Power Led armatür tasarımı

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve renoibo35 tarafından 20/02/16 başlatılmıştır.

1. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    alttaki dosya yükle kısmından oluyor herhalde yeni gördüm, ben yukardan resim bölümünden ekliyordum url ile :)

Ekli Dosyalar:

• resssr.jpg
      resssr.jpg
      Dosya Boyutu:
      28 KB
      Görüntüleme:
      52

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Aynen altta dosya yükle yapıyorsunuz yükleme bitince isterseniz mesaj içerisinde nereye ekleyecekseniz oraya tıklayıp tam resim olarak da yükleyebilirsiniz.

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yüksel bey armatür bittiyse akvaryuma takılı halde bir foto cekebilir misiniz? Belki bende sizinle aynı tarzda armatür yapacak gibiyim.

4. egebey

egebey Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    108
    Ödül Puanları:
    43
    Ledlerim geldi

Ekli Dosyalar:

hedayse bunu beğendi.

5. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Hayırlı olsun montajlı fotoları bekliyoruz.

6. egebey

egebey Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    108
    Ödül Puanları:
    43
    teşekkurler ama montaja biraz zaman var nasıl bişi yapıcam bilmiyom

7. fedorac0re

fedorac0re Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Lojistik
    merhaba lehim aşamasında kaldım zaman bulamıyorum, ilk fırsatta lehimi bitirip aldığım ayaklarla birlikte foto koyarım ama akvaryuma takılı halde mümkün değil çünkü o boyutta tankım yok şimdilik :)

hayreddinli ve hedayse bunu beğendi.

8. Hakim

Hakim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Merhaba,

Led ile ilgili mesajları dkkatlice okumaya çalıştım,belki gözümden kaçmıştır ama göremedim...

Öncelikle anladığım kadarıyla bell bir ölçüde akvaryumumuz varsa her öçüye göre led armatür bulamıyoruz...Peki ben nasıl 100x50x50 ölçülerinde bir akvaryum için nasıl armatür led ayarlayabilirim?Veya nereden hazır varsa alabilirim?

Çünkü mavi,kırmızı,beyaz diye renk seçenekleri kullananlar var...ayrıca rakamlar yazıyor nedir o rakamlar..nelere dikkat edilmelidir...

Son olarak ; bu bağlantılar su alırsa ,su değerse temas olursa herhangi bir sıkıntı olurmu?Nasıl korunması lazımdır?

Hiç olmasa bile balıklar zıplasa su damlacığı oluşabilir yanlışmıyım...bu gib durumda sıkıntı oluşurmu?

kısaca çok bilgisizi bu konularda.

9. Emre54

Emre54 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    elektrik teknikeri
    Sizin kuracağınız akvaryum bitkili değildi sanirim o yüzden renklere takmaniza gerok yok cok kuracaginiz akvaryuma 1 metre led yeterli tabi ozel birşey istiyorsaniz yaptira yada yapa bilirsiniz

Hakim bunu beğendi.

10. Hakim

Hakim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    3
    Evet benimki bitkili olmayacak..

1 metrelik led dediğiniz ürüne nereden ulaşabilirim? akvaryum üzerine kapak olmayacağını düşünürsek?Bu akvaryumun üzerine tavsiye edeceğiniz led armatür nasıl olmalıdır..Veya diyelim akvaryum taç kapaklı...bu kapağı kaldırıp kapaksız hale getirebilirmiyim?Veya getiremezsem florsanı kaldırıp led yapabilirimiyim nasıl ?

Konu sahibi arkadaşın affına sığınarak buaradan yazdım.

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Merhabalar öncelikle imzanıza ad soyad ve şehir bilgileri girebilirseniz size daha rahat hitap edebiliriz.

Tankınıza Gittigidiyor yada n11 gibi sitelerden 1mt lik led floresanlardan alıp kullanabilirsiniz. 220v ile ekstra adaptör gerektirmeyen tipler işinizi kolaylaştıracaktır.

Hakim bunu beğendi.

