Yeni Akvaryumum Dennerle scapers 35L

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve ozgur tarafından 31/08/15 başlatılmıştır.

1. Alperen

Alperen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    15
    Ödül Puanları:
    8
    Taban bitkisinde kullandığınız bitkinin adı ne acaba? 30 litrelik akvaryumuma bende böle bişi yapmak istiyorum maşallaj çok güzel olmuş

Yönetici tarafından son düzenleme: 24/01/16
    ozgur bunu beğendi.

2. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28

Selam Taban bitkileri
    Hemianthus callitrichoides 'Cuba' ve sağ kısımdaki
    Utricularia graminifolia dır.

3. bubukso84

bubukso84 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    67
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Memur
    Selamlar.Bu çözüm olur ama görüntü olarak akvaryumda fazla yer tutacak.Akvaryum küçük olduğu için.Ayni sorun bende de olmuştu.Lily pipe'ı su seviyesine ayarlayın,su çıkarken su yüzeyini hareketlendirsin.Bir iki günde geçer.Bir de şunu farkettim,sera'nın pul yemi su yüzeyinde yağ yapıyor.

ozgur bunu beğendi.

4. bubukso84

bubukso84 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    67
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Memur
    Özgür Bey önce maşşallah diyeyim.Kaya üzerinde gördüğüm kadarıyla katil salyangozunuz var.Acaba cübalarınıza herhangi bir zararı yok mu acaba.Biraz büyük bir şeye benziyor.Benim de proplemim 1-2 mm.boyunda yassı salyangozlar.Cübalar üzerinde var.Sabah ışıkları açınca camdakileri temizliyorum ama tükenmiyorlar.Önceki akvaryumumdaki salyangozları amano karidesler tüketmişti.Sincabın ceviz içini boşaltması gibi tutup içlerini boşaltıyorlardı.Ama yenilerin yaptığını daha göremedim.Bir de bahsettiğiniz kıl gibi yosunu zahmetsiz temizleyebilirsiniz.Tüfek harbisi 3 parça olanlardan alın. Ucunda kıl fırça olsun.Devamlı dezenfekte vaziyette olması için buzluğun buz yerinde tutun.Kullanacağınızda çıkarın.Bir küçük kaba sıcak su koyun.Tanka elinizi sokmadan harbiyi uzatın ve kıl yosunu üzerine sarın.çıkarıp sıcak suya koyun yine devam.Sıcak suya koymaktaki maksat suya daldırdığınız zaman,kopan parçalar tekrar yaşamasın.Her gördüğünüzde temizlerseniz çoğalmaya fırsat bulmaz.

ozgur bunu beğendi.

5. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba Erbil bey, Lily pipe yi su seviyesine ayarlarsam co2 kaçışı olmazmı. Çünkü inlinediffuser kullanıyorum. Salyangozdan üç tane var. Sanırım Nerite salyangozu bunlar. Yeşil nokta yosunu için almıştım bayağı iş çıkartıyorlar.
    Saç yosununa gelince, mekanik olarak temizlik yapıcaz desenize.Bende yaklaşık 30cmlik cımbız var. Ucuna diş temizlemede kullanılan çok küçük tel fırça takıyorum onunla temizliyordum. Sadece öğrenmek istediğim bu saç yosunu hangi sebepten dolayı çıkıyor. Yinede yorumlarınız için teşekkür ederim. İyi hobiler dilerim...

6. bubukso84

bubukso84 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    67
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Memur
    Ben yağ sorunu bu şekilde çözdüm.Bende PH controller olduğundan sudaki co2 miktarını otomatik ayarladığı için proplem yok.Sizde yoksa ve co2 miktarını kabarcık sayısı ile ayarlıyorsanız,co2 drop checkerin rengine bakarak kabarcık sayısını artırabilirsiniz.Salyangozlar cübaların içine (altına) girmiyorlar mı ? onu öğrenmek istedim.Bende saç yosunu,arkadaşın verdiği miralar üzerinde bir kaç kıl şeklinde vardı.Tanka ektiğim zaman fark etmiştim,hemen temizledim.1 ay geçtiği halde hiç görmedim çok şükür.Oluşumundan bazı siteler demir kimisi de fosfat fazlalığı diyor.Selamlar.

ozgur bunu beğendi.

7. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Erbil bey salyangozları tanka eklediğimde cubalar tankı kaplamıştı yani boş yer yoktu aralarında. Fakat sonradan eklediğim utricularia graminifoliaları bayağı kurcaladılar şimdilik bir sıkıntı yok.
    Co2 yı dediğiniz gibi drop checker ile kontrol ediyorum. 7/24 açık co2. Ondan kaynaklı olabilir mi. Dediğim gibi ufak boyda yüzey temizleyici (surface skimmer) yapıyorum. İnşallah bu sorunu çözebilirim...

8. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar tekrardan yosun sorunum başladı. Yaklaşık bir iki haftadır oluşuyor artık sebebini bilmiyorum. Kıl yada saç yosunu. Su değerlerini bugün test ettim sonuçlar şu sekilde.
    PH - 7,0
    gH - 11
    kH - 8
    Fe - 0,5
    Po4 - 2,0
    No3 - 20
    No2 - 0,0
    NH4-NH3 - 0,0
    Cu - 0,0
    Bu değerler normalmidir. Yosunları biraz olsun elimle temizledim. Fakat faydalı olmadı. Dahada çoğalıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Gübrelemeyi üçgün makro üçgün Mikro olarak yapıyorum. Günlük 1ml Flourish Excel veriyorum. Işıklandırma 4,5 saat açık 3 saat kapalı ve 4,5 saat açık uyguluyorum. DSC_0040.JPG DSC_0041.JPG DSC_0042.JPG

9. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Cubaların maşallahı var nazar değmesin, tasarım başarılı, takipteyim.

ozgur bunu beğendi.

10. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey resimlerde görülen yosunun adı spirogyra. Bir defa oluştuktan sonra kurtulmak hiçte kolay olmuyor. Test sonuçlarınıza bakınca olması gereken değerlerin 3-4 katı nitrat ve fosfat gözüküyor ayrıca demir miktarıda oldukça yüksek gözüküyor. GH değerinizin 11 olması da suyunuzun orta sertlikte olduğunu gösteriyor. Ben bu yosunun sert sularda daha sık gözüktüğünü düşünüyorum.

Yosunun oluşma nedeni tam belli olmadığı için mücadele yöntemide çok belli değil. Diğer yosun türlerinde olduğu gibi bol su değişimi yapın, görebildiklerinizi el ile toplayıp sae, garra rufa gibi bu yosunu yiyebilecek canlıları akvaryuma ekleyin. Filtreniz aşırı kirli ise temizleyin ya da organik yük yaratabilecek durumlar varsa bunları ortadan kaldırın. İnşallah sonuç alabilirsiniz.

ozgur bunu beğendi.

11. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Daha evvel 40lık tankım da yakalanmıştım bu yosun türüne komple temizlemek zorunda kalmıştım yaptığım hatam yemlemeyi fazla vermek ile tankta birçok etkeni bozmuştum nanoların derdi bu tolereleri çok sınırlı en ufak fazla bir etkende hemen tepki gösteriyor ,umarım atlatırsınız..

ozgur bunu beğendi.

12. bubukso84

bubukso84 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    67
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Memur
    Özgür Bey;Rastladığım bir yazıyı aktarıyorum.Belki işinize yarar.(
    Çözümü oldukça basitdir. Ancak tamamen çözümü zaman alacaktır. Benim bu sorunu yaşadığım dönemlerde uyguladığım ve başarılı olduğum yöntemler şöyledir;
    1) Birkaç gün karartma yaparak zayıflattım (Tavsiye etmiyorum)
    2) Aynı dönemde excell kullanım dozunu iki katına çıkarmıştım (Omurgasızlar var ise çok dikkat)
    3) Ve fosfatı 0,02 ppmin altına düşmeyecek ve 0,5 ppmi aşmayacak şekilde tuttum, tesler bir ay boyunca fosfatı var yada yok arasında okudu, bu dönemde nitratı 10 ppm in altına düşmeyecek şekilde dozladım.
    Bir ay sonra iyicene zayıflamış olanları da mekanik olarak temizledim ve bir daha geri gelmediler.)

ozgur bunu beğendi.

13. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    DSC_0049.JPG DSC_0047.JPG 14560830678511012273995.jpg
    Merhaba arkadaşlar yosun sorunum devam ediyor. Herhangi bir gerileme olmadı. Fakat bugün itibariyle H2o2 oksijenli su uygulayama başladım. Durum yukarıda belirtilen şekilde

kivancalay bunu beğendi.

14. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    DSC_0058.JPG DSC_0056.JPG
    Merhaba arkadaşlar oksijenli su uygulaması sonuçları. Herşey normale döndü gibi.Sağ kısımdaki bitkilerin alt kısımlarında sararmalar var sadece. Umarım tekrardan oluşmazlar..

renoibo35, SemihGABRİEL ve HaKaN bunu beğendi.

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Oksijenli su bitkilerinizi epey hırpalamış ama yosuna çare olduysa o kadarına da göz yummak gerekiyor. Güzel bir budama ile eski haline dönecektir.

ozgur ve SemihGABRİEL bunu beğendi.

16. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    Geçmiş olsun

Oksijenli suyu nereden yemin ettiniz? Nasıl ve ne kadar süre uyguladınız? Detayları paylaşırsanız memnun olurum @ozgur

ozgur bunu beğendi.

17. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba geçenlerde bir arkadaş paylaşmıştı sanırım

Bu arkadaşın uyguladığı gibi yaptım.
    Su değişimi öncesi filtre kapalı spreyleme ile direkt bitkilere. Işıklar kapanınca akşam su yüzeyine üç dört sefer spreyleme bir hafta boyunca sadece su üzerine.oksijenli suyu eczaneden temin ettim %3 lük..

18. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    DSC_0066.JPG DSC_0063.JPG 1460708543826-1441741784.jpg 1460708608636-1016368578.jpg
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır Update yapamadım. Yosunları yok ettim sıfır oranında. H2o2 çok faydalı oldu. Yaklaşık bir aydır kullanıyorum. Bir haftadır yeni bitkiler ektim. Hızlı gelişen bitkiler.
    Gübrelemeyi PPS Pro ya geçtim. Eskiye oranla daha iyi. Son bir aydır hiçbir test kullanmadım. Herşey yolunda gidiyor.

Cubaları uzun bir süre budama yapmamıştım. Kökleri çıktı kumdan. Onuda ufak kayalarla hallettim sayılır. Bir kaç ay böyle devam etmeyi düşünüyorum. Sonrasında yeni kuruluma geçmek istiyorum.

Halilata ve renoibo35 bunu beğendi.

19. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Maşallah Özgür bey bayağı bir düzelmiş tankınız gelişmeler güzel.

H2O2 dezenfektan olarak da kullanılabildiği için yosun üzerinde etkisi güzel olmuş anlaşılan.

Kullanım oranı ve nasıl bir takip yaptınız bilgi verebilir misiniz? Ürünün yoğunluğu %3 mü

ozgur bunu beğendi.

20. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey son resimdeki üründen temin ettim. Evet yoğunluk %3 lük. Bunu eczaneden de temin edilebilir sanırım. Bildiğiniz kuaför de kullanılan sprey şişesinden temin ettim.
    Kullanımı ise su değişimi yaparken. Bildiğiniz gibi %30-50arası su değişimi yapıyoruz.Ozaman bitkiler üzerine spreyle sıkıyorum. Çok fazla değil bir karış uzak mesafeden aynı bölgeye bir iki sefer. Akvaryuma temiz suyu doldurunca fark edersiniz fotosentez patlaması oluyor resmen.
    Birde akşamları ışıklar kapanınca bir kaç sefer su yüzeyine sıkıyorum. Hepsi bukadar.

Halilata, renoibo35 ve hedayse bunu beğendi.

21. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Herkese merhabalar. Tankın son durumu budur. Bu arada iki değişiklik yaptım. Birincisi 15 wattlık Led lambanın yanına aynı markanın 11 wattlık versiyonunu aldım şu anda iki lamba ile ışıklandırıyorum. Sebebi ise araştırdım 15watt lumen olarak az geldiğini fark ettim. Araştırmalarım sonucunda tankıma led olarak 1700-1900 lumen gücünde led lazımmış. O yüzden.
    İkincisi ise yüzey temizleyici çıkardım. Kendimizin yaptığı çelik borudan normal su çekiş borusu ile değiştim.PPS Pro gübrelemeden çok memnunum. Sadece kayalar üzerinde sorunum var haftada iki sefer su değişimi yaparken fırça ile kayaların üzerini temizliyorum fakat olumlu bir sonuç alabilmiş değilim. Herkese iyi hobiler dilerim. IMG-20160422-WA0000.jpg DSC_0097.JPG DSC_0099.JPG 1463070392004979345009.jpg 1463070498031-1057430930.jpg DSC_0101.JPG

apoktay35 ve Bitkici bunu beğendi.

22. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Özgür bey tankta finale geldiniz sanırım farklı bir peyzaj düşüncesi var mı yoksa böyle devam edecek mi?

ozgur bunu beğendi.

23. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Evet finale geldim vede geçtim bile.Fakat bildiğiniz gibi biz gurbetçiler dört gözle yaz tatilini bekliyoruz. Ülkemize gidip hasret gidermeyi. Bu yüzden tankı bozmak istemiyorum. En azından izine çıkmadan bozmayı düşünüyorum. İzin sonrası yeni kuruluma geçmek istiyorum.
    Bir birbuçuk ay kadar evde olamayacağımızdan böyle devam ediyorum. Çeşitli bitkiler deniyorum. Bu arada deneyimler kazanıyorum

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey peyzaj tamamlanmış gözüküyor. Yosun sorunlarınıda atlatmış olmanıza sevindim. Oksijenli suyun karideslere bir zararı oluyor mu?

ozgur bunu beğendi.

25. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Şuana kadar oksijenli suyun hiçbir zararını görmedim ne bitkiler nede canlılar üzerinde...

26. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Elinize sağlık, tank finale ulaşmış gibi duruyor, tebrik ederim

Sayfayı Paylaş