Sigarayı Bırakmak

Konusu 'Sağlık Yaşam' forumundadır ve hedayse tarafından 07/02/15 başlatılmıştır.

1. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Yok Abi ALLAH yukarıda Şahidimdir ki Ağzıma Dahi Sürmedim Ama aşırı Zor geçiyor Halen Aklımda Fikrimde sigara var ama yenemez beni.

Yarın Sabah Tam Bir hafta olacak..İşin Kötü Tarafı işyerinde içmeyen yok diyebilirim her tarafta küllük Sigara :) Ama devam..

Senin aklına Geliyormu halen içme isteği abi..

2. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Vazgecmek yok. Ben de işyerinde içmeyen kimse yokken bıraktım. Zor zamanların az kaldı. Gelecek hafta Sigarasız bir hayata ilk sağlam adımını atmış olacaksın. Yavaş yavaş istekler azalacak ve normale dönmeye baslayacaksin. Her gün biraz daha uzaklasacaksin. Hatirlatan şeylerden kaçın. Kahve içme bira içme biraz Sigarasız yaptığın işlere yonel. Agzindaki o soba kömürü tadi yerine yediklerinin tadi gelmeye başlamıştır bile. Sigarasiz bir hayat aslinda sigara icmekten daha güzel. Aslinda sigara yatistirmiyor. Sigara icmeyince geriliyorsun. Isteklerin azaldikca bunlar da gececek. Ailene yakinlarin hoşgörü göstersin asarsin. Hicbir aci ve istek senin gelecekteki ömrüne kisaltmana degmez. 15 gun aci cek birsey olmaz. Ölüm şekline sen yatirim yapiyorsun. 10 yil evladini fazla goreceksin. Torununu 10 yil daha fazla seveceksin. Bunlari düşün.

3. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Bak hakani kurtardik insallah. Kendinde de istek varmis kurtuldu. Bir ay olmuş zor günleri geçmiş. Bundan sonra azalarak bitecek.

Tebril ediyorum kendisini.

4. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Aslında Şöyle Söyleyim fatih abi Hiç birşeyi değiştirmedim hayatımda belki bu şekilde daha zor oluyor ama.
    Kahve içiyorum eskisi kadar çok yoğun değil tabiki iş yerinde siğara içen Herkez Biliyor bıraktığımı Bazısı Sayğıdan dolayı çıkıyor dışarı bazıları özellikle içiyorlar yanımda Tek kelime dahi etmedim şu ana kadar içmeyin vs diye.

Aslında bu olay beni ne kadar Zorlasada Kendimi Deniyor İrademi ölçüyor ve kararlılığımı sınıyarak gidiyorum ve şundan eminim abi Gerçekten kendime inanamıyorum:)

Önce ALLAHIN izni ile Sonra sizlerin verdiği destek ile Sigarayı bırakmış olarak görüyorum artık kendimi 7 Günde Pek birşey değişmedi vucudumda yanlızca Tad Almam Değişti okadar bünyeden bünyeye Değişiyor sanırım bu işlemler:)

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin bey önce sizin soruyu cevaplıyım; aklıma eskiye nazaran çok az geliyor. Hiç gelmiyor değil ama ilk hafta gibi sigara sigara demiyor beynim bana. Beyin benim Allah' ın izniyle onu idare edebilirim, o da beni idare ediyor ortağız ama benim hisselerim %51 :) Şakalar bir yana ilk hafta yemeğe gitmek için masamdan kalktığımda sigara kutum (kutu diyorum kendim doldurma tütün içerdim) yanımda değil diye eksiklik hissediyorum. 2. hafta bu durum azaldı geçen hafta tamamen bitti.

Düşünün o kadar tutsak etmişki illaki hatırlatıyor, yolda hanım arasa sipariş verse bir kaçını unuturdum ama işte sigara kendini unutturmuyordu diyeceğim bu söz fazla kalacak; sadece alışkanlık Vallahi başka bir şey değil. Fatih Bey 'in de dediği gibi (ilk sayfalarda yazmıştı diye hatırlıyorum) kendimizi avutmaktan başka bişi değil, neden içtiğini kimse bilmiyor, neye yaradığını da, niye bırakamayacağını bile bilmeyenler var.

Sizin işiniz daha zormuş, sınavınız biraz daha ağır. Etrafımda içen çok ama ofiste içmek yasak çok şükür o yönde ben rahat ettim, yemekten sonra sigara çay yapardım önceleri bu yüzden yemek sonrası artık hemen çay içmiyorum içenlerinde yanında bulunmuyorum sadece 10 dakika zeten sonrası kolay iş yoğunluğu ile devam edip gidiyor gün.

