haydi Bismillah

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve melihergin tarafından 27/08/15 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey ani değişimler yapmayın değerleri tek tek değiştirerek sorunun kaynağını bulmaya çalışın. Repenslerdeki sararma bana magnezyum eksikliği gibi geliyor. Magnezyum uygulamaya başladınız mı? Fosfat ve nitratı ne şekilde veriyorsunuz?

2. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Magnezyum olarak soda eklemesi yaptım su değişiminden sonra.Suyun PH -GH -NO3 Değerleri normal.Kalsiyum değerini malesf ölçemiyorm.Fırsatım olursa sade kalsiyum edineceğim ve ekleme yapacağım.Fosfat ve nitrata gelince dozajı bu hafta iyice düşürdüm.iki hafta öceki dozajın yarısını uyguluyorum.Geçen haftaki dozajlama şöyle idi;potasyum sülfat: 7.48 ppm
    potasyum nitrat: 3.17 ppm
    potasyum fosfat: 0.49ppm
    demir :1ml
    mikro :üzerinde yazan kadar
    demir ve mikro hariç hepsini yarıyarıya uyguladım.

3. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Şu anda fosfatınız nitratınıza oranla yüksek gözüküyor. Nitrat'ı 5 ppm olarak vermeye devam edin bir süre fosfatı 0.1 ppm olarak uygulayın. Bitkilerde fosfat eksikliği belirtileri başlarsa fosfatı'da 0.5 düzeyine çıkarırsınız.

4. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Teşekkürler ergün bey birde böyle deneyelim.Birde şunu söyleyeyim belki yararı dokunur bu tartışmanın.Dün bir abimizin yanına gittim uzun yıllardır bitkili akvaryumlarla ugraşıyormuş tanıştık.kendi halinde böyle sitelere falan takılmıyormuş fazla, yani kendi bildiğince tutturmuş bir düzen gidiyor.Bana bitkili akvaryumun püf noktasının su değişimi oldugunu söyledi ve devam etti.Amca suyu direk çeşmeden ilave ediyor ve suya hiçbir kimyasal katmıyor elinde sadece bir litrelik markasız bir mikro element gübresi var 3 yıldır kullanıyorum bitmedi hala dedi internetten aldım el yapımı dedi :)Potasyum demir fosfat ekliyonmu diye sormadım bile :)Akvaryumlarda t5 flo kullanıyor ışık düzenimiz aynı .Akvaryumun suyu berrak cam gibi zeminde montecarlo lar fotosentez yarışıı yapıyor sanki.Söylediğine göre ben suyu filtre ederek vede suya kimyasal katarak sudaki minarelleri öldürüyormuşum.Zaten filtre ediyorsun üç beş mineral geçiyor onlarıda ilaçlayıp öldürüyorsun bırak kendi haline haftada iki gün su değişimi yap düzelir dedi.direk çeşmeden.Suyun ph si ile oynama dedi bitkiler ph ye adapte oluyorlarmış durmadan değiştirirsen etkilenirler dedi..EE ozaman biz boşuna mı ugraşıyoruz bukadar kendi haline bıraksak daha iyimi olacak acaba?bu arada benim gördüğüm akvaryumu 4 hafta önce kurmuşlar.Sık su değişimi yaparak üremeyi ve dagılmayı iki katına çıkarmış.

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Su değişimi yaparak bitki bakılabilir elbette ama şebeke suyunun değerleri bitki yetiştirmek için uygun olması gerekiyor. Eğer şebeke suyunun değeri çok uygunsa haftada 2-3 defa su değiştirerek bizim eklediğimiz gübreleri eklemiş oluyor. Ancak bu çok uç bir örnektir. Bırakın her ili her semtte farklı değerlerde su akıyor. Bazısında nitrat yüksek, bazısında fosfat yüksek, bazısı çok sert ve kireçli, bazısı çok yumuşak oluyor. Örneğin kışın benim çeşme suyumun tds değeri 600'lere fırladı. Bu tds'de bitki ters osmotik basınç nedeniyle bünyesindeki suyu ve mineralleri dışarı kaçıyor yani gövdeden eriyip, koparak ölüyor.

Hadi diyelim ki şebeke suyumuzun değeri çok güzel ve tam bitki yetiştirmeye uygun bu seferde kim haftada 2-3 defa su değiştirmek ister o tartışılır. Şahsen ben giden suya acırım ve kesinlikle o kadar su değişimi yapmaya üşenirim.

melihergin bunu beğendi.

6. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    IMG_8319.JPG IMG_8320.JPG Birşeyler yapmaya çalışıyorum ama hala istediğim görüntüyü oluşturamadım.Sizce neler eksik dökülün bakayım :)

Yönetici tarafından son düzenleme: 30/11/15
    zekigonlum bunu beğendi.

7. nuran44

nuran44 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    Bende de su değişiminde su azda olsa bulanık oluyor beş on dakika içinde berraklaşıyor..ayda bir olmaz bence..Dip çekimi yaptım iki gün önce..gittikçe azalacak inşallah..

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey arka plan bitkilerinin fazla uzaması ve önlerinde daha büyük yapraklı orta alan bitkilerinin bulunmaması derinlik algısını bozmuş. Orta alana geniş yapraklı bitkiler ekler ve siyah kumu cuba tarzı taban bitkileri ile örterseniz daha iyi olur kanaatindeyim.

melihergin bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş