Yeni kurulum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Talat tarafından 02/08/15 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Talat bey Philips, tridonic atco veya osram marka çift çıkışlı 14/21/28/35w veya yine çift çıkışlı 24/39w balast size uygun olur.

Ya 2×14 yada 2x24w floresan alırsınız. 840+865 günışığı ile güzel bitkiler bakabilirsiniz.

2. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    aydınlatmayı ayarlayacağım ama Tahsin bey co2 siz olmayacak dedi elimdeki bitkilerin co 2 siz yetişeceğini umuyordum içindeki balıklar yeteri kadar co2 üretemezlermi bol yavru veren lepistesler mevcut içerde

3. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Talat Bey bir miktar da su yüzeyini hareketlendirin onun da faydası olur en azından atmosfer ile eşit düzeyde co2 olur suyunuzda. Stargras ve zeytin sanırım eklediğiniz bitkiler, bu bitkiler co2 olmadan da olur merak etmeyin. Su değişimini aksatmaz ve bitki ihtiyacına göre potasyum ve mikro element verirseniz gelişebilirler. Ama ışık düzeyini yeterli seviyeye getirmeden ne yapsanız boş bilginiz olsun. Tabanda da sadece kum var sizde bitki besin kaynağı olmadan ışıkta olsa gelişemez. Özetle hepsi birbiri ile bağlantılı.

4. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Talat bey Yazım Yukarıda Ben Co2 Siz Olmaz Demedim Oldukça Zorluk çektim dedim...

5. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    tabanda misket gübrede var ama ışık işini halledeceğim sizin dediklerinizeen buldum ama biraz hasarlıydı almadım yeni malın gelmesini bekliyorum

6. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    En yakın zamanda alacağım floresanları .

aklımda yavruların saklanabileceği bir orman var stargrasslar bunun için var

56 watt lazım benim şu anki floresanı kullanıyımmı sizce ek olarak floresanda ekliyecem ama şu anki floresanı ne yapabilirim

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Talat Bey bu ebata siz 56w ışık koyduysanız ışığınız yeterli olması gerekiyor, tek bir lamba mı bu tam olarak özelliği nedir?

8. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    o kadar ışık koymadım lazım dedim şu anki 14 watt beyaz ışık yanına sizin dediğiniz. renk kodlarında 2 tan ekliyeceğim

9. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    akvaryuma karides attım 2 rili 2 sakura olmak üzer attığım gibi lepistesler renksiz yabani deniyor anınada kaptılar yediler çok acıdım hayvanlara tam kurtulurken yem oldular ama rililere hiç kimse dokunmadı

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Talat Bey eğer low-tech düzen yani düşük destekli kolay tür bitkilerle co2 olmadan ilerleyecekseniz ilave 2x14w ışıklandırma eklerseniz de yeterli olur. Tabi bunu mevcut ışığınızı 14w t5 floresan olduğunu varsayarak yazıyorum. Özetle tamamen yenilenecek ise toplamda 4x14w t5 ışık işinizi görür. Ama ileride co2 eklerim farklı türler bakmak isterim diyorsanız 4x24w düşünürsünüz şimdi 2x24w kullanıp duruma göre 2x24w ilavesini de açarsınız.

Işıklarınızın 2 tanesini 865 kodlu gün ışığı ve 2 tanesini de 840 kodlu gün ışığı olarak belirleyebilirsiniz. Fiyatları çok abartı değildir, rahatlıkla bitki bakabilirsiniz.

11. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Dün çok üzücü bir olay oldu arka arkaya akvaryumcuya gittim 1 adet t8 18 watt floresan vardı o kadar aradım akvaryumcularda sadece bu vardı ve adam elinden düşürdü kutu açıktı ve kırıldı bende karides aldım akvaryuma attığım gibi 1 yabani lepistesim vardı oda 5 karidesin 2 tanesini hüpletti hemen onları yavruluğa aldım lepistesleri zaten hamileydi en az 50 yavru vardı içinde şu an 3 karides hayatta adam bana 1 kuhli verdi yanına 1-2 tane daha alıcam ki utangaçlığını atsın yoksa şu an çok utangaç

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Talat Bey size özel mesajda da belirtmiştim, Sakarya 'da Elpim Elektrik mağazası çok büyüktür ve orda aradığınızı rahatlıkla bulabilirsiniz.