Hamdolsun artık aklıma bile doğru düzgün gelmiyor, bu akşam yemekte muhabbeti oldu dedim sigarayı bırakalı 1 ay oldu kızım peşinden lafı kondurdu " hiç içmiyormusunuz artık" dedim kızım vallahi içmiyoruz. Hanım dedi içsek size kokardı kızım hiö kokuyormuyuz dedi ki; "hayır kokmuyorsunuz". Yavrucağızım o bile inanamıyor daha ki ben de kendime inanamıyorum.

Biraz fazla iştah haricinde şu anda hiç bir sıkıntısı yok aklıma gelmiyor zaten. Deliksiz uyku uyuyorum, yolda kesilmiyorum daha hızlı yol alabiliyorum yorulmuyorum. Artık boğazlarım dolmaya başladı sanırım yavaştan sökülmeye başlayacak.

İlk günlerde herkesin abarttığı gibi sinirlilik felan olmadı soranlara anlatınca inanmıyorlar. Ben zaten Rabbimin bir lütfu diye düşünüyorum ki bana oruçmuşum hissiyatı verdi, suyu bile içerken düşündüm öyle içtim, hem bu his ile olduğumdan dedim kendi kendime var bunda bir hayır hikmet ;

YILMA, KANMA, ALDANMA...

Yanıma gelip sigara öven arkadaşlara sen hala aciz ve zavallımısın bırakmadın mı? Küllük gibisin.

Bu sözler karşımdaki arkadaşın alayını, dalgasını denizini yerle bir ediyor :) Hakedene tabi, üstüme gelene silah olarak kullanıyorum, ilk günler alay edip sigara ikram edenler artık etmiyorlar hala alay edenlere de çok uzatmayıp küllük gibisin diyorum renk değişiyor tabi arkadaşlarda.

Bayağı uzatmışım, ama ALLAH başta Fatih Bey olmak üzere bütün destek olan arkadaşlardan RAZI OLSUN, RABBİM GÖNÜLLERİNE GÖRE VERSİN... Evde eşimin de hakkını ödeyemem bana destek oldu ve kendisi de bıraktı ne mutlu attık bu derdi sırtımızdan el birlik kurtulduk.

Daha bitmedi, kurtulduğumuz gibi kurtaracağız da, bir arkadaşımı daha bıraktırıyorum diğeride sırada ona da bıraktıracağım inşallah.

Sağlıcakla kalın, sabırla okuduğunuz için teşekkürler.

6. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Yılma Yok abi Kesinlikle Sonuna kadar devam edip bitireceğiz bu işi ALLAHIN izni ile demekki 1 aylık bir süreç ilk iki haftası zor fatih abinin dediği gibi olsun hiç sorun değil.

Ama şuda bir gerçek toplumda sigara içenler istiyorlar ki biz bırakamıyorsak kimse bırakmasın ben bunu hisettim.

Forumdaki Destek olmasaydı benim içinde çok zordu bırakması ama iradem gerçekten güçlüymüş ve ben farkında değilmişim.

7. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Insan psikokojisidir kendisinin yapamadığı iyi bir şeyi, başarıyı bir başkasının göstermesini istemeyiz. Hep en iyisi bende olsun istenir. Sigarayi birakmak da içen insanlarin nazarinda bir başarıdır. Bu yüzden başarısız olman için caba sarfederler.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Muradın elinden kurtulan yokmuş derler, çok doğru bir söz isteyince oluyor :)

9. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Aynen Öyle Fatih Abi Çok Doğru Sanki biz bırakamıyoruz sende Bırakma Yada Bırakamassın gibi Davranıyorlar Tabiki Bakıyorlar ki karar kesin ve bir Hafta Geride Kalmış Gerçekten Tahsin Ciddi Deyip uzak duruyorlar bu kez:)

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Siz süreyi uzattıkça onlar sigara içerken sizi görünce yönlerini değiştirecek veya sizden sakınacaklar. Daha o günleri göreceksiniz :)

11. Bronzeheart

Bronzeheart Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hepinize merhabalar,
    Herşey google amcadan yeni kurduğum nano 35x35x30h akvaryumuma bitki ararken karşıma çıkan ilk linki tıklamamla yani bu siteye girmemle oldu.İyikide olmuş,formu bayabi gözden geçirdim çok memnunum hepinizden.
    Aranıza bu konunun 92.Mesajını okuduktan sonra katıldım,ogün sigarayı bıraktım ve bugün üye oldum ve ilk mesajımı yazıyorum :)

Hayırlısıyla devamı gelecek.

Saçmalamış olabilirim kusura bakmayın,sağlıcakla kalın.

12. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ooooo çaktırmadan bırakan okuyucularimiz da varmis :)

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ahmet Tunç Bey aramıza hoşgeldiniz, 23/02/2015 'te bıraktınız anladığım kadarıyla. Ne kadar güzel ve iyi olmuş. Nasıl gidiyor zorlanıyormusunuz diyeceğim ama maşallah zor günleri atlatmışsınız gün sayınca 15 gün olmuş bile doğru hesap yaptıysam tabi.

