Geri dönüş

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Bitkili Akvaryumlar tarafından 16/12/14 başlatılmıştır.

1. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey sazların yerine ne olabilir sizce yanlız sagdakilerin yerine.Soldakiler subulata biraz fazla geliştiler çogu kişi onları sazla karıştırıyor.

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey sorunların düzelmesine sevindim. İnşallah bundan sonra da böyle sorunsuz devam eder. Sazların yerine derinliği artırmak için ince yapraklı bitki düşünebilirsiniz. Mesela vivipara güzel gözükebilir.

3. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey yanış alarm oldu galiba.Ama bu sefer buldum su değişimin üzerinden 4 gün geçmesine ragmen camlarda en ufak şekilde olmayan toz yosunu bugün elimde son şüpheli olan demir gübresini 1 ml ekledim inanın ekledikten 1 saat sonra bütün camları sardı ve böylece gerçek suçlu bulundu galiba,Ergün bey bunun bir açıklaması olabilirmi?

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey denk gelmiş de olabilir suçlu demir gübresi de olabilir. Bu 4 gün içerisinde hiç demir gübresi eklemediniz mi? Ya da gübrelemeyi nasıl yaptınız?

5. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    4 gün boyunca hiç eklemedim Ergün bey dün deneme amaçlı çünkü birtek o kalmıştı 1 ml ekledim ortalık mahvoldu her taraf toz yosunu oldu.Jbl ferropol bildiginiz gibi çogunlugunu demir içerigi olusturuyor acaba ikisi fazlamı geliyor.Gerçi bu demir gübresini kullanmaya başladıgımdan beri bu olay başımda.

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey aslında 4 gündür hiçbir gübreyi eklemediyseniz fosfat eksikliğinden de oluşmuş olabilir. Mümkün mertebe düzenli gübrelemeyi bozmayın. Eğer 1-2 haftalık düzenli gübrelemeye rağmen bu şekilde yine oluşum devam ediyorsa o zaman demir gübresinden şüphelenebilirsiniz.

7. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey normal gübreleme düzenini bozmadım npk ve mikro elementi standart olarak ekledim.Sadece 4 gündüt demir eklemiyordum o yüzden şüphelendim demir gübresinden.

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    O zaman demir gübresi şüpheli oluyor ama yine de camları temzileyip bir hafta da düzenli gübreleme yapmaya devam edin. Ortamda hiçbir dengesizlik yokken yine yeşil toz yosunları oluşuyorsa o zaman demirden olabilir.

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey bitkilerdeki ve yosunlardaki son durum nedir?

10. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Toz yosunu fosfattan kaynaklanıyormuş Ergün bey 1 haftadadır fosfat ve nitrat eklemiyorum camlarda en ufak bir oluşum olmadı..Yanlız rotala wallci lerde iplik yosunu oluştu mekanik temizlik ve dip budaması yapıp bunlardanda hemen hemen kurtuldum.ve bir hafta içerisinde yeni sürgünler geldi...Bununda ögrendiğim kadarıyla sebebi demir fazlalıgıymış demiri fosfatı nitratı kesince bütün oluşumlar durdu..

11. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tanktan güncel kareler......

Ekli Dosyalar:

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Sorunun çözülmesine sevindim. Gördüğünüz yosunlar inşallah spirogyra değildir. Spirogyra dan kurtulmak o kadar kolay olmayabiliyor.

Bende de demir ve fosfat etkileşime girmiş durumda. Yanlış tespit etmediysem mangan ile demir de etkileşime girip bitkiler tarafından kullanılamaz bir hale geldi. Su değişimi yapıp gübrelemeyi tamamen kestim ve şu anda bitkiler yoğun şekilde fotosentez yapıyor. Bakalım sorun çözülecekmi?

13. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Stargrass lar 12 günde önce cama kadar boy attılar..

Ekli Dosyalar:

14. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey tarifede uymuyor degil yAni ilk hedefleride wallcci gibi bitkilermiş..Moralim bozuldu şimdi ve sadece rotalaların üzerinde olması bu türü kuvvetlendiriyor.Yanlız öbek şeklinde degil yaprak uclarında bazılarının uzunlukları 10 cm i geçiyor olma ihtimali varmı

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Spirogyra iplik gibi yeşil ve uzundur. Çektiğinizde tereyağından kıl çeker gibi gelir. Genelde öbek halde olmaz.

16. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Pazar su degişimi ve budamadan sonra parvulaların aubertileri fazlasıyla engelledigini farkettim.Aubertilerin çevresini mümkün oldugunca açtım bunun sonucunda bir miktar bölümde açıklık oluştu .Sormak istedigim buralara cuba gibi boysuz taban bitkisiyle kapatmalımıyım yoksa böyle kalsa çokmu sırıtır.Budama öncesi ve sonrası resimler aşagıda...

Ekli Dosyalar:

17. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Uğur bey bence çok güzel olmuş tabanı tamamen kapattırmadığınız bitkilerde maşallah diyeyim serpilmişler ..Sadece sol arkaya ufak bir dokunuş türü eklenebilir,Erectus gibi veyahut zevkinize kalmış koyu renk kalın yapraklıda daha bi derinlik verebilir .nacizene fikir:)

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey son hali çok güzel gözüküyor. Cuba eklemenize gerek yok zamanla o kısımlar kapanır zaten. Gübrelemeyi ne şekilde yapmaya başladınız. Hızlı büyüyen türler azalınca potasyum ihtiyacı oldukça azaldığını fark ettim. Dengesizlikler devam ediyorsa potasyumu yarıya indirip bir deneme yapabilirsiniz.

19. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey kapanacakta parvulalar ve lilopsis ler abubertilerin dizaynını bozuyor bu yüzden uzamayan taban bitkisiyle kapatabilirmiyim diye düşünmüştüm..Gübrelemede sıkıntı yaşamıyorum şu için bütün gübreleri tam doz vermiyorum..Potasyumu 15ppm civarında tutuyorum ...Tabanı azda olsa oynattıgım için bu hafta nitrat fosfat vermeyecem..

20. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey parvulaları dalgalı budamanız biraz daha doğallık katmış, oluşan boşluklara farklı tür ekleyebilirsiniz bu cuba veya monte carlo olabilir lakin aralarına bölme yapmadıkça yine karışacaktır bahsettiğim her iki tür de gölgede kalmaması gerekiyor. Cuba için çok fazla bir şey diyemeyeceğim lakin monte carlo ışık alan bölgeleri iri gölgede kalan bölgeleri ise küçük yapraklı kalacaktır.

21. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Aubertileri budadıkça bu boşlukları doldursam yada elimde bulunan Echinodorus tenellus ların taze sürgünlerini buralara eklesem nasıl durur Hakan bey bir fikir verseniz..En son monte carlo için sizi rahatsız edecem.Aslında parvulaları komple çıkartayım diyorum çok uzuyorlar akvaryum küçük oldugu için ön planda kötü degilde dizaynı alt üst ediyorlar.10 günde budandımı iyi güzellerde budama ve temizligi çin işkencesi resmen

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tenelluslar yakın planda parvuladan daha kötü görünür kanaatindeyim siz boysuz bitki istiyorsunuz burada tek sıkıntı birbirine bir girmeye başladımı karışıklığı çözmek parvula budamasındanda sorunlu olur. Parvulayı budayın en son su üstünden kepçe ile toplayın bu kadar dert olmaması gerekiyor ama orada da canlı doğuranlar bir dert bir elinizle kovalamadıkça kepçeye girerler.

Monte carlo için yardımcı olurum lakin dediğim gibi aralara ayraç atmadıkça sıkıntı yaşamanız muhtemel.

23. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Yeni bitkiler eklendi....Sol tarafa peyzaj çalışması yapılmadı....

Ekli Dosyalar:

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey boynuz kulağı geçermiş blyxa aubertilere bayıldım. Bir de peyzaj çalışması yaparsanız ne olacak bilemiyorum. :)

Yeşil toz yosunu sorunu ne oldu gelişme var mı?

25. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür ederim Ergün bey...Auberti lerin maşallahı var...Allah nazardan saklasın...Tanka en muazzam gelişen bitki kırmızıya dönmeye başladılar ve kök üzerine kök salıyorlar budamaya bile kıyamıyorum anlayacagınız...Toz yosunundan eser kalmadı özellikle 1 ay camları temizlemedim hiç bir oluşum gözlemlemedim...

26. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    En sonunda 75 km yol yapacağım Uğur Bey 'in tanka el atacağım yalnız Aubertilerden eser kalır mı bilemiyorum :)

Bütünlüğü bozan bana göre micralar ve sol taraftaki düzen, çıkartın demem ama yer değişmesi gerek. Reineckii Pinkler çok arkada kalmış.

27. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Evet sol tarafa ellemedim...hakan bey bitkiler adaptasyonu atlatana kadarda ellemem sanırım...Micra lar benimde gözüme batmaya başladı en arka sag köşeye düşünüyorum ordada stargrasslar var bakalım ne olacak

28. EtoCAD

EtoCAD Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Uğur Bey merhaba... Sınav dönemi sonrasında taşınma dönemi derken forumdan koptum biraz dolayısıyla konuyu da kaçırmışım :) Baştan sona okudum ve maşallah diyorum gerçekten güzel ve etkileyici bir tank olmuş. Bitkilerinize bayıldım bu arada :) Toz yosunundan kurtulmanıza da sevindim... Mikraları sağ taraf değilde sol tarafa alıp çevresinde aubertilerle birlikte kullanabilirsiniz gibi geldi bana. Hem boy olarak hemde renk sıcaklıgı olarak arka plandan ön plana doğru yumuşak bir geçiş hissi kaptırır gibi geldi... Tankınızı izledikçe hollanda stili tanklar geliyor aklıma... Tekrardan maşallah diyeyim :) Takipteyim yeni paylaşımları merakla bekliyorumm.
    İyi günler dilerim

29. EtoCAD

EtoCAD Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Uğur Bey merhaba... Sınav dönemi sonrasında taşınma dönemi derken forumdan koptum biraz dolayısıyla konuyu da kaçırmışım :) Baştan sona okudum ve maşallah diyorum gerçekten güzel ve etkileyici bir tank olmuş. Bitkilerinize bayıldım bu arada :) Toz yosunundan kurtulmanıza da sevindim... Mikraları sağ taraf değilde sol tarafa alıp çevresinde aubertilerle birlikte kullanabilirsiniz gibi geldi bana. Hem boy olarak hemde renk sıcaklıgı olarak arka plandan ön plana doğru yumuşak bir geçiş hissi kaptırır gibi geldi... Tankınızı izledikçe hollanda stili tanklar geliyor aklıma... Tekrardan maşallah diyeyim :) Takipteyim yeni paylaşımları merakla bekliyorumm.
    İyi günler dilerim

30. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    teşekkür ederim....şu an için bir peyzaj degişikligi daha yaptım...yeni bitkiler için sol tarafı açtım...micralar bayagı fazlalaştı onları ordan almaya cesaret bile edemiyorum....sol tarafa büyük ihtimal sp bonsai ve pogestemon eklenecek..

Sayfayı Paylaş