Emeklinin salon ve oturma odasında ki hayali gerçek oldu.

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve 06ugur06 tarafından 19/05/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey hagen siyah kum üretmiyor. Parlak siyah ve ağır olan kumun markası aqua deco. Bir de bunun taklidi çin malları var. Aldığınız ambalajda aqua deco'nun simgesi olması ya da aldığınız firmanın Anadolu Pet'in ürünlerini satıyor olmasına dikkat edin.

Akvarkum markalı siyah kumlar da aqua deco'ya göre biraz daha hafif olmasına rağmen çok güzel diyebilirim. Rengi fena değil ve fiyat avantajı da var.

3. şıktaki bitki kumunun resmini göremediğimden yorum yapamıyorum.

Ancak siyah kumların demir içerdiğine dair iddialar tamamen hayal ürünü. Aqua deco boyama ile o hale getirildiğinden zaten besin yönlü bir salınım yapmıyor.

Akvarkum marka kumu kullandığım halde gübreleme yapmazsam bitkilerde inanılmaz bir demir eksikliği gözüküyor. Zaten kumlar besin içerikli olmaz ancak aqualcy gibi fırınlanmış topraktan ve lav kırığından elde edilen kumlarda besin bulunabilir. Onlar da bitki yetiştirmek için çok hafif kumlar.

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Uğur abi mrb hediye bitkilerini MNG kargo ile gönderdim. Alım belgesi no :EE102983

3. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Tesekkur ederım Bora bey Allah(c.c) razı olsun.

4. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Dere kumu dere kumu :)Neyse kumu murattank nickli Mrat beyden alacaktım fakat 25kğ 40tl olan kum
    kalırm?ıSatmış tabiiki.Bende siyah bitki kumu alacam.Yeter artık.Bu kum işi iyice sıktı vallahi.Bora beyinde hediyeleri geldi çok teşekkür ederim kendisine.Allah(c.c) yar ve yardımcınız olsun inşallah Bora bey çok profesyonelce paketlenmişti kargonuz tekrar teşekkür ederim.

5. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Dere kumu dere kumu :)Neyse kumu murattank nickli Mrat beyden alacaktım fakat 25kğ 40tl olan kum
    kalırmı? satmış tabiiki. Bende siyah bitki kumu alacam. Yeter artık, bu kum işi iyice sıktı vallahi. Bora beyinde hediyeleri geldi çok teşekkür ederim kendisine. Allah(c.c) yar ve yardımcınız olsun inşallah Bora bey çok profesyonelce paketlenmişti kargonuz tekrar teşekkür ederim.

6. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Arkadaşlar co2de kabarcık sayısını neye göre ayarlıyacağız?Bunun bir hesabı yada formülü varmı?Bitki sayısına göremi akvaryum litresine göremi kabarcık sayısını ayarlayacağız.?

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey akvaryumda çözünmüş CO2 miktarını Ph-Kh tablosuna göre ayarlamak gerekiyor.

Tabi elimizde her zaman ph ve kh testleri olmayabiliyor. Bu nedenle göz kararı ve bitkilerin gelişimine göre bir ayar tutturmaya çalışıyoruz. Farklı yörelerde bulunan aynı hacimdeki 2 akvaryum saniyede 1 kabarcık verildiğinde şebeke suyundaki kh ve ph farkı nedeniyle bir akvaryumda aşırı CO2 diğerinde yetersiz CO2 gözlemlenebilir.

Bu nedenle kullanmış olduğunuz şebeke suyunun sertliğine ve ph seviyesine göre bir ayarlama yapmanız gerekiyor.

Sayfayı Paylaş