Proje 1 - Bitki Akvaryumu

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Elraen tarafından 24/12/14 başlatılmıştır.

1. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Dün bu videoyu izledim, cuba sandım bu bitkiyi.. Micranthemum monte carlo, h.cubadan dahamı avantajlı bir bitki?

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Daha tecrübem yok lakin Ergün bey ve diğer arkadaşlar bu bitkiden tanklarında bulundurmuş tecrübe etmiş cuba zor bir bitkidir diye tüm makalelerde geçer gereksinimleri çok dikkat ister ileri tecrübede mutkala denemeniz olabilir fakat bu monte carlo türü cuba benzeri bakımı kolay bir bitki birde size hemianthus callitrichoides i incelemenizi tavsiye edeceğim fikir verir..

Hemianthus callitrichoides 78 days from start, 20140106 - YouTube

3. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Açıkçası benim Cuba diye bir ısrarım yok. Tek istediğim zeminimi halı gibi yemyeşil sarsın. Belki dahada kolay bitkiler vardır bilemiyorumki :) Bu video'yuda izledim daha doğrusu youtube'daki tüm videoları izlemişimdir. Hepsi çok güzel hemianthus callitrichoides de cubayla aynı familyadan, belki zorluğu yakındır.

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuğkan Bey Monte Carlo cubaya oldulça benzeyen ama cuba kadar gereksinimi olmayan ve daha az nazlı bir bitki. Ben büyük co2 destekli tankımda 4x39w gün ışıkları ile yetiştiriyorum. Bakımı kolay ve daha hızlı ürüyor yaprakları o kadar güzel ki cubaya göre daha iri en çok hoşuma giden yanı ise fotosentezi :)

Linteki konu bana aittir son resimlerine bakabilirsiniz; 2 ay giibi bir sürede oldukça hızlı gelişimi ile yayıldı
    http://forum.akvaryumda.com/bitkili...yzaj-calismalari-monte-carlo-ve-repens-9.html

5. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Harika, daha az nazlıysa buyursun gelsin :) Satış fiyatları ne kadar ortalama ?

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuğkan Bey Bitki Satışı ve Bitki Malzemeleri İlanları forumumuzda ilanım var bakabilirsiniz.

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İlk önce basitten başlayıp zamanla zora doğru gitmek her zaman avantajlıdır. İlk kurulumu gönül rahatlığı ile tamamladıktan sonra insan daha zor ve daha şık bitkiler yetiştirmek istiyor. O zamana kadar bitki türlerini ve bakımlarını da epey öğrenmiş olursunuz zaten.

8. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    2bitki farkını görebilmeniz açısından cuba ve hemiantus kurulum mutlaka izlemişinizdir binbir türlüsünü bu Josh arkadaşın kurulum şekilleri azda olsa verdiği bilgiler faydalı olabilir substrate ler hakkında kurulumları değişik gelmiştir hep saygılar..

Nano Nature Aquarium Setup Part 1 - YouTube

9. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Bunu ilk defa izledim yalan yok :) Evet sanırım cubadan vazgeçtim.

Akvaryumun %75 zeminine monte carlo, geri kalan arkalarada parvula düşünmeye başladım.

Cubaya göre daha iyi bir seçenek olsa gerek ne dersiniz ?

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuğkan Bey ilk kurulumda tankın oturma sürecinde tankınıza hızlı gelişen bitkilerden de eklemeyi ihmal etmeyin ortamdaki fazlalık besinleri tüketmesi için faydalı olacaktır.

11. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Bu arada diğer malzemeler elime ulaştı.

Filtremiz;

CO2 92 gr Set

Vede fotoğrafta yer almayan ısıtıcı,file, cam temizleme aparatları vs.

Yarın yeniden sipariş ettiğim ledleri bekliyorum, kazasız belasız kurulumu yapabilir ve çalıştırabilirsem ışıklandırmada sona erecek.

Sonraki aşama pazartesiye kalacak. Açıkçası ben oliver veya benzeri taban malzemelerinden vazgeçtim.Doğrudan Hakan bey'in formulunu uyguyalayacağım. Sonuç alacağımı düşünüyorum.Pazartesi günü asıl hazırlıklara başlıyorum.

