YENİ KURULUM DİYELİM :)emeği geçen herkese teşekkürler

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve melihergin tarafından 07/04/14 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Aynen hocam bunları biriktirip koloni ypmak lazım sonrada fanatiklere acık artırma ile satarız:)

2. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Süperler süper....

Evet en büyük cimbom ben talibim başka cimbomlu çıkmazsa :) :) :)

3. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Herzaman ugur kardeşim hele bi üresinler bi koloni sana söz :)

4. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Tesekkürler sağlıklan inşallah..

5. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Yosunlardan kurtulmaya başladım sanırım gübre fazla geliyormuş

Uzun süredir akvaryumda oluşan yeşil toz yosunu özellikle zemin bitkileri ve pistia ların köklerini iyice sarmıştı.Gübrelemeyi yine parelel fakat biraz daha düşük dozzda kullanmaya devam edeceğim.Sizinde özellikle ergün hocamında fikirlrini almak istedim.Gözlemlemem şundan ibaret ,su değişimi yaptım tam 4 gün oldu gübre eklemedim. Su günden güne berraklaştı vede yosunlar kaybolmaya başladı.Bugünden itibaren ekleme yapacagım sanırım fazlalıgı bitkiler coktan tüketmiştir.ERGÜN hocam,Bu arada pistalarım çok fazlalaştı komple kapladı akvaryumu çok fazla olmasının zararı gübre dengesini mi bozar, yoksa ışık yönündenmi dediniz.

jpg.gif IMG_4925.jpg (97,0 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4926.jpg (98,1 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4927.jpg (96,7 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4929.jpg (100,7 KB (Kilobyte))
    jpg.gif IMG_4931.jpg (96,2 KB (Kilobyte))

Ekli Dosyalar:

6. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey geçen gün İlker beyin tankında oluşan soruna çok benziyor. Normalde fosfatınızın fazla olduğunu düşünüp fosfatı kesin diğer gübreleri uygulayın derdim ama misket gübrelerden suya bir salınım olabileceği için test kitleri ile ölçüm alma şansınız varsa daha net bir müdahalede bulunabilirsiniz.

Bir kaç gün dinlenmeye bırakıp ortamdaki tüm besinin tüketilmesini hedeflemeniz iyi olmuş. Mevsimsel olarak çeşme suyu değerleri çok değişiyor. Özellikle fosfat aşırı artabiliyor. 1-2 ay hiç fosfat eklemeden bitki gelişiminin çok rahat devam ettiğini hatırlıyorum. Hatta o halde bile fosfat fazlası veriyordum. Test kitleriniz varsa sudaki fosfat düzeyini de test etseniz çok iyi olur.

Şu anda bitkilerin formu ve renkleri gayet güzel gözüküyor. Ön sağ kısımda kalan sessifloralar biraz ışıksız kalmış olacak ki yaprak araları epey açılmış. Pistiaların aşırı çoğalması bu tip sorunlara yol açabiliyor. Sayıları çok fazla olursa ortamdaki besini de ciddi oranda kullanıyorlar. Bu nedenle her hafta avuç avuç pistia çıkarıp sayılarını sürekli kontrol altında tutuyordum. Siz de hafta sonları 5-10 tane kalacak şekilde seyreltirseniz iyi olur.

Zeytinlerdeki ve rotalalardaki sorun düzeldi mi?

7. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Teşekkürederim ergün hocam.Bu gübre fazlalıgı kanısına giderek dozunu artırdıgım gübre miktarında yosun sorununun biraz daha cogalması oldu şimdi geriye dogru gidip orta yolu bulacagım :)geçen gün mahallede su çalışmaları oldu temizlik yapıldı sanırım çeşme sularında değişiklik var daha berrak ve temiz tatlı.Belkide fazla nitrat bu yüzden oluyordu.dediğiniz gibi pistiaları dagıtmaya baslasam iyi olur.bitkilerimin ve suyun rengi şuan çok güzel tam istediğim su rengi oluştu.aslında fotoda tam çıkmıyor ,tam bir amazon görüntüsü var.Zeytinlere gelince hala aynı sarı yeşil beyaz renklerle akvaryuma renk katıyor :)olsun benimkilerde böyle dememkki yaşıyor ama kendine kadar:)rotolalar harika oldu ama yogunluktan fotolarda çıkmamış tekrar bir peyzaj gerekiyor ,sol kösedeki limonları tamamen yok etmeyi düünüyorum cok hızlı ürüyorlar vede agac gibi oldular budaya budaaya,o bölgeye rotalaları yayacaagım.sizde fikir verirseniz başım üstüne...

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Anlaşılan bu kurulumunuzda zeytin bitkisi pek olmayacak. Zeytin de olmayıversin :) Siz de diğer bitkiler ile güzel bir peyzaj çalışması yaparsınız.

Akvaryumunuzdaki mosslar harika gözüküyor. Soldaki iki tane sabit kalıp aynı şekilde diğer ikisini de sağ kısma aynı açıda koyabilirseniz bir bahçeye çaprazdan bakıyormuş gibi bir hava oluşturabilirsiniz. Tabi bunun için sağ arka köşedeki cryptoları söküp tekrar dikmeniz gerekiyor. O kadar kapsamlı bir peyzaj çalışmasına girişmeyi düşünür müsünüz bilemiyorum. Ya da ters V şeklinde orta alanı boşaltabilirsiniz.

Gübrelemeyi yavaş yavaş değiştirip 1-2 hafta sonuçlarını gözlemleyin ani değişiklikler yaparsanız bitkiler depoladıkları besini bir süre tüketebildiği için mevcut durumu anlayamayacağınız gibi yosun sorunu yaşama riski ile karşı karşıya kalırsınız.

9. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Uzun işler bunlar :)

Uzun süredir akvaryumumda yapmak istediğim dekor değişikliği ve temizlik operasyonu bütün pazar gününü alarak ,bugün itibari ile sona ermiştir.7 saat boyunca temizlik ve düzenleme ile ugrastım.Dekorda biraz daha müdahale olacak tabiiki küçük mos yuvarları yapacagım ön tarafa derinlik katacak.Fazlalık olarak bir kova iki ayrı cins mos,1 kova pistia,zemin bitkilerinden tekledim ,bi okadarda diğer bitkiler.zaten bu pistialara noluyor bilmem gecen hafta yarısını akvaryumcu ve arkadaşlara verdim yine aynı seviyeye gelmişler hızlı cogalıyorlar :mad:.Temizlige gelince dipten bi ben cıkmadım,akvaryumu bulandıran dipdeki tortu ve kalıntılarmış yarım santim tabaka oluşmus resmen .bunun nedenide bitki yogunlugu idi sanırım.temizlikden 8 saat sonra suda ki berraklık bunu dogruladı.BİRKAÇ RESİM PAYLAŞAYIM DEDİM.Birkaç fotoda nano başlıklı konuda paylaşacagım,ordada herşey yolunda üretim hızlı :).Gerçi su pek oturmadı çıplak bir berraklık var biraz esmerleşmesi lazım suyun ama dayanamadım paylaştım :D
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey yeni peyzajınız oldukça güzel gözüküyor. Mosslar dalın üzerinde çok güzel durmuş. Benim çok hoşuma gitti taban bitkileri gelişince daha da güzel gözükecektir.

11. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Teşekkürler ergün hocam gün geçtikçe daha iyi olacak inşallah

12. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    son halini paylaşayım dedim.akvaryumu bozup yeni kurulum yapacagım.

Akvaryumun yüksekliğinden kaynaklı sürekli sorun yaşıyorum suanki yükseklik 60 cm ben bunu 50 cm ye düsürmeye karar verdim.Degişmemdeki bir farklı sebep ise camda ki çizikler ve yan cıtaların çirkin olması.En sonunda bi karar verdim ve girdim yine zahmetli bir işe .Cama cam yanlar cıtasız temiz bir akvaryum olacak İnsallah yeni tank pazar günü elimde olacak nezaman kurarım artık Allah kerim :)

Ekli Dosyalar:

13. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Evet 60cm bitkili için fazla ama sorunu çözmüşsünüz:)

14. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey maşallah bitkilerin sağlıkları güzel gözüküyor. Yeni tankınız şimdiden hayırlı olsun. Bu kurulumda yükseklik nedeniyle ne gibi sorunlar yaşadınız ve yeni tankınızın ölçüleri ne kadar olacak?

15. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey yeni tankınızın tanıtımını merakla bekliyoruz, kurulumda tabanı nasıl kuracaksınız ?

16. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Teşekkürler abilerim kardeşlerim.Yeni tank 122 x55x50 camacam olacak bugün alacagım kısmetse.Yine mobilya içine giydirme olacak ama sadece üst cerceve yapacagım busefer.Digeri gibi köşelerden çıta inmeyecek görüntü bozuyor hemde akvaryumu kısa küt gösteriyor.Camdaki çizikler köşelerdeki bozukluklar akvaryum yüksekliği gibi sorunlar asl değime sebebidir.
    Yükseklikden gördüğüm zarara gelince zemin bitkilerinden baska sorunum yok.Ama zeminde olmayınca zaten görsellik olmuyor.bunun için eskisine göre 15 cm daha kısa yapmaya kar verdim yani 50 cm oldu
    Hakan abi zemin yine usta agızdan cıkan bir zemin olacak :)fakat benim zeminde hagen kullandıgım içinmi bilmiyorum taban cok sık oldu bazı sorunlar takıldı gözüme ,zeminin havalanmadıgını farkettim.yine sizin tabanın aynısı olacak ama busefer şöyle yapacagım
    1 )hagen elimde cok fazla oldugu için)ilk başta saf bir zemin olusturacagım dekoratif inişli cıkıslı olacak
    2 )bunun üzerine zemini kaplayacak şekilde lav kırıkları gelecek üzerine tekrar ince hagen
    3 )Asıl besin bölgesi burası.. hakan beyin taban karışımını yapıp içerisine ilave olarak kücük lav kırıgı ekleyip harmanlayıp uygulayacagım.
    4 bitiş :)yine hagen kum ile 5-6 cm kalınlıgında örterek işi bitireceğim
    Not:)taban dekoratif olacaksa bence ilk önce boş zemini olusturup üzerine besinli bölgeyi yapalımki bütün bitkiler besine rahat ulaşsın.Benim suanki tabanda besin kaynagı 10 cm asagıda olan yer var.hala bir kök o bölgeye ulaşmış degil.BİRDE KÖKLERİN RAHAT HAREKET ETMESİ İÇİN aralarda kullandıgımız kumdan biraz daha kalın kayacıklar kullanmak ta fayda var.Yanlışlarım varsa kusuruma bakmayın vede düzeltin, hepsi benim kendi gözlemlerim ve arastırmalarımdır.SAYGILARIMLA

17. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    jpg.gif header.jpg (99,6 KB (Kilobyte))
    jpg.gif images.jpg (12,3 KB (Kilobyte))

bu iki resim de derinlik hissi çok iyi yanları bu şekilde yükselti yapmayı düşünüyorum.moslu olanın aynısını yapmam aslında cok kolay:)bildiğiniz üzere mos fabrikası gibiyim.ama sadece mos düşünmüyorum bunun gibi.farklı birşeyler yapmak gerek.diğeride çok dogal çok hoşuma gitti bu biraz zor gibi görünüyor sadece derinlik kısmını kopya cekecegim.hade kolay gele bana

Ekli Dosyalar:

18. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aynen Melih Bey kolay gele size, peyzaj işi ciddi emek istiyor :)

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey yeni akvaryum ölçüleriniz oldukça güzel inşallah istediğiniz gibi bir peyzaj yapabilirsiniz. Özellikle soldaki foto birincilik kazanmış çok güzel bir tasarım.

20. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    hakan bey ergün bey teşekkürler.Bu arada birşey kafa karıştırmasın diye söylemek istedim.
    Eski akvaryumun asıl ölcüleri uzunluk 122 ,derinlik 45, yükseklik 60 veya 65 cm dir.Yüksekliği55 yazma sebebim ise suyu az dolduruyordum ve siyah bant çekili su hizasına kadar dikkat ettiyseniz.:)15 cm kısalttım 50 ye düştü dedim kafa karıştırmasın

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bu sefer ışıklandırmayı da 4x54 w t5 ile yaparsanız taban bitkileri konusunda sıkıntınız kalmaz. Hele bir de reflektör ile güçlendirirseniz tadından yenmez. :)

22. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Hayırlı olsun, güzel bir akvaryum olacağa benziyor.

23. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Bir haftalık gelişim fazla değilmi ?

jpg.gif IMG_5142.JPG (2,19 MB (Megabyte))
    jpg.gif IMG_5278.JPG (2,50 MB (Megabyte))
    jpg.gif IMG_5279.JPG (3,16 MB (Megabyte))
    Akvaryum değişikliği yapacagım diye ilgim birz da olsa azaldı.Akvaryum sakinleri bunu fırsat bilip saga sola serpilmişler.Bir haftada 30 cm uzarmı yahu.

Ekli Dosyalar:

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey bitkiler hızını almış gidiyor bir haftada 30 cm ise günlük 4 cm üzeri yapar. Kocaman bir maşallah diyelim de nazar değmesin.

25. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Hocam bu uzama işinden sıkıldıgım için dagıtıyorum tankı sade bir tasarım yapacagım busefer.Çalışmaya başladım bu tank komle yok olacak .yeni camacam akvaryum yaptım şu an malzemeler toparlıyorum kapak çalışmalarım devam ediyor

26. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    maşallah melih bey :)

27. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Ormanı biçtim biraz :)

Ellemeyim zaten değişim yapacagım dedim ama akvaryumcu bitkin varsa alırım deyince fırsatccılık yaptım fosil kayaları ile takas yaptık .
    jpg.gif IMG_5395.JPG (2,07 MB (Megabyte))
    jpg.gif IMG_5407.JPG (2,71 MB (Megabyte))
    jpg.gif IMG_5404.JPG (3,05 MB (Megabyte))
    jpg.gif IMG_5405.JPG (3,15 MB (Megabyte))
    jpg.gif IMG_5408.JPG (2,80 MB (Megabyte))

Ekli Dosyalar:

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey bitkilerin sağlığı 10 numara gözüküyor. Gider ayak yeni kurulumun sermayesini de çıkarırlarsa değmeyin keyfinize :)

29. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    İnşallah hocam masraf cıksın tabi azıcık ta.Gerçi yeni tankta fazla masraf cıkmadı ,piştik galiba:)
    AKVARYUM 120X50X50 Camı kesimi yapışkanı vs 140 tl
    BALAST :,2X54 2ad. toplam 34 tl
    FLORASAN :4 Ad. T5 20tl
    kapagı kendm yapıyorum malzemesi ücretsiz..
    200 tl masraf olmuş toplam.Galiba akvaryum ve bitkileri satınca kara bile gececeğim :)

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Akvaryum ebatları oldukça büyük hatta florasanlarınızdan 35 cm fazla, bu uzunluk sizi zorlamayacak mı?

Sayfayı Paylaş