Hürriyet 2 - Yeni peyzaj çalışmaları - Monte Carlo ve Repens

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hedayse tarafından 17/10/14 başlatılmıştır.

1. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Fatih Bey ilginize çok teşekkür ederim, zaten almak istesem bile taban bitkileri iyice gelişmeden alamam. Şimdilik siz kullanın ben buralardan bakayım en iyisi.

2. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    hakan bey ıwagumı tarzından vaz gectınız galıba benımde aklıma soktunuz valla kaya aramaktan bı hal oldum

3. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur bey şimdilik bu şekilde devam edeceğim, ama nasip ileride neler olmaz. Küçük tank biraz bakım istiyor müsait bir zamanda el atabilirsem ona da yapabilirim.

Aradığınız kayaları Sakarya 'da bulmak buradan daha kolay olur diye düşünüyorum.

4. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey kayalari buldum elimde tuz ruhuyla geze geze hemde iwagumie gayet musayit kayalar

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hayırlı olsun Uğur bey güzel bir tasarım geliyor galiba :)

6. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey tasarimda pek iddali degilim ama inat ettim iwagumi kurmaya su an kayalarin yerlestirme asamasindayim bolca kaya var deneme yanilma yontemiyle ilerliyorum.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur bey tanıtımı bekliyoruz o halde sır gibi gitmesin hem merakımızı gideririz hem belki bir faydamız dokunur hem de forumda bir günlük gibi sizde aşamaları görürsünüz haksız mıyım?

Bu arada belki sizin kullanmadıklarınız bana yarar:)

8. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey iwagumi stilinde her kayanın belli bir boyutu ve şekli oluyor. İwagumi felsefesine göre her kayanın bir adı bile var. Kayalar tanka iwagumi felsefesine göre yerleştiriliyor. Örnek bir foto vereyim elinizdeki kayaları buna göre seçebilirsiniz.

9. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bilgi icin tesekkurler ergun bey yaklasik 20 gundur bu konuda arastirma yapiyorum kaya ile sıkıntım yok madeni buldum 2 kamyon dolusu kaya var tuz ruhuyla defalarca test ettim en ufak bir kopume bile yapmiyor.

Lafimi olur hakan bey isterseniz sizin kamyonlardan birini cekelim buraya.

10. önder

önder Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Güzel yurdumda kaya sıkıntısı yoktur diye umut ediyorum, betonlaşmış büyükşehirler hariç sadece vakit ve ilgi lazım ben bu konuda şanslıyım işyerimde bile bulabiliyorum.

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Önder bey siz çok şanslısınız bu durumda. Bulunduğum bölgede de bolca kaya bulabiliyorum lakin; mermer diyarında yaşadığım için hepsi köpürme yapabiliyor ileride köpürse de uygun taşlardan kullanacağım yeterki aklıma yatan peyzajın kaldıracağı tipte olsun :)

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey Sakarya size çok uzak değil giden gelen şirket kamyonları aracılığı ile uygun kayaları Uğur beyden alsanız nasıl olur :)

13. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tabiki memnuniyetle isteyen arkadaslarin hepsine memnuyetle yardimci olurum hakan beyin tabiki avantaji var sirket kamyonlari buraya geldigi icin buradan irtibat kurup gondere biliyorum kargoyla gondermis olsam tas agirligiyla bayagi bir kargo ucreti tutar herhalde

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey biraz daha zamanı var, bir gün hem Uğur Bey 'in bir çayını içip tanışmaya hem de kayaları almaya gideceğim nasipse.

15. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Her zaman beklerim belki ben size cay icmeye gelirim ayak ustu
    Tanisma firsati olabilir 10 gun icinde sizin oraya kizildamlar barajina arkadaslarla baliga gitmeyi planliyoruz kismet artik hangimiz once gelirse haberlesiriz.

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Duruma göre siz önce gelirsiniz :)

İnşallah 1 gün önceden telefonlaşalım, çay içer sohbet ederiz.

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar merhaba, 17 gün aradan sonra tankın bir kaç resmini paylaşmak istedim.

Tankta kullandığım tetratec ex1200 filtremi 09/11/2014 yani geçtiğimiz pazar günü çıkartıp yerine sunsun hw-603b filtremi temizliğini yapıp bağladım. Temizlik yaparken dalgınlığa getirip filtre içindeki süngerleri çeşme suyunda oldukça fazla yıkamıştım, ilk günlerde suda bakteri döngüsü bozulduğu için bulanıklaşma olmuştu ki dedim bu filtre tanka yetmeyecek. Şükür bir sıkıntı olmadı ve su oldukça berraklaştı artık. Tahmin ettiğim gibi yaklaşık 150 litre net hacmi olan tankıma yeterli geldi.

Aqua Macro difüzörüm ise sanki ayarı kaçmış gibi kenarlardan iri kabarcık atmaya başlamıştı hızlı yapıştırıcı ile tamir etsem de bir süre sonra yine aynı sorun oluşmaya başladı. Yine iş önceden kullandığım emek verip atmaya kıyamadığım şırıngadan difüzörüme düştü ve başarı şekilde işinin başında :)

Eki Görüntüle 2813

Ekli Dosyalar:

18. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Maşallah Hakan bey. Sağ taraf dolu dolu sol tarafsa tam bir çim görüntüsü almış. Sade ve şık bir tasarım. Ellerinize sağlık.

19. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Maşallah hocam cok saglıklı görünüyorlar.

20. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Maşallah hakan bey bitkiler çok sağlıklı sizin sırrınızı çözdüm "çay" bir kaç alg sorununda kullanmıştım olumlu sonuçlar aldim.

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey gün geçtikçe daha da güzelleşiyor. Tabanda monte carlolar da epey yayılmış. Artık sağdaki boylu bitkileri çıkarma vaktiniz gelmiş.

22. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey akvaryum gittikçe mükemmelleşiyor elinize sağlık. Sağ taraftaki bitkiler banada biraz fazla geldi, sağ kısmı seyrekleştirerek, monte carlo yoğunluklu daha sade ve güzel diye düşünüyorum ve bu arada monte carlolarada talibim inşallah bol bol çoğalırlar :)

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar değerli yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim, tankın biraz daha vakti var acele etmeden zamanla olsun nasipse. Ama sağ taraf o şekilde kalmayacak merak etmeyin :)

Aptullah Bey biraz daha yayılsın duruma göre yardımcı olmaya çalışırız inşallah.

24. JOBLACK

JOBLACK Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey merhaba, akvaryum tabanınız gerçekten çok ilgi çekici, bitkilerin formu çok iyi olduğuna göre başarılı çalışmalar yapıyorsunuz tebrikler. Merak ettiğim ilk kurulumda kömür tozu falan akvaryum suyunu etkilemiyor mu? Bitkileri ve canlıları ne kadar zaman sonra akvaryuma koyuyorsunuz?

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Naim Bey aramıza hoşgeldiniz, bahsettiğimiz 3 lü karışım ilk önce güzelce karıştırıldıktan sonra üzerine kum serildiği için herhangi bir sorun yaşamadım bu güne kadar. Eğer ki su doldurma aşamasında kum eşilip dışarıya çıkmaz ise sıkıntı olmaz. Ben canlıları mecburuiyetten ve bir kenarda bekletme şansım olmadığı için ilk kurulum günü tanka salıyorum.

26. JOBLACK

JOBLACK Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Benim ufak ebatlı bir akvaryumum var, uzunluk 40, genişlik 30, yükseklik 38, malzemeleri bulursam ne ölçülerde bir taban kurulumu yapmalıyım sizce? Kömür tozunu normal bir kömürü ufalayarak elde edebiliriz değil mi.

Birde ben tabanı yaparken genelde arka kısımlara doğru veya kenarlara doğru daha çok kum kullanarak yükselti veriyorum. Böyle durumlarda o bölümleri nasıl oluşturmalı sizce. Kil ve kömür çok alt kısımda kalmaz mı?

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Naim Bey ebatlarınıza göre 40x30 /1000 = 1cm kalınlık için 1,2 litre malzeme oluyor. Çiçek toprağını 1,2 litre, kili 0,6 litre ve kömür tozunu 0,3 litre kullanmanız yeterli olur. İdeal ölçüler sizin için bunlardır.

Yükseltiler her zaman için bitki köklerinin karışıma ulaşmasına engel oluyor. Eğer çok yükselti olacak ise veya kök yapısı az yani zayıf bitki türleri olacak ise sağlam tabanın çok bir rolü kalmıyor. Faydasız demiyorum illaki faydası oluyor ama örneğin bir taban bitkisi için çok aşırı gerekli değil.

Karışımı baştan iyice karıştırıp üstüne kumu yaymak gerekiyor. Yükselti çok fazla olacak ise bitki kökü hızlı ulaşamayacaksa dediğiniz gibi çok altta kalacağı için tam randuman alınamayabilir.

28. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar merhaba, Sunsun Hw-603b denemem sona erdi. İlk başlarda fena sayılmazdı ama tam yeterli gelemedi maalesef hafta sonu eski yerine aldım ve ex 1200 ü temizleyip bir bakım yaptım yine yola devam ediyorum tetra ile.

Tank tam kendine gelmediği için resim eklemiyordum akşam nasipse yeni paylaşımlar yapacağım bir aksilik olmazsa.

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar tekrar merhaba tankın bir kaç fotğrafını ekliyorum, bir ara yosun oluyor diye NPK 'yı kısmıştım ilk olarak aubertiler etkilendiler hemen belli ettiler formları bozuldu. Normal gübreleme metoduna devam ediyorum 1 haftada geri toparlanmaya başladılar.

Repenslerin durumu oldukça iyi durumda yakında budanacaklar 10 gün süreleri var çünkü küçük küçük sürgünleri belirmeye başladı. Oldukça boylu bitkilere alışınca bu bitkinin budaması biraz tuhaf gelecek bana :)

Monte Carloların gelişimi maşallah çok güzel gidiyor dün kısmı bir seyreltme yaptım boşluklara yaydım inşallah bir aya kadar iyice tabanı kaplamış olurlar.

Parvulalarda güzelce yayıldılar ama tek kol sürgün atmış durumdalar. Tek kol sürgünler 4-5 yapraklı gövde haline gelmeye başlayınca iyice sıklaşırlar.

Lilaeopsisleri istediğim oranda elimden çıkartamadığım için olduğu gibi duruyorlar seyrelme veya yeniden dikme yapamadık ama ileride olur inşallah.

Evet resimler arkadaşlar, lütfen maşallah diyelim :)

Ekli Dosyalar:

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey maşallah çok güzel görüntüler. Monte carlo epey yayılmış. Tüm tabanı kaplamasına az birşey kalmış. Repens konusunda da çok aşama kaydetmişsiniz. Kocaman bir maşallah diyorum.

Sayfayı Paylaş