Benim akvaryumumda sump deliği yok. Yazın da kapalı sistem soğutucu kullanıyorum. Yani aynı dış filtre gibi çalışan bir soğutucum var. Yazın bir dünya alet edevat oluyor. Sump yapıp tüm işi aşağıda çözmek istiyorum. Eşit kaplar kanunu nu muydu neydi ona göre ben akvaryumun arkasına küçük bir kap koyup ona sifonlama yapsam, şekildeki gibi kaplar eşitlenince sifonlama durur. Aşağıdan sumpdan su bastığımda ana tank seviyesi sifonlama ile küçük tanka akacaktır. Bu şekilde bir sistem yaptığımda acaba emniyet durumu ne olur? Sifon borusu tıkanırsa ayvayı yeriz. Sifon hava yaparsa da ayvayı yeriz. Başka ayva yeme şekli aklına gelen var mı ? Nasıl önlem alırız? Daha önce yapan eden duyan bilen var mı? Neden böyle bir macera peşindeyim? 140x60x60 akvaryumu götürüp deldirebilecek gücüm yok Acaba yerinde delen birisi akvaryumu boşaltmadan biraz su azaltsak yerinde delik delebilir mi? Benim akvaryuma bir sump deliği lazım. Nasıl bir çözüm üretiriz?
Birde sump deliği açılabiliyor fakat akvaryumu ikinci el aldım. Temperli olup olmadığını bilmiyorum. Cam temperli ise matkabı dokundurunca pofff diye herşey yerlebir olabilir.
Fatih bey cam işi sıkıntılı bir durum bence elletmeyin derim üzerinde hele çok zor gibi geliyor,sump yerine fanla çözüm edinemezmiydiniz bende on-off özelliği olan bir sistem peşindeyim yaza hazırlık 4ad 220w 8cm aliminyum fan edindim su içinde çalışabilecek problusunu edinmeye çalışıyorum bir arkadaş yardımcı olabilecek bir aksilik olmaz ise kapak olarak yapım aşamasındayım tüm parçaları edindiğimde konu açacağım Fan sistemi neden düşünmediniz daha kolay risksiz gibi geldi saygılar..Sifonlama olayı sanmıyorum olsun..
Maalesef nemin % 90 olduğu antalya sicaklarinda buharlastirma yapmak zor oluyor. 500 lt akvaryum da fanla soğutma olmuyor. Cok yol denedim olmadı. Hem filtreleme hem de soğutma kalabalığı sıkıntı. Sump deligi açılıyor ama o da üstten cekiyor. Kule v.s. birsey yapmak lazim o da uzun iş. Kisa bir yol lazim bana
Haklisiniz antalyada durum yazin dertmis izmirde bile az nem artiyor fena geliyor umarim kullanisli sakincasiz bir yol bulunabilir tehlikeye atmayin yuksek su basinci mazallah allah korusun ..
Fatih bey bitkili bir akvaryumda sump sistemi gübreleme miktarını artırması ve çözünmüş haldeki CO2'yi atmosfere kaçırması nedeniyle en son isteyeceğimiz sistemlerden birisi. Bu işi sump yapmadan farklı bir şekilde çözme şansınız yok mu? Mesela soğutucuyu dış filtrenin hortumuna seri bir şekilde bağlasanız soğutma işlemini aynı şekilde yapabilir mi?
Evet Duran Bey, inceledim. Benim yaptığım da bir nevi owerflow sump sistemi olmuş. Küçük bir u sifon ile arkadaki kaba aktarıp oradan taşırıyorum. U sifonun bir ucu akvaryum dibinde diğer ucu taşırma kabında olacak. Yaza doğru bu sisteme geçmem gerekiyor. Akvaryumun içinde soğutucuya su basan bir kafa motoru hiç hoş görünmüyor.
