çıkış borusu emiş borusundan altta olması gerekiyor çıkış hortumunu kovaya alın çalıştırın ve bu esnada filtreyi sallayın dedi.

Ben deneyeceğim sizde deneyin umarım dediği gibidir ki servisi neticede bir bildiği vardır diye düşünüyorum.

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Konuyu bölme gibi olacak ,Hakan bey ben nacizane kurulumdaki mantığını görsel vede bizim tamircilikten gelen renault kapalı devre sus sistemine göre tecrübemiz var o mantık içerisinde hava alma olayı önemlidir,tanktan hortuma emiş tarafı su vanalı olarak çektirdikten sonra vana kapalı olduğunda ve Uğur beyin tavsiyesi ve araçtaki radyatör malzemesi gibi düşününce su doldurarak haznede su dönüşümü yaptım hava almam böyle oldu gibi denebilir ama motor start verdikten sonrada araçlardaki gibi hava çıkana değin takip ettim lakin sallamadan da motor kafa kısmındaki havayı atmadı yine takip ettim 2gün ara ara sallayarak zaten salladığınızda hışırtı gibi ses çıkarıyor ise hava vardır 2günde ara ara 10kere sallamışımdır öylelikle hışırtısı geçti kabarcık görünmese de devirden dolayı kalan pervane kafasındakini anca attı diyebilirim şimdi sesi nerdese çok çok az çıkmakta oda normal.ses olarak dış pipo filtresi hava motorunun 3/1diyebilirim.

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim Bey anladığım kadarıyla emiş vanası kapalı iken bunu yaptınız doğru mu? Ben şu anda sallasamda hava atmıyor.

15. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Emis borusu su dolu ust kafaya montajdan sonra acip devir etmesi sallandiginda hisirti cikartmiyorsa alinmistir kalan ses filtre sesi yani:)

16. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    İbrahim bey dediklerinizin Aynısını yaptım Zaten aynı Sizin dediklerinizi uğur abi filitreyi kurmadan önce en ince detayına kadar anlattı.

Yaptığım işlemler sırasıyla şu şekilde.

Filitreye Suyu koydum Emiş borsunu tanka daldırdım çıkış borusu elimde Altına bir kova muslukları açtım 1 dakika kadar bekledikten sonra agzımla emiş borusundan su çektim su akmaya başladı kovaya daha sonra çıkış borusunu tanka daldırdım 10 dakika sonra sallayınca hışırtı geldi 30 dakka sonra salladım gine hışırtı geldi daha hava var gibi yani

17. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    İlginç yani bellki sıfır diyede olabilir..Pervane ve milin alışma evresindende olabili yer yapana kadar ufa ufak ses duyulabilir...Benimki eski filtre sıfır ses böyle bir yorumda mantıklı..olur

18. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    muhtemelen dediğin gibidir ugur abim Tek korktuğun inşallah tankı Temizlemyi başarabilir 250 lt ye kadar yeterli olduğunu biliyoruz hatta 200 litrelik tankta tabanı felan çıkınca 160 170 lt gibi bir rakam kalıyor bakalım nasıl bir sonuç alacağız

19. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sıkıntı olmaz tahsin o yönden rahat ol..

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey Uğur Bey 'e katılıyorum net 200 litrede bile sorun olacağını sanmıyorum ki akvaryumlarımız aynı. Temizlik demiyelim de biyolojik filtrasyonu sağlamada yeterli olsun maksadımız zaten budur.

Bu akşam filtrenin sırasıyla giriş ve çıkış hortumlarındaki vanaları kapatıp bir süre bekledim sonra açtım filtreyi fişten çekip taktığımdan bitti diye sandığım hava kabarcıklarını attığını gördüm. Diyorum bu filtre neden halâ ses yapıyor, derdi belli oldu.

Maşallah şu anda sesi kalmadı, neredeyse servise gidecekti korktu attı içindeki kötülükleri :)

Şimdi oldu işte ;)

21. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Çok Sevindim Hakan abi işlem şu şekildemi doğrumu anlamışım

fişten çekmeden vanaları kapattınız daha sonra fişten çıkarıp tekrar taktınız doğrumdur acaba

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hayır ikisi bir anda yapmadım, şöyle;

Fişten çekmeden önce emiş vanasını kapattım 5sn kadar çalıştı zaten biraz ses yapmaya başladı ve vanayı açtım. Sonra elektriğini kestim bende anahtarlı düzen sizde fişli ise fişi çekersiniz. Sonra 2 saniye kadar sonra elektriğini verdim çalıştı ve hava attı biraz da salladım.
    Aynı işlemi bu sefer çıkış vanası kısmına yaptım ve salladım güzelce. Bir kaç kez daha açtım kapattım hava kabarcıklarını iyice atmış oldu.

