Denemelerle Hi-tech Tankım

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hedayse tarafından 13/06/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Melih bey excel'in hammadesi olan glutharaldehit çok zehirli bir madde olduğu için herkese özendirmemek için forumda konu açmadım.

1 litre excel hazırlamak için 970 ml su + 30 ml glutharaldehit'i karıştırıp bir kaç defa çalkalamak yeterli oluyor. Daha az ya da daha çok hazırlamak için kendiniz miktarları oranlayabilirsiniz.

Yalnız uyarayım glutharaldehit'i kesinlikle solumayın, şişesini ve şiringaları eldiven ile tutun, şiringa ile işiniz biter bitmez su dolu bir kaba atın. Eldivenleri de koklamadan direk dışarıdaki çöp tenekesine atın..

2. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Melih bey şayet kendiniz yapmayı düşünüyorsanız çok çok dikkat edin.Ergün beyin uyarılarını dikkate alınız lütfen.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Merhaba arkadaşlar uzun zamandır ev taşıma telaşı nedeniyle internetim de henüz bağlanmadığı için forumu uzaktan takip edip fazla dahil olamıyorum.

Artık bu tanktan eser yok :)

Alel acele bir taşınma nedeniyle çok düzensiz bir peyzaj yaptım yeni kurulumda ama bir çok bitkimi de 36 saat civarı kovada kaldıklarından kaybettim eridiler kalan sağlar bizimdir diyerek yola devam ediyorum.

Yeni kurulumumu ilk fırsatta tanıtacağım ama ne zaman olur bilemiyorum, tank 07/09/2014 te kuruldu ve şu anda budama istiyor :)

Hayırlı forumlar dilerim.

4. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey merak etmeye baslamistik hayirlisi olsun evi tasimissiniz uzaga falanmi gittiniz.Yeni peyzaji merakla bekliyoruz.

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uzağa gitmedim Uğur Bey ama memleketten uzak ve kimsemiz olmayınca (olan dostlar sağolsunlar desteğini esirgemiyorlar) ve çok ani hızlı gelişince ev işi toparlamak uzun sürecek sanırım. Peyzaj ? inanın bir peyzaj yapmaya bile zamanım olmadı düşünüp taşınıp peyzaj yapabilirdim ama peyzaj yapmaya sanırım bitkim kalmazdı.

İnşallah ilk fırsatta yeni konu açıp resmini paylaşacağım ama söz veremiyorum, ev yeni bina ve bir çok eksiği var internete gelen kadar daha önemli eksikleriyle uğraşmam gerekiyor. Hayırlısı inşallah.

Rabbim herkese nasip etsin, kendi evinde oturmayı nasip eylesin inşallah.

6. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey eviniz hayırlı uğurlu olsun Allah(c.c)'ım huzurlu mutlu ve ağız tadıyla oturmayı nasip etsin.

Evin içine girdiniz ya gerisi kolay yavaş yavaş olur hepsi.

Herkesin kendi evi olur inşallah.

Maşallah ayın 7'sinda kurupta 18 günde budama ama siz bu işi biliyorsunuz :)

Çok çok kolay gelsin size.

7. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hayırlı uğurlu Olsun hakan bey Allah mutlu huzurlu bir şekilde oturmayı nasip etsin. Sizin adınıza çok sevindim.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur bey ve Onur bey çok teşekkür ederim. Rabbim herkese kendi evinde oturmayı nasip etsin çok değişik bir duygu. O kadar hızlı gelişti ki, Rabbime hamdolsun olmayacak işler aniden oldu bitti. Nasıl anlatayım yani 10 günde sonuçlanacak süreç bile 3.günde neticeye ulaştı ertesi günü apar topar taşındık ve 20 gündür evimizdeyiz ailemle.
    Rabbim hastalara şifa, dertlilere deva, borçlulara da edalar nasip eylesin. (Amin)

fatihç bunu beğendi.

9. ilhan A.

ilhan A. Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    51
    Ödül Puanları:
    28
    Hayırlı uğurlu olsun Hakan Bey :) ..........

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sağolun teşekkür ederim İlhan bey.

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey tankınızın yeni hali nasıl oldu. Ne zaman bizlerle paylaşmayı düşünüyorsunuz.

12. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Bey internet olayını halledemedim, en kısa sürede tanıtım yapacağım nasipse. Tabii o zamana tank budamalardan nasibini almazsa :)

13. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey yeni eviniz hayırlı uğurlu olsun. Bir defa taşındım da Allah(C.C.) herkesi ev sahibi yapsın diyorum. Eğer yardım eden biri de yoksa en az 1-2 ay sürüyor evin tam anlamıyla düzene girmesi.

14. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey çok sağolun, gurbetteyiz memleketin yabancısıyız malum. Taşınma aşamasında işin kabasını eş dost arkadaşla yaptık ama onun sonrasında haliyle kalan bütün toparlama işleri hanım ile benim üzerimde.

Buna şükür zamanla toparlanacağız, bina yeni olunca haliyle eksikleri de var ve bu yüzden yorucu bir süreçteyim.

Foruma çok fazla dahil olamıyorum, lütfen kimse yanlış anlamasın bu süreçte alınmasınlar.

Sayfayı Paylaş