Taban oluşturulacak ve peysaj yapılacak. Pazartesi günü bitki siparişlerini geçeceğim. Bu günden su dinlendirmeye başladım. Aksikik çıkmazsa çarşamba 1. günün notunu düşebiliriz. :)

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tuğkan Bey suyu dinlendirmenize gerek yoktu ama artık hazırlamışsınız. Bitkiler için dinlenmiş suyun aksine dinlenmemiş su daha iyi, her defsında buna uğraşmanıza gerek yok. Eğer canlıları alıştırırsanız bu aşamada çok rahat edersiniz, direkt çeşmeden kullanacağınız suyun ısısı tank ile aynı seviyede + 1 derece oldukça sıkıntınız olmaz.

13. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Problem değil boşaltırım :) Ancak kurulum esnasında suyun derecesini olmasını gerekiği seviyeye getirmem gerekmiyor mu ? Bitki akvaryumlarının standart derecesi 25 desek, çeşme suyunu ona yakın şekilde sıcakla soğuğu kombinleyerek doldurmamız gerekiyor sanırsam.. aşa yukaru 25 dereceye denk getiririz öyle heralde.

14. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Co2 set verimi nasil olacak ilerki gunlerde bizimle paylasirsiniz..olmadi mayali sisteme gecis yaparsiniz

15. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Tabi paylaşırım, ancak mayalı sistem kullanmak istemiyorum. Eğer şuanki sistemimim bana çok masraf kapısı açarsa DIY'a yöneleceğim Hakan beylede görüştük. Bir tane yangın söndürme tüpünü mefta ederim artık :)

16. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tugkan bey yangin tupuyle bitse keske en cok masrafi ince ayar valf vs tutuyor ama 92gr co2 ne kadar gider hazirlar bayagi kulfiyetli olacagi kesin.mayali istememe sebebiniz nedir?

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Bir konuya deginmek isterim kullanmis oldugum regulatore hiz ayar vanasi kullanmadan sabit bir sekilde co2 verilebildigini belirtmek istedim sadece zamanlayici sistem selenoid walf ısınma sorununun olmasi yonunde arizaya sebep vermesinden hic edinmedim kullandigim 7/24 vermenin disinda cok iyi bir ayar olabilmesi 2gostergeli tip aldim yildiz marka ince ayar vanasininda pnomatikci kisilerle gorusmemde cok fark etmeyecegini soylemeleri ile yapmistim tek fark 3.1diffizor kullanmam yonunde olmasi gayet saglikli kesintisiz oldugunu belirtmek isterim ek masrafa gerek duymadim tup+regulator+akvaryum hortumu+diffizor ile hicbir kacak yasamadim ..

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey forumumuzda denemesi yapılan oksijen manometresi kullanılır ise 50 lira civarı tüpe zaten çok para almazlar muhtemelen 1kg lık almak istese Tuğkan Bey yangın söndürme işini yapan firma 10-20 liraya verir önemli olan alınan yerden ileride doldurma sözü almak gerisi kolay.

20 tl tüp desek
    50tl oksijen manometresi
    30 tl ince ayar vanası ki oksijen manometrsinde bu ince ayar vanasız da yapıalbiliyordu.
    Kabarcık sayacını kendisi yapabilir
    Difüzör de meşhur şırınga makyaj pamuğu yöntemi ile dıy olur

Ortalama 100 liraya bu iş biter. hava hortumu para değil ama en fazla olsun 5 lria da ona gider.

İbrahim bey regülatör yıldız markamı resmini paylaşırmısınız?

19. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tabiki numarasi tam aklimsa degil ogrenirim yarin resim olarak anlasilir sanirim 70tl civari co2 icindir.

Ekli Dosyalar:

20. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tugkan bey ve diger tum arkadaslar diy olarak yapilacak bircok sey illaki vardir hobide son yok lakin belli ekipmanda saglik acisindan gereksinim oldugu asikardir hepimiz belli konulari dikkate almamiz yonunde oldugunu goruyorum elektirik su tehlikeli olabilen seylerdir mutlaka tecrubeniz benden yuksektir onlemlerinizi alacaginizi umuyorum ,edindiginiz ekipman seviyesini goz onunde bulundurarak 3.1 diffizor tavsiye ederim diy illaki guzel olabilir bircok cesidi var yapilan 10taneden 3tanesi saglikli oldugunu gordum Small boyutunu uyguna alacaginizi tahmin ediyorum indicatorden uygundur fiyati.

21. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tugrul bey bakmak istediginiz tur bitkisinin ilerde budanmasinda kullanim rahatligi saglayacak ebaydan alisverisim oldu demenizle tavsiyemde olur ,bende bir arkadasima rica ederek istettim umarim gelir 25gun falan surer dedi:),diy olarak denedim istedigim verimi yakalamadim 5.6$ civari birsey incelemenizi isterim.

