YENİ KURULUM DİYELİM :)emeği geçen herkese teşekkürler

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve melihergin tarafından 07/04/14 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    jpg.gif IMG_4287.jpg (97,8 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4288.jpg (97,9 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4289.jpg (97,1 KB (Kilobyte))

Ekli Dosyalar:

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey ista max mix reaktörü neden ayrı bir iç filtre ile çalıştırdınız dış filtreye taksanız daha iyi olmaz mıydı?

Humik asidin eklenmesi ile bitkilerde ve balıklarda nasıl bir fark olacağını merak ediyorum. Doğal şelatör görevi görüp bitkilerin besinleri daha iyi almasını sağladığını okumuştum. İnşallah sizin akvaryumda da aynı etkiyi gösterir.

3. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Sizden sonra aksam baya arastırdım olumsuz hiçbir yazı okumadım kullananlar hep olumlu ve kesin cözüm bulduklarını ,gelişme hızlanmalarından bahsetmişler.
    Dış filtremin debisi akvaryuma anca yetiyor bozmak istemedim .elimde iki ad iç filtre var ikisinden birini takayım dedim küçügün debisi az geldi.Reaktörün büyük boy olanını aldım .bence ayrı olması daha iyi .gaz vercez diye byolojik döngüyü bozmayalım .Yapanlar genelde bu şekil önermiş onuda çok olmasa da biraz arastırdım.verdiğin ön bilgiler için sanada ayrıca tesekkür ederim :)sen olmasan humik asit eklendiğini hiç duymamıstım insallah olumlu etkiler görürüz ve forumdaki arkadaslarada öneririz

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İnşallah humik asit ile istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Dış filtrenin debisinin düşmesinden korkmayın su süngerden ne kadar yavaş geçerse biyolojik olarak o kadar temiz olur. Dış filteler fazla hızlı su çeviriyor aslında daha yavaş su çevirseler mükemmel filtreler olacaklarmış. Sırf daha az su döngüsü olsun diye bugünkü aklım olsa ex1200 yerine ex700 alırdım. Yine de tanktaki durumu siz daha iyi bilirsiniz tabi.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey filtre konusunda size katılıyorum, elimdeki ex700 ile ben de ex1200 'ü değiştirmezdim. Ex 1200 'ün bizim istediğimiz debide iş yapabilmesi için üstüne 6-8 ay geçmesi lazım ki az nefesi kesilsin. Bunu sağlasak bile neden fazladan enerji harcatıyoruz? artık aldık kullanıyoruz yapacak bir şey yok.

Melih Bey bu ürünü elde ederken kullanılan hammadde ne kullanılmış bakabilirmisiniz size zahmet.

Genellikle Leonardit veya Şilempe kullanılıyor bildiğim kadarıyla.

6. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Ex 700 benimki ergun , hakan bey. Aslında denemek lazım kafamı karıstırdın şimdi keşke debisi yetse kalabalık ortadan kalkar . İç filtreyi gizledin ama hortumlar iyi görünmüyor . Aksam bu tavsiyenizi deneyim bilgi veririm tskkrler

7. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Eve gittigimde bakayim hakan bey ama resimde gorunuyor icindekiler ve yuzdesi
    Dikkat etmediniz sanirim. Pardon onu cekmemisim duzrlttim

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Dikkat ettim Melih Bey baktım resimlere ama % oranları tam belli olmuyor, zaten benim demek istediğim hümik asiti elde etmek için kullanılan hammadde neymiş onu öğrenebilmemiz.

Tanıdığım bir firma da bu ürünlerden satıyor ve ynei başladı bir çok kişinin mahsülünde verim aldıklarından dolayı memnun kaldıklarını bahsetti. Kataloğu bende var, birden fazla çeşidi var ve katalogta Leonardit veya Şilempeden elde edildiği bilgileri var.

Akşama bakarsanız bende bakayım kıyaslayabilelim gerekirse ben de alacağım.

9. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Arkadaslar bu reaktörü suya mı yoksa motorun yanına mı kursam daha iyi olur.bunun hakkında fazla bilgi yok içeri takanda var dısa takan da hangisi daha iyi acaba.iceri takmanın avantajı su kacma riski oldugunda akvaryuma akar.dısa takılma sebebine anlam veremedim .sistem yine aynı sonucta.acaba görüntü kirliliği olmasın diye mi

10. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    melih bey akvaryumda mı hümik asit kullanımı yapılmış ne kadar kullanmayı düşünüyorsunuz hümik asit çok yoğun bir madde. hayırlı olsun İnşallah olumlu sonuçlar alırsınız.

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Dışarı takmanın 3 sebebi var. Boyutları nedeniyle akvaryumun içinde çok yer kaplaması, görüntü kirliliği ve ışık altında yosunlanma yapıp tıkanma olasılığının çok yüksek olması.

İçeri takmanın tek sebebi su kaçırırsa akvaryumun içinde olduğu için sorun yaratmayacak olması.