12. Hakim

Hakim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    3

Aratıyorum 1 mtlik led florasan diye..ama istediğimi bulamıyorum...yani şöyle diyim...akvaryuma üzerine monte edilebilecek ayak vs nasıl olacak?

o tarz bulamıyorum...aşağıda görseli olan tarzda buluyorum hep..ama benim istediğim tarz 2. resimde olanlardan...bunları nasıl bulabilirim?

bu arada en altta link verdim..bunlardan bana uygun olanı hangisidir?(boyut,watt olarak...)ama en çok istediğim dediğim gibi 2.resimde olan .

http://www.hepsiburada.com/rs-h30-l...-5w-26-5-cm-p-PTM750-RSH30?magaza=Hepsiburada

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hakim Bey hepsiburada da olan ürün size uymaz sizin tankınızın uzunluğu 1m değil mi?

14. Hakim

Hakim Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    3

ölçüler 100x50x50 olacak hocam.Fikir olsun diye size verdm o linki...asıl istediğim dedğim gibi 2.resime olandan..nasıl temin edebilirim?

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    1metrelik armatür diye arama yapabilirsiniz, bence bitki olamayacak ise gereksiz bir masraf olur.

1 metre led floresanlardan alıp kullanılabilir.

Hakim bunu beğendi.

16. Ümit

Ümit Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Öncelikle merhaba arkadaşlar 2.5 aydır bunları bekliyordum arasdir arasdir kafayı yiycekdim sonunda buldum bu power LED açık bı şekilde anlatilani armatür kasası onun yeri İstanbul Dudullu da bana yarım saat power ledler için İstanbul'da yaşayan arkadaşlara söylüyorum bütün magzemeleri Karaköy de envayi çeşidini aradınız yada aramadiniz herşeyi bulabilirsiniz yuksek kaldırım diye geçiyor arkadaşlar o yada Şişhane de avizeciler çarşısı var orda da temin edebilirsiniz akvaryum gelsin ilk isim benimde kurup resimleri siz değerli hobici arkadaslarla paylaşmak olucak saygilarla IMG-20171002-WA0027.jpg IMG-20171002-WA0026.jpg IMG-20171002-WA0025.jpg IMG-20171002-WA0024.jpg IMG-20171002-WA0023.jpg IMG-20171002-WA0021.jpg IMG-20171002-WA0020.jpg IMG-20171002-WA0019.jpg IMG-20171002-WA0018.jpg IMG-20171002-WA0017.jpg Screenshot_2017-10-04-04-48-22-692.jpeg Screenshot_2017-10-04-04-43-20-320.jpeg Screenshot_2017-10-04-04-33-23-960.jpeg Screenshot_2017-10-04-04-32-31-819.jpeg Screenshot_2017-10-04-04-31-17-533.jpeg Screenshot_2017-10-04-04-11-24-086.jpeg Screenshot_2017-10-04-03-44-11-755.jpeg Screenshot_2017-10-04-03-40-03-016.jpeg umuyorum ki bu resimler ve bilgiler ihtiyacınızı görür arkadaşlar sağlıklı hobiler.

hedayse bunu beğendi.

17. egebey

egebey Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    108
    Ödül Puanları:
    43
    uzun zamandır forumda yoktum tekrar selamlar.

Ümit ve hedayse bunu beğendi.

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ümit Bey detaylı araştırma sonucu paylaşımınız için teşekkür ederiz.

Kullandığınız soğutucuları ışıkları yaktıktan ortalama yarı msaat sonra ellediğiniz zaman verdiği ısı durumu nasıl ?

Ümit bunu beğendi.

