Quik Expro 1200 Dış Filtre uzun kullanım incelemesi

Konusu 'Dış Filtre Türleri ve Seçimi' forumundadır ve ışıkizi tarafından 03/03/20 başlatılmıştır.

  1. ışıkizi

    ışıkizi Başarılı Akvarist

    Katılım:
    30/10/19
    Mesajlar:
    257
    Beğenilen Mesajları:
    249
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Elektronik
    Bulunduğu Yer:
    Lüleburgaz
    Quik Expro 1200 Dış Filtre uzun kullanım incelemesi

    [​IMG]

    Ürünü yaklaşık 2 yıldır kullanmaktayım. Şu ana kadar hiç bir arıza yaşamadım. Fişi kırıldı başka bir fiş takarak kullanmaya devam ediyorum. Tek yaşadığım teknık sorun bu oldu. Bu marka aslında güvenerek aldığım bir ürün değil. Onu söyleyeyim. Maalesef akvaryum hobisi ucuz bir hobi de değil. Mecburen bazı şeylerden taviz veriyoruz. Bu cihazı alışım da bu şekilde yetersiz bütçe yüzünden tercih ettiğim bir model olmuştu. Aslında ürünü araştırmadan filan acilen alıvermiştim. Aklımda başka marka vardı ama o sırada bu denk geldi diyeyim. İyi ki de denk gelmiş. Bu üründen memnun kaldığımı söylemelyim. Ürün birçok benzeri marka ile karıştırılacak şekilde birçok marka ile aynı ürünmüş gibi görünüyor. Buna benzeyen birçok marka var ve sanki aynı . Ama inanın birçoğu sahte ürün . Almışlığım var şu anda civata kutusu olarak görev yapıyor . Onuda anlatırım bir ara.


    Gelelim made madde incelemeye.


    Malzeme kalitesi :

    Ürünün malzeme yapısı biraz kalitesiz görünüme sahip. Ama görünüm yanıltıcı olabiliyor. Ürünün hem ucuz olması hemde benzer modellerden ağzım yandığı için ön yargılı davranmış da olabilirim. Dediğim gibi ürün fiş kırılması dışında başka bir arıza yaratmadı kırılmadı sızdırma filan yapmadı. Vanalar vs dandik görünüme sahip ama en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Vana çıkışları oldukça oynak sanki buradan su sızdırması yapar gibi geliyor ama sızdırmadı. Bu bakımdan hiç güvenmediğim bu cihaz beni inanılmaz yanılttı. Malzeme göründüğü gibi değil ve sağlam. İç sepetler çok kalitesiz bir plastikten yapılmış. Bu biraz hüsran yaratıyor. Ama kırılıp gitmemesi yinede güzel. Üst sepet kapağı çok zayıf eğilip bükülüyor ve sepete zor geçiyor. Geçirmek için uğraşmak lazım. Ama takıldığında neyse ki orada kalıyor. Burada belirtmeliyim ki üst kapağın zamanla yamulması şekil değiştirmesi de hiç hoş değil ama üst kapağın çanak yanlarına bu kadar iyi oturması , hiç sızdırma yapmaması beni mutlu etti. Geçen yıllar içinde zayıf bir kapak olmasına rağmen hala işini doğru yapıp yerine tam oturuyor. bu bakımdan cihazı tasarlayan mühendise bir artı veriyorum. Cihazın fiyatının da düşük olmasını göz önünde bulundurursak bu tam bir fiyat performans ürünü diyebiliyorum. Gönül rahatlığı ile alıp kullanıp ucuz ucuz kristal berraklığı elde edebilirsiniz . Ama önemle vurguluyorum. Filtre medyası eklemek / değiştirmek kaydı ile.


    Nasıl dizilir?

    Filtre bir sump sistemi gibi üstten pis su sepetlere dökülme mantığı ile çalışıyor. Bu durumda üst sepet ilk sepet oluyor. Filtre edilerek alta inen su sepet arası kanal ile motor tarafından çekilerek akvaryuma geri gönderiliyor. Bu bakımdan en üst sepete elyaf koymaya kalkmayın. Zaten üretici buraya konması için bioball veriyor.


    Filtre malzemeleri.

