Yeni kurulum hazırlıkları 90x50x40

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve renoibo35 tarafından 02/01/15 başlatılmıştır.

1. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Allah(c.c)'ımın bu günlerine binlerce şükürler olsun.

Çok teşekkür ederim İbrahimcim.Eski sağlığıma kavuştum çok iyiyim sağolasın.

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Amin..nice guzel gunlerin olsun abi..

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey haklısınız İbrahim bey diyecekken sizi anmışım :) Allah sağlık sıhhat versin.

İbrahim bey yeni fotolarınızı bekliyorum.

4. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    20-01 Uğur bey "Keys" arkadaşımızın yardımları ile aradığım pogostemon erectus'ları tankıma ekleyebildim kendisine müteşekkirim ince düşüncesinden.tankın düzeni içerisinde inşallah yetiştirebilirim tecrübe edinebiliriz.

Ekli Dosyalar:

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ergün bey bitkileri olabildiğince yakın plan almaya çalıştım foto makinam evde değildi telefonladır,gübreleme ile ilgili bilgilerinizden faydalanarak düzen oluşturmak fikrinizi almak isterim.
    Bitkiler 5.10günlük süreçte farklı günlerde eklendi,
    Benim acemice bilgilerim ışığında repensleri malum diğer tanktan eklemiştim sanırım adaptasyonda yaprakların bazıları formundan kaybetmiş olabilir onuda budama ve temizlikte hırpalamaya bağladım,
    Sizin görüşünüz yönünde potasyum eklemiştim 2kere,inşallah bugün gelecek bitkiler ile edinmek istediğim tecrübelenme aşamasındaki tank bitki doygunluğu son bulacak ilginize teşekkürler..

Ekli Dosyalar:

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey öyle çok bir besin eksikliği gözükmüyor ancak bitkilerde gelişim başladıysa düşük dozda gübrelemeye başlayabilirsiniz.

Pazar su değişiminden sonra ışıklar kapanınca
    Potasyum: 6 ppm
    Nitrat: 5 ppm
    Fosfat:0.5 ppm
    Demir: 0.1 ppm
    Mikroelement: Üzerindeki yazan dozun 1/2'si

Salı günü ışıklar kapanınca

Perşembe günü ışıklar kapanınca

Durumu takip edin bitkilerdeki değişim ya da yosun oluşumuna göre gübrelemenizi revize ederiz.

7. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tamam Ergün bey son bitkilerde kargodan geldi nasipse eklersem bitki türleri edinme aşaması şimdilik bitti gibi, çok önemli bir değişiklik olmayabilir bu türleri büyütüp gelişimleri hakkında bilgilerle durumu değerlendiririz hem benim hem diğer arkadaşların tecrübelerine katkınızdan dolayı teşekkürler..

8. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam 21.01 akvaryuma Bora beyin göndermiş olduğu ilgilerine çok teşekkürler, son bitkilerim de gelmiş bulunmakta gece eklenmelerini yapıp tür olarak edinme aşamam bitti.

Geçecek zaman içerisinde olumlu olumsuz durumları paylaşmaya devam ederim.
    Bu süreçte okuyup düşüncelerini yazan,yardım,fikir veren arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkürlerimi borç bilirim ,umarım akvaryum hobisine acemice de olsa bir katkım olabildiyse haz duyarım, kimse bilerek doğmaz içinde varsa öğrenme isteğiyle her şeye vakıf olur.
    Bizlerde ustalardan çıraklığımızı öğrenir usta olma yolunda bu hobide yol alabiliriz,sağlıcakla kalın..

Ekli Dosyalar:

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Epey bir bitki yoğunluğuna ulaştınız. Bundan sonra bitkileri budayarak ya da yer değiştirerek peyzajı oluşturmaya bakın. İnşallah gönlünüzce bir peyzaj çıkar ortaya.

10. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    İnşallah Ergün bey umarım düzgün gider umarım belli türleri yetiştirip diğer ben gibi acemi arkadaşlara türlerden göndermeye kadar çoğalırlar ,ilerki dönemde temalı çalışma için ön öğrenim durumunda sizlerinde yardımıyla gerekli düzenlemeleri yaparız saygılar..gerçi ayasofya gibi takdire şayen bir olay yapamayız ama elden geldiğince işte:)sağlıklı huzurlu günler dileğiyle..