19. Ümit

Ümit Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    3

Şu anda henüz almadım aklımda sorular vardı 150x50x64 ölçülerinde bı armatür 700 TL den başlıyor hazır yapdirdiniz zaman tak çalıştır sekilde bitkili akvaryumlar için fakat ben bu ücreti vermektense kendim alıp yapmayı daha uygun gordum maliyeti şu şekilde arkadaşlar İstanbul için konuşuyorum 2 tane armatür 50 TL ediyor aleminyum soğutucu diye geçiyor bunların contalari on pileksi kapağı kenar kapakları 20 TL tutuyor gelelim power ledlere 89 kurusdan tutunda 60 TL ye kadar çıkıyor adet başı fiyatı tabiki benim alacağım ledler toplam 20 adet soğuk beyaz alicam 3 waat olarak 10 tane öne 10 tane arkaya olucak şekilde 2 mavi öne iki mavi arkaya iki kırmızı öne iki kırmızı arkaya ve bunlara güç olarak driver sürücü lazım fakat ben burda şöyle bir yol izliycem arkadaşlar watt bilerek 3 olcak bu sayede dimer ile kısma yada çoğaltma imkanım olucak bunların yanı sıra lens de ekleyebilirim duruma göre tabiki ısınma sorunu termal macun ile aleminyum. Biloklara yani armaturlere yapdiniz zaman kesinlikle ısınma olmuyor en fazla 3.4 derece oynama yapıyor mümkün mertebe watt az tutmanız gerekiyor ki ısınmanın önüne gecesiniz ben adet olarak az tuyorum ama waat olarak yüksek o yüzden ısıda sorun olmuycak bakdiniz çok fazla ısı war armature ufak bir fan baglamaniz yeterli gelicekdir ama buna gerek kalmiycakdir bile emin olun.

hedayse bunu beğendi.

20. Ümit

Ümit Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Montaj hakkında eğer sorun yaşıyorsanız youtubede birçok video var arama yaparak buradanda yardım alabilirsiniz iyi hobiler arkadaslar

hedayse bunu beğendi.

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Montaj yapınca bilgi verebilirseniz sevinirim.

Ümit bunu beğendi.

22. Ümit

Ümit Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Tabiki de veririm kimsenin fais fiyatlar ödeyerek boşuna para vermesini istemem sonuçta hepimiz hobiciyiz resimli olarak anlatırım nerden nasıl aldimi kaça aldimi bağlantıların nasıl yapildini tek tek resim çekerek yeni konu açıp siz hobici arkadaşlarla paylaşımda bulunurum ufak bir örnekleme düşünürseniz arkadaşlar deniz akvaryumu aydinlatmasiyla aynı int üzerinden aratip bilgi alabilirsiniz sonuç olarak florasanlardan hem daha ucuza geliyor fiyat açısından hem enerji verimi açısından daha çok güç alınıyor hemde elektrik faturan gözle görülür şekilde düşüşe geçiyor bu sisteme gecdinizde bu fark ediceksiniz iyi hobiler mutlu olumsuz sağlıklı canlılar.

Bitkici ve hedayse bunu beğendi.

23. Ümit

Ümit Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    Sunuda eklemek istedim kendiniz yaparsanız ucuza geliyor hazır kitleri söylemiyorum bile deniz akvaryumu aydinlatmasi örneği verdim tabiki o aydinlatmayla siz. Bitki uretemezsiniz dalga boyları farklı renk ağırlıklı olarak mavi kırmızı tonlarda dikkatinize

hedayse bunu beğendi.

24. yusufsille

yusufsille Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    3
    Merhabalar 98x50x30 ölçülerinde ve 30x40 ölçülerinde 2 adet tankıma pover led yapmak istiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var sizce kaç adet led kullanmalıyım kaç derece olmalı en önemlisi led driver neye göre almalıyım ve led driver yerine led trafosu kullansak olurmu

25. yusufsille

yusufsille Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    3
    Merhaba arkadaşlar bir konuda görüş ve önerilerinize ihtiyacım var ;

98 (boy)x30(en)x40(yükseklik) 100 lt akvaryum için power led yapacağım aliexpresten malzeme topluyorum.

iki konuda takıldım birincisi 1wlık ledlerden 50w yeterli olurmu bazıları 36 w da yeterli dedi. 2. konu ise full spektrum ve deep red ve royal blue

1 w lık power ledlerden 50 adet düşünürsek

1-) 30 adet cold white 10 000k
    10 adet Royal Blue 445nm
    10 adet Deep Red 660nm
    90 derecelik 20 mm lens

2-) 30 adet Pure White 6000K
    20 adet Full Spectrum

sizce hangi yol tankım için doğru bir yol olur ona göre şipariş vericem yardımlarınızı bekliyorum

Sayfayı Paylaş