Yeni Akvaryumum Dennerle scapers 35L

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve ozgur tarafından 31/08/15 başlatılmıştır.

1. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    özğür bey Harika Bir Tank Olacağa Benziyor Merakla Takipteyim

2. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Bugünkü durum böyle. Sanki kahverenkli yosunlar yeşile dönüyor gibi.Kumun üzerinde de var bu yosunlar. Bariz yeşil renkte. Su değişimleri günlük 8 litre.

Ekli Dosyalar:

3. bemreda

bemreda Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    101
    Ödül Puanları:
    43
    Özgür bey vatoz veya sae ekleseniz çok faydasını göreceksiniz. Diğer resime göre daha koyulaşmaya başlamış sanki.

4. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Bugün kurulumda 11.gün tankın. Durum böyle sanki daha kötüye gidiyor gibi. Bu bir süreçmidir yoksa yanlış birşeyler mi vardır.

Ekli Dosyalar:

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tankınızda döngü hala tam olarak oluşmadı demekki, günden güne görüntü kötüleşiyor. Canlı ekleme yani vantuz ağızlı eklemek için geç kalıyorsunuz.

6. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey cüe vatoz yada ottocat olmadan kısa sürede geçmesini beklemeyin. Kendi kendine geçmesi 1 ayı bulabiliyor. Ancak bu yosunları tüketen canlılar olursa 3-5 güne temizleniyor.

7. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Uzun bir aradan sonra geri döndüm manevi problemler vardı

Evet sae,cae ikiside büyür ve büyüdükçe tembelleşir büyüyünce tankı bozmadan çıkaramazsınız yakalaması çok zordur o yüzden bitkili akvaryumda karides beslemek sadece daha yararlıdır tabii ben bettamı başka tanka almıştım çünki o artık benim küçük dostumdu :)

8. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Dün Tanka Otocat aldım altı adet, Amano Karides lerde saklanıyor lar. Ara sıra görüyorum onları.Umarım bu süreci kazasız belasız atlatırım.Kayaların bazı yerleri kendi rengine geliyor gibi.

Birde geçenlerde sormuştum elimde Tetra EX400 Dış filtre var Üzerinde 10-80 litrelik akvaryumlar için yazıyor.Hakan bey benim tankıma fazla gelir demişti. Acaba başka model ilemi karıştırdı. Tankım 35litre brutt net 25-28 litre arası. Filtre içerisinde seramik halkalar ve iki adet sünger, Bio Ball (siyah misket gibi plastikten küçük kanalları var) birde elyaf var.Bunu tankıma takmak istiyorum sıralaması nasıl olmalı.

Ekli Dosyalar:

9. bemreda

bemreda Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    101
    Ödül Puanları:
    43
    Özgür Bey merhaba, Otocatler iş yapmaya başlamış anlattığınıza göre döngüye mutlaka katkıları olacaktır. İmkan var ise eğer yoksa tankıza salyangoz da ekleyebilirsiniz onlarında faydası olacaktır.

Tetratec Ex 400 tankınıza debisi biraz fazla gelse de Hakan Bey 'in dediği gibi içerisine ince gözenekli süngerlerden ekleyebilirseniz çok faydasını görürsünüz sıralamayı şu şekilde yapabilirsiniz;

Alttan üste doğru;
    -Seramik halkalar ve üstüne yuvarlak bioballar
    -Kalın gözenekli sünger
    -İnce gözenekli sünger
    - Elyaf

Özetle kabadan inceye döoğru gidiyoruz, su girişindende çıkışına doğru kalın gözeneklilerden ince gözeneklilere sıralama yapıyoruz. Eğer ince gözenekli süngeri bulabilirseniz tam sepet genişliğinde yapın daha iyi olur yada o kadar ebatta bulamazsanız bulduğunuz parçaları küp küp doğrayıp uygularsınız.

Kolay gelsin.

10. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Sizce bu Syano bakterisimi.... Ben çözemedim temizliyorum.Ertesi gün aynı vede çam kozalağı gibi kokuyor.
    Bir kaç adet hızlı gelişen bitki ekledim.. Yardımlarınızı bekliyorum..

Ekli Dosyalar:

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Özgür bey ottocatlar iş yapmaya başlamış kısa sürede diatomu kaldırırlar. Hava kabarcıkları ışık patlaması yaptığından tam anlaşılamıyor ama sanki cyano gibi duruyor. Fatih bey de fotolara bir baksın o bu konuda daha tecrübelidir.

12. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Bence syano eski Tankımdada olmuştu ondan biliyorum. Daha bitkiler uyum sağlamadan da olmazki böyle.... Sebepleri neden olabilir... Şimdi antibiyotik mi kullanmalıyım... Başka neler yapılabilir..

13. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Selam ben de tecrübeye dayalı fikir vereyim ve kesin çözüm diyebilirim.Talat arkadaşımızın da dediği gibi sae ler büyüyünce işe yaramıyor dipte yem yemekden başka vede tanktan suyu boşaltmadan cıkardım diyen yiğit varsa ellerinden öperim:)2 cm lik suda yakalayamadım.Neyse şuan sizdeki yosunun en iyi çözümü AMANO KARİDES idir.Bende 2 tane var tankıma iki üç tane daha eklemeyi düşünüyorum.Hayvan tam bir aç bitkilerdeki en kalın yosunları bile kemirebiliyor.Özgür bey bir de ışığınız da beyaz ton fazla kullanıldıysa bu yosun daha hızlı gelişiyor bilginiz olsun.Ben tanklarım da beyaz ışıktan hep kaçmışımdır

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey ben tank nakli yapabildim bir kaç kez :) Bahsettiğiniz gibi kolay olmuyor bunu yapmak ama uğraşıp sonunda ben kazanmıştım :) Tank teke düşünce 5 yaşındaki saem daha rahat etti orada işini icra ediyor. Eğer canlılarınızı günlük yemliyorsanız dediklerinize katılıyorum ama hamdolsun benim 7-10 günde bir yemlediğim en erken hanımın yazık onlara deyip yemleme yaptığı 3-4 günlük aralığı sağlarsanız öyle bir yiyorki inanın artık stragrasın deforme olmuş adaptasyon sorunlu kararmış yapraklarına bile talip oluyor yerken denk getirirsem video paylaşayım:)
    Hatta aubertilerimi açlıktan yok etti yedi tüketti nasıl bir yemek ise :)

Beyaz ışıktan kastınız tam olarak nedir? yani 865 kodlu ışıklar mı?

15. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Benim fark ettiğim ne Otocat ne Amano Karides ne sae hiçbiri cubalarda ve kumdaki yosuna dokunmadı yüzde seksen syano tahminindeyim. Birde bugün Tetra Ex 400 ü taktım tanka bakteri kültürü eklemesi yaptım.Fark ettiğim birşey daha filtrenin debisi eskiye göre yüksek olduğundan cubalardaki ve yerdeki yosunlar saç gibi uzayarak dalgalanıyorlar belki bu sayede yosun tutunamaz. Işıklarıda bir kaç gün kapalı tutup gözlemliyeceğim.Yanlışım varsa uyarılarınızı bekliyorum

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Işıklarınızı kapatmak size yarar getirmez aksine bitkilerinizin formlarını bozar.

Işık tek başına yosun sebebi değildir besin dengesizliğinde yosun bir alarmdır.

17. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Özgür Bey,

Geçen seferki fotoğraflarda görüntüsü yoktu ama gönderdiğiniz bu fotoğraflarda, özellikle vatozun olduğu fotoda çok açık belli; Sorununuz maalesef yine cyano.

Yazılanların aksine, bu yosunu hiçbir canlı yemez. Tek çözümü antibiyotiktir. Diğer yollarda çözdüğünüzü sanırsınız ama sadece baskılayabilirsiniz. Birkaç hafta sonra yine başınıza bela olur.

Macrol alamadığınızı daha önce belirtmiştiniz sanırım. Tahminen üst solunum yolları enfeksiyonu, faranjit v.s.'e etki eden antibiyotikler bunun da canına okuyacaktır. Bulabilirseniz onu deneyin.

Bulamaz iseniz elimde 3-5 tablet eski mücadeleden kalma macrol duruyor. Uçak postası ile göndereyim, bir haftaya ulaşır en azından.

18. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür ederim Fatih Bey yardımcı olduğunuz için. Geçen seferki Antibiyotikten bulabilirim. Tank yeni kurulumda idi Tekrardan başamı döneceğim umarım bitkilerimi kaybetmem

19. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bitkilerinize hiçbir şey olmaz, normal şekilde devam edebilirsiniz. Konuyu takip etmemişim sanırım, geçen seferki antibiyotik derken, kullandınız da yine mi oldu? Eğer öyle olduysa, bittikten 3-5 gün sonrasında da ugulamaya devam edin. Aydınlatma v.s. aynı olsun, hiçbir sorun yaşamazsınız.

Tanktaki omurgasızları çıkarmanızda fayda var, onlar ölebilir.

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yosun yiyiciler diatomu kısa sürede ortadan kaldırır ama cyano'yu yiyen bir canlı türü yok. Onu mecburen antibiyotik ile gidereceksiniz. Bu da bakteriler açısından bakıldığında sıfırdan yeni bir kurulum demek. Ancak bu sefer yosun yiyiciler olduğundan diatom sorununuz olmaz.

21. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Geçen sefer derken 10 litrelik Nano Tankım vardı bir kaç ay önce onda aynı sorun olmuştu. Amoxi 750 lik antibiyotik kullanmıştım üç dört günde geçmişti. Ben en iyisi doktora gidip yazdırmaya çalışım.. Büyük bir ihtimalle hallederim.

22. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Benim ki 4 yaşında öldü :(sarı bombayı görmüşsünüzdür resimlerde çok severdim.
    Evet hakan bey 865 kodlu ışıklar ve benzeri.Bu ışık akvaryum oturana kadar kullanılmaması gereken bir ışık benim fikrim ve tecrübem tabi.Hatta ben hiç kullanmıyorum artık.grolüx aquastar ve840 kodlu ışıklarla gün rengi yakalanabiliyor.Size bir önerim daha olacak (sylvania luxline plus)kesinlikle kullanılması gereken bir renk hatta bu renk tek başına bile akvaryumda görsellikle birlikte herşeyi hallediyor(denendi) Arkadaşlar bazen sadece beyaz renk spektrumlarıyla ışıklandırma yapıyorlar.Tamamen yanlış.Birde şöyle birşey var,tank kapağım oldukça büyük 5 florasandan biri 865 olsun derseniz bu farklı hatta daha iyi sonuçlar bile elde edilir.

23. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Merhaba arkadaşlar dünden beri antibiyotik tedavisine başladım Syano ya karşı. Kullandığım Tablet Amoxcilin 750. Bir bardak su içerisinde eritip uyguladım. Bugün bayağı bir şekilde temizleme yaptım bitkiler üzerinden aynen siyah kahverenkli balçık gibi topladım.
    Birde su bulanıklığı normalmidir..

Ekli Dosyalar:

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Antibiyotik kullanarak bakterileri öldürüyorsunuz suyun bulanık olması normaldir. Bakteriler öldüğü içinde amonyak seviyesi yükseliyor. Balıkları kaybetmemek için 2-3 günde bir çok az yemleme yapıp bol bol su değişimi yapın.

25. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Çeşme suyunun test sonuçları böyle çıktı.
    Sizce durum nasıl?

Ph - 8,0
    gH - 9,0
    kH - 6,0-7,0
    NH4 + NH3 - 0,0 mg/l Amonyak
    NO2 - 0,0 mg/l Nitrit
    NO3 - 0,0 mg/l Nitrat
    PO4 - 1,0 mg/l Fosfat
    Fe - 0,0 mg/l Demir
    Cu - 0,0 mg/l Bakır

Akvaryumun değerlerini daha ölçmedim. Çünkü antibiyotik kullanıyorum. Şimdilik gübreleme yapmıyorum. Yoksa yapmalıyım bir fikri olan var mı.

26. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Keşke benim de çeşmemden böyle su aksa :)

Gübreleme yapmayın. Akvaryumda kullandığınız ilaç sonucu ölen canlı ve bitkiler su şartlarınızı zaten bozacaktır.

27. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Türkiye de çokmu kötü çeşme suyu değerleri .. Yoksa!!!

28. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    GH 40 KH 40 içindeki minerali siz düşünün. Kireç akıyor.

Benim çeşme suyum hem sitenin artımasından geçiyor, ayrıca birde RO'dan geçirip saf su haline getirip tekrar ca mg v.s. verip kullanıyorum.

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Çeşme suyu değerleri genelde çok güzel ama fosfatın 1 ppm olması çok yüksek bir durum. İnşallah sorun yaşamazsınız. Gübrelemeye başladığınızda test kiti ile ölçüm alarak ve fosfatın çeşmeden de geldiğini düşünerek uygun miktarda gübreleme yapmanız gerekiyor.

30. ozgur

ozgur Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    87
    Ödül Puanları:
    28
    Bugün dayanamayıp akvaryum suyunu test ettim. Sonuçlar şöyle.

Ph - 7,5
    GH - 9,0
    kH - 6,0 - 7,0
    Nh4 - Nh3 0,5 mg/l
    Nitrit 0,0 mg/l
    Nitrat 0 yada 0,5 mg/l
    Fosfat 1,0 mg/l yada azıcık fazla
    Demir 0,1 - 0,25 mg/l arası
    Bakır 0,0 mg/l

Bu durumlar nasıl oluyor. Biliyorsunuzdur antibiyotik de kullanıyorum. Nasıl gübreleme yapmalıyım sonuca göre.

Sayfayı Paylaş