Boşuna 10 gündür beni düşündürmüş, acaba tetrayı aratacakmı diye ama Ex1200 den sessiz ex600 ile aynı oldu hatta ex600 sanki biraz sesli gibi lakin bu söylediklerim tamamen gece sessizliğindeki ortamda ki ses dinlememdir. Dolap kapaklarını kapattığımda zeten ne uğultu ne vınlama yok artık şükür.
    Şu anda salonda 3 tane akvaryum var;
    Eheim 2213
    Tetratec ex600
    SunSun Hw 603-B

Sizce favorim hangisi olmuştur :) (konuyu belki bölüyorum ama kusura bakmayın Tahsin Bey)

23. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tahsin bey konu az dagitiyoruz.k.bakmayin Hakan bey neden hava yaptigida sanirim dolu sistem mech vs oldugundan onlar daha emilimi yaparken kabarcik cikartiyor oda tepe kafa motorda toplanmasindan 2.3gun ara ara sallamak lazim cikanlarida atar duz sungerlide cabuk ama bizimkiler az az aticak:)

24. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Estağfirullah hakan abi ve İbrahim bey konu hepimizin konusu yarın gece dediğiniz işlemleri tek tek yapacağım

Ve tabiki Favori Eheim 2213 olmuştur demi abi :)

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin bey ses açısından söylemiştim.

Elbette SUNSUN HW-603B, dolapta olmamasına rağmen sesini duymanız mümkün değil ancak kulağınızı filtreye 5cm kalana dek yaklaştırmalısınız.

26. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28

27. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tahsin video izlenmiyor yanlız....

28. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Yeniledim abi şimdi ama sesde gittikçe azalıyor gibi hakan abinin yaptığı uygulamayı tekrarladım gittikçe azalıyor sanki

29. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Tahsin Bey konunuzu baştan sona okudum, başta ufak tefek problemler yaşamışsınız ama onlar halledilecek şeyler sıkıntı etmeyin, bitkili akvaryum işi biraz çetrefilli iş, bende yeni yeni başladim bitkileri tecrübe edinmeye, gübre olayları insanın kafasını çok karıştırıyor bunun için akvaryumdaki bitkileri her gün detaylı incelememiz ilerde oluşacak yosun problemlerine edeceğimiz müdahelelerde bize büyük yardımcı oluyor. Bir sorum olacak; akvaryumunuzdaki ilk kullandığınız difüzörü Ista 3 in 1 olarak gördüm, bundan sonra neden bir tane daha Ista 3 in 1 sipariş ettiniz ? Bende aynı difüzörden kullanıyorum ve açıkçası hiç memnun değilim, herşey difüzörün kapağını ilk açana kadar güzel gidiyor fakat seramik pislenip onu temizlemek için seramiği çıkardığımızda birdaha ilk günkü çözünmeyi görmek imkansız oluyor tecrübelerime göre. Şuan Ista 3 in 1 difüzörü yerine sigara filtresi kullanıyorum inanın ısta dan kat ve kat güzel çözüyor sizede öneririm :)

30. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Abdullah bey yorumlarınız ve önerileriniz için çok Teşekkür ederim evet baya bir zor dönemlerden geçtim bilgisizce ve aceleci olmamdan dolayı bir çok başarısız oldum ama erinmeden üşünmeden ve pes etmeden forumdaki abilerimiz arkadaşlarımız Sayesinde şu an gayet mutlu ilerliyorum

Tabiki araştırmalarım hiç bir zaman sona ermiyor ve ermicekte :)

Difizör konusuna gelince bundan önce kullandığım 3 in 1 difizörü daha ilk aldığımda hem hava hortumu girişini kırmıştım yapıştırmıştım hemde seramik contasını çok zorladığım için aşırı kaçırma yapıyordu bu kez tecrübeli ve yavaş yaptığmdam dolayı hiç problem yaşamadım az sonra video paylaşacağım

Sayfayı Paylaş