Hürriyet

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hedayse tarafından 29/09/14 başlatılmıştır.

1. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Monte Carlolu ve repensli yeni tasarımınızı merakla bekliyorum. :)

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey ben de fotoğraf çekerken sıkıntı oluyor diye 4x865 florasana geçmeyi düşünüyorum ama kapak o kadar büyük ve esnek ki florasan değiştirmek gibi basit bir işlem bile çok zor geliyor. Siz bir deneyin olumlu sonuç alırsanız ilk iş kapağı indirip 4x865 florasana geçeceğim.

Monte carlo ve repens tankınıza gayet güzel bir hava katacaktır. Ben de bu kuruluma en az 1 yıl sonra geçecektim ama sayenizde erkenden geçmiş oldum. Hep siz mi beni gaza getirecekseiniz ben de ufak ufak sizin aklınıza girmeye başladım. :)

3. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey yeni kurulumunuz hayirli olsun. artık işin çoğu bittiğine gore resminizi görelim herhalde yeni bitkilerin gelmesini beklemiyecegiz dimi :)

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey dediğiniz doğru şaka maka gaza geldik diyorum ama iyi de olacak, böyle bir atak yapmasaydım tank bayağı sürünürdü karışık peyzajla :) Demek ki neymiş; "parayla değil sırayla"
    Ben önceden 4x865 ile de çok güzel bitki yetiştirdim bir sıkıntı olmamıştı ama çok parlak bir renk çıkıyor ortaya Ergün Bey, bu yüzden 1 tane de olsa 840 eklemek iyi oluyor bilginiz olsun.

Onur Bey tankın son halini tanıtmayı düşünüyorum yani istediğim düzene gelsin ondan sonra diyorum tanıtayım ama herhalde yine dayanamaz resimleri paylaşırım gibi :) Hele bitkiler bir gelsin de, ondan sonra bakacağız. İlk etapta kayalar vs. yerleşmeyecek yalnız, bu süreç uzayabilir çokta erken olabilir lilaeopsisleri elden çıkarma hızına bağlı.

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    conv_2583.jpg conv_2584.jpg Arkadaşlar Staurogyne Repens 6 kök ve 200 kök 400 yaprak Monte Carlo bitkilerim geldi bugün kargo ile resimleri ekliyorum;

Son düzenleme: 30/12/15

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Monte carloların formu yerinde fakat benim satın aldığım repenslere o kadar laf söylediniz ki ahları tuttu galiba gelen repensler daltonlara benzemiş :)

Neyse fazla kafanıza takmayın nasıl olsa sizde kısa sürede toparlayacaktır. Monte carloların yayılmasını merak ediyorum bakalım ne kadar sürede kaplayacaklar tabanı.

7. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Hadi hayırlısı kolay gelsin bende Ergün bey gibi tabanı ne kadar sürede dolduracaklar bakalım.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Evet arkadaşlar merakla beklene fotoğraflar geldi :)

Bilmiyorum bu bitkiler nasıl adam olur çok ümitli değilim ama vazgeçmişte değilim. İlk paketi açtığımda özellikle repensleri çöpe atasım geldi hiç böyle minnacık bitki ne sattım ne de almıştım.

Satan arkadaş bunların taban bitkisi olduğu için çok boylanmadığını söyledi. Bu şekilde de adapte olacaklarmış hayırlısı diyorum inşallah diyorum.

Aubertinin ön camdan kök görüntüsünü de ekliyorum çok net değil ama yinedebelli oluyor, torfa ulaştıklarında çoştular;

Ekli Dosyalar:

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey yeni bitkileriniz hayırlı olsun. Yalnız monte carloya yayılacak pek yer kalmamış gibi gözüküyor :) Micraları komple çıkarıp yeni dikilen parvulaları oraya alsaydınız da parvulaların şu an bulunduğu yere repensleri koysaydınız daha yumuşak bir geçiş olabilirdi.

Repensler genelde böyle kısa dikilip kısa budanıyor. Siz bendekilerin zeytin gibi boylu olduğuna bakmayın biraz kendini toparlayınca çok güzel olacaklarına eminim ;)

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Yarış başladı Ergün Bey, bakalım hangi repensler daha hızlı büyüyecek :)

Akşam akvaryumun karşısında belki 10 dk dan fazla durdum düşündüm düşündüm düşündüm ...

Bir türlü karar veremedim, bu lilaeopsisler işi bozuyor bir miktar satıp onları da yeniden dikseydim çok iyi olacaktı.

Repensler ile Mento Carloları şimdilik böyle diktim, biraz bir toparlandsınlar istedim. Repensler bu kadar küçük olursa tanka neden ekledim düşünüyorum şimdi en azından şöyle 7-8cm bir boylu olmalılar en kötü 5cm kum üstünde görünmeli diye düşünüyorum.

Bir arkadaşa bitki göndereceğim ama micralar yine de bitmeyecek orada, en kötü küçük akvaryuma alacağım birde kumu sol ve sağda yükselteceğim nasipse bakalım.

Bitkileri biraz elimden çıkartmam gerekiyor, zamanla şekillenecek nasipse.

Artık yeni konudan devam edelim adım adım ilerlemiş oluruz;
    http://forum.akvaryumda.com/bitkili...eni-peyzaj-calismalari-iwugami.html#post11260

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yarış başladı ama ben 2-0 önde başladım bana direk boylu geldiler. İlk budamamı bile yaptım. :) Gerçi sizde o taban varken maç 3-5 biter gibi geliyor bana :D Şakası bir yana repenslerin boyuna gelişmesi pek istenmez tropica'nın videolarında da sürekli en alt sürgünden budanıp dikilir ki uzamayıp kısa kalsın.

Staurogyne repens - YouTube

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Berabere de kalabiliriz gibi :)

Video için teşekkürler olayı şimdi iyice anladım ben, bu zamana kadar onca boylu bitki baktıktan sonra budamaktan bıktığım bir anda bu bitkiyi yetiştirmeyi artık daha çok istiyorum.

Sayfayı Paylaş