Yeni Peyzaj Bitkili Akvaryumum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hedayse tarafından 08/01/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Dıy Excel konusunda yapanlar var ve Ergün Bey 'de bu aralar araştırıyor bakalım.

Şükrü Bey ?

Hüseyin Bey komşum fırsat olursa yarın bir resim çekerim inşallah görünce bana hak vereceksiniz eminim :)

Tam sizlik bir akvaryum Onur Bey Orman maşallah...

2. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    pardon yanlış okumuşum kusura bakmayın :) şükür oldu demişsiniz onunla karıştırdım alakası yok ama... Ergün beyden bekliyoruz öyleyse. benim akvaryumda sizden gelen lilaeopsis ler micraların altın dan yavaş yavaş yayılmışlar yarın micraları kaldırınca ortaya çıkarlar. bir ormanda ben yapabilseydim :)

3. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İnşallah zamanla olur Onur Bey, bir süre sonra da ondan bıkıyor insan biraz sade olsun diye uğraşıyor.

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey müsaadenizle Onur Bey'e bir tavsiyede bulunmak istiyorum.Hakan bey bilir
    bende sizin gibiydim.Balıklar üresin isterim.İllla da bitkiler gelişsin orman gibi olsun istiyordum ve bazen oluyor bazen olmuyordu neler neler denedim.Sonra akvaryumu kendi haline bıraktım.Arkadaşa emanet edip Uzun bir yaz tatiline çıktım.Arkadaş sadece 2 haftada 1 gelip eksilen suyu tamamlayıvermiş hepsi o ve yaz tatilinde döndüğümde manzarayı fotoğraf çekmiştim.Sizlerlede paylaşayım.

Eki Görüntüle 791
    Evet yaz tatili dönüşü akvaryumum bu haldeydi ve içinde yüzlerce lepistes üremişti.
    ''Bazen tek yapmamız gereken sabırla beklemektir'' Diyor bu bu manzara...
    Sizde acele etmeyin SABIR zamanla herşey olur.
    Bu yazıyı okuduğunuz için Teşekkür ederim.
    Herkese sağlıklı balık ve bitkiler dilerim.

Ekli Dosyalar:

5. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey cok güzel bir resim bende oyle olsun istiyorum acelem yok ama zeminde yukseltme yaptigim yerlerde bitkiler iyi gelismiyor sanirim bir yerde hata yaptim.

6. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Dıy excel yapabilmek için gerekli olan Glutaraldehit oldukça zehirli bir madde olduğu için konu açıp açmama konusunda kararsız kaldım. Yosun ilacını hazırladıktan sonra şiringaları toplarken yanlışlıkla elime değirdim ve neredeyse kokusundan zehirleniyordum, 3-4 gündür de parmaklarımdaki sarı renk ortadan kaybolmadı. Yine de yapma konusunda kararlıysanız nasıl yapılacağı konusunda bilgi verebilirim.

7. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    geçmiş olsun ergün bey ne zaman oldu bu olay. tehlikesi olmayan maddeler ile hazırlanamaz mı.

8. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Geçmiş olsun Ergün hocam . Bildiğim kadarıyla excel dikkat edilmesi gereken zehirli bir malzemeden yapılıyor. Yaparken ve kullanırkende dikkatli olmak lâzım heleki cocuklardan uzak tutmalıyız.Tekrar geçmiş olsun.

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey malesef excel'in formülünde glutharaldehit kullanılıyor. Tabi seachem firması muhtemelen ek olarak başka kimyasalllar da kullanıyordur ancak ana madde değişmiyor. 2-3 gün deneme yaptım da aynı excel gibi üzerine lokal olarak sıktığım siyah yosunları 1-2 gün içinde kırmızılaştırarak öldürüyor.

Bora hocam kokusu o kadar keskin ki baş ağrısından sizin için ayrı ayrı paketleme yapamadım. Dün bir defa kullanıp atmak üzere şiringa satın aldım. Bu akşam eldiven kullanarak 4 parçaya bölüp paketleme yapacağım. Sonra da şiringayı doğru çöpe atacağım. Size de tavsiyem hazırlarken kullandığınız malzemeleri ya direk çöpe atın ya da hemen su dolu bir kaba atıp kendiliğinden seyrelmesini bekleyin. Yoksa o keskin koku şiringanın üstüne siniyor. Ben de şiringayı toplarken elime değirdim bu konuya çok dikkat edin.

10. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ooo bayağı keskin bir madde anlaşılan hocam.Çok dikkatli olmak lâzım.

11. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    glutaraldehit tehlikeli bir ürün : zararlı teneffüs, yutma veya deri emilim. Gözler, cilt ve mukoza güçlü bir uyarıcı etkisi vardır. Soluma boğaz ve bronş iltihabı, kimyasal pnömoni, akciğer ödemi neden olabilir. Bu ürün alerjik reaksiyonlara neden olabilir. kullanılmaması gereken bir madde diye düşünüyorum, arkadaşlar şu adresten daha ayrıntılı bir bilgi alabilirsiniz. glutaraldehit oksidan bir madde tehlikesi daha az olan bir oksidan madde kullanıla bilir.

