Yeni kurulum hazırlıkları 90x50x40

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve renoibo35 tarafından 02/01/15 başlatılmıştır.

1. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Her nekadarda bebegimizi kucagimiza almak nasip olmasada yasamin getirdigi sınama oldugunu kabullenmeyle boyle yogrulmus hamurumuz allah'tan umit kesilmez demek kaliyor , bugun amano karideslerim geldi 7adet tanka olabildigince alistirarak yaklasik 45dk minik bir hortum ile su tank disinda suyunu dengelemek halinde ana tanka aktardim umarim yasarlar isiklar yanana degin hic birini inceleme firsatim olmadi..bugunluk maceram onlarla ve 45lik tanki sona erdirip kopmle steril hale getirip yeni bir karides tanki olusturma ile gecti yeni gune neyle nasiplenecegiz neler bekliyor gorecegiz saygilar..

Ekli Dosyalar:

2. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    İbrahim bey yosun la savaş timini de hazırlamışsın..Bütün ince detayları düşünmüşsünüz tebrik ederim...

3. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Evet abi istiyorum ki hemen olsun biliyorum olmaz ama öyle oluyor işte insanın içi kıpır kıpır:)
    Çocuk gibi tıpkı :)

4. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Suan tankta 2ramshorn .7nerite .4malezya snail minare.2poso.7amano.4albino otocat mevcut tek eksik sae arastiriyorum onlarda edineceklerim arasinda ins islerini yaparlar:)

5. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hay maşallah siz tim degil tabur kurmuşsunuz......Sae iyide canlı doguran yavrularını rahat bırakmıyor....

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Herbirinin gorev yerleri ayri yedikleri yosunlara kadar inceledim faydali olurlar insallah her tankta olmasi gerekli en azindan 3tur salyangoz minare oda uzeri noktali turu malezya diye geciyormus.ramshorn bu ikisi cok ureyende olsa seviyorum ben 3.en onemli gordugumde nerite akvaryumda malesef uremedigini makalelerde okudum fazla o bakimdan edindim 10tne bulsam alirim okadar iyiler bu habitat ortaminda okuduklarim ve sizler gibi tecrubeli kisilerin isiginda edindigim canlilar ben memnunum cok faydalilar tavsiyede ederim :)

7. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    ibrahim abi bana sorarsan Sae Fazla alma

bende 5 tane var 7cm yakın Belli bir süre sonrada (yeme alışınca)Görevlerinide yerine getirmiyorlar diyebilirim

8. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Anladim daha evvel vardi orocatlarla kapisinca forumdan arkadasa verdim ben cok az yem veriyorum baliklara hafta 1.2 oda takipli minik minik porsiyonlar daha once yosun yaptirinca ogrendik:)

9. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Anladım abi Günlük Yemleme Yapmıyorsun yani öylemi
    o şekilde Faydalıysa bende öyle yapayım öğreneceğim çok şey var sizler:)

10. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim Bey Yüce Mevalm inşallah hayırlısı ile en kısa sürede nasip etsin kucağınıza almayı. Vardır bir hayır hikmet bunda da hayır olur hep inşallah.

11. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Amin .nerde varsa..

12. Keys

Keys Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Elinize sağlık. Kaliteli bir kurulum oluyor.

O kadar uğraştıktan sonra yapacağınız tasarımı merak ettim. Çıkış noktası olarak bir şey var mı elinizde? Fotoğraf, yağlıboya vs.

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam öncelikle acemi olarak bi tık üste çıkma çabası şuan için sizler gibi yüksek öngörüye sahip değilim ilk tecrübe olacak nasipse bitki türleri ve bakımı gübre mantığını çözme adına birkaç hayal denebilecek ne nasıl olur diyebileceğim bir çalışma ilerki dönemde belli fikir uzantısı tasarım düşünüyorum öncelikle acemiliği atlatalım sonrası gelir ümidim saygılar..

14. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey bu akşam 5 ppm potasyum ilave edin. Daha sonra bitkilerin yakından birer fotoğrafını çekmeye çalışın. Aynı zamanda akvaryumun genel fotoğrafını da çekerek bitkilerin yoğunluğunu bir görelim. Jbl manado ve aquabasis pro kullandığınız için bir süre potasyum dışında sıvı gübre eklemenize gerek kalmayabilir.

