iwagumi stili peyzaj çalışması

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Bitkili Akvaryumlar tarafından 02/11/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Maşallah barik Allah, ne kadar güzel Uğur Bey hayırlı olsun. Bitki demekki yerini sevmiş ve besini de yeterli. Ilk önce adaptasyon sürecinde köke çalışırken alttaki yaprakları atması normal ben ilk diktiğimde elime almaya korkmuştum taşınma sırasında çok kötü haldeydiler ama güzel toparladılar.

Önder bey auberti bitkisini yaklaşık 2 yıldır tankımda üretme savaşı veriyordum, az çok gözlemlerimi paylaşayım;

Ilk dikimde köklü ise kökler 5-6mm kadar kısatılmalı, köksüz ise alt yapraklardan en az 5-6 yaprak koparıp dikmeli bu sayede kök atması iyileşiyor.
    Bitki gölgeyi sevmiyor iyi ışık alan bölgede olması gerekiyor.
    Kökten besin aldığında hızlı gelişiyor, benim tabanımdaki Torf kil ve kömür tozu karışımını çok sevdiler.
    Demir gübresi yeterli olduğunda yaprakları damar damar kızarıyor ışıkta yeterli olursa iyice kızarıyor.
    Fazla yer değiştirmeyi istemiyor.
    Sürgün verdiği zaman acele etmeyip yeni sürgün ana gövdeden ayrılacak zamana gelince kesici bir alet ile gövdeden ayırmak gerekiyor.
    Eğer taban sağlam değilse sadece kum var ise misket gübre takviyesi iyi gelecektir.

Bendeki aubertiler hamdolsun çok iyi durumdalar, gayet kızıllar ve neredeyse haftaya 10 güne yeni sürgün atıyorlar hatta anaç kökten bir tanesi de 2 tane çiçek açtı :)

Sayfayı Paylaş