Ekli Dosyalar:

22. Elraen

Elraen Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    Bilgilendirme için teşekkür ederim :) evet böyle bir makas lazım olacak gibi. Önce başarıyla bitkileri yetiştirebilirsem tabi hehe =)

23. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    :)bitkili bulasici gibi kimyager arastirmaci elektirikci mekaniker muhendis oluveriyorsunuz hic farkinda olmadan hemde..

24. EtoCAD

EtoCAD Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba Tuğkan bey. Hoşgeldiniz :) Baştan sona okudum yazılanları kurulumunuz hayırlı olsun. Ekipmanlar gayet güzel. Taban konusunda Hakan beyin makalesindeki formülü uygulayın gayet güzel bir taban kurulumu gerçekten. Takipteyim gelişmeleri bekliyorum :) Sağlıklı hobiler :)

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim Bey bizlerde yani bir çok arkadaşımız aynı marka olmasa da (yıldız marka kullanan arkadaşlar var) aynı tip regülatör kullanıyoruz. Tabii denemedik ama edindiğimiz bilgiler ve tavsiyeler üzere ince ayar vanası olmadan sıkıntı yaşayacağımız yönünde idi.

Siz şimdi rahatlıkla ince ayar vanasına ihtiyaç duymadan regülatör üzerindeki vana ile ince ayar yapabiliyorsunuz değil mi? Bu durumda biz ince ayar vanasını boşuna mu aldık :) diyeceğim ama denemedik yaşayıp deneyip tecrübe etmedik. Hayırlısı diyorum...

Hafta sonu ince ayar vanasını tamamen açıp regülatör üzerindeki vana ile ince ayar yapabilecekmiyim bir bakacağım. Eğer ki benim regülatörümde de sorunsuz bunu başarabilirsem süper bir olay olur bu inanın. Size inanmadığım için değil bendeki markanın farklı olmasından ve 2 farklı regülatörde bu yöntem ile başarı sağlayabilmemizin çok daha iyi olacağından dolayıdır. Sonrasından bunun için resimli bir makale hazırlarım, benim 6kg lık emektar bitmek üzere 20 barları gösteriyor 18/09/2013 ten bu yana kullanıyorum :) Yeni tüpü bağlarken ise ince ayarı alıp güzelce resimleri çekip makalemi yazıp devam ederim. Hatta sizden de makale aşamasında fotoğraf için destek isteyebilirim.

26. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Olur ne mumkunse yardim ederim resim bilgi 08.08de taktigim 5kg luk tupte halen ayni sekilde kullanmaktayim ekledigim resim cektigim saatte bar olarak gorulebilir snde 2baloncukta tutuyorum arttirip dusurup denedim modeli web sayfasindan bakilabilr model nosu.

27. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Kullandigim sekli belirteyim regulator kapali iken tupu acip regulatordeki 1olan tup basincini gosterdigini ve 2ci gostergede cikisi gosterdigi soylendi diffizor 3.1 ista damla sayaci cekvalf seramik biliyorsunuzdur regulatordeki vanayi hafif acip cikan baloncuklari izledim kisip acip istedigim konumda kullandim sizin belirttiginiz uzre denemeler yaptim ayar bozulurmu acaba diye sn de 1 ve 5ye kadar basinci sabit tuttu akvaryum hortumu 7ve uzerine dayanirmi cekincemden denemedim sn5 balonda seramik full olmakta 2balonda az ama kararlidir isterseniz video cekip yayinlayabilirim.7/24 4aydir sabit veriyor .

28. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    İnce ayar vanalarının ayarı genelde selonoid valf kullanıldığında bozulur. 7/24 verilenlerde çok iyi bir ince ayar vanası gerekmiyor. Regülatör üzerindeki ince ayar vanası iş görür.

Selonoid devreye girince açarken kaparken vana iki taraflı basınca maruz kaldığından ayarı değişiyor. Bende şu ürün var, yenisini alınca iyi 2 aya rahmetli oluyor.
    Eki Görüntüle 3200

Şu üründen almam lazım ama üşeniyorum :)

Ekli Dosyalar:

29. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Fatih bey arkadaşımızın konusu dışına doğru gitmekte Hakan beyde bir denemesini yapıp forumumuzda konu açarsa yaşadığımız halleri kullanımlarımızı yazalım diye düşündüm Tuğrul beyin konusunu giderek uzaklaştırıyoruz hissine kapıldım:)

30. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Ben sona yetiştim :)

Sayfayı Paylaş