Yeni peyzaj için yardım

Konusu 'Akvaryumda Kullanılabilecek Dekorlar ve Tasarımlar' forumundadır ve Bitkili Akvaryumlar tarafından 05/06/14 başlatılmıştır.

1. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    haklısınız ergun bey ugur beyde aynısını soylemıs bende daha once ılan falan acmıstım Ludwigia Repens (Kırmızı Gül) arıyorum bulursam ılk ısım bu olacak benım moss hakkında teretdutte bulundugum konu zamanla altında bırıkecek olan pıslıkler ınsallah ılerıde sorun cıkartmazlar bana

2. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bayagıdan berı kendıme dıy bır armatur yapmak ıstıyordum bunun ıcın yaklasık 1 aydır gereklı malzeme arayısındaydım bodrumu taoplarken kendı otobusumden cıkartıgım ıse yaramayan hat tabelası gozume carptı boyutu uyarsa tam ıstedıgım malzeme dıye dusundum yukarı cıkıp akvaryum boyutlarıyla karsılastırdım ve yaptırsam bu kadar bırebır uymazdı.Bu arda ıskıklanırmayı 4x24 2x14 yaptım toplamda 124 watt yaptım yanı lt ye 1.3 watt ısık gucu dusuyor acıkcası kendı kendıme bıraz kasındım ben yosun problemı yasamak ıstıyorum gıbısınden gercı akvaryum ve gubreleme duzenımı cok ıyı oturttugum ıcın umarım boyle sorunla karsılasmam yapım asamasını sızlerle paylasmak ıstedım
    işe yaramayan hat tabelası
    folyalı bantla kaplandı
    florasan tutacları mılımetrık olarak ayarlandı
    yelerine yarlestırıldıler
    ısı cıkısı ve kablolar ıcın gorunmeyen kısıma delıkler acıldı
    balastlar yerlestırıldı
    umutlu degildim ama hepsi tek seferde çalıştı
    ve bana maliyeti sadece 5 tl oda uzerine kesdirdıgım cama verdım dıger kullandıklarım elımdekı malzemeler.

Ekli Dosyalar:

3. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    ve buda yenı ışıklandırma sonrası akvaryumumun görüntüsü gerçi hala alışamadım.(yalnız şunu belirteyim belirgin bir fotosentes artışı oldu]
    sıralama onden arkaya
    14 watt 864
    24 watt 840
    24 watt aqustar
    24 wat grolux
    24 watt 840
    14 watt 865

4. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28

5. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey kapak oldukça güzel ve sağlam gözüküyor. Allah'ın izni ile uzun bir süre ışık sorunu yaşamazsınız. Bu sefer dikkatimi parvulalar çekti sanki çoğalmış gibiler. Stargras lar yine coşmuş da coşmuş. Taban bitkilerinin ışığını kesmesinler diye sağlam bir budama gerekiyor.

6. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tesekkur ederim Ergun bey anca elimden bu kadar geldi.stargrass lari durdurmak imkansiz haftadada 10 gunde bir budamadigim zaman isigi hemen kesiyorlar bende gelisimleri birazda olsa yavaslar diye 20/30 koku buket yapip alabildigim kadariyla arka koselere diktim ama sonuc ayni resmen tutamazsin bizi diyor en azindan eskisi kadar onlere yayilmiyorlar buda haliyle parvulalar uzerinde etki yapti ve sayillamayacak kadar yeni kok verdiler isiklandirma sonrasi da buzamana kadar gormedigim kadar parvulalarda fotosentez gordum anlayacaginiz su anda her sey cok guzel

Sayfayı Paylaş