Nano tankınızın tanıtımını da merakla bekliyoruz, hayırlıs olsun tekrardan.

İmzanızda da yazıyormuş yeni fark ettim :)

14. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Ahmet Bey Öncelikle Hoşgeldiniz Aramıza.

Demek Sizde Gizliden Gizliden Sigaradan Kurtuldunuz...

Şükürler Olsun Rabbime Bize bu İradeyi,Dayanma Gücünü verdi ki Bu pislik illetten uzaklaştık..

15. Bronzeheart

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hepinize çok çok çok teşekkür ediyorum.Ortalama 13 yıldır aralıksız sigara iciyordum, kendimi 1 senedir kandiriyordum(ha bıraktım, ha bırakacağım) taa ki 23.02.2015 tatihinde bu siteye girene kadarmış hersey. Elma sayesinde hiç zorlanmadim, okadar güzel birseymis ki sigara icmemek sigarayı ömrüne icmemisler bile anlamaz halimizi :) Söylediklerinizin hepsini yaşadım, uyku duzenim bozulmustu, elim ağzımda sigara içer gibi uyaniyordum, tatlı krizleri vs.vs.hepsi 1 hafta sürmedi. Ama en güzeli 3 yaşındaki oğlumun "ellerinizden öper" beni öpe öpe bitiremiyor olması ;) Yine çok uzattım kusura bakmayın.
    Nanom hakkinda Allah'ın izniyle ilk fırsatta bilgi vereceğim.

16. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ahmet bey bir kişinin daha bu illetten kurtulmasına çok sevindim. İnşallah bundan sonraki hayatınız sigaradan uzak, sağlık ve mutluluk içinde geçer. Hakan beyi ayrıca tebrik etmek istiyorum onun açtığı konu sayesinde kaç kişi bu illetten kurtulmuş oldu.

17. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Bugün Tam 14,Gün Bilmiyorum Gün Saymak iyi değilmi ama Saymadan'da olmuyor gibi.

Ve çok Tuhaf birşeydir ki istiyorum ki herkez sigarayı bıraktığımı bilsin herkeze söyleyeyim çocuk gibi ben bıraktım şu kadar oldu demekten kendimi alıkoyamıyorum.

Hayırlısı ile Bıraktım inşallah.

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onlar da geçecek Tahsin bey :)

Artı kbir süre sonra ne siz söyleme gereği duyacaksınız, ne bırakıp içtiğiniz aklına gelecek (içen birisini görene, kokusunu hissedene kadar).

İçenlerden uzak durun, içilen yere hiç gitmeyin, yolda yürürken önünüzde içen birisi bile olsa hemen sol çekin :)

19. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Aynen abi Kokusu Veyahut içen birini görmesem aklıma gelmiyor.Tabi birde yemeklerden sonra buda Geçer inşallah..

Ama çok Zorlanmadım sanki Tabi Ara Sıra al yak birtane diyen biri vardı içimde ama kendimi tuttum :)

20. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Sigarayı bırakmakla sadece siz bırakmadınız. Çocuklarınız veya doğmamış çocuklarınız da bıraktı; Özellikle erkek evlatlar kendisinin birey olarak babasının küçüğü olduğunu bilir. Mesela ellerinizden öper benim oğlum, "baba kollarındaki saçlar ben büyüyünce bende de çıkacak" dedi.

Aynı şekilde kız çocukları da anneyi örnek alır, onu gözlemler ve taklit eder.

Çekeceğiniz 15-20 gün sıkıntı ne sizin ne de evladınızın, sigara içmekle gelişimini desteklediğiniz hastalıkların vereceği acının, üzüntünün ve derdin 1/100'ü bile etmez.

Gün sayın, bir sakınca yok ben 19.10.2009 Pazartesi günü bıraktım. 6. yılımı bitiriyorum. Hatta bitsin diye sayıyorum. O meretten uzaklaşmak dahi ayrı bir mutluluk. Artık kırmızı ışıkta yanımdaki araçta sigara içilse dahi camı kapatıyorum. Evimde, işyerimde, aracımda sigara yok. Aracımın çakmağı 1 sefer dahi kullanılmadı :) Geçen elektrik kesildi evde bir sürü mum var ama yakacak çakmak bulamadık karanlıkta oturduk :)

Daha durun "ne halt etmeye bunca zaman içmişim ben bunu" diye hayıflanacağınız zamanlar gelecek.

