Yeni peyzaj için yardım

Konusu 'Akvaryumda Kullanılabilecek Dekorlar ve Tasarımlar' forumundadır ve Bitkili Akvaryumlar tarafından 05/06/14 başlatılmıştır.

1. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    normalde ambalajda haftalık 20 lt suya 5 ml yazıyor,yanı 100 lt ıcın haftalık 25 ml ozel bır nedenı yok ama yarı oranlama olarak verıyorum sıkıntı yaratırmı.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bitki gelişiminde sorun yoksa sıkıntı olmaz lakin ilk etapta neden 5 ml? orantılı olarak 4 er ml verseniz daha iyi olmaz mı?

Bu arada sizin tabanınızın farklı bir malzeme kullanımı sebebiyle çok kuvvetli olduğunu biliyorum, mikro elementi 1/2 oranında vermenizde sıkıntı olmamışsa tabanın etkisinib büyük olduğunu düşüyorum. Takip eden günlerde gerekirse oranı artırırsınız ama yerinizde olsam 2/3 oranında kullanırdım.

3. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    bıtkı gelısımınde hıc bır sıkıntım yok dedıgınız gıbı taban kuvvetlı olduğu ıcın mıkro elementı az kullanıyorum dedıgınızı denerim.zaten butun gübreler bıtmek uzere buradaki zıraaı gübre satan yerlerde araştırmaya baslıcam mıkro element olarak jbl kullanıyordum fakat onuda degıstırecem bılıyorsunuz artemıa mevzusundan soğudum kendı kendıme karar verdım bır daha ne kadar ıyı olursa olsun jbl marka hıc bır urun almayacam

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Maşallah Uğur bey bitkiler çok güzel gelişmiş. Sizin bitkileri elemek yerine haftalık bol bol budama yapmanız gerekiyor. Alın elinize makası "biraz fazla kaçırdım galiba" diyene kadar budayın. :)

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah maşallah Uğur bey ne kadar güzel olmuş tank elinize emeğinize sağlık.
    Stargrasslar cosmuş aman nazar değmesin. Harika aynen böyle devam edin 15 gunde bir budama yapın yem atıp seyredin artık :)

6. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    teşekkür ederım bora bır suredır sıteye gıremıyordum mesajı gec farkettım.15 güne kalacağını sanmam bugun budamanın 6. gunu butun bıtkıler su yuzeyıne ulaştılar bır gun bıtkı budamaktan bıkacağım hıc aklıma gelmezdı bazı arkadaşlar soylerdıde ınanmazdım .

7. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah diyelim Uğur bey oldumu böyle oluyor ama olmadımı da ne yapsan geri geri gidiyor tank. Bence keyfini çıkarın budamalarınızın.

8. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sızınle bır hafta once bıtkılerı budadıktan sonra tankın son halını paylaşmıştım ve gecen gun fazla gelısımden tatlı bır sekılde yakınmıştım bunu kımse yanlış anlamasın bu durumdan hıcte sıkayetcı degılım ama sureklı budama yaparak balıkları strese sokmak ıstemıyorum sımdı sızınle budama sonrası ve bır hafta sonrakı gelısımı göstermek ıcın resımlerı paylasacam hakan beyın dedıgı gıbı bende bulunan tabanın fazlaca kuvvetlı olması ve yüksek ışıklandırma bunun başlıca sebebı.

bırde bora beyın gonderdıgı bıtkılerle Ramshorn salyangozları mısafır olarak nüfusa katıldı hakan beyın tavsıyesıyle akvaryumdan elma salyangozlarını çıkartmıştım felaket faal canlılar bunların sayesınde sakal yosunundan buyuk olcude kurtuldum bırde renklerı muhteşem yalnız okuduğum kadarıyla kontrol altında tutmak gerekıryormus yalnız elma salyangozlarının yaptığı ısın 10 katını yaptığını söylesem yanlış olmaz.

10/08/2014 budama sonrası

17/08/2014 bır hafta sonrakı halı

Ekli Dosyalar:

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Maşallah Uğur Bey akvaryum 1 haftada çok güzel gelişim göstermiş. Siz gizliden tanka birşeyler yapıyor gibisiniz :)

Şaka bir yana tankta düzeni çok güzel oturtmuş durumdasınız, tebrik ederim.

10. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    teşekkür ederım hakan bey her zaman soyluyorum tankın bu duruma gelmesınde sızın ve dıger arkadaşların buyuk katkısı var bana gore gübreleme duzenı cok onemlı ılk baslarda sıkıntı yaratıyor ama ılerleyen günlerde ınat edıp aynı yoldan gıttıgınızde verımı gerçekten alıyorsunuz.

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tebrik ederim Uğur bey maşallah akvaryum harika olmuş. Hiç bozmadan aynı düzende devam edin.

12. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    teşekkürler bora bey aynı düzene devam edecem ama en kısa zamanda akvaryumu buyutmeyı düşünüyorum bıtkılerı budadıkça karıdes akvaryumuna nakıl edıyorum ama ondada yer kalmadı buyuk bır akvaryum sart oldu.

13. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Budamanin uzerinden 3 hafta gecti hic bir mudahalede bulunmadim bu sefer gercekten orman seklini aldi bu hafta sonu budama yapacam isteyene rotala hediye edebilirim

Ekli Dosyalar:

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Maşallha ormana gel ormana :) Uğur Bey balta girmemiş belgrad ormanları gibi olmuş tabir yerinde ise. Biz baktıkça dağ oluyor siz bakmadıkça bağ ;)

tebrik ederim çok güzel gelişmişler, şu anda ışıklandırmada hangi floresanlar var ?

15. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tesekkur ederim hakan bey bakmadim demek yanlis olur sizin soyledigiz duzenden hic sasmadim sadece merak ettim budama konusunda kendi haline biraktim npk oranlarinda sadece ince bir hesaplama yaptim cok az olan camlardaki toz yosunu bu sayede ortadan kalkti mikro elementi biraz arttirdim periyodik bakimini hic ihmal etmiyorum isiklandirma hala ayni 4×24 2 adet 840 1 adet gro 1 adet aqua gayette memnunum yanliz balik yuku biraz fazlalasti bitkiler artinca biraz eleme yapmam gerekiyor artik torunumum torunu durumuna geldim resmen evrim geciriyorlar akvaryumdaki anaclarla alakasi olmayan sekilde baliklar cikmaya basladi.

16. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    maşallah uğur bey akvaryumunuz gerçekten çok güzel olmuş.

17. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey maşallah bitkiler akvaryumdan çıkıp gitmeye karar vermiş gibi duruyor. Bu gidişle bitkileri budamaktan bıkanlar kervanına siz de katılacaksınız. :)

18. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Dogru soyluyorsunuz ergun bey zaman olmadimi budama gercekten biraz zor oluyor ama sikayetci degilim budayip budayip isteyen arkadaslara dagitacagim.

19. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tesekkur ederim onur bey kendi capimizda bir seyler yapmaya calisiyorum.

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey artık çapı kalmadı bu işin sizde bence :) Ben sizden daha zor bitkiler ile ilerleyen günlerde iwugami tarzı bir tasarım bekliyorum bu tankınızda.

21. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tankin uzerinden fotograflari cektim gelisim hizi boyle daha belirgin ortaya cikiyor bu hafta sonu calisicam budamada yapamiyacam bakalim sonu ne olacak

Ekli Dosyalar:

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Oyyy oy oy Ne olmuş bu tanka böyle ya bereketli olsun :) Maşallah Maşallah :)

23. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Boylu bitkiler o kadar hızlı uzuyor ki aşağılara ışık geçemediğinden olan parvulalarınıza oluyor. Kocaman bir Maşallah diyelim.

24. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tesekurler bora bey gercekten son 1 aydir gelisim muthis artik budamadan sonra buradaki isteyen arkadaslara gonderecem en bereketlileri hakan beyin gonderdigi stargraslar oldu resmen istila ettiler birde sizin gonderdiginiz rotalalar 3. Budamasini yapacam su an boylari 60 cm i gordu

25. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Evet ergun bey boylu bitkiler cok cabuk uzuyor akvaryumun alti su anda kap karanlik ama parvulalar da durmadan kol atiyor gelisimlerinde hic bir sikinti yok tek sira dikmistim su an 4.5 sira oldular sizin dediginiz gibi gelisim yavaslamasi lazimdi ama onlarda azdi her hafta buduyorum yine boy ve surgun veriyorlar anlamadim bu isten ama buyuk etken tabanin cok kuvvetli olmasi

26. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    O zaman kocaman bir maşallah daha diyelim. Parvula gibi yüksek ışığı seven bir bitkiyi bile karanlıkta gelişmeye ikna etmişsiniz. :)

27. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Simdi aklimda on tarafi biraz seyreltip stargraslari sag ve sol tarafi kopru seklinde birlestirmek isigi gecisini azaltacak ama orta planada kisaltilmis sekilde micralari dikmek istiyorum bu konuda fikirlerinizi almak isterim ilk basladigimda bitkiler yetersiz diye peyzaj icin yardim istiyordum simdi bitki fazlaligindan peyzaj icin yardim istiyorum su allahin isine bak akvaryumun bu hale gelmesinde bilgileriyle emegi gecen herkeze ayri ayri tekrar tesekkur ederim

28. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    arkadaslar uzun zamandır dusundugum karıdes akvaryumumda bulunan yatı kokune sarılı moss u canlı doguran akvaryumuna aldım sızden ıyı yada kotu yorumlarınızı rıca edıyorum goz alıskanlıgındanmıdır bılmem ama benım pek ıcıme sınmedı bundan dolayı dısarıdan yardım almak zorundayım olmaz dersenız cıkartmayı dusunuyorum

Ekli Dosyalar:

29. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Bence moss güzel olmuşta bu tankta kırmızı bitkiler görmek daha iyi olurdu diye düşünüyorum :)

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey renk geçişleri ve üçgen şekilde ortada birleşmesi harika gözüküyor. Mosun sağına ve soluna birer ikişer tane kırmızı bitki de koydunuz mu tadından yenmeyecek bir akvaryum olur.

Sayfayı Paylaş