Diktiğinizden beri bitkilerde iyi ya da kötü herhangi bir değişim gözlemlediniz mi?

15. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Ergün bey Tank malum 10gün oldu daha tolere etmelerini bekledim malum hırpaladım az bitkileri diğer tanktan aktarırken ayrıntılı temizlik ve budama yaptım sanırım adapte olacaklar herhangi bir bozulma göremedim anca kendilerine geliyorlar yukarı bakmaya başladılar ışık yeterli gibi ilk su değişimini bu akşam planlıyorum %20 kadar yeni bitki gelecek inş aksilik olmaz 10-20kök kadar onlarıda dikeyim sonra 5ppm potasyum ekleyeyim gece 11.30 civarı ışık kapandıktan sonra ,,fotoda alırım hem eksik fazla yer peyzajdaki eksiklikleri görüşlerinizi alırım teşekkürler.tabi bi aksilik olmazsa inşallah saygılar..

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey ilk su değişimi için biraz geç kalmışsınız. Mümkün ise %50 civarında değişim yapın.

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Forumdan arkadaşımız Gökhan beyin katkılarıyla edineceğim bitki türlerinde hızlanma yaşadım ilgisine teşekkürler,kendine getirttiği bitkiden parvulalarını hediye etti sağolsun müteşekkirim kendilerine umarım gelecek bitkilerimden onun tankına da toparlama yapabilirim.
    Dün kargodan gelen 2tür bitkimide düzenleyip dikimi yaptım haliyle kargo ve havalardan hırpalanmakta oluyor adapte uzun olabilip düzelirlerse sevineceğim inşallah, sırasıyla Parvula,Hygrophila pinnatifida,Alternanthera Rinecklii (mini),Monte carlo (Hediye) türleri tanka eklenmesi yapıldı.
    Orta plan , orta arka ve en arka plan bitkileri ilerki dönemde edinip biraz daha tecrübelenme edinirim umarım saygılar.
    Tankta gelişmeler ışığında eksik görebildiğiniz olursa ricam belirtmeniz eski artı yönünde değerlendirmeye alırım.
    Ergün bey müsait olduğunuz vakitte gübre programı dahil edebilirseniz sevinirim tüm arkadaşlara olan ilginizi benden de eksik etmiyorsunuz sağolun.

Parvula dikime hazırlanırken izlediğim video yapan arkadaşların yazıları eşliğinde uclarını budayarak belli öbekler haline getirip dikim yaptım umarım tutarlar,altlarına kök gelişimi için misket gübre takviyesi yaptım yeni adapte olacak bitkilere kök tutunma aşamasında faydası olacağını umuyorum.Pinnatifida "keys"Ugur beyin tavsiyesi ile 3kök kuma dikim yapıp denemek istedim diğerlerini kayaya sarıp tabana ilerde yer değişir diye ekledim.Gelişmeleri hakkında devamını getiririm dikip bakacak olan arkadaşlar adına saygılar..

Ekli Dosyalar:

18. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ergün bey bu akşam dediğinizi uygularım dün %20değişmiştim %40ta bugün değiştiririm sanırım kafi gelir.teşekkürler.

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Besin içerikli bitki toprağı kullandığınız için şu anda çok fazla gübreye ihtiyacınız yok. Haftada iki defa 5 ppm potasyum ekleyerek devam edin. Bu arada da bitkileri iyi gözlemleyin gelişme ya da gerileme olursa o zaman duruma göre gübrelemeye başlarız.

20. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Anladım Ergün bey teşekkürler gelişime göre belli bir pozisyon belirleriz sağolun..

21. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hayırlı olsun ibrahim bey yanlız tavsiye niteliginde bir uyarım olacak parvulaları fazla öbeklemişsiniz adaptasyon süresi hem uzun olur hemde kök atmaları zorlaşır...

22. Sezer

Sezer Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Her şey yolunda gider inşallah.Ortaya zamanla güzel bir tank çıkacak eminim.

23. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Anladım uğur bey akşama su değişimi ile birlikte seyrelteyim bi anca çok olunca malum bel koptu gece:)

24. Keys

Keys Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    Müsadenizle bir iki şey yazmak istedim.

Öncelikle verdiğiniz emek takdire şayan. O bir gerçek. Elinize sağlık. Bunları yazıyor olmamın nedeni emeğinizin karşılığını almanızı istemem.

Seçtiğiniz bitkiler birbiriyle pek alakası olmayan bitkiler. Şöyle ki; bazıları yüksek ışıktan hoşlanmaz bazıları da daha çok ışığa ihtiyaç duyar. Hepsini bir arada sorunsuz yetiştirmek zordur.

Anubias türleri pek ışık sevmez. Reineckii de aynı şekilde direkt ışığın altında kalırsa spot alg yapabilir yapraklarında. Bunu önlemenin yolu ya ışığı azaltmaktır ki bu zemin bitkileri için iyi olmaz ya da bu bitkileri gölgeye çekmektir. Sizin akvaryumunuzda gölge kısım bulunmuyor. Bu yüzden biraz handikap yaşayacaksınız. Umarım yolunda gider herşey.

25. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Estafurullah Uğur bey dediğim gibi acemilik sürecinde belli bitkileri ve tankı tanıma evresi dediğiniz gibi spot yosun olası olacaktır tank kendini belli ettikçe sizlerin bilgileri ışığında ilerleyeceğiz yosun başlarsa önlem alacağım inşallah, flo eksiltiriz denge oluşturmaya çalışırız olursa olmadı tür değiştirip tecrübemize katkı yapmış oluruz ilerde temalı düzen kuracağım tüm arkadaşların yardımlarıyla fikirleriniz ile..

26. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur bey Alternanthera reineckii 'Pink' yetiştirdiniz mi? Kenarlarda yani arka planda kalması sıkıntı yapar mı? Bir arkadaşımdan geldi 10 kök civarı ve arka plana sıraladım, sizce sorun olur mu? 100x40x42y 4x39e t5 2x865 + 2x840 floresan var.

Uğur Bey konunuzu bölüyorum kusura bakmayın.

27. Keys

Keys Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    8
    İbrahim Bey konuyu kirletmemize kizmazsa cevap vermeye calisayim.

Bahsettiginiz olculerde net dusunursek 150 litre civari su vardir. 4x39 watt bence gereksiz. Neden diyeceksiniz. Aydinlamayi arttirdiginiz zaman bitkileri daha fazla durtmus oluyorsunuz gelisim yonunde. Bunu da besin ve co2 ile ayni anda desteklemeniz gerekir. Yani sudaki besini arttirmanizi isterler. Aslinda reineckiinin yosun baglamasinin nedeni budur. Yavas gelistigi icin yuksek sartlara cevap veremez. Yosunlara izin verir ve yapraklari spot alg olur. Reineckii mini yetistirdim. Pink adli bitki aynimi bilmiyorum. Ama ayni aileden geldigini dusunursek cok farkli olacgini sanmam.

Woody vol 1 adli tankin fotografini paylastim hatirlarsaniz. 110-120 litre suya 4x39 watt aydinlatma yaptim. Anubiaslar yosun tutuyordu. Camlarda surekli spot alg birikti. Ayni olcude su an 2x39 watt aydinlatmayla erectus utri bonsai gibi hi tech tarza yafkin bitkileri rahatca yeistiriyorum. Hicbir sorunum da yok. Camlari silmem gerekmiyor. Ama bu demek dgildirki herkes aydinlatmasini dusursun :)

Yetisireceginiz bitkilere gore secim yapmak lazim. Siz duzeninizi bozmayin. Reineckiiler isigin altinda yosunlanma yaparsa golgeye baska bir bitkinin altina alin yeterli olur.

28. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Olurmu ne demek bende bilgi ediniyorum lütfen devam devam:)

29. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Uğur bey bu düşünceniz yönünde belli derecelere bakmaya çalışıyorum lakin sizce tankımın düzeninde ışık fazla mı parvula gibi bitkilerde oran nasıl dengelenebilir? malum her bitkinin ihtiyacını karşılamak zor belli oranda doru olabilir dediğiniz.

30. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis

Sayfayı Paylaş