Hangi seçenekler sizin için daha uygun ise o yönde karar vererek kullanabilirsiniz. Her halukarda aynı işi yapar.

12. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    onur bey 2,5 litre suya 20 ml ekledim yarısını akvaryuma bosalttım.normalde hepsini diyordu tarif ama ben güvenemedim minumum olsun zararı olmasın dedim kendimce.bunu her su değişiminde uygulayın diyor.

13. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Hakan bey malesef icerik yok
    Orhganik madde. %8
    Hümik + fulvik asit.%15
    Ph. 8--10
    Suda cozunur potasyumoksit. %1,5

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ücret olarak kaç paraya aldınız acaba?

15. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28

16. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    12 tl .icerik boyle genelde aldigim adam baya bilgiliydi baliklara ve bitkilere hic zarari olmaz dedi

17. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey gerçek manada humik asit diye ben bunlara derim. Fakat siz de satılan humik asitlerde ph seviyesinin düşük olmaması konusunda bir genelge olduğundan bahsetmiştiniz. Demek ki üretim tekniği ile alakalı bir durum. Peki sizce hangisi daha yararlı olur?

Melih bey bir ara kullanmaya karar verdim fakat küçücük kutusuna 40 tl gibi absürt rakamlar söyledikleri için vazgeçmiştim. 12 tl'ye gerçekten çok iyi bulmuşsunuz.

18. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Onur bey soyle bir durum var bu urunu kesinlikle
    Ph 8 den daha dusuk bir ilaac veya sivi ile seyreltmeyin diyor .

19. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Neden bukadar fiyat farki var acaba . İnsallah dogru almiumdir :) ama bahsi gecen urun bu kesin yani . Degerler ayni cunki

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Siz doğru almışsınız da buradaki ziraatçilerin gözü fazla aç sanırım. :)

21. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Evet hümik asitin pH değeri zaten düşük , düşük pH'lı hümik asitler toprağa zarar verdiği için kullanımı yasak diye ağaçlar.net te okumuştum bilemiyorum şimdi belki farklı amaçlar için kullanılıyor olabilir Laminarin + Ko isimli olanda naftalin asetik asit köklendirmek için hormon var. diğeri ise enzimce zengin yazıyor.

melih bey yanlız benim bulduğum ürünlerin açıklamasında istediğiniz gibi karıştırın yazıyor :)
    Bakırlı preparatlar haricinde her türlü gübre ve ilaçlarla rahatlıkla karışabilir yazmış.

hangi fiyatlar ile karşılaştırıyorsunuz.

22. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    pHların düşük olma nedeni içlerindeki enzim ve naftalin asetik asit katkısı olabilir.ikincisinde indol bütürik asit varmış buda köklendirici hormonu. bu ürünler 12 tl olmaz fiyat olarak daha pahalıdır 5gr saf indol bütürük asit 80-100 tl arasında.

melih bey peki karideslere herhangi bir zararı olur mu.

23. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Onur bey o zaman sizin bulduğunuz humik asitler saf halde değil farklı katkı maddeleri de kullanılmış. Humik asitlerin akvaryumda kullanımı için saf ya da safa yakın olması bence daha doğru olur. Toprakta kullanılacak oranlar ile suda kullanılacak oranlar genelde pek birbirini tutmuyor.

Yine de bu konunun uzmanı sizsiniz akvaryumda kullanımı ile ilgili siz ne diyorsunuz.

24. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Valla ben uzman degilim ama baya bi arastirdim kullanilan urun bu bikac cesit marka ismi var benimki karacabeyde uretilen popiler bi urunmus ziraatcilerin en cok kullandigi buymus burlarda karacabey bursaya yakin oldugu icin burda bu markayi övduler bana adam akvaryumu taniyamazsin hem kok hem yaprak besliyormus . Tarlalarda damlama sulamaya yavas yavas enjekte ederek koklere , ilac pompalariyla da yapraklara veriliyormus. Adamla baya konustuk baya geveze icini dokmeye adam ariyomus. İyi bilgiler verdi maceraya gerek yok urun bu. Eminim yani kimseye de zarari olmadi faydalarini inşallah paylasma imkani olur iyi cikarsa ben tedarik ederim isteyenlere

25. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Ben çok uzmanı değilim tabiki :) Ergün bey latife yapıyor yalnız hümik asit tek başına bir işe yaramıyor şöyle anlatım birtoprakdaki organik maddeler yavaş yavaş parçalanırken humik asit bunu hızlandırıyor yani toprağın ömrü kısalıyor humuk asit etda gibi elementleri bağlıyor bitkinin rahat almasını sağlıyor, toprakdaki besin bitince humik asitinde bir aktivitesi kalmıyor torağı sürkli verimli tutmak gerekli. kullandığınız humuk asit miktarı bana fazla geldi ama siz araştıp yapmışsınız zaten. bilgilerinizi ve gözlemlerinizi merakla bekliyorum.

26. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Arkadaslar malesef co2 takviyesi dış motarla uyusmadu keşke bi boy küçüğünü alsaymısın ex 700 ün basıncı pervaneyi zarzor döndürüyor .ama bu ürünün hızlı dönüp parçalaması lazım onun için iç filtre takıp hortumları kelepçe ile saglamladım motoru bitkilerin arkasına gizledim.
    böyle idare edecegiz çözünme çok iyi gerisini boşver :)
    Humik asit e gelince onur bey sizin bahsettiğiniz ürünle benim kullandıgım farklı galiba resimdeki yazılara bakarmısınız .hepsi topraga kattıgı faydalardan bahsediyo.

Ekli Dosyalar:

27. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    bu anlattıklarım humik asit eklemeden önce karışmasın :)arkadaslar ölçümlerimde nitrat fazla cıkıyor nitratı azaltacagım böyle olunca gübreleme dozajları yine degişecek.gelelim benim bu bitkiler ne istiyor bir türlü anlamadım.gitgide sararıyorlar .besin katalogunda ki besin eksikliği belirtisi,,ya fosfat ya da demir diyor sararma şekline göre yorumladım ama baska birşey olsa yaprak analizi başka renklerle anlatmazmı derdini bilmiyorum. eksik diyor ama ben hepsini veriyorum buda başka bi sorun.nitrat 50 ppm çıkıyo rahatsız olan canlı yok? bu hafta sadece nitratı azaaltarak diğer lerini aynı dozajda devam ettim.iki günde bir uyguladıgım dozaj şöyle

potsyum : 10 ppm (50ml) NPK
    nitrat : 5 ppm (25ml) NPK
    fosfat : 1ppm (50ml) NPK
    demir : 2 ml (qgua fe reeflowers )
    mikro element : 2 ml (seachem)
    Gelelim süper soruya,,hakan ,ergün hocam sizce demir ve fosfata aynı anda yükleneyimmi tepkiyi ölçeyim canlılar zarar görürmü,yada nitratı azalttıgım yukardaki çizelge ile devammı edeyim biliyorsunuz birde humik asit ekleyecegim artık durum ne olur acaba

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey ilk önce mikro elementi 5 ml civarına çıkarmanız gerekiyor ki sonuçları kesin olarak görüp ona göre önlem alabilesiniz. Yoksa zaten bir besini eksik vererek diğerinin tam olarak kullanılmasını engellemiş oluyorsunuz.

Bende ve birkaç kişide daha fosfat ile demirin etkileşime girip bitkilerin bu iki besini kullanamaması nedeniyle aniden gelişimlerinin durması ve bunun da büyük su değişimleri haricinde düzelmemesi durumu oluşmuştu. Bundan dolayı mikro elementi yükseltip en az %60-%70 su değişimi yaparak bir deneme yapın derim.

Fosfat ve demiri de en az 15-20 dakika ara ile yavaş yavaş tanka eklemeniz daha iyi olur. Yoksa etkileşime girebiliyorlar.

29. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    bu anlattıklarım humik asit eklemeden önce karışmasın :)arkadaslar ölçümlerimde nitrat fazla cıkıyor nitratı azaltacagım böyle olunca gübreleme dozajları yine degişecek.gelelim benim bu bitkiler ne istiyor bir türlü anlamadım.gitgide sararıyorlar .besin katalogunda ki besin eksikliği belirtisi,,ya fosfat ya da demir diyor sararma şekline göre yorumladım ama baska birşey olsa yaprak analizi başka renklerle anlatmazmı derdini bilmiyorum. eksik diyor ama ben hepsini veriyorum buda başka bi sorun.nitrat 50 ppm çıkıyo rahatsız olan canlı yok? bu hafta sadece nitratı azaaltarak diğer lerini aynı dozajda devam ettim.iki günde bir uyguladıgım dozaj şöyle

potsyum : 10 ppm (50ml) NPK
    nitrat : 5 ppm (25ml) NPK
    fosfat : 1ppm (50ml) NPK
    demir : 2 ml (qgua fe reeflowers )
    mikro element : 2 ml (seachem)
    Gelelim süper soruya,,hakan ,ergün hocam sizce demir ve fosfata aynı anda yükleneyimmi tepkiyi ölçeyim canlılar zarar görürmü,yada nitratı azalttıgım yukardaki çizelge ile devammı edeyim biliyorsunuz birde humik asit ekleyecegim artık durum ne olur acaba
    jpg.gif IMG_4308.jpg (99,2 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4310.jpg (96,8 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4312.jpg (100,8 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4313.jpg (95,7 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4314.jpg (94,5 KB (Kilobyte))

Ekli Dosyalar:

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bu mesajınızdan humik asit eklendikten sonra sevindirici gelişmeler olduğunu anlıyorum doğru mudur?

Sayfayı Paylaş