Npk kullanımı

Konusu 'Gübreleme' forumundadır ve Bitkili Akvaryumlar tarafından 03/06/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey bir çoğumuz akvaryumda herşey yolunda giderken güllük gülistanlıkken sıkıntımız olmuyor ama gülün dikenine gelince canımızı anında sıkıyoruz sizde de bunu görüyor gibiyim. Sorunsuz derken ne sorunu tam anlayamadım doğrusu, olmadı mı? sil baştan. Bozup yeniden kurabilirmiyiz, Elhamdülillah... Bitkimiz var destek olabiliriz, balıklarınız sağ kalsın bir de sizin canınız sağolsun yeter. Emek verirsiniz biraz ama yeniden bile kurulabilir bu kadar kendinize sıkıntı etmeyin. Deniz bile dalgalanmadan durulmuyor, sürekli sütlimanda kalmıyor olacak bunların hepsi.

Sadece vazgeçmeyin...

2. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey moral verdiniz dediginiz gibi her guzelligin bir zorlugu oluyor insallah bunun ustesinden gelirim vazgecmeyi hic dusunmedim

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tebrikler Uğur bey yilmak pes etmek yok her kötü gidiş aslinda bizlere birer tecrübedir Yanlışlardan ders çıkartıp yola devam etmek lazım.

4. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hafta sonu %50 su degisimi yapip camdaki yosunlari kazidim ertesi gunu suphelendigim demir gubresinden 1 ml ekledim+2 ml mikro element bugun 2.gun ve en ufak bir nokta bile yok.hakan beyinde soylemis oldugu gibi suclu galiba fosfat gerci budurumda en buyuk suclu benim herhalde gunes ten yosunlanan fosfati akvaryuma resmen asilamisim neyseki simdi duzeldi.

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hafta sonu derken henüz gelmedik sanırım tatilinizde yaptınız. Neyse ki sorununuz düzelmiş şükür, gübrelerinizi aksatmadan yapın su değişimi yapmışsınız ama filreyide temizleseniz iyi olurdu.

6. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Kurtuldum derken baska bela tam bilmiyorum ama sakal yosunu galiba her bitkinin uzerini sarmislar

Ekli Dosyalar:

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey fosfat ile ile ilgili bir sorun bu, su değişimini günlük yapın ve fosfat diyeti uygulayın.

8. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey bu konulardaki tecrubenize ve bilginize guveniyorum ama ben bu son halinden sonra hala demir gubresine dayandiriyorum.Neden derseniz ilk verdigim demir gubrelemesini on camin oradan vermistim ve on cam toz yosunu oldu 2.demir gubresini arka cama dogru verdim on cama verdigimde onde olustu arkada olusmadi ,daha sonra arla cama dogru verdigimde arkada yine toz yosunu kaplandi ama on camda tek bir leke bile yok ilginc bir olay fosfatta yaklasik 4 gunden beri eklemiyoru potas ve nitratta gubrelemeyi durdurdum birde co2 yi yaklasik 10 gundur 24 saat veriyorum .

9. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey kullanmis oldugum demir gubresi.Birde npk oranlarini yazarsaniz sevinirim.

Ekli Dosyalar:

10. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    uğur bey akvaryumunuz da fuzz alg oluşmuş gibi geldi çok net görünmüyor resimde bende fuzz alg oluşmuştu demir fazlalığından kaynaklanıyor.demir gübresini yanlış kullanmış olabilirsiniz akvaryumunuz da demir birikmesi var gibi. demir ve fosfatı kesin akvaryuma çaydemi ekleyin mevcut demiri bağlıcaktır 1-2 gün sonra %50 su değişimi ve filtre temizlği yapın sonrasında sadece N ve K gübrelerini kullana bilirsiniz, bitkilerinizde demir eksikliği göre bilirsiniz ama bu bitkilerinizi kaybetmenize neden olmaz ben bu şekilde kurtuldum sizdeki sonucu da burdan görmek isterim. çay demini ben göz kararı koydum az miktarda Ergün bey forumda bir konuda nasıl yapılacağını yazmıştı isterseniz forumda aratıp ulaşa bilirsiniz.

demir gübresi kullanmaya başladığınızda yazan miktarı bölerek gün aşırı azar azar uyguladığınızda daha iyi oluyor.

11. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Onur bey su anda npk yi kompile kestim 1 haftadir kullanmiyorum haftada 1 defa mikro element yukluyorum sadece su anda olusum durdu sadece eski yapraklarda var bunlar icin moli aldim masallah 1 saniye bile bos durmuyorlar devamli bu yosunlari didikliyorlar sali gunu npk ya azar azar vermeye baslayacam sizin dediginiz gibi demiride gunlere bolup azar azar eklemeyi dusunuyorum

12. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Gecen su degisiminde akvaryumdaki su kirmiziya caliyordu hakan beyle konusmamizda onada soylemistim oda bir anlam verememisti bunun sebebi demir gubresi oldugunu anladim galiba suda cozunmuyor demir gubresinin 1 haftada cozunmemesi normalmi aksam gubreleme gunuydu 0.5 ml demir ekledim bu bile suyu kirmizi yapti ve hala kirmizi bu normalmi benim aldigim demir gubresindemi bir sorun var yada diger ekledigim npk veye mikro elementlemi etkilesime giriyor.

13. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey anlaşılan gübreleme düzeninizi oturtmak isterken besin birikmesi yaşıyorsunuz bu nedenle yosun sorunu yaşıyorsunuz. Ufak tefek yosun sorunları için hiç canınızı sıkmayın kısa sürede düzeni oturtup bitkileri budamaya başlamanız için yardımcı olmaya çalışacağım.

Şu anda uyguladığınız gübreleme düzenini ppm cinsinden yazabilir misiniz?

14. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergun bey gupreleme duzenim nitrat 5 pm......fosfat 0.7 pm.......potasyum 18 pm akvaryum 100 lt kendi hesaplarima gore boyle cikti.haricten mikro element haftalik 40 ml.......demir 1ml 0.3 pm

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey şu anda uyguladığınız düzen ile fosfat artışı yaşanacağından sakal yosunu oluşması normal gözüküyor. Bir kaç hafta aşağıya yazacağım gübreleme düzenini denerseniz daha iyi olur.

Pazar akşamı su değişimi ardından ışıklar kapanınca

Potasyum: 20 ppm
    Nitrat: 10 ppm
    Fosfat: 1 ppm
    Demir: 0.2 ppm
    Mikro element: Kutunun üzerinde yazan dozda

Salı gecesi ışıklar kapanınca

Potasyum: 10 ppm

Perşembe gecesi

Potasyum: 10 ppm

16. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergun bey verdiginiz degerler benimkilerin cok uzerinde mesala 20 ppm potasyum demissiniz buda birgunde 38 ml yapiyo bir sorun olmaz dimi.r

17. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey yanlış hatırlamıyorsam bitki yoğunluğunuz epey fazlaydı. Eğer bitki yoğunluğunuz çok fazla değilse ve bu değerler gözünüze fazla gözüktüyse tüm değerlerin 3/4'ü ile gübrelemeye başlayıp bitki miktarı artınca tam doza çıkarabilirsiniz.

18. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergun bey tankin son halini ekliyorum bu kadar bitki yogunluguyla verdiginiz npk oranlari orantili olurmu

Ekli Dosyalar:

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey yanlış hatırlamıyormuşum :) tankta hızlı büyüyen çok sayıda bitki olduğu için tam doz gübreyi kullanabilirler diye tahmin ediyorum. Yine de tabanda besin içeriği olduğundan ve içinizin rahat etmesi açısından tam dozun 3/4 ile başlayabilirsiniz.

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey su değişimini aksatmadığınız sürece gübrelemeyi bence de tam doz yapabilirsiniz.

Maşallah stargrasslar coşmuşlar benden sonra dikmenize rağmen çok iyi görünüyorlar.

21. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Evet hakan bey stargraslariniz resmen costu bakmakta en cekindigim bitkiydi ama en cabuk adapte olan bitki bu oldu tankta en havali bunlar duruyor ilerleyen zamanda sag tarafinida bosaltacam istedigi kadar gelissinler

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Size gönderdiklerimi low-tech tanktan göndermiştim 2. gönderdiklerimde bir kaç kök hi-techten vardı ki bunun etkisi büyük olmuş sanırım. Fukara ortamdan zengin ortama gelince hızlı adapte olmuşlar.

23. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bende tam tersi olmustur cabuk gelisim gosteriyimde acemi bitki gorsun diyede olmus olabilr.Hakan bey acemide olsam tabanima gercekten guveniyorum kurulum yaparken sadece 400 lira tabana harcadim.

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur bey bayağı yatırım yapmışsınız bizim taban 10lira civarı masraf çıkartıyor ama inanın 2 yıldır bayağı verim aldım bende.

Sayfayı Paylaş