YENİ KURULUM DİYELİM :)emeği geçen herkese teşekkürler

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve melihergin tarafından 07/04/14 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Aynen dediklerinize katiliyorum .hakan bey zaten bi acayiplik var goruntude uzun kayayi. Komple almak gerekiyo sanirim.begenmedim acikcasi .yerleri degistirip biraz daha oynayacagim orta alan aslinda baya cukur ama fotoda belli olmuyor.mosa gelince bora kardesim onur kardes evet gol kenari bi agac ustunden aldim olursa olur olmazsa yapicak bisi yok.ama harika birsey fotosentez yapti insallah olur diyelim.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bu moss türünü ben de bir pikniğe gittiğimde bulmuştum hatırladım şimdi. Çam ağaçlarının diplerinde öbek öbek vardı ama akvaryumda başarılı olamamıştım. Sizinkisi belki farklı bir türdür, zamanla göreceğiz inşallah olumlu olur görünüşü çok güzel.

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel bir moss Melih bey inş.olur.Denemekte fayda var :)

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey akvaryumunuzun sağ ya da sol tarafında 4:3 noktasında (altın oran) dikkat çekici bir nesne konuşlandırırsanız çok daha görsel bir tasarım yapmış olursunuz. Uzun ve dik kaya bana göre de pek olmamış gibi, o kayayı komple çıkarabilirsiniz.

5. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    önerileriniz için tesekkür

OLMUŞ MU :))
    :rolleyes:
    jpg.gif IMG_3957.jpg (97,3 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_3958.jpg (97,6 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_3960.jpg (98,3 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_3961.jpg (98,5 KB (Kilobyte))

Ekli Dosyalar:

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Nispeten daha iyi ama yakında olan büyük uzakta olan küçük olur bu mantıkla yeniden yerleşim gerekecek bence :)

7. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Daha kackere degisecek bakayim hahaaha .Bu isler boyle birden olmasin zaten ugrasacak isim kalmaz diye korkutorum ondan ötürü mukemmel yapmiyorum :)))

8. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Eskisine göre böyle daha iyi olmuş Melih bey.Giderekte daha güzelini yapacaksınız gibi geliyor.

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey gayet güzel gözüküyor. Kütüklü dallı tasarımlar daha çok seviyorum diye gözüme çarpmış olabilir sadece sağdaki kütük biraz kaybolmuş gibi gözüküyor. Az biraz sola çekip daha görünür hale gelse nasıl olur.

Gövdeli bitkiler de boy atmış gibi gördüm. Bu sefer her şey yolunda gidiyor galiba.

10. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Tesekkurederim :)evet olabilir biraz daha yatirip govdesini gosterse daha iyiydi.ergun hocam bitkilere gelince neyazikki hic gelisim olmadi oyle bekliyorlar neyin şokundalar anlamadim .hakan abileri daha ii bakiyodu sanirim .dun fisfat ve nitrat eklemeleri yapmaya basladim durum ne olacak bakayim haftada 5 ml
    Potasyum 5 ml fosfat 5 ml de nitrat

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey gübrelemeyi mümkün mertebe bölün, günlük en güzelidir.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkilerin uç yaprakları parlak yeşil gözüküyor bu yüzden boy atmış olduklarını en azından yeni yaprak çıkarmış olduklarını düşündüm. Bitkiler şu anda henüz adaptasyon sürecinde olduğundan yerlerinde saymaları normal sayılabilir. Yakın zamanda boy atmaya başlarlar inşallah. Elinizde test kitleri var ise nitat, fosfat ve demiri bir ölçün belki bir tanesi sıfırlanmış olabilir.

Haftalık uygulamış olduğunuz oranlar tankınızın boyutu ile karşılaştırılınca neredeyse sıfıra yakın değerler. Zaten şu anda bitkiler adaptasyon sürecinde olduğundan pek gübre kullanmanıza da gerek yok. Adaptasyon sürecini atlatıp hızla gelişim sürecine girerlerse Potasyumu en azından 10-15 ppm uygularsanız iyi olur diye düşünüyorum. Tabi o zaman mikro element gübresini de ihmal etmeyin. Biliyorsunuz sudaki herhangi bir besin tamamen tükenirse bitki var olan besinleri de tüketemiyor.

13. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    şimdili böyle yap dedi hakan bey .sanırım gelişim baslayınca mikter artacak .peki gelişim baslayınca günlük 5 ml potasyum,3ml nitrat,3ml fosfat eklesem ne olur

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    PPS pro yönteminde günlük olarak bitkilerin ihtiyacı olan en az gübre miktarı akvaryuma katılır. Her tankın tüketim miktarı farklı olacağı için kesin şu olur demek biraz zor. Fakat deneme yanılma yöntemi ile uygun değerleri tutturabilirsiniz. Oranlama hakkında zaten Hakan bey yardımcı olacaktır.

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey duruma göre dozu 2 katı veya 3 katı yapabilirsiniz, potasyumu çok artırmayın oranı sabit ama dozu katlayabilirsiniz. Merak etmeyin bu yoğunlukta 1 dozda sorun olmaz. Biraz mos fazla olduğu için nitrat sıkıntı çıkartabilir bir gözlemleyin bakalım. Duruma göre yine değerlendiririz.

Sorun olursa dozu önce 1,5 katı yapın yine sorun devam ederse 2 katına veya 3 katına kadar çıkarsınız.

Yosun değişik bir illet :) , Besin fazlalığında da eksikliğinde de oluyor. Aman dikkat.

16. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Tesekkurler hakan bey birde oyle deneyelim bakayim.

17. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Arkadaslar benim tank yine eskiye dönüyor sanırım sorun nedir çözemedim gitti.Resimdeki kopan dal ve zayıf gövdeler.Zemin bitkileri adapdasyon sağlayamadı bir türlü ve akvaryum genelinde gelişim var yok arası.Acaba besinleri moslar emiyormu .sadece onlar gelişip büyüyor
    jpg.gif IMG_3962.jpg (99,8 KB (Kilobyte))

Ekli Dosyalar:

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey bitkinin gövdesinde erime görüyorum doğru mudur? Eğer doğru ise bu besin eksikliği durumunda oluşabilecek bir durum değil. Bence çok daha farklı bir sorununuz var. Daha önce söylediğim gibi sodyum bazlı reçineyi acilen iptal etmeniz gerekiyor.

Zaten zeminde torf bulunduğu için su sertliği bitkileriniz için çok büyük sorun değildir. Ancak su sertliği arttıkça akvaryuma sodyum yani tuz kattığınız için bitkileriniz ozmotik basınç dengesizliği nedeniyle gövdelerindeki suyu ve besini dışarı kaçırıp ilk önce zayıflar daha sonra erimeye başlar ve nihayetinde tamamen yok olurlar.

İlk iş reçineyi ortadan kaldırıp en az %70-%80 su değişimi yapın derim.

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey Ergün Bey 'e katılıyorum arıtmanızdaki suyu mineralleştiren aksamdan dolayı sorun yaşıyorsunuz. Su değişimlerinde bir miktar arıtmanızdan bir miktarda direkt çeşme suyundan yapsanız nasıl olur?

20. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Öneriniz üzerine filitremden recineyi iptal ettim .şu an filtre sadece kireç önleyici gibi oldu,%70 su değişimi yaptım bekliyorum .Keşke bitkiler devamlı su degişimindeki gibi fotosentez yapsa :)costular yine baylıyorum bu görüntüye

21. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Hakan bey bu arada su doldururken akvaryum dolmaya yakın iken birazda direk basayım cesme suyunu dedim .akvaryum ile cesme arasında depar atmak zorunda kaldım :))resmen kireç bastı bembeyaz ve geri kapattım

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    O kadar kireçli bir su nasıl oluyor anlayamadım, siz şofbenden basıyorum desyediniz benimde başıma geliyor normal diyecektim ama taşıma usulü yapmışsınız.

Bu durumda cihazınızda bir modifiye yapmanız gerekecek sanırım.

23. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    hakan bey şohbenden basıyorum zaten sistem herseye musait :)sohbenden gelen hortumu istersem filitreye istersem direk akvaryuma basıyorum istersem recine yi baglayıp istersem baglamıyorum 3 yollu vana var neyse .suan recine iptal sadece filtreden geciriyorum .dediğiniz gibi direk verdiğimde sohben suyundan beyaz aktı galiba

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İşte tam da bunu demek istemiştim, çeşme suyundaki klor sizi yanılyıyor olabilir birde şofbende bazen bir an hafiften kireçli su gelebiliyor ama öyle bahsettiğiniz kadar çok olmaz. Benim de başıma geliyor bazen, banyodaki sobalı kazanda beklemiş su olduğunda sorun yok ama kazandaki su çok sirküle etmişse ve suyu ılıklaştırmak için soğuk tarafı fazla açmak zorunda kalmışsam benim de suyum bulanabiliyor. Umarım anlatabildim suyunuz kolrdan bile bu hali almış olabilir aslında yosunlar için iyi canlılar için kötü.
    Ben bu duruma mecbur izin vermişsem dış filtre çıkşını hemen su yüzeyini bolca hareketlendirecek şekilde ayarlıyorum canlılarda da sorun olmuyor. Diğer türlü bir köşeye toplanıp uyuşuk bir hal alıyorlar buna vicdanım da el vermiyor varsın 2 saat su yüzeyi hareketlensin herkes memnun olmalı :)

25. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    melih bey akvaryuma koymuş olduğunuz moss ne durumda.

26. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Basarisiz :) sarardi bende disari aldim bahce ciceklerinin dibine ektim

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    kara yosunlarının adaptasyonu için şu şekilde bir yöntem duymuştum önce yosunu dezenfekte ediyorlar sonra bir su dolu kapta güneş alan bir yere bırakıyorlar burada geliştikten sonra akvaryuma alıyorlardı.

28. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    arkadaslar sorunlarım biraz artmaya basladı bitkilerim ölüyor sanırım bazı bitkiler gelişirken bazıları çürüyor.suan %80 su degişimi yaptım ve 3er ml potasyum nitrat ve fosfat ekledim birde günlük 3er ml deneyim belki olur :(.yaprak analizine bakılırsa azot eksikliği gibi görünüyor.birde siz bakın
    jpg.gif IMG_3986.jpg (99,1 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_3987.jpg (99,8 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_3988.jpg (100,5 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_3990.jpg (104,7 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_3992.jpg (95,8 KB (Kilobyte))

Ekli Dosyalar:

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey resimde gördüğüm ile sizin gözlemlerinizi karşılaşılaştırırsak daha doğru bir teşhis koyabiliriz.

1. resimde micranın yaprak araları uzamış. Başka bir sorun var mı?

2. resimde bitkinin yaprakları delinmiş ve siyahlamış gözüküyor yosun sorunu var mı?

3. resimde zeytin bitkisinin özellikle alt yapraklarında delikler göze çarpıyor.

4. resimde micralar sağlıksız yapraklara sahip ve üst yapraklarında sararma var gibi gözüküyor. Doğru mu görüyorum?

5. resimde rotalanın üst yapraklarında kararmalar var gibi gözüküyor. Gülün yaprak kenarlarında da renk bozuklukları var gibi.

Bitkilerin üst yapraklarında yaşanan sorunlar ile alt yapraklarında yaşanan sorunları da yazabilirseniz daha doğru bir teşhis koyabiliriz.

30. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    1-ergün hocam mikralarda sararma gövdede incelme ve sonunda ölüm malesef.bazıları alttan filiz vermiş ama cok az.geneli sarı soluk ve formsuz
    2-yosun sorunu varla yok arası sadece yeşil nokta vardı şimdi biraz kahve yosun gözlemledim ama yok denecek kadar az
    3-evet zeytin yine aralarında yeşil yaprak barındırmayı basarmıs ondada delinme ve kararma bazı yapraklarda var
    4-evet sararma var yaprak gelişimi sıfır
    5-rotolalar alttan saglıklı yeni sürgün vermiş ama cok azında var bu üstdeki yaprakları pembe ve sarı karısımı cansız bir renk hemen alt yaprakları ise soluk ve sarı siyahlıklar ise az .gül ise kahverengi oldu alt yaprakları resmen en üst yaprakları ise pembe gibi acık bir renk.
    bu arada zemin bitkilerinde de cürüme oldu ne bozuyor bu akvaryumu anlamadım.

Sayfayı Paylaş