Geri dönüş

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Bitkili Akvaryumlar tarafından 16/12/14 başlatılmıştır.

1. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergun bey hesaplanan oranlar dogrumudur haftalik olarak.

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey hesaplamalar doğru gözüküyor. Bir süre böyle deneyin bakalım sonuç ne olacak. Duruma göre artırabilir ya da azaltabilirsiniz.

3. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tamam ergun bey aksam itibariyle yeni gubreleme duzenine gectim sadece potasyumu yazan disinda 18ppm ye yuksettim.

4. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    8 günlük gelişim süreci paylaşmak istedim..

Ekli Dosyalar:

5. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Maşallah diyeyim güzel oldu tankınız ..

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ben bu konuyu nasıl kaçırdım hala düşünüyorum anlam veremiyorum. Hasta olduğum zamanlara denk geldi sanırım ama yine de konulara dahil olmaya özen göstermiştim kusura bakmayın.

Uğur Bey tankınızın ilk hallerini hatırlıyorum de; nereden nereye geldiniz maşallah diyorum.

Bence tankınızında tek göze batan canlı doğuranlar, bu tanka ya neon tetra yada rasbora sürüsü çok güzel olurdu. Mesela 12 li bir grup ?

Son resimde ışıklandırma mı değişti?

7. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür ederim ibrahim bey.Sizin kurulum ne alemde?

8. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Doğru söylüyorsunuz Hakan bey bende foruma katılmadan önceki halini arşivden inceliyorum gerçekten arada dağlar kadar fark var herzaman söylüyorum sizin ve forumdaki arkadaşların bu duruma gelmemdeki emekleri çok büyük.Son resimde sadece arka planda karartma yaptım makineyle biraz karanlık çıktı.Ama içinize doğdu herhalde 1saat önce ışıklandırma düzenini tamamen değiştirdim 1 yılı tamamladılar birazda sakal yosunu oluşunca biraz huylandım sylivania ları cıkarttım tamamen gün ışıgına döndüm ve watt değerinide düsürdüm.

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Diğer ışıklar için birşey diyemiyorum ama gün ışıklarında 1 yıl gibi bir süre gözetmek bence yanlış. 10.000 saat diyorlar kulanım ömrüne günlük 10 saat yansa 1000 gün yaparki bu 2,5 yıldan uzun bir süreç.

10. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    6 ayda bir degişsede keseye pek dokunmaz hakan bey 6adet florasana 24 lira ödedim 24watt floları elektirik sarfiyatı yüzünden hepsini 14 watt yaptım şu an taban hacminide düşünürsek litreye 1 watt yaptım fotosentez de değiklik olmadı aynı hız devam ediyorlar ve kırmızı bitkiler daha belirgenleşti.Markalı tek florasan fiyatına bütün floları yeniledim.

11. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Ugur bey tank halen dukkanda dunku yagmurda bende nasibimi aldim arabam arizalandi :) anca bugun bitirebildim Nasip 2015e kaldi ins hayirlara vesile olsun boyle olmasi gerekmis diyeyim 50kg kum tban hazirligi malzemeler armatur salonda:) hanim ne kadar sabredecek bilemiyorum nasipse bir goturebilsem eve konu acacagim tesekkurler..

12. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hayırlısı ibrahim bey yavaş olsun güzel olsun.bu arada araba için geçmis olsun benim otobüste dün conta yaktı benimde butun gunum sanayıde gectım soguguda yedık 2015 hasta gırecez.

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Benimde silindir kapak contasi patladi resmen bunca yillik mekanikerim boylesini gormemistim kendi basima geldi onla debelendim bugun saglik olsun yordu epey:)

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Arkadaşlar mala gelsin cana gelmesin, geçmiş olsun.

15. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Saglik olsun hakan bey dert bunlar olsun cozulur tesekkurler..

16. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey bitkiler sağlıklı gözüküyor ancak siz çıplak gözle daha iyi görebilirsiniz şu anda durum nasıl iyi ya da kötü yönde bir değişim var mı? Yosunları dikkatle takip edin hatta makro fotolarını çekmeye çalışın station ile sakal yosunu birbirine çok benziyor ancak oluşum nedenleri çok farklı.

Hem size hem de İbrahim beye çok geçmiş olsun. Yılın son haftaları hepimiz için aksiliklerle dolu geçti. İnşallah bu süreci en hafif şekilde atlatırız.

17. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Evet ergun bey su an sadece potasyum verıyorum otekı bıtkılerde sıkıntı yok ama macrantaların alt yaprakların delinme ve ust yapraklarda sakal yosunu var su bır haftadır cıkan ust yapraklarda olusum yok bır hafta ıcerısınde sadece macrandra lara bır budama yapacam galıba bu bıtkıyı gubre yonunden dengede tutmak cok zor.Bırde sunu sorayım yaklasık bır yıldır on camda toz yosunu var ısık fazlalıgından olusabılırmı sırf bu yuzden ısıklandırmayı degıstıö denememe gore fosfat .demır ve nıtratla alakası yok bu hafta sadece potas ve mıkro ekledım.mıkro ve ısıkla alakalı bır durum olabılırmı.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Işıktan olacağını pek zannetmiyorum. Nitrat fosfat arasındaki dengesizlikten oluyordur.

Yeni çıkan yapraklar temiz ise bu gübreleme düzenini bozmadan devam edin. Bir defa delinen yaprak tekrar eski haline gelmeyeceği için gübreleme düzenini ve ışıklandırmayı fazla oynatmayın en az 2-3 hafta aynı düzende devam edin. Sonuçları ancak bir iki hafta sonra anlayabiliriz.

19. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergun bey resım yukluyorum makro çekim bir bakarsanız sevinirim.

Ekli Dosyalar:

20. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Eve gelice macrandra ve camları makro olarak reimledim acil yorumlarınızı bekliyorum.

Ekli Dosyalar:

21. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sakal yosununu bir turlu asarimda bu camlardaki olay 1 yildir basimda .

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey yakın çekimde macrandra ların üst yapraklarında da sorun var gibi gözüküyor. Potasyumu biraz düşürün sanki onun da fazlalığı var gibi gözüküyor. 12-13 ppm civarında dozlayabilirsiniz.

Camları da çizmeden güzelce yeşil toz yosununu kazıyın. Başka hiçbir şeyi değiştirmeden bir iki hafta daha yazdığım gübreleme düzenini uygulayın. Sonucu görelim ki ne yapmanız gerektiğine karar verebilelim.

23. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Potasyumu bu hafta düşürürüm bu toz yosununa bir çare bulalım ergün bey yaklaşık bir senedir her hafta camları temizliyorum tam 2.gün yeniden başlıyor bir yerde terslik var ama bulamıyorum...

24. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sagolsun ramshornlar camları biraz temizliyorda akvaryumu az olsa izleye biliyorum onlarda olmasa hiç gözükmeyecek kafalarına göre harita çiziyorlar cama...

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Eğer ramshornların yiyebileceği kadar yumuşak ise cüce vatoz da ekleyebilirsiniz. Gübreleme düzenini uyguladıktan sonra oluşabilecek değişimleri yine fotoğraflayıp burada paylaşabilirseniz duruma göre müdahale edebiliriz.

26. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün beyin önerisinden sonra camlarda oluşan toz yosunlarının suçlusu bulunda.Sebebi mikro element gübresiymiş buradaki hata bendeydi galiba farklı markadaki 2 mikro element gübresini karıştırmıştım sonuçta her ikisininde oranları farklı oldugundan bir çatışma yaşadım gibime geldi bu benim yorumum oldu.Mikro gübremi su değişiminden sonra yeniledim ve npk yı 3/2 oranına indirdim ve hemen sonucunu gördüm camlardaki toz yosunları yok denilecek kadar azaldı,gelecek filtre temizliginden sonrada tamamen yok olmasını tahmin ediyorum.Tankta tam bir temizlik ve budama yaptım alt yapraklarda delinme olan macrandralar bile nasibini aldı.Yeni eklenen zincir kıran budamadan sonra yeni kollarını attı buda alışma dönemini atlattığı anlamına geliyor.İlk başta bu kadar derin budama yaptıgım için kendi kendime kızmıştım ama iyiki yapmışım hem eski yaşlı yapraklardan kurtuldum hem bitkilerin gelişimi hızlandı.Benim gözdelerim olan aubertiler şu an tankta en iyi gelişen bitkiler nazar değmesin 5 kök olarak girmişlerdi şu an 15 ana kök ve her ana kökün üzerinde en az 2 yeni sürgün var ilerleyen günlerde tankın büyük bir bölümünü aubertilere ayırmayı düşünüyorum.Rotala wallıcler hala adapte süresini atlatamamı gibi bir sürü yeni sürgün geldi yanlız gelişim biraz yavaş.Micralardan bahsetmeye gerek yok her gün budasanda daha yokmu diyecek bir bitki .Derinlik yapsın diye sag arka köşeye saz eklemiştim pek hoşuma gitmmeye başladı burası için tavsiye bekliyorum.

Ekli Dosyalar:

27. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Maşallah sorundan kurtulmanıza sevindim:) genel anlamda demek istediğimi yaşadığınızı görmek sevindirdi iyi tecrübe oldu Uğur bey habitat'a bizim müdahalemizin sonuçlarını yaşadığımız kanıtlandı bir nebze tankın durumunu gözlemleyerek edindiğiniz bilgi çok iyi olmuş acemi olarak yaşadığınızdan ders çıkartmak lazım gerekien keyfini yaşayabilmeniz dileğiyle saygılar..

28. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Uğur bey Sazlar bir nebze hoş duruyor gibi bütünlükte rahatsız edici durmuyorlar tabiki keyif zevk meselesi içinize sinmiyorsa değişiklik yapabilirsiniz birde edinme şansınız olur ise nerite salyangoz ve otocat tankınızda olmasını dilerim ben çok faydalarını görmekteyim kıyı köşe demeden çalışıyorlar keratalar:) saygılar..

29. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Evet nerite benimde aklımda bulursam ekleyecem.Malum karidesleri temizlik ekibi olarak koymuştum onlarda katliyama gidince tanka bir ekip kurmam lazım.

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey gelişmelerin güzel gitttiğine sevindim, resme ilk baktığımda ben de demiştim o sazlar hiç iyi olmamış diye ama dedim hoşuna gidiyor demekki ses etmeyeyim diye ama sizde yazmışsınız bence de bu kadar popüler bitki arasında olmamış gitmemiş onlar.

Aubertiler sizin tabanı çok sevmiş demek ki, iyi tutunmuşlar ben size gönderdikten sonra bendekiler o kadar gelişmediler. Bu aralar filtrasyon sorunu yaşadığım için döngü tam oturmuyor zorlanıyorum olmadık anda sıkışıkken ex1200 beni yarı yolda bırakacak gibi aslında yarı yolda bıraktı bile de ben zorluyorum onu yenisine sağlık.

Sayfayı Paylaş