    Malzemeler çok yeterli değil. Öncelikle bunu bilerek satın alın. Sünger , sert elyaf , Biobal , gözenekli halka, karbon, çıkıyor. Bioball dışında diğerleri yetersiz. Sünger ilaveye gerek olmaz belki ama karbon ve elyaf çok küçük. Elyaf kalın telli bir elyaf. Kolayca zarar görmüyor yıkanarak kullanmaya devam edebiliyorsunuz . Gözenekli halka ise sadece bir sıra oluyor yeterli geleceğini sanmam. Gözenekli halka bir siporax gibi değil tabi ama idare eder yinede.


    Önemli sorunlar:

    Bir kere bu kadar adi bir elektrik fişi kullandıkları için kınıyorum. Vantuzlar çok adi. Hortum adi ve yapış yapış iğrenç bir malzemeden ve pis kokuyor. Bunu mu layık gördünüz para verip alıyoruz diyesim geliyor. Plastik aparatlar Eheim benzeri bir şey . Keşke kendiniz bir şeyler düşünseydiniz. Baston ve dirsek gevşek kalıyor ve zaman zaman kolayca çıkıyor. Pompa düzeneği bulunduğu için buranın içinin temizlenmesi imkansız . Zamanla su geçişini azaltarak debiyi düşürüyor. Bu gibi noktalardan debi düşüşü istemeyiz elbette. Belki basınçlı su ile temizlenebilir. Kireçli su olan yerlerde pompa sıkışıp kalacaktır. Bunu da bir köşeye not olarak bırakayım. Bende daha olmadı büyük ölçüde RO ile kullanıyorum. Belki bundan dolayı sıkışmamış olabilir.


    Kendi görüşlerim.

    Ben severek kullanıyorum. Bunca zamandır ne bir hava yaptı ne sızdırdı. Ne olurdu ki o pis hortumları kullanmasalardı keşke ama yapacak bir şey yok. Onca zamanda yapış yapışlığı kokusu sile sile geçti. Pompa yapısı çok güzel tasarlanmış. Birçok markada olmayan lastik sibob barındırması pompalama işini çok iyi yapmasını sağlıyor. Daha önce tamir için açtığım bazı cihazlarda bu sibobun karbon kömürü ile dolarak deforme olduğuna şahit oldum. Uzun kullanımda bu yüzden karbonu elyaftan önce konumlandırılmasını öneriyorum. tek başına karbon kullanılmasını kesinlikle önermiyorum. Elyaf mutlaka olmalı ve araba hava filtresi değiştirir gibi her temizlikte atılıp yenisi takılmalı. Zaten ucuz bir malzeme. Bu sayede bu kısımların daha temiz çalışması garanti edilmiş olacaktır. Kutusunda 28 watt gibi değer yazıyor. Benim ölçümlerinde 24 watt üstüne hiç çıkmadığı gözlemlendi. Debi miktarı ise kutusunda yazandan biraz daha düşük diyebilirim. Ama önemli olan debi değil ne kadar güzel filtre ettiğidir. Bu yüzden bu cihaz debi miktarına bakılmaksızın alınıp kullanılabilir. Bunları yazarken filtre içi medyanın iyi seçilmiş ve düzgün olduğunu varsayıyorum. İçi düzgün olmayan filtre zaten sadece devirdaim motorudur. Fazla bir şey beklememek gerekir. Kendi kullandığım malzemeleri burada yazmayacağım zaten çok pahalı şeylerde kullanmıyorum ama istenirse neler kullandığımı da açıklayıcı şekilde yazabilirim.
     
    Son düzenleme: 03/03/20


  2. hedayse

    hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

    Katılım:
    30/08/13
    Mesajlar:
    7.906
    Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İşçi
    Bulunduğu Yer:
    Konya Beyşehir
    Fatih bey emeğinize sağlık, normalde 28w enerji tüketimi olduğu bilgisini veriyor satış siteleri lakin sizin ölçümünüzde 24w sınırında yani altında kalmış anladığım kadarıyla. Mıknatıs mili seramik mi?
     


  3. ışıkizi

    ışıkizi Başarılı Akvarist

    Katılım:
    30/10/19
    Mesajlar:
    257
    Beğenilen Mesajları:
    249
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Elektronik
    Bulunduğu Yer:
    Lüleburgaz
    Mıknatıs mili seramik evet. Bu arada sesinden bahsetmeyi unuttum. Cihazın rahatsız edici olmasada bir çalışma sesi mevcut. Ben yanına gitmedikçe duymuyorum. Bir notebook fanı kadar bi ses bekleyebilirsiniz.
     
    hedayse bunu beğendi.


Sayfayı Paylaş