Demirin hemen bitmesi sorunu

Konusu 'Gübreleme' forumundadır ve iso4013 tarafından 27/04/15 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ph yüksek ise bu sıkıntı yaratıyor da olabilir. Bitkilerde sorun yoksa boş yere demiri çok fazla vermeyin fosfat ile etkileşime girebilir ya da saç yosununa neden olabilir.

2. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Anladım Ergün bey bitkilerde şuan için sorun görünmüyor. Ph ın çok yüksek olduğunu zannetmiyorum çünkü balıklarda yukarı çıkma gibi sorun yaşamadım hiç. Mesela karides ve l144 vatozda var hassas oldukları için etkilenmeleri gerekirdi Ph dan diye düşünüyorum ama yine de gözlemleyeceğim. Yüksek ihtimal ya test sıkıntılı ya da gübrede sorun var. Eğer gübre sıkıntılıysa yarınki testte belli olur gerekli paylaşımı yaparım buradan

3. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    2 3gun arastirmalarim sonucu sanirim sorunu tespit edebildim. Kh ya da ph yuksek cikmadi en azindan belediyeden aldigim su degerleri onu gosteriyor. Dun de seranin demir gubresini ekledim bugun baktigimda test neredeyse sifiri gosteriyordu. Neyseki bu sorunu sadece ben yasamamisim baska arkadas da yasamis.Demiri yapan Yasmut Bey ise gerekli aydinlatmayi yapmistir paylasmak istedim sizlerle Akvaryum.com Forum: Jbl Demir Testi Ve Tun Bey'in Demir Gbresi

4. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Aynen Yasmut'un dediği gibi, demir testleri doğru ölçüm yapmazlar. Şelatlarından ötürü testlerin görmediği demir bileşikleri oluyor.

5. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Öyleymiş Fatih Bey kaç gündür bastım ben de demiri sonum hayrola :)

6. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    her demir test alanın başına gelir. :) En fazla saç yosununuz olur, kesersiniz demiri giderler. Sorun değil o kadar. Gübre üreticisinin verdiği dozları geçmeyin. Metal ölçen testler çok güvenilir değiller.

7. iso4013

iso4013 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    Keşke bulaşmasaydım teste neyse acemilikte olur böyle şeyler deyip geçeceğim başka da yapacak bir şey yok. İlginiz için teşekkür ederim Fatih Bey

8. nuran44

nuran44 Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    131
    Ödül Puanları:
    43
    Meslek:
    ev hanımı
    Bende dahil olayım konuya :demir eksikliği kendisini bitkilerin yapraklarında nasıl belli ediyor? nasıl anlıyoruz demirin eksik olduğunu?

9. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Demir immobil yani taşınamaz bir besin olduğu için eksiklik durumunda bitki alt yapraklarından üst yapraklarına bu besini taşıyamaz. Dolayısı ile demir eksik gelirse bitkilerin üst yaprakları sararır ve cam gibi kırılgan bir hale gelebilir. Gübre üreticilerinin önerdiği şekilde demir gübresi kullanılıyorsa genelde eksiklik oluşmaz.

10. atiryaki

atiryaki Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    6
    Ödül Puanları:
    3
    kimya muhendisi degilim ama Fe elementinin cok cabuk kimyasal bag yapabilmesinden dolayı sizin kullandıgınız testlerde bag yapmıs demiri değilde bag yapmamıs demiri olctugunden dogru sonucu vermez. malesefki dogru demirleme oranını deneme yanılma yaparak bulmamız gerekiyor.

hedayse bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş