Yeni Peyzaj Bitkili Akvaryumum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hedayse tarafından 08/01/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113

Hakan bey görüntü olarak çok güzel bir tank oldu. Taban bitkileri artık tam anlamı ile çimenlik olmuşlar. Karşısına geçip izlemek kim bilir ne kadar keyiflidir.

Tankta sadece sakal yosunu mu kaldı diğer yosunlar da gözüküyor mu?

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Diğer yosunlar şükür yok artık sakal kaldı sadece. İlginçtir o kadar süre sadece potasyum ama öyle böyle değil günlük 10ppm verdiğim halde camlarda yeşil spot bile olmuyor işin bu tarafına şaşırıyorum. Biraz nitrat ile fosfatta verdiğimde hem camlarda yeşil spot hemde sakallarda fazlalaşma olmuştu.

En önemlisi saniyede 2 kabarcık seviyesine co2 'yi çıkardığımdan olsa gerek fotosentez çok iyi seviyede. 2x21w ışık yanarken bile fotosentez oluyor şükür biraz daha düzene girdi tank tabi 2x21+2x39 olamk üzere 120w veriyorum fotoğraflama için 39 ları söndürdüğümde fark etmiştim.

Filtreyi temizlemeyi düşünüyordum lakin acaba temizlemesem mi? diyorum nasılsa fosfat nitrat vermeden de gidiyor tank. :)

Bazen bildiklerimi bile ters düz eden olaylar gelişince diyorum bizim hobi nasıl bir hobidir.

Herkesin bildiği gibi kalıplar tabular yok malesef, olduruca oluyor. Tek dikkat çekeceğim bir nokta var o da; GÖZLEM... gözleme göre hareket etmek çok önemli. Farkındaysanız içerik tahmine göre ilerliyoruz ki bu durumda gözlem en önemli etken. İyi gözlem iyi sonuç, kötü gözlem kötü sonuç tabi müdehaleler zamanında ve yerinde olmalı.

3. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey yarışma resminiz 10 üzerinden 10 siz bizim gönlümüzün birincisisiniz :) çok doğal bir görüntüsü var tablo gibi insanın baktıkça bakası geliyor.

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey dediğiniz gibi bu hobide çok iyi gözlemci olmak gerekiyor. Diğer yosunlardan kurtulduysanız sakal yosunu hiç sorun değil. Sakal yosununun oluşma nedeni yüksek fosfat ve düşük CO2 düzeyleri. CO2'yi artırdığınıza göre geriye bir tek fosfatı düşürmek kalmış.

Fosfatı düşürebilmek için eğer şebeke suyunda fosfat oranı düşük ise bol su değişimi yapmanız ve bitkilerin mevcut fosfatı kullanmasını sağlamanız gerekiyor. Bunun için de potasyuma ek olarak 2 günde bir 10 ppm nitrat ve mikro elementleri de eklerseniz mevcut fosfat oranı kısa sürede düşecek böylece sakal yosunlarının gelişimi duracaktır.

Yeni oluşan sakal yosunları görmüyorsanız üzerine excell sıkarak kısa sürede kurtulabilirsiniz veya kendi kendilerine yok olup gitmelerini bekleyebilirsiniz.

Daha önce nitrat ve fosfat verdiğinizde camlarda yeşil noktaların oluşmasının sebebi düşük nitrat düzeyi olabilir. Yeşil nokta yosunu ile birlikte sakal yosunu aynı anda oluşuyorsa fosfat yüksek nitrat düşük demek oluyor.

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Hocam sakalları halledeceğim inşallah yeni bir Braun traş makinası aldım su içinde çalışıyor :)

Şaka bir yana şu anda tanka nitrat vermiyorum ama haftaya başlayacağım dediğiniz gibi bir deneyeyim, fosfatsız bir miktar nitrat + yüksek doz potasyum ile devam edeyim.

Tankın durumu çok iyi gidiyor maşallah, hafta sonu fotosentez videosu çekip ekleyeceğim foruma.

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Masallah Hakan kardesim cok güzel gorsel bi tank ortaya cikarmissin tebrik ederim.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam tebrik etmeye güzel tebrik ediyorsun ama senden icraat bekliyoruz kardeşim, canlan biraz kımılda haydi kendine gel Hocam böyle olmaz. Kuralım şu tankı, Co2 tüpünü de göndereyim haftaya, regülatörüde buradan ayarlayalım bir ince ayar vanası kalıyor onu da ben de alacağım benimkinin ayarını ilk acemilikte çıkış basıncının ayarını çok açtığım için bozmuştum yeter idare etmeyecek gibi en kötü netten alırsın.

Daha ne olsun :cool:

Ergün Hocam size de sesleniyorum olmazsa artık size de bir tüplü düzen kursak diyorum. Bu konuyu bir konuşalım.:)

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Keşke konuşarak çözebilseydik :)

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Neden Ergün Hocam farklı bir sorun mu var? Yoksa düzene geçmek mi istemiyorsunuz?

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Akvaryumda sakal yosunu diye tanımaya çalıştığım yosun siyah fırça yosununa dönüşmeye başladı maşallah nur topu gibiler, top top oluyorlar bir ara resim ekleyeceğim. Nitrat ve potasyuma yükleneceğim artık.

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey 1-2 yıl kadar daha hobiye pek bütçe ayıramayacak gibi gözüküyorum. Tabi zaman neyi gösterir şimdiden kestirmek güç.

Fırça yosunu çok büyük bir sorun değil aynen dediğiniz gibi devam ederseniz er geç kendi kendine yok olacaktır. Evde excell varsa filtreyi kapatıp lokal olarak uygulayın böylece 1-2 haftada tamamen yok olurlar.

12. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Slm Hakan kardeşim inan çok haklisinda evde güvercinler, muhabbet kuslari (6adet oldular)ve yeni 1 cift kanaryada olunca hangi birine zaman ayiracagimi bende unuttum:)Şaka bi yana bugün inş. bir aksilik olmazsa akvaryuma bi el atıcam gelismeleri adim adim paylasirim :)

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam ilkokul yıllarım aklıma geldi :)

Öğretmenim dün akşam halamlara gittikte ondan dersimi yapamadım.
    Öğretmenim akşam elektrikler gitti de dersimi yapamadım :D

Bilmem anlatabildim mi?

Herşey bir yana bitkiler büyüyor yine budama yapmak gerek.

14. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Dün akşam yoğun calismalar sonucu akvaryumun hem yerini degistirdim hemde yeniden kurdum :)gece 12 de isim bitti :) filtreyide temizleyip calistirdim.Kismet olursa yolladigin bitkileri bugün dikecegim.Yakinda fotoğrafları paylasirim.

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İşte olay budur Bora Hocam, bitkileri diktikten sonra su değişimi yapmayı unutmayın neticede tabanı oynatacaksınız.

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra tankın son resimlerini paylaşıyorum en son resim çektikten sonra aradan 15 gün geçmiş :) her 2 resimide ekliyorum aradaki fark görülebilsin diye ben bile şaşırdım. Fotoğrafların 1 tanesi cep telefonu ile çekim kalite farkı var.

Tanka şu anda haftalık %50 su değiştiriyorum ve günlük sadece 14ppm potasyum ile 7ppm civarı nitrat veriyorum. Mikro element ve fosfat veremiyorum ya cladophora yada iplik yosunu oluyor :)

Evet gelelim sadete, resimler .....

01/03/2014

17/03/2014

17. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    İşte bu super ötesi hakan bey imzanizi attiniz. Mükemmel.

18. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan kardeşim öncelikle maşallah diyorum iki resim arasında 15 gün fark olması inanılır gibi değil.Resmen orman olmuş ikinci resimde tank.Herşey çok sağlıklı görünüyor.Bu tankı görünce iyki hobiyi bırakmamışım diyorum yoksa şimdi akvaryumu niye sattım diye dövünürdüm nasılda beni benden iyi tanıyorsun valla dediklerin kulaklarımda çınlıyor :)Maşallah İnsan kıyamaz bu güzelliği kesmeye budamaya.
    Buarada bi ara sende reineckli diye bir bitki vardı onu göremedim aklıma geldi bitkilere ne oldu kayboldu gitti galiba onlarda olsa kıpkırmızı olurdu tank.
    Kolay gelsin hiç elleme abartma bilirim elin aza varmaz ama ufak çaplı bi budama yapsan bence yeterli.:) :) :)

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey maşallah bitkiler resmen akvaryumdan taşmış Bora hocama doğru yola çıkmışlar :)

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Evet doğru diyorsun Ergün hocam Hakan bey hic dokunmasa yakinda kargoya filan gitmesine gerek kalmayacak bitkiler Bilecik'ten uzayip Denizli'de benim akvaryuma girecek Masallah :) Hakan beyin emeğine sağlik diyorum.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar inşallah daha iyileri sizlerin olsun, biraz üstüne düşsek çok daha güzelleri olacak ama zaman sıkıntısından dolayı ancak bu kadar oluyor oysa ne kadar güzel tasarımlar yapılabilir.

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar merhaba bizim ormana bir el attım kısmi budama ve düzenleme yaptım. Palustrisler adeta coşmuş ortalama 10-12 kök civarı palustrist budama sonrası 49 kök oldu :) Rosanervigleri taciz eden Lilaeopsis brasiliensis leri de öbek halde aldım bu çok hoşuma gitti alacağım sınırı belli ettim makaslar oradan kestim öbek halde kolayca aldım ;)

Akvaryumun budanmadan önceki hali tepeden görünüm Sağ tarafı;

Akvaryumun budanmadan önceki hali tepeden görünüm Sol tarafı;

Budama Öncesi Genel Görünüm;

Budama Sonrası Genel Görünüm;

Palustrislerin tanktan çıkarıldıktan sonraki hali az daha yarı boyum kadar olacaklarmış :D

Öbek halde çıkan Lilaeopsis brasiliensisler kalıp gibi :)

Yosunlanma bir bölgede kaldı onunda resmini ekliyorum.

23. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Masallah Hakan kardeşim akvaryum tam bir ormana dönüşmüşken zamaninda bir müdehale olmuş. Budama sonrası da peyzaj harika. Allah yeni akvaryum kuracaklara yeni peyzaj yapacaklara yardim etsin.

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Budamadan sonra akvaryum çok şık bir görünüme kavuşmuş. Palutarisleri biraz daha budamasan senin boyuna gelecekmiş :) Ben de epey bir budama yaptım. Gerçi foto çekmek aklıma gelmedi ama bacopaların boyu da almış başını gitmiş. Bora hocamın eline geçince görecektir.

Lileaposis öbeği de çok güzel çıkmış pasta keser gibi çıkarmışsın valla :D

25. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Maşallah hakan bey 15 günde ne olmuş bu bitkilere :) gubrelemeyi nasıl yapıyorsunuz. Bende ikinci kurulumu yaparsam hi tach yapmak istiyorum.

26. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Abi yine sekiz-on tane akvaryumu dolduracak kadar bitki çıkarmışsın valla ya :)

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey neden olmasın hi-tech 'te sıkı kontrol gerekiyor gözlem çok önemli. Low-tech akvaryumun başına yem atmayı da otomatik makina ile yapsanız 15 günde bir gitseniz birşey olmaz ama hi-tech maksimum 3 gündür.

Güvreleme metodu nasıl desem bir kural kaide yok aslında, var ama yok. Bilmece gibi bu iş neden?

Çeşme suyu kullandığımız için hangi dönemde içeriğinde ne geliyor bilemiyoruz, zaman geliyor fosfat istemiyor tank zaman geliyor demir istemiyor derken gözlemle gidiyor gübreleme.

Son dönemde sadece potasyum veriyorum ki bu 3 haftadır böyle. Tankın resimlerini siz görüyorsunuz. Daha önceden haftalık 30ppm civarı nitrat + 40ppm civarı potasyum+ 5ppm civarı fosfat ve 6ml. mikro element veriyordum.

Özetle RO su veya damacana suyu kullanırsam eski düzen gübreleme yapmalıyım.

28. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    [​IMG] Elinize saglık çok güzel kareler bunlar.Ben de 5 aydır girmiş bulunuyorum bitkili işine ,daha önce tropheus türleri besledim.Bitkili akvaryuma baslamama bir arkadas vesile oldu,şu an nerden bulaştım demek üzereyim :)bir türlü olmuyor.Yapmadıgım şey kalmadı ama olmuyor

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey teşekkürler, daha iyileri ve güzelleri sizlerin olsun.

Her zaman işler yolunda gitmiyor tabii ki, hani resimlerde görünce bende ilk başlarda rahatça olacakmış alıp dikince herşey bitecekmiş gibi düşünüyordum ama işin iç yüzü böyle değil. Çok zor anlamında yazmıyorum bunları gözünüz kormasın sadece iyi gözlem gerektiriyor.

Tankınızın tanıtımını buraya tıklayarak
    http://forum.akvaryumda.com/newthread.php?do=newthread&f=20

İçeriğine de bu şablonu ekleyip yaparsanız elimizden geldiğince yardımcı oluruz, güzel bir tankınız olur İnşAllah...
    http://forum.akvaryumda.com/bitkili...um-tanitimlari-konu-tanitimi-icin-sablon.html

Kolay gelsin.

30. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    abi öncelikle maşallah diyeyim de:) dönüp dolasıp akvaryumuna bakıyorum çok iyisin valla.İnşallah darısı benim gibi huzumete ugrayanlara diyelim:)

Sayfayı Paylaş