Yeni kurulum hazırlıkları 90x50x40

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve renoibo35 tarafından 02/01/15 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey test sonuçlarınızın arasında kaç gün var bilmiyorum ama bitkileriniz bir önceki gübrelemenizde eklediğiniz gübreleri tüketmişler. 17/02/2015 tarihinde ise daha az gübre eklemişsiniz. Bu besin eksikliği belirtilerine yol açabilir. Akvaryumunuz ne kadar tüketebiliyorsa o kadar gübre ekleyin derim.

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Evet Ergün bey katılıyorum bu testi görebilmek adına aldım ölçümde ne kadar tüketim oluyor anlayım diyerek dediğinizde haklısınız hem bitki formlarının belirtilerini öğrenme adına hem tank orantılayabilme adına yarım doz uyguladım 1haftada tüketmiş 3gün ara ile takviyeyi ayarlamaya çalışıyorum haftada 2 su değişimi planladığımdan gübreleme dozajını 2ye bölebilirsem daha verimli olur gibi anladığım tam doza yakında geçeceçim nasipse:D teşekkürler ilginize.
    Öğrenene kadar giden gider kalan sağlar bizimdir:D Ama ışık sürecim ve zamanlamalı döngü iyi oldu gibi 8saate bu hafta çıkacak inşallah.

3. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    19.02 ara olcum
    po4...fosfat....0.2 eklenen 3ml
    no3...nitrat.....5 eklenen 3ml
    Fe ....demir....0.4 eklenmedi
    potasyum ........ eklenen 5ml
    mikro element... eklenen 5ml
    excel... eklenen 2ml
    tank ortalama 2gunde 3ml civarlarinda nitrat fosfat tuketmis demir son fazla eklenmesiyle dengelendi denilebilir. 2olcum daha alip devam ederek ortalama bir program cikacagini umuyorum.

4. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Haftada iki su değişimi bence biraz kendi kendinize iş çıkarmak demek. Haftada bir değişim de gayet yeterli oluyor.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey yakında sadece tanka fosfat girsin bir miktarda tazeleme olsun diye su değiştireceğiz sanırım. Su değiştirip yeterli oranda nitrat vermediğim taktirde tankta yosun baş göteriyor. Artık su değiştirin demeye korkar hale geldik, çeşmelerden fosfat akıyor.

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Aynen Hakan bey izmir suyuda fosfat zengini bi o kadarda nitrat fakirimiş ben nasılsa aldım test kıyıda yıllanacağına birkaç test alıp oranları azçok anlamaya gösterge yön olsun istedim nasılsa bilmediğim konu bu iş e almışımda test yardır gitsin:D turşusunumu kurucaz:D Fatih beye bir yanım katlıyor tank daha yeni birkaç şeyi anladığımda 1haftalık sürece girmesi gerekli sanırım sizler daha iyi bilirsiniz haftalık bakım olası ama gübredeki oran içindi 2kere düşünmem tank 1haftada ortalama ne yakıyor :D Mekaniker olunca depoyu fullemek gibi :D hayırlı cumalar cümletten..

7. Gökhan

Gökhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan Bey ben mesela bu hafta 120 lt su değişimi yaptim 60 lt sini ozmoz dan 60" lt sini Çeşme suyu kullandım bunun bir faydasi olurmu acaba?

8. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ozmoz suyu sıfırlar, mineralce fakirleşir. Aşılamanız iyi olmuş. Ama su değerleriniz iyi ise osmos kullanmasanız daha iyi aslında. Su değerleriniz kötü ise, suyu sıfırlayıp gerekli besinleri kendiniz eklerseniz daha sağlıklı olur.

9. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

10. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Pazar su değişimden önce biraj peyzaja başlayalım diyerek ufak ufak bitki formlarına göre değişikliklere başladım, her tank taban oynatılmasında okuduğum kadarı ile azot döngüsüne müdahale olacağından az az yapılması yönünde görüşleri değerlendirdim,
    Sizlerinde eklemeler yapacağınızı umarak değişiklikleri paylaşayım istedim,
    Fikirlerinizi beklerim göremediğim yada şurda olsa diyeceklerinizi değerlendirmeye alabilirim teşekkürler..
    Telde moss gelişiminide ekleyim istedim willo moss epey yol aldı:D

Ekli Dosyalar:

11. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    23.02 gubre hafta baslangici
    fosfat po4...3ml ek
    nitrat no3....3ml ek
    demir fe......4ml ek
    potasyum...8ml ek
    mikro elm...6ml ek
    excel...........3ml ek
    Atison betta spa.2ml ek balik kuyruk ve renk antibakterial sivi arada veriyorum.eser miktarda.

12. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    İbrahim bey bu kadar çeşit bitki olunca peyzajda sıkıntı yaşamak kaçınılmaz son...Ben olsam diyerek başlayayım micraraları arka planda kullanmazdım micra devamlı budama isteyen bir bitki ve devamlı müdahale ister arka tarafta daha az el sürelecek bitkiler kullanmanızı tavsiye ederim.