11. Sezer

Sezer Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Tankınız bitki dolmuş İbrahim Bey, maşallah.

12. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    İlerdeki tank düşüncemle ilgili ilk hoşuma giden kurulumu fikirlerinizi almak adına ekleyim istedim belli türleri edinmiştim tankımda yetişirse peyzaj daki gelişimi bu yöne aktarma düşüncesindeyim.genel lav kayalarım mevcut.bu kurulumun arka plan uygulaması yoğun düşünüyorum önerilerinizi beklerim ..

https://www.youtube.com/watch?v=P3tjHyQhmpQ

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey bir önceki mesajınızdaki akvaryumun boyutları baya büyük olduğu için aynı şekilde bir kurulum yapmanız zor olur. Ancak sizin akvaryumda uzunluk yerine derinliğe odaklanırsanız çok daha yaratıcı tasarımlar ortaya çıkarabilirsiniz. Şu anda bile oldukça derin bir görüntü veriyor.

15. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah masallah İbrahim bey.Tank gayet güzel durumda zamanla daha da bitkiler geliştikçe güzelleşir diye düşünüyorum.

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    inşallah Bora kardeşim yardımlarınız ile azçok öğreniyoruz işte uyguluyoruz:)

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    İlerki dönemde tecrübelenme aşamasının bir döneminde aşağıda ekli Kardinal karides türlerinden umarım edinip sizlerle paylaşmayı umit ediyorum.

Umarım varyasyonundan bulabilirim görende olursa bilgilendirmesini rica ederim,
    Yüce mevlam her yaratılmışlıkta hayran olunacağı gibi bu türdede göstermiş.

Kardinal Karides
    Youtube'den video ALINTIDIR.videoyu paylaşıma ,çeken, hazırlayan, sunan, kişilerin emeğine sonsuz saygı selam.

https://www.youtube.com/watch?v=jj84o8YvLaY

18. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    27-01 Pistialar ve edodea'lar gelişimi epey sağladı nitrat fosfat dengelenmeye başlamıştır.Tanka potasyum ve mikro element pazar su değişiminde eklendi ,nitrat fosfat demir test geldiğinde ölçerek gerekli miktarları ihtiyaca göre tamamlanacak acelemiz olmasın ,ışıklandırma ile ilgili refizeye gidildi gelişimi yönünde bilgi eklenir,45lik eski tanktaki yati kök'ü 3parçaya ayırarak ilk 1dalına Willow moss uygulaması yaparak ufaktan bir tankta moss çalışması yaptım,sağ üsttede willow mos telde gelişimi kıyaslama adına diğer tanklardan ekleyerek ufak bir paylaşımda bulunayım.

Ekli Dosyalar:

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey maşallah pistialar epey büyümüş. Yapraklarına bakıyorum da bir eksiklik gözükmüyor bu haftada aynı şekilde gübreleyin. Test kiti alacaksanız ölçümlere göre gübre eklemesi yaparsınız. Yaklaşık 3 yıl geçti ama en sonunda test kiti almaya karar verdim. :) Sera marka olanlar epey güzel ölçüyormuş sera marka alacağım siz hangi marka almayı düşünüyorsunuz.

20. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam ben jbl aldım dün gece geldi ölçüm aldım tankta fosfat ,nitrat daha normal değerlerde demir az orantı olarak evde notlarım kaldı yazarım ilk ölçüm tabiki öğrenme aşaması oda test yapmasıda ayrı bi curcuna :) one bune derken tr açıklama olmayınca resimlerle anlaşılıyor kolaymış demirde eklemesini yapmadım bir iki gün sonra bir daha ölçüm alıp dorumu yanlışmı yaptığımı test etmem doru gibi olur dedim,sonrasında su değişimi ile potasyum ve mikro element ekleyerek şimdilik o yönde devam ettim,ışıklandırmam ile ilgili bitkilerin verdiği tepkiler ışığında refize ettim 1hafta izleyip ne nasıl yazarım biraz karışık düzen oluşturdum umarım fayda olur ise paylaşırım test edelim .

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey Pazar günü ışıklar kapanıp da su değiştirince test alın. Sonra eksik gübreleri şu değerlere tamamlayın.

Fosfat: 0.5 ppm
    Mikro element: Kutunun üzerinde yazanın yarısı kadar

Sonra Salı günü ışıklar kapanınca tekrar ölçüm alıp aldığınız ölçümü bir yere not edin. Bu sizin akvaryumunuzun güncel tüketim değerini verecek. Atıyorum 2 ppm nitrat ölçtüyseniz demek ki akvaryumunuz 2 günde 3 ppm nitrat tüketiyor demektir. 0.1 ppm fosfat ölçtüyseniz akvaryumunuz 2 günde 0.4 ppm fosfat tüketiyor demektir.

Böylece iki ölçüm almanız bitki miktarı artana kadar ya da çeşme suyunuzun değerleri bozulana kadar size yetecektir. Bitkilerde bir anormallik gördüğünüzde bu sefer nitrat ve fosfat değerlerini 10 ve 1 ppme tamamlayarak net tüketim miktarını öğrenebilirsiniz.

22. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ergün bey birde Sezer beye rica ettim müsaitliğinde oluşturursa bir elden geldiğince uymaya çalıştığım takip ettiğim kurulum aşaması bulunmakta tamamen uyamasam da belirli bir düzen edinme açısından deneme malum belli formata uymakta fayda gördüm ve ardından sizlerinde tecrübeleriniz ışığında da destekleyerek tankın olabildiğince uygun hale getirmeye çabalıyorum umarım faydasını görürüm konu altında okuyan bilgilenmek isteyen arkadaşlara da bir faydamız olsun gün gün yapılanı ekleyerek olumlu olumsuz hep beraber tecrübelenelim aksilik yaşarsakta sizlerin ışığında çözeriz inşallah ilginize teşekkürler..

23. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

Anladım Ergün bey birkaç test yapalım hem tecrübe ederiz test iyi mi kötümü veriyor hemde oranları öğrenirim ne ne kadar diye faydalı olur sağolun inşallah doğru gideriz hep birlikte:)

24. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Ellerinize saglik ibrahim bey.cok ayrıntılı calisilmis,el emegi cok guzel bir calisma olmus.tebrikler...

25. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Teşekkürler sizinde titiz çalışmanızı okuyorum inş hepbirlikte düzenli güzel keyif yaşarız.

26. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    04-02 Pogestemon helferi bitkilerimin önceki tanktaki ışıktan erimesine bir arkadaşım Kemal Bey sağolsun görüp dayanamayıp kendi tankındakinden bir büyük kök yeni tanka denemem için birkaç tür bitkisi ile birlikte yollaması ile yine helferi keyfi yaşayabildim umarım tutar filiz verir birde yanlış hatırlamıyorsam Proserpinaca Palustris türü göndermiş ,birkaç tür daha var ama latince isimlerde biraz unutuyorum araştırmadıklarım olunca ilerde öğrenirim.
    Genel bitki gelişimi az az olmakla birlikte ışık denememden dolayı daha çok hızlı olmasada memnun edici yönde co2 sn5damlaya yükselttim gelişim yönünde takip ediyorum,
    Yarım doz potasyum ve mikroelement, excel karbon devam 1kere ölçerek fosfat nitrat demir eklemesi yaptım ,tüm doz olarak gübrelere başlamadım sanırım 56.gün olacak doz ayarına başlanması okuduğum kadarı ile gelişmeler bu hafta böyle oldu umarım faydalı olur ..

Ekli Dosyalar:

27. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim Bey tankınız gittikçe güzelleşiyor ve dutch stili yerleşmeye başlamış.

28. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Evt Hakan bey yavaştan o yöne doğru gidiyor sağolsun sizler gibi arkadaşların yardımı ile epey bir tür oldu, tankın gelişimine göre önce bir neleri bakabileceğimiz çıksın tankın ışık düzen belli eder. İyi izlemek gerek, gereksinimlerini ilerde öğrenince acemiliği atlatalım peyzaj da düşünüyorum ama öncelik öğrenme sonrası tüm arkadaşlarla birlikte net yön çizeriz hayırlısıyla. Şimdilik elden gelen olabildiğince yaşananları aktarıp gelişimi yönünde ben gibi acemi arkadaşlara da azbi faydamız olsun saygılar..

29. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah masallah abi.Yakinda seyrine doyum olmaz bu tankın.

30. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    İbrahim bey maşallah bitkiler kendi toplamış..Sizde her türden bitkiyi toplamışsınız..Gelişimleri merakla takip ediyorum...Tekrardan maşallah diyeyim...

Sayfayı Paylaş