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar aradan bayağı bir vakit geçti tankın güncel bir rsmini ekleyeyim dedim.

Tankta herşey yolunda gidiyor, yosunlanma sorununu hamdolsun atlattım ki ortalama 20 gündür zaten sıkıntı yok idi parvulalardakilerde kayboldu gitti.

Bugünden itibaren ışıklandırmamı 2x39 + 2x21w olarak devam ettireceğim 10-15 gün sonra da ya 4x39w olarak devam edeceğim yada reflektör alıp bu düzen devam edeceğim gelişmelerden yinesizleri haberdar ederim.

Tanktaki taban bitkilerinin ortalama %50-60 'ı çıktı, sattım hediye ettim derken azalttım. İlerleyen günlerde taban bitkilerini istediğim seviyede çıkarttığım zaman sadece lilaeopsisleri yeniden yayacağım. Arka sol tarafta stargrassları 15 civarı oluyor ekleyeli keyifleri güzel, crypto tamamen çıkacak, hemianthuslar olduğu yerde kalacak ve sol ön tarafa kalan bir kaç kök rotala hakim olacak. Sağ tarafta ise yine önce ludwigia palustris ve arkada oval gül olacak en önde ise rosanervigler duracak.

Evet resimler;

Tankın genel görünümü:

Hemianthuslar

Cryptolar, azaldılar ama tamamen çıkacaklar;

Bacopalar yeni peyzajda oval güllerin solunda devam edecekler;

Yıllardır Favori bitkim stargrasslar ve önünde çoğaltmaya çalıştığım rotalalar;

Rosanervigler, yakında Bora Hoca 'nınkiler gibi yapacağım :) kızartmam gerek

Palustrisler kırmızıyı bir bayrağımızda bir de bu bitkide seviyorum :)

Evet önceden yosunların azaldığını gösterir çektiğim resim ve altında o bölgenin şimdiki hali Yosunlardan kurtuldum hamdolsun.

13. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    maşallah hakan bey ne kadar alg sorunu yaşasanızda bitkiler formunu bozmuyor,akvaryum zemini iyice karışmış gibi duruyor çok orjinal olmuş aynı bir gölün zemini gibi, ben palustirslerin yerini değitirince yeni yerini pek sevmediler renkleri biraz açıldı ve yaprak genişlikleri azaldı boy atma konusunda bir sıkıntıları yok bulduğu bölge mavi ışık ağırlıklı kırmızı dalga boylu ışığı daha çok seviyorlardı.

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey tabanda abartmak gibi olmasın belkide 1cm ye yakın tortu oluşmuş durumda. Bilerek ellemiyorum faydası var çünkü.

Daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

15. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan kardeşim maşallah akvaryumun gene harika.Criptoları cikartacağım diyorsun ama sanki bitki beni çıkarma der gibi iyice şımarmış :) Palutrisler de bayağı azalmış galiba yada bana öyle geldi yada alt yapraklarını mı döktüler? İnşallah zamanla daha iyi olacak.Senin tankı izlemeyi özlemişim yavv :)
    Bayrak kırmızısı platilerde çok dikkat çekici 41 kere masallah onlarada :)

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey taban bitkileri biraz azalınca zemin gözükmüş, kötü gözükeceği yerde daha doğal gözükmüş. Tamam bu tank bitki üretim tankı gibi işliyor ama diğer tankınızı da tasarım tankı yapmanın zamanı gelmedi mi? ;)

17. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    hakan bey kaç tane tankınız var?

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey şimdilik 2 tane kiracı olmam beni biraz kısıtlıyor ama yaza bir delilik yapıp 3. tankı yapma ihtimalim yüksek. Etraftaki yani bu şehirdeki ilgilendiklerimi sorarsanız 3 tane daha var :)

Ergün Hocam diğer tankı malum fazlalık bitkiler için kullanıyorum ebatları çok uygun değil küçük ebatta. Eğer onu bir tasarım tankı yapacak olursam endlers ve lepisteslerin hepsini elden çıkartmam gerek ki buna içişleri bakanı ve vekilleri müsade etmezler ancak dediğim gibi 3. tankta bişiler yapabilirsem ne ala. Tank şu anda öyle bir hal aldıki hi-tech sistem işliyor, tabana baksan gölün tabanı gibi, balıkları 7-10 günde bir yemliyorum yosunun y si kalmadı neredeyse yosun canavarı oldular özetle sistem yüksek destekli ama canlılar tarafında doğal bir döngü oluştu gibi bir şey.

Bora Hocam palustrisler 3. hasatını veriyorlar, alta yakın yerden budayıp yeni sürgünlerden çoğalttığım için alttaki yaprakları attılar ki atmaları iyi oldu sürgünlere yüklendiler.

19. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Masallah nazar degmez inşallah sloganı ile :))tebrik ediyorum sizi bu ne abi süper ötesi bayıldım renkler cok canlı masllah .tü tü tü.. :))

20. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Hakan abi normal de dere kumu var değil mi tabanda. Siyah renk tortu tabakasından mı kaynaklanıyor?

21. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    hakan abi birgün gelecegim bileciğe kacıracagım seni :)buralarda dilimizden anlayan yok eksik olanı bir bulamadım ben.. eskisine nazaran birşeyler oluyor deneme yanılma yöntemleri ile ama ,yinede gözle görünen güzel şeyler yok.idare ediyoruz sistem çökmesin diye :))vallahi kaç defa baktım son resimlerinize allah yosunlardan saklasın.

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Belki daha önceden de farklı konularda yazmışımdır ama yine de üstünden geçeyim istiyorum;

Akvaryumlarımızın tabanından konuşursak, aynı çiçek toprağı + aynı kil + aynı kömür tozunu kullandık sayalım ve kum da aynı kumu kullanmış olalım.

Geriye ne kaldı, hadi balık tür ve sayısıda aynı olsun, evet önemli faktörlerden birisi SU...

Su değerleri çok önem taşıyor. İlginç değil mi herşey aynı bile olsa filtrasyondan suya balık sayısına su değişim oranı ve ışıklandırmaya kadar bir çok etken var.

Kendi tankımda hiç test kiti kullanmadım, suyumu direkt çeşme suyu ile değiştiririm tabi uygun sıcaklıkta, gün ışığını günlük 3-4 saat alır ve ışıklandırmalarım t5 gün ışıkları.

Peki her bitkide başarılımıyım? ; Hayır aubertilere bayılırım bende olmuyorlar mesela. Bir zaman geliyor herşeyi aynı yapsam da bitkiler neredeyse 10 gün kıpırdamıyor yerinden ve işte hep su değerleri kalıyor geriye.

En çok dikkat edeceğimiz durum tank temiz olsun, nasıl? filtre temizlikleri düzenli olsun, sık sık tabanı oynatmayalım, düzenli su değişimi muhakkak olsun, düzenli gübreleme mutlaka olsun gerisi geliyor.

Özetle düzen olmalı mutlaka.

23. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar Hakan beyle uzun zamandır tanışırız.Ben de uzun uzun bilgisayar başında onun yayınladığı resimlere açar açar bakarım. Hep sorarım ne yaptin diye?
    Sağolsun sıkılmadan anlatır aynısını yaptım. Hatta kullandığımız killeri bile banada o yollamıştı. Ama onun kadar güzel bitkileri ben henüz kendi tankımda göremedim. Her biri ele aldığımda plastik bitki gibi durur o kadar formdadır bitkileri.
    Ama aynı bitkiyi benim akvaryuma dikerim ışık ayni gübre aynı torf kil aynı bi türlü olmadığı zaman da olmaz.
    Ama yılmadan araştırmacı olup merakla yeni denemeler yapmamız lâzım. Çünkü her bölgenin su değeri farkli.Kullanilan yem çeşidi ve miktarı farklı bunlar bile zamanla birikerek büyük sorunlar meydana getirebiliyor.
    Bence tüm hobiler bizlere doğanın mucizesini ve sabrı öğretiyor.
    Hepimize bol sabır ve sağlıklı akvaryumlar dilerim.

24. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey gerçekten profosyenel bir kurulum.Foruma üye olup ,daha çok şeyler ogrenmem gerektiğini şimdi daha iyi anlamaya başladım.Allah nazardan saklasın,saglıklı balıklar.

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey daha iyileri sizlerin olsun inşallah. Beraber birşeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışuyoruz. Forumumuz bunun için yani sizler için var, bir gün sizler daha iyilerini yapacaksınız eminim. Bana bu işi aşılayan ve oldukça çok emeği olan Ali İlker abimi ve Fatih Çelik abimi burada tekrar anmadan edemeyeceğim Allah Razı olsun çok emekleri var benim üzerimde. Şimdi onlara dua ediyorum hep edeceğimde.

Ergün Bey yeni tasarım aşamasında herhalde beni de iştaha getirecek gibi :) Kararsızım bakalım hayırlısı.

26. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    hakan bey hiç iştah felan demeyin sizin kırmızı kayaları unutmadık :) yeni peyzaj bekliyoruz.

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Evet bende unutmadım fotoğrafladım ama siteye bir türlü yükleyemedim akşam fırsat olurda atarsam görürsünüz inşallah.

28. cuma çimen

cuma çimen Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bitkiler için bana tlf nu yazarmısın yada benim tlf num 0538 206 27 27 ararmısınız

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Cuma Bey özel mesaj ile bildirdim.

Sayfayı Paylaş