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Elemelere baslamak gerek ;)

14. burak.ö

burak.ö Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    16
    Sanki birazcık karışık gibi akvaryum bencede eleme yapın diğerlerini daha sık döşeyin

15. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Bence İbrahim Bey her bitkiyi görmek istemiş tankında Hepsinin Gelişimini Merak Etmiş Ve bundan dolayı Biraz Karmaşık olmuş kanımca.

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tahsin bey ve diğer arkadaşlar 3.4 tür planlıyordum malum gönderi yapan bir anda birçok arkadaş ve iştahlanınca bende birde belli programda dikkate aldıklarım olmakta bir yandan da iyi oldu böylesi esasında neden derseniz tecrübe az, tankı tanımamak zor bir olay ışık ve düzeni öğrenene kadar inşallah elemeler de yaparız hızlı büyüyen bitkilerden de olması gerekliymiş tank belli oranda gelişimi gösterene kadar faydalıda aslında az az düzenleme ile belli yere gelir umarım:D burada elemelere gereksinim neler demek istemiştim :D şimdilik mesela pogestemon erectus gelişim gösterirse Uğur beyi dikkate alarak micraları ya kaldırıcam yada belli yere yerleştiriceğim stargras'lar beklediğim gibi olamadı henüz onları eleyebilirim halen kararıklar 2kere budamama rağmen birkaç değişiklik yaptım ufak ufak müdahaleler yapmayı planlıyorum.hem tankın oturmasındaki faydayı şu etapta bozmamak niyetim oturana dek neleri eleyebilirim yada yer değiştiririm.bu kadar güzel tür bitkilerinide elemek zor:D

Ekli Dosyalar:

17. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    İbrahim bey stargrass lar sorun cıkartacak bir bitki degil sadece adaptasyon suresı bıraz uzun suruyor...İlerleyen zamanlarda stargrass ları cıkartmak isteyeceksiniz fazla gelişiyor diye..bence pogestomon larla micraları yer degıstırın ..

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey excel ve antibakteriyel ilacı kesmeniz iyi olur. Bunlar akvaryumunuza yarar değil zarar veriyor. Tasarım konusunda çok iyi sayılmam ama boylu bitkileri arkaya doğru atıp biraz daha gruplasanız iyi olur diye düşünüyorum.

19. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Evet Uğur bey ve Ergün bey dediklerinize katılıyorum ,micralar epey hızlı gelişebiliyor dengelenmesi için yer ayarlayım ,excell karbon takviyeside yaptığını organik karbonun takviyesinde de yararı olabileceği hakkında okumuştum illa yosunla mücadelede kullanımı olmamasıydı tabikide görüşürünüzü değerlendirmeye alıp inceleyim + - ne olacak sağolun,spa ürünün de açıklaması buydu.Bettalar türündede olsa edinmiştim.
    1.Vahşi Badem yaprağı ekstresi balık için daha doğal bir ortam yaratacaktır. Yapraklar humik asit ve tanen içeren ve anti-bakteriyel özelliklere sahip olduğu bilinmektedir.
    2.Su içinde amonyak (NH3) bağlamak Yucca özü içerir.
    3.Kasları aktif hale getirmek için ve güçlü kemikler, dişler ve ölçekler geliştirmek için gerekli kalsiyum içerir.
    4.Suyun pH düşürür ve zararlı kimyasal emer.
    5.Su için gerekli eser elementler ekler.
    Gibi yazıları olduğundan eser miktarda ekleme yaptım pek zararı olur mu bilmem illaki ama şu ana değin etkisi şunu gözlemledim diyebilirim ,Beyaz benek geldiği yerden fantom tetralar biraz hassas sanırım 2.3balıkta oluştu bunu ekledim kayboldu ve balıkların renkleri bile değişti kendi renkgini aldığını belirtebilirim.sanırım ürün suda iyi geldi gibi genel eser miktar zararını görmedim 2hafta bir 2ml tanka bir zarar verebilir mi?

Ekli Dosyalar:

20. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Kısacası habitatta eklenmesi gerekenleri elementler olarak su değişimi harici neler ile eklenebilir, mesela örneklemek gerekirse 2 şekilde ele alalım, ben iyi bilmiyorum bilgilerinizden faydalanmakta isterim okunabilecek makale vs bilgisi olan arkadaşlardan ekleme yapabilirlerse sevinirim etken maddelerin suya eklenebilecek hallerini ilginize teşekkürler.

Bizlerin takviyesi genel gübreler
    1.potasyum
    2.nitrat
    3.demir
    4.fosfat
    5.iz element (mikroelement) içeriğini net bilmediğim
    düzenli verebiliyoruz .

Şu an için bilmediklerim
    1.Kalsiyum
    2.Nitrojen
    3.Manganez
    4.Magnezyum
    5.karbondioksit - co2 ile aynı olasılığı yada farklısı.

Şu an için bilmediklerim içerisinde tanka eklenmesi ne şekilde yapılır ihtiyaçlarının bitkiler üzerindeki etkileri mutlaka veri olarak belirtiliyor.
    Örnekleme de yapalım misal... "magnezyum eksilirse ...Yaşlı yapraklar içten başlayarak dışa doğru sararmaya başlar.damarlar yeşil kalır " ibaresi olan tablo var.
    Tamam güzel de tanka magnezyumu nasıl ekleriz mobil besinlerin ve immobil (taşınamaz) besinleri tanka ekleme yöntemi varmıdır?:D

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Antibakteriyel yazdığı için bir ilaç diye düşünmüştüm o ürünü kullanabilirsiniz ancak excel'i kullanmayı kesin. Çok gerekli olmadıkça excel'den uzak durun çünkü yarardan fazla zarar getiriyor.

22. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    ilginize teşekkürler.

23. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ergün bey Excell denilen ürünün ne gibi zararları olabilir kullandığınızda ne gibi olumsuzluklar görebildiniz? neden kesin dediğinizi açabilirseniz daha geniş bilgi alabilirim teşekkürler.

24. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    İbrahim bey benim yalan yanlış bildigim excel sürekli kullanıgında bir zaman sonra tanktaki yogunlugu arttıgında yararlı elementleri baglama özelligi var buda bitki gelişimine kötü yönde etki ettigidir.Oksijen oranını da azalttıgı için buda balıkların havasız kalıp ölmelerine yol açabilir oksijeni bile baglama özelligi var...Bu benim bildigim yanlış da olabilir daha tecrübeli arkadaşlarında yorumlarına göre bir araştırın derim..

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey NPK, Demir ve Mikro Element dışında hiçbir ek katkı uygulamanıza ihtiyaç bulunmuyor. Çünkü şebeke sularımız yeterince sert ve eklemeyi düşündüğünüz çoğu katkı zaten fazlasıyla mevcut. Hatta su sertliği bazı yerlerde o kadar yoğun olabiliyor ki bitkilerin besin alımını olumsuz etkiliyor. Bu nedenle ek bir katkı maddesi eklememize gerek kalmıyor.

Excel güçlü bir sterilizatördür. Yani bakterileri öldürür. Excel sıktıkça azot döngüsü için yararlı bakterileri de öldürüyor. Bakteriler azaldıkça amonyak artıyor bu da yosuna sebebiyet veriyor. Bu kısır döngü sürüp gidiyor aynı sigara bağımlılığı gibi excel bağımlılığı oluşuyor. Bu nedenle çok zor durumda kalmadıkça excel uygulamayın. İlla uygulamanız gerekirse onu da lokal olarak direk yosunların üzerine uygulayın.

Uğur bey excelin bir şelatör gibi görev yaptığını hiç duymadım. Zaten bir süre sonra kendisi bozulup CO2 ve farklı bileşikler oluşturuyor. Sudaki bitkiler için yararlı olan elementleri bağlayamayacağını düşünüyorum.

26. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Genel edinilirken üzerlerindeki açıklamalar eşliğinde yapmıştım eklemeden deneyelim tecrübeniz ışığında eklemeden devam edeyim ilginize teşekkürler.

27. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    excel Gluteraldehit içeren oldukça toksik zehirli bir maddedir.. akvaryumda kullanım şekli genelde yosunla mücadelede oluyor, kendim de bir süre kullandım..

ayrıca karbon kaynağı olarak ta kullanım alanı var fakat çok kullanmamak ve düzenli su değişimleri şart..

excel kullanırken dikkat edin cildinizle temastan kaçının ve kesinlikle solumayın, dediğim gibi çok toksik zehirli bir maddedir.

28. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Akvaryum ekipmanlarınızı dolap kapağında değerlendirebilirsiniz,basit ucuz olan askılar ile cımbız makas kepçe gibi ekipmanlarını değerlendirdim örnek olabilir açısından eklemek istedim.

Ekli Dosyalar:

29. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tankta ufak düzenleme yaparak az az şekle bürünmesini sağlamaya çalışıyorum eldeki bitkiler çok güzel türler kıyamamaktan şimdilik böyle gidecek gibi:D Camda nokta yosunu hafiften oluşuyor sanırım fosfatı dengeleme sürecinde azlığından oluştuğunu sanıyorum.genel fikir verebilecek arkadaşlarında fikirlerini alabilirim kısa bir görüntü ekleyim istedim peyzajda da belirtmek istediklerinize açığım şimdilik bu hali nasıl? teşekkürler..
    https://www.youtube.com/watch?v=wdw98zRm5BI&feature=youtu.be

30. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tankta ufak düzenleme yaparak az az şekle bürünmesini sağlamaya çalışıyorum eldeki bitkiler çok güzel türler kıyamamaktan şimdilik böyle gidecek gibi:D Camda nokta yosunu hafiften oluşuyor sanırım fosfatı dengeleme sürecinde azlığından oluştuğunu sanıyorum.genel fikir verebilecek arkadaşlarında fikirlerini alabilirim kısa bir görüntü ekleyim istedim peyzajda da belirtmek istediklerinize açığım şimdilik bu hali nasıl? teşekkürler..
    https://www.youtube.com/watch?v=wdw98zRm5BI&feature=youtu.be

Sayfayı Paylaş