Nihayet, bitkili serüvenime başlayabildim

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Erdo tarafından 03/11/17 başlatılmıştır.

1. Erdo

Erdo Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    12
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Kimya Mühendisi - Emekli
    Demir’i Salı, Perşembe ve Cumartesi 0,4’er ppm dozluyorum. Yarın 1ppm dozlayıp ölçüm yaparım.
    GH için açıkçası birşey yapmadım:D
    ROyu 2-3 haftadır su değişimlerinde kullanıyorum, GH=24 ten 7-8lere düştü ve bu değerlerde seyrediyor. Benim de aklıma takılmştı bu durum, RO daki GH ölçüp size danışacaktım burada bir terslik yok mu diye:)

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Normalde gh 24 ise su değişimlerini yüksek oranda yapmıyorsanız bu seviyelere yavaş gelmiş olabilir. Bir sonraki değişimde gh seviyeniz daha aşağı düşer inşallah.

Erdo bunu beğendi.

3. Erdo

Erdo Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    12
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Kimya Mühendisi - Emekli
    Merhaba Hakan bey,
    RO suyunun GH ve KH değerlerine baktım:D Beklenildiği gibi 2'side 0, pH=6,9, Tds=13
    Şimdi nasıl ilerlemeliyim? 1,5 haftadır GH=7-8, KH=4-6 arasında kalıyor, su değişimlerini genellikle Pazartesi yapıyorum 60-80lt arasında(akvaryum 200lt net diye kabul ediyorum). GH ve KH herhalde düşecektir, tavsiyeniz ne olacak? Çeşme suyu mu karıştırayım, yada Ca, Mg ve karbonat mı ilave etmek daha doğru?

Söylediğiniz gibi Demir'i 1ppm ilave ettim ve 1 saat sonra ölçtüğüm değer 0,4-0,5ppm gibi?
    Ayrıca geçen Cumartesi ilk balıklarımı ilave ettim:), Pazartesi günü N,P,K ilave günümdü. Ancak N=10ppm, P=1ppm çıkınca herhangi bir ilave yapmadım? Bu konuda nasıl ilerlemeli?
    N,P,K,Fe değerlerini kaç ppm'lerde tutmak gerekiyor?

4. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Erdoğan bey aşağıdaki linkini verdiğim makalede ro su kullananlar için GH booster karışım oranları var ondan yapıp tavsiye edildiği oranda kullanabilirsiniz. Kh için ise dediğiniz gibi karbonat ile kh artırıp devam edersiniz.

Demiri 1 ppm dozlamayı net hacme göre hesap ediyorsunuz değil mi? Net yazmışsınız ama oranın 1 saat sonra 0,5 ppm çıkması normal bir durum değil. Demir gübresi bozulmuş olabilir mi?

Tankta N: 10-15ppm P: 1ppm K:15 Fe: 0,5-1ppm arası.

http://forum.akvaryumda.com/konu/pps-pro-gübreleme-yöntemi.2379/

Erdo bunu beğendi.

5. Erdo

Erdo Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    12
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Kimya Mühendisi - Emekli
    Merhaba Hakan bey,

Doğrudur Demir'i net hacme(200lt) göre hesap ettim. Verdiğiniz demir gübresinden 40ml ilave etttim.
    Fosfatın bir süredir 1ppm'de sabit kalmasıyla Demir gübresinden şüphelenmiştin:). Forumda @fatihsahin beyin tarif ettiği Demir gübresi yapımı için gereken maddeleri temin ettim, yeni Demir gübresini hemen hazırlayıp onunla devem edeceğim. :D

6. Erdo

Erdo Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    12
    Ödül Puanları:
    8
    Meslek:
    Kimya Mühendisi - Emekli
    Ergün bey Merhaba,
    Birkaç sorum olacaktı size:
    1-Cubaların boylanması ışığın yetersizliğini mi işaret ediyor? Resimde görebilirsiniz:

IMG_2069.JPG
    2-Su değişimlerimi yalnız RO suyu ile yapıyorum, GH ve KH değerlerim 7-8, 4-6 arasında kalıyor(herhangi bir ilave yapmıyorum ve Çeşme suyu kullanmıyorum). Sormak istediğim bunların düşmesi gerekmiyor mu? Bu durum bir salınım işaretimidir?

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ben resimdeki bitkileri hemianthus micraya benzettim ama bir yanlışlık olmasın.

GH ve kh değeleri ile ilgili test tarihlerine bir bakar mısınız geçmiş olabilir mi? Kayalara bir salınım testi yapmak gerek.

Sayfayı Paylaş