Sigara uzatan, içmeniz için ısrar edenlere de, sert bir şekilde, gülmeden "Kendin bırakamadığın için, benim bırakmış olmam hoşuna gitmiyor değil mi" deyin ve yüzüne bakın. Bir daha soramaz. Sorarsa dost değildir zaten, defedin gitsin :)

21. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Fatih abi okadar Güzel Yazıyor ve Yorumluyorsun Her Yazını okuduğumda iyiki bırakmışım bu lanet pisliği diyorum Zaten Bırakabilmemdeki en büyük etkenlerden biri sen Ve forum abi

22. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tahsin kardeşim sabrın daim olsun...o illetten kurtulmana en az senin kadar sevindim..Bide ben bırakabilsem..

23. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Uğur abim Bırakırsın ALLAHIN izni ile.
    At abi Paketi bu son Olsun falan Deme Bırakıyorum de ve ilk 3 gün dayandınmı tamam daha sonra 15 gün biraz Zorlu geçiyor.
    konuyu baştan sona oku zaten bırakırsın abi.

24. fatihsahin

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Son durumları alalım :)

25. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Abi 16, Gün İlk Bir hafta kadar Zorlanmıyorum En azından Elim Artık Sigara yada çakmak Aramıyor.
    İçen Birini Görünce Aklıma Geliyor Ve birde yemeklerden sonra aşırı derecede Bastırıyor Ama 10 Dakika Sonra Unutuyorum tekrar.

Sonrasında Aşırı bir iştah var,Tatlı yeme isteğim çok fazla :)Devamlı bitki çayı içiyorum,En çok Su içmeye gayret gösteriyorum...

26. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Durum bilgisi vereyim :)

Hamdolsun oldukça rahatladım, neredeyse hiç aklıma gelmiyor çok şükür. %100 olmasa bile %70 kurtulmuş olarak görüyorum kendimi.

Her zaman olduğu gibi, sigara içilen ortamlardan ve içenlerden uzak duruyorum. Mecbur kalırsam muhabbet anında dumanını solumamaya özen gösteriyorum zaten kokusu cezbedici gelmiyor artık.

Bir çok lüzumsuz arkadaşım sen hâlâ sigara içmeye başlamadın mı? diye tahrik edebiliyor. Kendilerine cevaplarım; Ben senin kadar aciz değilim, çok zavallısın. Ben bıraktım başardım, sen bunu çekemiyorsun kolay görüyorsan sen de bırak. şeklinde oluyor.

Tabii bu kadar azimli ve dirayetli olmadıkları için zavallı kalmayı tercih ettiklerinden kıkları çıkmıyor.

Beni tek düşündüren kısım hâlâ günlük öğlen ve akşam kahve içmeden yapamamam :( iyi mi kötü mü bilmiyorum ama bırakmadan önce bu kadar kahveyi aramazdım. Kahve içtim mi; değmeyin keyfime. Yanında asla sigara aklıam gelmiyor, küçük fincan yerine bir tık büyüğü tercihim oluyor :)

Şimdilik bu kadar arkadaşlar, Rabbim herkese nasip etsin.

Sigarayı bıraktığım için çok mutluyum hamdolsun çok şey değişti hayatımda sanki yeni bir hayatım oldu, önceden nasıl bir hayat yaşamışım çok tartışılır.

Emeği geçen herkese tekrar teşekkür ediyorum, her mesajımda da etmeye devam edeceğim ALLAH RAZI OLSUN...

27. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey Çok Sevindim Yazdıklarınıza.

Bende Kendimden Bilgi vereyim Buğün 23,Gün Ve %50 Aklımdan Çıktı Yani Artık Belli Zamanlarda Ve saatlerde aklıma Geliyor.Yemeklerden sonra,Kokusunu Aldığım Zaman,Biraz sinir yapınca,Bu gibi Durumlar harici Hiç bir şekilde Aklıma Gelmiyor.

Rahatlık konusuna Gelince Geceleri Hırıltı Tamamen gitti Artık sigara Kokmadığımada eminim Diğer Türlü Nefesim Felan Daha fark etmedim Bakalım Ne Kadar Sürede Düzelecek Bünyeden Bünyeye Değişiyormuş tabi.

28. Bronzeheart

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bugün 32 gün olmuş bu süre zarfındaki yaşadıklarım 3 kelime ile "dünyaya yeniden geldim". ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN.

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ben artık gün saymayı unutmuşum görünüşe göre :)

9 şubat sonrası, 46. gün oluyor bugün:) şaka gibi ne kadar güzel ya. En kıdemli ben görünüyorum bu durumda ;)

30. Ferhat

Ferhat Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    8
    Valla 2 yıl içmedim geçen yaz yeniden başladım. Azda olsa alkol alıyorum sigarayı bırakınca alkol alımım artmaya başlamıştı sigaraya yeniden başladım alkol gitti bu ne lanet birşey anlamadım.

Sayfayı Paylaş