Yeni kurulum hazırlıkları 90x50x40

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve renoibo35 tarafından 02/01/15 başlatılmıştır.

1. kanarya27

kanarya27 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    8
    İbrahim bey emeğinize sağlık gerçekten çok güzel olmuş ışık sisteminiz dikkatimi çekti floların önünde cam göremedim.Şayet yoksa Floresanlarınız veya balast'larınız nemden etkilenmiyormu ?

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam tesekkurler armaturde plexy 5mm levha bulunmakta cam kadar pruzsuz ondan gorunmemis olabilir nem 0 kisacasi;) armatürde cam 5mm 1-1.5kg civarı plexy 500gr agırlık azaltma ve kırılmaz esneklik açısından önemliydi

Power led ile deneme asamasinda bitkide bir renk alimi ekleyim;)

Ekli Dosyalar:

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey maşallah çok güzel renk almışlar. Hangi ledler ile bu performansı yakaladınız?

4. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Ergün bey şuan için deneme aşamasında olan Gökhan kardeşimizin pcb leri ile belli noktada deneme yapıyorum
    Genel itibari ile ledler beyaz ,gün ışığı ,kırmızı ve mavi kullanılmış.
    40cm yükseklikte merceksiz kullanımda bitki renk alımları muhteşem ledler odaklatılmadığı sürece ve 40cm yükseklikte verimi fotosentezden belirlenecek ise kıstas olarak harika.
    Webte incelediğim bir kişi led ile denemelerinin örneği EMİ LED diye inceleyebilirseniz ondan inceleme arasında deneyim için Gökhan beyin katkıları ile floresan işinden uzaklaştım gibi,
    şuan deneme halindede olsa armatürde 2odak noktası halinde kullanılıyor lakin etrafına verdiği ışık miktarıda genel farklı turleride bakmaya müsayit oranda ışık süzmesi verebildiğini diyebilirim.
    Daha sonraki aşamada armatüre modifikasyon yaparak tek lede de geçebilirim hissiyatındayım floresan malum senelik değişim şart ve akvaryuma verdiği ısıda floya nazaran %60avantajlı şuan için inceliyorum herhangi bir yosun oluşumu gözlemlemedim tam tersine bir iki gelen bitkide yosun vardı onlarda oturmuş tankın verimi ile ve ışıkta yeterli olması ile kaybolduğunu gözlemlediğimi belirteyim.

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Armatürde deneme aşamasında led montajı peyzaj düzenlemeden deneyim için oluşturuldu floresanları kullanmadan performansını değerlendiririz zamanla.beklenilen performansı verirse armatürün alt montaj aliminyum alikobanta dağılım halinde uygulamayı tasarlıyorum .Gökhan beye ilgisinden dolayı teşekkürler.

Ekli Dosyalar:

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Şu anda resimde iki adet florasan kullandığınız gözüküyor. Eğer ledler verimli olursa yeni kurulumunuzda sadece ledlerin neler yapabileceğini de görmüş oluruz.

7. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Floresanları her ihtimale karşı bulundurmak istedim lakin kullanılmıyor direk led ile deneme yapıyorum inş verim olur örnek teşkil eder.

8. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Genel led ile bitkide renk alimi sureclerinde ara ara resim ekleyim . Yavrular icin proteinsel yemleme yaptigimdan sanirim 1.2 hydra olusumu gordum yem verme suresini uzatacagim baska ugrasmis arkadas onerisinide beklerim;) zamanla kaybolabilen garip canli.

Ekli Dosyalar:

9. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Ben andazol şurup kullanarak kurtulmuştum o garip canlılardan

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey led ile gayet güzel bitki yetiştirmişsiniz. Hydra için andazol şurup kullanabilirsiniz. Hydra ve pplanarya konusunda etkili olduğu söyleniyor.

11. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Led aydınlatmayı yeniden düşünmekte fayda var sanki :)

12. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Led ile peyzaj düzenlemeden inceleme olması açısından deneme sırasında fotosentez kıstas olabilmesi açısını ekleyeyim, Cep telin camerası ledin spektrumundan etkilendiğini görsel renk olarak çekim yaptığımda gerçek görüntü ile çok ilgisiz olduğunu belirteyim görmek ile çeken makina çok farklı led deneme olmasından pcbde yuvarlak olarak belli bölgede odak halde ışık düşebilir ,normal olması gereken ledlerin armatür genişliğinde dağıtılarak uygulanması daha güzel sonuç vereceği kanısındayım inşallah istediğim ledler gelir 90x35lik bir dağılım uygulamayı planlıyorum daha verimli olacaktır .
    Fatih bey görebildiyseniz moss ve enhinodorus gelişimini dikkate alabilirsiniz görsel renk hali olması gereken tonları yakaladı denebilir led ile.

https://www.youtube.com/watch?v=mJymOYaV3U4

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam gun gectikce bitkilerin renk alimlari daha iyi ve renk tonlarini gercek ortamda gormenizi isterdim fotoda net olmasada karsilastirma icin ekleyeyim.

Ekli Dosyalar:

14. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim Bey sessiflora yaprak aralıkları çok iken palustris yaprak aralıkları iyi görünüyor. Işıklandırma için hangisi sizce daha yol gösterici olabilir? Yani birisi tam ışık altındadır diğeri gölgede kalıyordur, çünkü palustrisin ihtiyacı daha fazla !

15. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Sanirim sesiflora isik denge guzel olunca cabuk buyumekte ve ara o yuzden olasi diger tankta daha mesafesi az gibi palutris renk ve form yerinde diger bacopalar ve diger turlerdeki gelisim gercekten yuksek oranda daha doygun mesela bacopalarin yaprak kalinligi hic boyle olmamisti sanirim isik ve su dengesi orantilandi hydra yemden dolayi birkac bitkide var zamanla gider diye tahmin ediyirum kimyasal eklememeyi dusunuyorum sicaklardan 2.3gunde 13.15lt su eksilmesiyle tek dezavantaj avantaj dongusu var daimi su eklendiginden su degisimi yapamadim sonuc led iyi yonde gelisim veriyor diger etkenlerde olumlu olunca sonuc iyi ;)

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    ..........

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Kizil renkler guzel form alabiliyor.

Ekli Dosyalar:

18. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Bucephalandra green wavy yaprak damarlari noktalari guzel bir bitki ornegi.tek yapraktan bu forma getirebildim.

Ekli Dosyalar:

19. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Liobelia ..dan ornek.. repensler yeni geldiginden eski tankinda potasyum eksikliginede ornek yapraklari olabilir.uctan cikan yeni surgunler gelistikce duzelecektir.

Ekli Dosyalar:

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim Bey sizin ledler anlaşılan güzel iş yapacaklar :)

Eğer imkan olursa bir inceleme başlığı açarsanız tecrübelerinizen herkes faydalanmış olurlar.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Maşallah çok güzel odaklanmış makinanız, bitkide ben buradayım diyor

22. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Nasip olursa deneme aşaması ledlerin gelmesi ile armatüre ek dağılımlı yapınca daha netleşecektir o zaman zarfında gelişim ile ilgili inceleme konusu yapabiliriz,
    tamamen deneysel olduğundan şu aşamaya kadar bitki formları normal floresana göre değişiklik gösterdi denebilir.

örnek vermek gerekirse liobelia floresanda yapraklarında spot yosun oluşturuyordu ledde şuan için budanıp dikilenlerde spot yosun hiç görmedim oluşmadı, renk bitkilerinde hem renk hem form adına dikkatli incelerseniz kızıl renklerdeki dal aralıklarındaki yapıyı daha verim olduğunu belirteyim tabiki acemice deneyseldir tank oturmuşluğu yükseklik farkıda var, ışık floda 4tne kullanıyordum yosun oluşturuyordu 2adedi 1saatlik döngüye çekince oluşum kalkmıştı şuan sadece led deneyimi ile daha verim oluştu ,belli aşamaları konuda devam ettiriyorum epey bitki türü üzerindeki etkisinide görmüş olabiliyoruz inceleyen arkadaşlarda fikir edinir umarım faydalı olur.

23. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Birkac farkli acidan resimleyim umarim beklentileri karsilar led ile ilgili .cekimler cep telefonundan idarelik;)

Ekli Dosyalar:

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İbrahim bey maşallah bitkileriniz çok formda gözüküyor. Led ışık güzel iş yapıyor.

25. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Teşekkürler umarım faydalı olur yapmak isteyen arkadaşlara güzel ışık tonu vermekte ledler.

26. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ledin verdigi form gercekten gorulmeye deger.gun gectikce doygunluk ve besin alimlari bayafark etmekte.cekim ceptelden olmasina ragmen degisimi gorebilirsiniz umarim.

Ekli Dosyalar:

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim Bey sizden led için bir tanıtım konusu bekliyoruz, bir ara led floresan düşünmüştüm biraz malyietli gelince vazgeçmiştim. Bir fayda zarar maliyet analizi yapılırsa belki watt değerleri ile amorti ediyordur. Biraz bilgi verirmisiniz lütfen, mesela normal floresan kullanırken bu watt için led düzende bu şekilde bir ışıklandırma yaparsak gibi kıyaslama için faydalı olur.

28. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Hakan bey malum uzere ledler siparis edildi tanitim icin bu hali ile derseniz net olmamasindan Gokhan kardesimin pcb lerindeki hazirlari kullanmamdan tanitimda olurmu diye dusundum gelecek olan ledlerim ile daha belli olacaktir led yurtdisi epeyy ucuz diyeyim bu konuda Fatih bey fiyatlari daha iyi verecektir benim gelmeden edindigim rakam 50gun isigi 50beyaz 20mavi 10kirmizi 1pcbli yani altinda tekli pcb montajli tip 55tl tuttu.bir arkadasim siparis verdi bilgim az bu konuda. gelmesi ile surucusune kullanilacak adet lede gore edinecegim kisacasi tanitimi topalanik yaparim diyordum surucuye gelirsek yaklasik 18..36li dusunuyorum 30tl civari edinilecek .suana kadar olusani bitkideki performansi gayet basarili tahminen 35.36led kullanacagim 36w sistem olacak 1flodan az yakacak. komple verim suankinden daha daginik olacagindan dahada verim olasi tabiki ilk etap deneysel. malzeme tedarigi ile tek konuda asamalar malzemeler kurulum maliyet tanitimi yapariz 1ay icinde ulasiyormus genelde Fatih bey ve diger edinen arkadaslar biliyordur.

29. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Webte incelemeniz icin EMI LED diye videosunu izlerseniz verimi daha net anlasilir o kisiden yola ciktigimi belirteyim onu arastirip epey kullandigi renk dagilimini goreceksiniz yaklasik 4flolu duzen 39x4 yakiyoruz dersek bu 36led ile fazla fazla gelecegini tahmin ediyorum yapacagiz deneyecegiz maliyet cok ucuz bugun 4iyi flo 100tl balast 50tl ilk kurulum dersek ledte edinmeyi yapabilinir ise yurtdisi topluda ucuz 130led 55tl kargosuz dusunursek tabi kaybolmazsa;) diger yonden yakacagi w degeri elektirik sarfiyatini azaltacak 1flo yakiomusuz gibi suanki pcvde yuvarlak 22x2 44led var ama bolgesel aydinlatmakta tanka armature onlari tek pcbli yayilsa renk kombinasyonuda kirmizi mavi dagilimi cok fark ediyor bitkilerde suana degin aldigi renk ve formu gorebilinmesi icin evre evre fotolayip atiyorum yosun 0 hatta spot olanlar da gitti tek tuk olanlar.birtek hydra onlarda led kullanmadan vardi yavrularin fazla yemlenmesinden olustu zamanla gider peyzaja sicaklar hafiflerse komple sokup duzenleyecegim.
    uzun oldu ;))

30. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Sesifloradan ornek biraz once aldigim resimdir.yesilden kirmiziya donusuyor.

Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş