Boyut En*Boy*Yükseklik (cm): Kapasite (litre): Beslenen Canlılar: Filtrasyon: Su Değişim Oranı ve Aralığı: Kullanılan Yemler: Kullanılan İlaçlar: Açıklama: Arkadaşlar merhaba, Bir ay önce kurduğum yaklaşık 65lt.lik az bitkili lepistes akvaryumumda; sunsun hw-603b dış filtre kullanıyorum. Dış filtremin dizilişi şu şekilde;aslında kendimce bir modifiye yaptım Motor üstte kullanıyorum yani su alttan üste doğru hareket ediyor ve 3 süngerden sarı olanı çıkardım en allta yani suyun ilk girdiği yerde ,seramik halkalar üzerinde kendi alt sepeti sepet üzerinde bioball,sonra mavi sünger,sonra siporax,sonra siyah sünger,elyaf ve en üstte pürigen ve üst sepet şeklinde. Dış filtrenin basış borusunun ucunda fıskiye aparatı ile su yüzeyini hareketlendirecek şekilde kullanmaktayım.Suyum temiz gibi görünsede, hem su üzerinde yağlanma hemde akvaryuma yandan bakıldığında çok berrak görüntü yok. Elimde kullanmadığım küçük bir iç filtrem var acaba dış filtreye mekanik temizlikte yardımcı olsun diye bu iç filtreyi kullansam içini kendi süngerleri yerine elyaf ile doldursam olur mu?(ya da ne önerirsiniz?) Ayrıca bu iç filtreyi kullanırsam akvaryumda emiş tarafına mı yoksa basış tarafına mı koymam gerekir?
Öncelikle mevcut sun sun filtreniz çok kuvvetli bir motora sahip değil bu yüzden çok fazla malzeme ile yormayın ki elyaf kullanmayın. Malzemelerinde normalde 3 süngeri var ve gücünün buna göre düşünün. İç filtreyi kullanmayı düşünüyorsanız filtrenin çıkışına ters taraftaki köşeye yan cama yerleştirmeniz uygun olur.
Biobal'ın çok gerekli olduğunu düşünmüyorum. İnce gözenekli sarı süngeri 1x1 cm şeklinde küp küp doğrayıp en üst ya da bir altındaki katmanda kullanabilirsiniz. Bu şekilde biyolojik filtrasyon daha verimli olacaktır. Elyaf kullanılacaksa en üst katmanda çok ince bir şekilde kullanabilirsiniz. Fazla kalın kullanırsanız debiyi çok düşürecektir. Su üstündeki yağlanma için ise yapılabilecek çok fazla birşey yok. O su üstünde yağlanma gibi gözüken şey aslında bir bakteri türünün aşırı çoğalıp su üstünde toplanması nedeniyle oluşuyor. Canlı doğuranlar bu bakteri kümelerini tüketebiliyor. İç filtre kullanmak yerine bol miktarda canlı doğuran ekleyip yemleme yapmamanızı tavsiye edebilirim. Yiye yiye bu yağlanmayı tüketeceklerdir.
fazladan filtre koymanın sakıncası yok. suyu ceken tarafın tersıne koyabılırsın.yuzey ıcın surface skım aparatı alıp emıs borusu yerıne kullanabılırsın. para harcamak ıstersen ehiem surface skım aletını onerırım suyu pırıl pırıl yapar. ayrıca hava motoruna bır pıpo fıltre takarsan hem suyun temızlenır hem oksıjen zengınlesır hemde bakterı tutmada cok basarılıdır pahalı da degıldır. basarılar
Bioball veya seramik halkalardan birini çıkartıp biraz daha sera siporax eklemeyi düşünüyorum. Sizce hangisini çıkartmalıyım?
Tekrar merhaba, İç filtre de ne yazıkki istediğim verimi alamadım,onun yerine bir pipo filtre ekledim akvaryuma.Bu pipoyu su emiş hotumu tarafına koydum şimdilik tam ters tarafta da su basış hortumu var. Karşı basış tarafından şelale aparatı ile gelen akıntı pipodan çıkan baloncuklarda ortada karşılaşıyor bu durum suyun akvaryumdaki dönüş şekliyle ilgili bi sıkıntı yaratır mı sizce? Yoksa pipo filtreyi su basış tarafına mı alayım?
Bana kalırsa dış filtre varken bir de pipo filtre çalıştırmaya hiç gerek yok. Boşu boşuna gürültü yaratır.