Hi-tech Akvaryumum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hedayse tarafından 24/10/13 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey emers düzenden aktarılan parvula ve brasiliensisler oldukça güzel şekilde yayılıyorlar şükür bir sıkıntı yaşamadım. Üstelik ben sae ve 2 aet albino cüce votazları yakalayıp çıkarana kadar bir hayli hırpalandılarda. Ama artık adaptasyonu atlattılar.

Fotosentez sürekli bu durumda olmuyor biraz da onun derdine düştüm şimdi denemeler yapıyorum. Co2 saniyede 1 kabarcık idi 2 'ye çıkardım ve gübrelemeyi de günlük yapmaya başladım. 2 hafta böyle takip edeceğim, su değiştirildiğinde muhtemelen suda çözünmüş co2 miktarı çeşme suyundan gelenle birlikte artıyor buna ilaveten besinl bir su da tanak girdiği için fotosentez doruk noktaya ulaşıyor.

Bu hafta su değişiminden sonraki fotosenteze maşallah kendim bile zor inandım, başkası böyle video koysa inanmakta güçlük çekerdim diye düşünüyorum öyle böyle değil akvaryumun üstündeki camlar bile su üstüne çıkıp patlayan kabarcıklardan zerre zerre ıslanmaya başlamıştı. :)

Dün akşam ise fotosentez olsa da aynı seviyede değildi, ışıklar desen değil su değişimde sadece besin ve co2 durumunda değişiklik olduğunu düşünüyorum birde kh. Sularımız çok sert ve kireçli.

Bazen bildiklerini şaşırtan olaylar yaşatıyor bitkili akvaryumlar.

2 hafta günlük ve bol besin buna ilaveten eskiye oranla 2 katı fazla giden co2 ile deneyeceğim. Ya iyileşecek yada kötüleşecek.

2. yunusemre123

yunusemre123 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    usta akvaryum çok güzel.

3. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Evet arkadaşlar uzun bir aradan sonra tankı budamaya yakın yeniden fotoğrafladım.

Bir donem sakal ve yeşil nokta yosunları ile sıkıntılar yaşadım ama günlük gübreleme ve oranı iyi ayarlayarak sıkıntıyı aştım şükür.

Şu anda ışıklandırmayı 2x39 865 gün ışığı ve 2x 840 gün ışığı olarak güncelledim yaklaşık 2 haftadır bu şekilde deniyorum. Akvaryumda fotosentez arttı ve bununla birlikte eksik yaptığımı anladığım gübrelememde artmış oldu.

Gübreleme Günlük ;

1- Nitrat - 20 ml. - yaklaşık 6,6 ppm
    2- Fosfat - 30 ml. - yaklaşık - 1ppm
    3- Demir - 3 ml.
    4- Seachem Trace - 5ml.
    Gün aşırı
    4- Potasyum - 10ml. - yaklaşık 3,3 ppm ve nitrattan gelen potasyum 4 ppm ile toplam 7,3ppm

Eki Görüntüle 364

Eki Görüntüle 365

Eki Görüntüle 366

Eki Görüntüle 367

Eki Görüntüle 368

Eki Görüntüle 369

Eki Görüntüle 370

Eki Görüntüle 371

Eki Görüntüle 372

Ekli Dosyalar:

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah Hakan kardeşim akvaryum ve bitkiler her zaman ki gibi çok formda :) Ayrıca fotoların da çok net ve hepside birbirinden güzel kareler Allah yolunu açık etsin başarılarının devamını dilerim :)

5. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan kardeşim sağlık olarak bitkilerine diyecek yoktu bu sefer görünüm olarak da diyecek birşey kalmamış. Tebrik ederim.

6. GÜMRÜKCÜ ÖMER

GÜMRÜKCÜ ÖMER Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    94
    Ödül Puanları:
    28
    Hakanım tebrik ederim çok güzel olmuş akvaryum tam seyirlik yakın olsaydık bir çayını içmeye gelirdim.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ediyorum, daha iyileri sizlerin olsun inşallah.

Bora Hocam seni de artık yavaş yavaş hi-tech tarafına aktarsak mı acaba?

Ergün Bey aslında ortada olan o karmaşayı aşmak istiyorum, arka taraftaki tütün, angustifolia ve kökünü kesmediğim bir kaç kök :) sazı oradan alıp Aubertileri daha çok ortalığa çıkartıp gelişmelerini hızlandırmak ve üretmek istiyorum.
    Yaprak denemesi ile başladığım ve etrafındaki taban bitkileri nedeniyle kökleyemediğim çınar ve önde ortaya doğru olan hemianthuslarla da başım belada :) Ben onları kökleyemedikçe onlarda orada çoşuyorlar.
    Limon Aromaticalar tam 1 yılı aşkındır bendeler low-tech veya hi-tech ortam farketmeksizin gelişmemişlerdi. Şimdi ise ne oldu ise (demiri artırdım sanki ondan yada nitratı seviyor bunu araştıracağım portalda da tanıtımında bahsedeceğim) gelişmeye sürgün atmaya başladı.

Taban bitkilerinin yayılması gayet güzel gidiyor, parvulaları bu gidişle brasiliensisler bastıracak gibi. Bugün bu işe kalkışmış olsaydım brasiliensisler ile yola çıkardım. Hem parvuladan hızlı yayılıyor hem de yaprak yapısı gereği daha göz doldurucu.

Gelişmeleri artık daha sık yayınlayacağım. Forumumuzda kurulum çalışmaları devam eden onur isimli arkadaşımıza bitki gönderimi yapacağımda tanka küçük hamlelerde bulunacağım umarım daha güzel bir görüntü ortaya çıkarırım.

8. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    hakan bey maşallah bitkileriniz çok güzel ve sağlıklı güzel bir tablo. bir akvaryum kesinlikle bir tabloya benzemeli.

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ömer kardeşim istedikten sonra ve Mevla 'da müsade ettikçe uzaklar yakın olur aslında. Her zaman beklerim, yolum düşerse de bende çayını içmek isterim inşallah.

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

Sayfayı Paylaş