Yeni baştan bitkili akvaryum kurulumu ve bitkiler için en iyi Co2 çözümü için çare arayışı...

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve mc_esk tarafından 11/06/16 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Murat bey muhtemelen tabanı çok kurcaladığınız için staghorn yosunları oluşmuş. Bunlardan kurtulmak kolay ama asıl sorun olan cladophora yosunları görüyorum. Staghorn yosunları bol su değişimi ve azot döngüsünün oturması ile ortadan kalkar. Ancak cladophora yosunlarını dikkatli bir şekilde akvaryumdan çıkarmanız gerekiyor. Eğer çoğalmaya başlarlarsa lokal excel uygulaması yapmanız gerekebilir.

Kum ve kayalarınıza salınım testi yaptınız mı?

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Murat Bey ışıklandırma süreniz ile oynamayın sürenizi en az 6 saat olacak şekilde ayarlayın. Ortada bir mücadale var ama siz bitkilerin elini kolunu bağlıyorsunuz ortamda bitkilerin ışıksızlık yüzünden kullanamadığı besinler yosunlara ziyafet olacaktır unutmayalım.

Tankıza co2 verdiğiniz sürece az da olsa tankınıza npk + mikro element ve demir gübrelerinden eklemeniz gerekebilir canlılardan ve yemden sağlanacak nitrat fosfat low-tec tanklarda yani co2 li tanklara göre gelişimi 6 da 1 yada 10 da 1 daha yavaş olan tanklarda yeterli olabilir.

Tankınızda nitrat 5-10ppm, fosfat 0,5-1ppm, potasyum 10-15ppm, demir 0,2ppm seviyelerinde olursa iyi olur. ph ise 7 civarı idealdir, gh ve kh seviyeniz ise 6-8 arası olursa ayrıca tds de 300 civarını geçmez ise çok sorun yaşamazsınız.

Tabana müdahale ettiğinizde mutlaka su değişimi yapın ve filtrenizi 2 ayda en geç 3 ayda bir temizleyin.

Sayfayı Paylaş