Biz size burada ne yazarsak yazalım ne öneride bulunursak bulunalım siz yine kendi bildiğinizi okuyorsunuz ve işinizi zorlaştırıyorsunuz. Siz netten bile alsanız akvaryumculardakilerden daha hesaplıya gelir, siz ya elektrikçilere yada dediğim gibi Elpim Elektrik mağzasına bakın.

13. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    ben sizin sediklerinizi dinlemeye çalışıyorum zaten elpim elektrik hiç duymadım ama her elektrikçide olur mu sizin dediğiniz floresanlar bi araştırıyım elpim elktriği. ben zaten akvaryumcuya karides almak için gittim o dediğim floresanı tavsiye etti bende iyi tamam demedim çok yakın arkadaşım o akvaryumcu adamın elinden düştü kırıldı zaten ama karides attım akvaryuma tabii en küçük akvaryumuma bunun işini bitirince buna atacağım karidesleri zaten lepistesleri verdim çünki resmen vahşet oldu aralarında kavga oldu ve erkeğim ölmek üzereydi dişilerin hepsini verdi. erkek te yavrulukta canlı yemlerle besledim her ne kadar dışardan kendi bildiğimi yapıyorum gibi görünsemde size uymaya çalışıyorum burası istanbul değil heryerde dediğiniz şeyler yok tabii sizde bileciktesiniz ben oraları bilmem yine çok konuştum burada keseyim

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Talat bey az çok Sakarya 'yı biliyorum benim bulunduğum şehirden kat kat büyük. İstanbul kadar iyi diyebilirim. Normal elektrikçilerde de olur merak etmeyin zaten bahsettiklerimiz gün ışıkları 865 ve 840 kodlu ışıklar sıkıntısız bulursunuz sadece size ellerinde t5 yani yaklaşık işaret parmağınız kalınlığında olan tipten değilde daha kalını olan t8 'den satmak isteyebilirler buna dikkat edersiniz.

15. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Evet uzun bir aradan sonra hepsini temin ettim bu akşam kuracağım T5 aldım ama T8 den farkı ney anlamadım sadece kalınlık mı?
    ayrıca geçici dalgıç flo kullanıyordum bitkiler yine iyi gelişti.

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Kalınlıktan öte verimi daha fazladır zaten floresanları taktığınızda bun udaha net anlarsınız.

Mesela benim gözümde t8 90cm 30w bir floresan yerine t5 84,9cm 21w floresan kullanmak daha verimli %30 az bir rakam değil ki bunu yüksek çıkışlı yani HQ yani 39w 84,9cm floresan ile kıyaslamak bile güç.

Dalgıç dediğiniz de zaten t5 floresan :)

17. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Hmm anladım.Peki şimdi ne önerirsiniz flolar açık bitkiler hızla büyüyor gübrelerim,sera florena,maxi sol(demir),birde carbon var seranın başka ne önerirsiniz

18. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Elinizdeki gübreleri şimdilik kullanın ama bir daha seraya o kadar para vermeyin. N, P, K gübrelerini acilen edinmelisiniz. Onlar gelince gübreleme düzeni oluştururuz.

19. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    peki hangi markayı önerirsiniz cevap bekliyorum

20. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    cevap veren yokmu

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Talat bey bulmanız güç ama Seachem Flourish alabilirsiniz

22. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Seachem Fluorish bulmak artık imkansıza yakın

23. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Sanırım onları buralarda bulamayacağım peki planaryaya çözüm nedir biliyormusunuz şu an camda küçük beyaz yumurtaları var sık su değişimleri yapmayı planlıyorum ardındanda bir miktar bakteri kültürü neden planarya geldi bilmiyorum pek yemleme yapmıyordum sonuçta karides arada bir dip yemi

24. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Camdaki şeffaf yumurtalar salyangoz yumurtasıdır. Planarya yassı solucan ailesindendir ancak camda gezdiğini görebilirsiniz yumurtalarını göremezsiniz.

Sayfayı Paylaş