Evet böyle bir durum da söz konusu ama ya yardan geçmem gerek ya serden. Fluval'ın özel hortumları sebebi ile soğutucuyu filtreye bağlayamıyorum. Zaten soğutucu girişleri de filtreye göre çok küçük. Debiyi oldukça düşürecektir. Küçük bir filtre alıp, soğtucuya bağlasam mı acaba? Soğutucudan geçen suyun çok bir önemi yok, serçe parmak kadar su aksa da yeterli oluyor. Şurda 5 ay sonra bizim burada yaz gelir, havalar ısınır. Az zaman kaldı, yaza bir aksaklık olursa o kadar bitki emek tereyağı gibi erir.
https://www.evidea.com/sunsun-akvar...erI6tv9QY84cFKqKorS-7ylLuO3eggjU9AaAi-F8P8HAQ Şöyle bir filtre ile su bassam soğutucuya. Bir emiş, çıkış borusu daha olacak ama ne yapalım. Kaderse çekeriz. 1,5 metreye su basar mı acaba?
Camlara zarar vermenin geri dönüşü olmayacağı için riske değer mi diye düşünüyorum. Bu fikriniz kulağa daha hoş geldi en ucuz fiyatlı dış filtreyi satın alıp içindeki malzemeleri çıkararak kafa motoru olarak kulllanmayı da deneyebilirsiniz. Böylece cam çatladı, patladı, su kaçırdı derdiniz olmaz.
Aynı filtreyi Hakan bey epey zamandır kullanıyor çok da memnun. Hatta forumda inceleme yazısı da yazmıştı. Konuyu görünce tecrübelerini aktaracaktır.
Fatih Bey sunsun filtrenin içindeki elyafı alıp kullanmanız durumunda belki işinizi görür ama teknik özelliklerinde 85cm ye su basabilir diyor. Forumda bir arkadaşımız 42 tl kargo dahil almıştı biraz daha araştırın bence. Bu filtrede tek sıkıntı giriş ve çıkış aparatlarının araları dar olduğu için akvaryum çerçevesine uyumu zor oluyor uymuyor hatta uydurtturuyor kendini
Hımm, sunsun 302 var o zaman 140 cm basıyormuş. ondan bir tane alayım o zaman. İçini de sünger doldurayım hem ikinci filtre görevini de görsün iyi kötü. Boruları da idare edeceğiz artık, 4 hortum hoş olmuyor ama yapacak da birşey yok.
Fatih Bey hortumları tek köşeye toplarsanız sorun olacağını sanmıyorum. İllaki malzemeler görünüyor hepimizde çok da sıkıntı etmeyin bence varsın olsun o kadar.
Ben seramik difüzörü bile sıkıntı edebiliyorum Hava hortumu, kablo v.s. nefret ederim. Neyse en azından bu filtreyi alırsam dışarıdan difüzör kullanabileceğim.
Merhaba, Hakan beyin tarif ettiği 42 tl ye dış filtreyi alan arkadaş ben oluyorum.. Filtrem dün geldi ancak henüz kurulum fırsatım olmadı..
SUNSUN HW 603-B Ne yazık ki 140 santime çıkmıyor. Maksimum 95 cm gibi debi oranları aşağıda görülebilir.
Teşekkür ederim, zahmet oldu sanada valla sağol. Metre ile ölçmüşsün, teşekkür ederim. Demek ki bir büyüğünü almam lazım. 100 liralık olandan alacağız o zaman. fluval 305'i sattım gibi, satarsam değişik bir sistem yapacağım. 350 liraya fx5 var birtane ondan bir düzenek düşünebilirim. Bir bakayım, 305'i okutursak hayırlısıyla.
Forummumuzu bu yüzden tebrik ediyorum tüm kurulum altyapı ve emekleri adına teşekkürler,burada olmaktan ,tüm arkadaş abi kardeşçe yaşadıklarını bizzati üşenmeden bananeci olmadan paylaşımlarını tebrik ediyorum.saygılar..