Power Led armatür tasarımı

Konusu 'Co2, Işık ve Ekipmanlar' forumundadır ve renoibo35 tarafından 20/02/16 başlatılmıştır.

1. ucaktas

ucaktas Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    Çok güzel olmuş elinize sağlık . Armatürün ayaklarını nasıl yaptınız? Akaryumun amatürün ayak yerinin yakın resimlerini ekleyebilir misiniz?

renoibo35 bunu beğendi.

2. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam malum otomotiv atölyem var fakat, İş yerimde otururken eleman paspas yaparken telini gözüme kestirdim [​IMG]
    Önce bir şablon referans olsun diye Kaynak teli denilen ince tel ile bir şablon yaparak sonrasında
    Teli çıkartıp 2 pense yardımı ile sanayiciyiz eller mengene gibidir [​IMG]
    o şablon eşliğinde kıvırdım ,
    Lakin mengene ile bir atölye ortamı var ise daha muntazam kıvrılabilir mm olarak 3mm eş kıvıramadığımı belirteyim akvaryuma değen yeri açısından,
    Sonrada armatürün kapakları plastik olmasından 3mm delik delerek içeri doğru uzun bıraktımki ağırlık alabilsin o şekilde tanka oturdu esasen özel bi tel değildir yapılması kolay oldu ,
    umarım faydalı olur..

Şekil olarak ekleyeyim
    şekil.jpg

Son düzenleme: 11/03/16
    ksolak16, hedayse, ucaktas ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

3. ucaktas

ucaktas Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    115
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    Öğrenci
    İşçiliğiniz şahane bendeki akvaryum için armatürü tutacak bir miktar yükseltecek alternatif çözümler arıyorum şuan geçiçi sağa ve sola plastik parça ekleyerek bir miktar yükselttim aslında tam ölçüsünde ama malum elleyen falan oluyor armatür içine düşmesin diye bende bu şekilde bir çözüm düşündüm.Geçenlerde küçük bir kuzenim geldi co2 tüpün vanasını şak diye çevirdi sonra ayarla ayarlaya bilirsen sonunda alarm takacağım fazla yaklaşan olursa diye.:)

renoibo35 bunu beğendi.

4. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    Ellerinize sağlık çok profesyonel bir ürün çıkmış ortaya.
    Bitki gelişimi üzerine yeterli mi, değil mi nasıl etkiliyor paylaşımda bulunursanız memnun olurum.

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Bitkili tankta denemem şuan için zor tür olarak farklıdayım ama evvelki denememdeki halden biliyorum harika denecek kadar ,tabi bitkiler tank konumu gibi konuları tartışmak gerek ,projeydi bu bulunca yaptım kıyıda şuan .
    Önemli olan power ledde renk uyumu önemli.
    Birebir yapılmışını ekleyebilirim.

mc_esk, kivancalay, hedayse ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    İbrahim bey zamanında sanki ömürlük olacak gibi bolca t5 floresan almasaydım bende düşünebilirdim.

Tek kelime ile usta ellerde şekil alan emek verilen bu çalışma takdir edilmeyecek givi değil maşallah çok azimlisiniz kafanıza koyduğunuz oluyor.

renoibo35 bunu beğendi.

7. kivancalay

kivancalay Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    187
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    DALGIÇ
    İbrahim bey elinize sağlık gerçekten güzel olmuş ben renk dağılımını 5 soğuk beyaza 1 kırmızı 1 mavi olacak şekilde yaptım hepsi 1 Watt ve bitkilerde gelişim renkler mükemmel çok hızlı büyüyorlar mosslar aldı başını gitti cobamba ve bakobalar büyüdü foxtail leri budamakdan bıktım Gül desem yi e aynı sanırım renk dağılımını tam tutturdum size önerimde bu şekilde olacak nerden baksanız 8 ay oldu led kullanalı çok da memnunum

renoibo35 bunu beğendi.

8. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    Power ledleri nereden aldınız acaba?
    Markası ya da linkleri var mı?

9. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Power ledler yurtdışı geldi ama epey uyguna diyebilirim marka olarak bilmiyorum ama
    Epey sorulunca Resimlerini buldum telefonumda getiren arkadaşın yazışmalarımızda ,resimlerini ekleyim yayınlanması sakınca olursa yönetimin gereğini yapmasını rica ederim.
    Power led konusunda araştırdığım kadar kırmızı önemli 2tip kırmızı var resimdeki önem taşıyor ilgilenip getirtecekler ona dikkat etmesi uygun olur.

IMG-20150716-WA0013.jpg IMG-20150721-WA0002.jpg IMG-20150721-WA0003.jpg

Son düzenleme: 12/03/16

10. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Hakan bey inanın hobi işi keyif, araştırmasını uğraşmasını sevince bazı durumları da acele etmeden yapabilince neden olmasın,
    Bugün hazır bir sistem deseniz uygundan pahalıya 400 1200gibi rakamlar uçusuyor ,
    Biraz incelemek biraz beceri imkan varsa zamanda ayırdınız mı neden olmasın,
    Toplam 150yi geçmeyen bir oluşum oldu ,bu 100cmlik en dolu hali power led daha az gitti getirttiğim miktar dahil rakam.
    Öncülük edebiliyorsak birkaç kişi başlayalımki imkanları kısıtlı becerisi olan arkadaşlarda deneyebilsin,
    Tüm arkadaşlarında hobiyi uyguna dıy şık bir görüntülü edinebilirse ne mutlu ,
    illa led değil akvaryumunda ince bir armatür isteyende floresan için düzenleyebilir ,
    Yeter ki azim ,bilgi, referans, sormaktan söylemekten çekinmeyelim ,
    Bende acemiyim bu işi profesyonel yapmıyorum ama dediğiniz gibi kafaya koyduk mu oluyormuş:D

11. kivancalay

Beğenilen Mesajları:
    187
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    DALGIÇ
    İbrahim bey ledlerin önüne lens taktınızmı,birde armatürde ki seffaf plaka ışılda ortalama ne kadarlık bir kırılma yapıyor bu armatürü bende düşündüm ama hem lens hemde bu armatür olursa ışık çok fazla kırılabilir ve lensler bir işe yaramayabilir.kırılma acıları ortala kaç derece oldu sizin armatürün

12. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam Lens olayı nedense herkesin bir bakış açısı var ama,
    Lens kullanmadım örnek videoyu izlediyseniz lenssiz yapı hatta ön plexy o kişi imkanları ile plexy lazer delikli bahsinizdeki kayıpları 0lamış,
    uyguladığım armatürün profili ile birlikte gelen ön plexy çok az kırılma ışıma yapabiliyor
    ama kötü anlamda değil bir nevi dağılımı bile güzelleştirdi diyebilirim
    örnek resimde duvara yansımasını incelerseniz renk tonlarını tank içine de aynı vermekte
    açısal olarak ve değerleri malesef ölçemem öyle bir ekipmanım yok görsele dayalı
    aynı konumda floresan donuk olarak power ledin ışık miktarı temiz olarak nitelendirebiliriz.
    Power led tüm incelediğimizlerin arasında temel ardışık ve düzenle bitkilide verim iyi olacaktır.
    Şunu unutmamak doğru olur bitkili tankta yosun, floresan Led ışıkla bir tutulmaması dengelerin uyumu olması gerektiğidir,
    Floresanın kaliteli Giesman gibi maliyetli düzen bile olsa tank su taban bitki dengeleri uygun olmadımı yaşanıyor birçok örnek var.
    Led faydası W olarak harcananı azaltması kaliteli düzgün kırılmayan ışık yayması uzun ömür olarak bakmak gerekli.
    Power Led te önem teşkil edecek olan Lt Watt hesabını unutun demek doğru olur saygılar..

13. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    image.png image.png image.png image.png Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için
    Aşağıdaki power ledler sizce uygun mudur?

40x40 küp akvaryum için bitkilere yetecek kadar kaç tane beyaz , mavi ve kırmızı led almam gerekir acaba?
    40 cm akvaryum aramatürü bulmak çok zor çünkü image.png

14. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    3w pek tavsiye etmediler 1wdaha uygun olur surucu adaptor de uygun oluyor.isima degerleri ile akakali sanirim.
    40cm genelde 4.5cm ara ile yapabilirsiniz konuda semam olmasi gerek 2beyaz 1kirmizi 2beyaz 1mavi 2beyaz yonunde hesaplarsaniz disardayim mlsf anca p.tesi donecegim net bilgi o zaman olabilir.40cme 2sirali yeter 1mtye 3sirali

HaKaN ve Halilata bunu beğendi.

15. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    Teşekkürler bekliyor olacağım. Bir de sürücü hangisinden almam gerekiyor, onu da belirtirseniz memnun olurum.

Sonuç olarak gerekli malzeme listesini de belirtirseniz ben de en kısa sürede yapmaya başlayacağım, aşağıdaki örnek gibi. Teşekkür ederim

Gerekli malzeme Listesi

- Gerekli miktarda High Power Led
    - Led soğutucu
    - Power Led Profil
    - Driver(Sürücü)
    -Termal Macun
    -Lehim makinesi ve kablo

renoibo35 bunu beğendi.

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam surucu yani adaptor bu tip en uygunu olabilir piyasada bircok var bendeki bu olmasindan ornek vereyim enaz18.encok25 1w kullanabiliyorsunuz power led edinirken pcbli edinmeniz kolaylik olacaktir diger turlu montajda dikkatli olmak gerekecektir+-kutup konusunda
    . 20150725_184332.jpg

Son düzenleme: 13/03/16
    HaKaN bunu beğendi.

17. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    Merhaba @renoibo35

Sizin anlatımınızdan yola çıkarak şöyle bir şema çıkardım sizce uygun olur mu?
    1w pbc li bulamadım pbc siz var yurtdışından alıcam. 3w beyaz mavi ve kırmızı var ona göre de driverı yapmışlar. 30 derece açılı mercek de buldum onları da alıp denemeyi düşünüyorum ışığı çok yaymasın diye.Aşağıda resim ve şema ekliyorum, sizce nasıl olur?

image.jpeg image.png image.png image.png

18. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Sema dogrudur.yeterli gelir 1w icin..
    lakin 3w tawsiye etmediklerini yinede belirteyim.işima degerleri yuksek olur.
    mercege hic gerek yok.
    led degerleri de onemli .
    secim sizin tabiki ne tip istiyorsaniz yapabilirsiniz.
    litre watt hesabina takili kalmayin power led tum degerleri altust eder 3w kuvvetli gelebilir.

HaKaN bunu beğendi.

19. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    Tamam @renoibo35 siz bu konuda deneyimli olduğunuz için 3w dan vazgeçiyorum aynı şema ile 1w kullanılacak.

Hazır Pbc li 1w high power led bulabileceğim bir adres biliyor musunız sipariş vermek için.

20. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    3tip power led icin ilgili ebay link mlsf yok ark getirttiginden ama resimdende bulabilirsiniz trde biraz daha pahali .10gunde elime ulasti.web bilgim o konuda zayif.2sayfadaki resimlerden bulunabilir aratirsaniz.
    power led ile flo farki
    floda yansiticida olsa seklinden isik dagilimi
    performansi adet ile yuksektmek gerekiyor verim%40
    power led direk merceksiz yayilimi%100 kayipsiz o yuzden lt watt hesabini dusunmememiz acemicede olsa sekli bu.
    Butun okudugum inceledigimde gordugum isima degerleri fark etmekte .arastirabilirsiniz.

mercek takilmasi isigi odaklama ile alakali yukseklik aci kazanimi bende ilk mercek diye dusundugumden bircok mercek denedim 60cm uzerinde mercek belli acida kullanilabilir.60ve altinda bence gerek yok nokta atisi yapmayacaksak.

Son düzenleme: 13/03/16
    bemreda bunu beğendi.

21. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    3w dimmerli ve yazilim destekli bir yapim olsa kullanilabilir ama dimmerlenebilen tipleri incelemek lazim o isin prof yonu , yazilim mikrocip isin icine girer keske bu konularda yardim edeilecek arkadaslar olsa gundonumu projesi cikartsak bir modul yapilip uygulasak 12saat isikla oynasak;)

22. kivancalay

Beğenilen Mesajları:
    187
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    DALGIÇ
    İyi günler ben aliexpresden çok uyguna aldım ledleri ve diğer malzemeleri su an hem akvaryumda hem paludaryuma power led armatür yaptım uzun zamandır da kullanıyorum.türkiyede İstanbul'da Galata elektronik de ve market digital de bu malzemelerin tamamını bulabilirsiniz ama ibrahim beyin de dediği gibi birazdaha pahalı ledlerle marka olarak cree öneririm led markası olarak kendini ispatlamıştır cree. Bu firmaların internet sarılı var güvenli bir şekilde de gönderiyorlar eğer 30 gün beklemek istemiyorum 3 gün içinde gelsin başlayım diyorsanız marketdigital.com ve Galataelektronik.com adresler armatür içinde armaltd.com dan hepsini halledebilirsiniz.Zaman problemim yok derseniz size benim aldığım aliexpres ürünlerini de gönderiyorum. Mercek konusu ise zemin bitkileri için ve camda yosun oluşumunu min düzeyde olması için gerekli mercekli tankımla daha alcak olan merceksin tankım arasında camda yosunlanma konusunda bariz fark var.cama yakın olan ledlere 30 derece ortalara 60 derece lens kullanırsanız pişman olmazsınız.3 Watt dan 1 Watt a geçiş yapmanız da çok daha iyi olmus diğer turlu birde sisteme fan eklemeniz gerekecekti.Kolay gelsin.
    image.png image.png image.png image.png image.png

Yönetici tarafından son düzenleme: 14/03/16
    HaKaN bunu beğendi.

23. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Selam yaklaşık olarak bu tip bir çalışma olabilir. pcbler 2cm çapta. 40cm armatürres.jpg

kivancalay, bemreda ve HaKaN bunu beğendi.

24. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    @kivancalay ve @renoibo35
    Çok değerli bilgiler için teşekkürler

Ledleri aliexpressden araştırıyorum aynısı olacak muhtemelen; bekleyebilirim acelem yok zaten

@renoibo35 verdiğiniz şemayı kullanacağım tam istediğim gibi olmuş

renoibo35 bunu beğendi.

25. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    İnşallah verimide iyi olur 40x küpünüzü biliyorum rahat rahat yeter ,
    Kıvanç beye bir noktada katılamıyorum tank yükseklikle lens olumlu düşüklerde ise birçok denemem oldu açı verdirmesi derecelerde olsa bir nevi büyüteçle güneşteki odaklama gibi görmek daha doğru olabilir açıyı verdirdiğiniz şekilde nokta atışına sebep verdi,
    Buda bitkilerin odaklandığı kısımlardaki bozulmaları olarak geri döndü, benim kullandığım tüm dereceler tabi deneyim çok verimli olmamasından, farklı yüksekliklerde kullanılması sanki daha doğru tabi zevk keyif işi hangisinden memnun kalacaksanız odur.
    Kıvanç beyinde armatürü ve lensli çalışmasını örneklerse daha verimli bakış açısı getirebilirdik.birkaç foto beklerim incelemek güzel olabilirdi.
    incelemelerim "amatörcedir" imkanlarımız olsa keşke ışık tayf hallerini belgelesek şu iyi bu olmadı gibi.
    Ledde de deneyimlerimizi geliştirelim örnek çalışmalarımızı ekleyelim.
    Güzel sonuçları hepberaber yaşamamız dileğiyle saygılar..

kivancalay ve HaKaN bunu beğendi.

26. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    armaltd adresinde armatür profil var ancak siparişi yok telefon ile mi satın aldınız acaba?
    Ledleri aşağıdaki resimdeki gibi alıyorum; 3 tür driver var; kadam karıştı hangisini alacağım konusunda, herhalde 18w olanı alacağım
    Kusura bakmayın çok soru sordum ama hata yapmak istemiyorum almışken fazladan bir ay daha beklemeyeyim
    image.png image.png image.png image.png

Yönetici tarafından son düzenleme: 15/03/16

27. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Armatür için formu vardı fiyat yolluyorlar hızlı ve telefon ile netleştirdim.Ön plexy şeffaf ilk edinmem olmasından sağlama aldım :D
    Ledler için internette o konuda cahilliğimi mazur görün hiç anlamam yabancı siteler kabusum benim ne kadar denedisem bi türlü yapamadım.
    driver sürücü 12&20 iyidir işinizi görür. ama diğerlerini hiç anlamadım.:( Fatih bey incelerse o işi iyi bilenlerden desem yeridir.
    Estafurullah hobici keyfi ile soru soracağız yanıtla keyfimizi bir üst kademeye çıkaralım ,profesyonel olmasakta ,tecrübe edinirsek aktarmakta bir nevi vazife rahat olun selamlar..

hedayse ve HaKaN bunu beğendi.

28. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    E-bay den aldım ledleri ve driverı. Hepsi toplamda 38 tl tuttu ücretsiz kargo ile.
    Şimdi geriye sadece profil kaldı; onu da telefon ile konuşup halledicem.

E-bay sipariş:
    -10 Adet 6500k gün ışığı high power led
    -5 Adet 10000 k gün ışığı high power led
    -5 Adet Mavi High Power led
    -5 Adet Kırmızı High Power Led
    -1 Adet 10x1w High Power Led Driver

*minimum 5 -10-15 şeklinde gidiyordu ledler

image.png

Yönetici tarafından son düzenleme: 15/03/16
    renoibo35 bunu beğendi.

29. kivancalay

Beğenilen Mesajları:
    187
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    DALGIÇ
    Aldığınız driver kac miliamperlik çünkü 10000 K ledler 300 ma ile çalışırken mavi kırmızı ve gün ışığı yanlış hatırlamıyorsam 350 miliamperle çalışıyor hepsini seri bağlayarak yakarsınız ama driver eğer 300 ma ise .Mavi kırmızı ve daylight istifiniz işi vermez ve sönük yanar ya da driver 350 ma ise bı seferde soğuk beyaz lar çok yanar ve uzun ömürlü olmaz umarım bunu dikkate almıssınızdır the_teacher.inrahim bey şehir dışındayım eve gittiğimde detaylı fotoları paylaşırım.Birde mavi royal blue kırmızı da deepred olması gerekiyor normal mavi ve kırmızı daha ucuzdur ama nanometre değerleri düşüktür.İbrahim bey noktasal ışık konusunda haklısınız bunu zaten dizayna göre ayarlamalısınız derinlik 30 cm se ve ön mekan bitkileri için 30 derece lens çok iii oluyor bunda su seviyesi de tabiki önemli ama yaklaşık 15cm sonra sıklar birbirini kesiyor led aralıklarını buna göre denemeniz gerekiyor eger buhar camı ya da armatürde fibrrglass cam kullanacaksanız bu da kırılma acısını bozuyor ısın mercekten önce buhar camına sonra suya çarpınca zaten noktasal bir ışık gücü kalmıyor.ben bu sebeple kırılmayı min düzeyde tutmak için sreç film kullandım.fotoları detaylı bir şekilde paylaşırım.ben boşluklu kutu profil kullandım soğutu aleminyum olarak ve 60 cm e 10 led koydum hiç ısınmıyorlar ısı ledlerin 1 numaralı düşmanıdır bunu unutmayın armatürü uzun kullanmak istiyorsanız ısınma yacak sekilde tasarlamalısınız.arma ltd den urunlerin mesaj yoluyla haberleşerek de alabilirsiniz telefonlada ama ben telefonda çok detaylı bilgi alamadım mesaj daha iyi .

Son düzenleme: 14/03/16
    HaKaN bunu beğendi.

30. HaKaN

HaKaN Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    167
    Ödül Puanları:
    43
    @kivancalay
    Merhaba
    Driver üzerinde 300 ma yazıyor o zaman sadece 10 adet 6500 k ve kırmızı ve mavi mi kullanayım yoksa araya 4 tane 10000 k kullanayım diyordum hiç kullanmayayım mı?

Evet mavi royal mavi diye geçiyor ve parantez içinde plantgrow (bitki yetiştirme) olarak not almışlar; kırmızıyı yanlış seçmişim ama satıcıya mesaj attım aynı fiyat olduğu için. Benim su yüksekliği 40cm olduğu için kırılmalar oluyor lens konusunu bir düşüneyim. Armlede mail gönderdim ebatları bekliyorum

kivancalay bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş