Bu Gün Bende Aranıza Katıldım

Konusu 'Akvaryum İle İlgili Tavsiyeler' forumundadır ve Sercan35 tarafından 15/10/14 başlatılmıştır.

1. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tek hagen katmaninda saglikli bitki yetisirmi bilmiyorum en azindan ben denemedimkullananlar genelde hageni gorselligi tamamlamak icin kullaniyor tek basina kullanan varsa yardimci olurlar.

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey haklı hagen denilen ama aslında aqua deco olan parlak siyah kumun hiçbir besleyiciliği yok. İlk başta Hakan beyin uyguladığı yöntem ile tabanı besin içerikli oluşturmak sizin için daha iyi olur. Son zamanlarda akvaryumcularda satılan siyah kumların hiç birisi aqua deco marka da değil. Sanırım Çin'den getirilen siyah fakat doğal kumlardan. Bana kalırsa aqua deco boya ile o hale getirildiğinden hiçbir artısı yok. Eğer daha ucuza bulabiliyorsanız akvarkum marka siyah kum ya da akvaryumcularda satılan o siyah kumlardan da alabilirsiniz.

Yine de belirteyim illa siyah kum alacaksınız diye bir şart yok. Eğer tuz ruhu testinde köpürmüyorsa daha ucuz herhangi bir kum da olabilir.

3. Sercan35

Sercan35 Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    teşekkür ederim Ergün bey ben bütçem fazla el vermediği için 2. el kum araştırıyorum şuanda sizin yorumunuzu gördükten sonra lav kırığından vazgeçtim bunun dışında uygun fiyatlı hagen kum verebilecek birisini buldum hagen kum uygunmudur peki sizce ? üsteki yorumları görmeden bu yorumu yapmıştım şimdi yorumlarınızı tekrardan okudum biraz daha 2. el satan kişilerden araştırma yapayım çok büyük dert oldu kum başıma

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bütçenizi sarsmıyorsa bitki dikmek için gayet güzel bir kum.

5. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    Tekrardan teşekkür ederim ergün bey 2. el buldum uygun bir fiyat verdiler bu gün gidip almayı düşünüyorum

6. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    Şuanda 20 tl ye 15 kg dere kumu buldum 0 bu çok iyi oldu tamda makalede yazan kumu buldum hazırlanıp almaya gidiyorum

7. fatihsahin

fatihsahin Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    495
    Ödül Puanları:
    83
    Aramıza hoşgeldin. Kumu bulmuşsun. Aydınlatmayı da tamamladıktan sonra istersen sana Java fern, Bacopa Monnieri, Zeytin, Damarlı Zeytin ve Stargrass hediye edebilirim.

8. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28

Ekli Dosyalar:

9. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sercan Bey hadi hayırlı olsun kumunuz, gelişmeleri bekliyoruz.

10. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    kumu yıkadım şuanda akvaryum ve malzemelerini yıkıyorum

11. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    akvaryumun dibine şu çiçek toprağını koymasam olurmu bu şekilde yapsam direk ?

12. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28

Ekli Dosyalar:

13. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Hadi hayirlisi canli icin acele etme sistem az az otursun kolay gelsin..

14. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    ibrahim abi zaten cumaratesi 4 5 tane atıcam içine galiba yavaş yavaş her hafta bir 2 tane ata ata çoğaltıcam son paramıda yol ve kuma verdim çünkü :)

15. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sercan kardesim hayirlisi olsun hazir kurulum yeniyken bir tavsiyede bulunayim on tarafin yuksekligi biraz fazla olmus bunlari arkaya dogru surerek ama fazla degil hem deriinlik icin zemin hazirlamis hemde akvaryumda biriken pisliklerin on tarafta birikmesini saglamis olursun temizlik yaparken kolaylik olur.,

16. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sercan canli ekleme konusunds hic acele etme bakteri dongusunun olusmasi biraz uzun surer 2/3 icerisinde balik eklersen bakteri uyusmazligi yuzunden %90 olumle sonuclanacatir sen gun asiri balik yemlermis gibi az az yem at bakteri olusumu baslasin birde bu ic filitre kullandigin icin biraz uzun surecektir sabirli ol 15 gun falan bos sekilde calistir.

17. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    tamam uğur abi bunu yapıcam bu şimdi içne malzemlerimide yerleştirdim yarın ısıtıcımı yerleştiririm şimdi balık olmadığı için yerleştirmedim bunun dışında bitanede dış motor var fotoğraflarını koyucam bide hava motoru var ama bunu kullanıyımmı nasıl kullanırım bu konuda tavsiyeniz varmıdır Eki Görüntüle 2597

Eki Görüntüle 2598

Eki Görüntüle 2599

Ekli Dosyalar:

18. JouNeTuRK

JouNeTuRK Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bitkili akvaryum yapacaksanız hava moturu kullanmayın.

19. JouNeTuRK

JouNeTuRK Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0

20. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sercan yukaridakilerin ikiside hava motoru su an icin kullanmana gerek yok dis filtre diyecem ama ogrencisin en ucuzu kargo falan derken 70 lira su an icin gerek yok bitkili akvaryum cok zevkli ama bir o kadar masrafli bir ugrastir ilk kurulumda tabiki ondan sonra hic masrafin olmaz da denilebilr kendimden ornek vereyim ben sadece tabana 400 lira para harcadim o susleride cikar bence bundan sonraki ilk hedefin dis filtre olsun yavas yavas gerisi gelir isiklandirma bitki gubre vs.

21. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    uğur abi bitkili akvaryum için dış flitreyemi ihtiyacım var dış flitre olmadan olmazmı
    murat abi makale güzel iyi oldu bilgilendirici olmuş teşekkür ederim evet abi dış flitreye şuan imkanım yok belki ilerleyen zamanlarda geçebilirim kumu galiba çok fazla yıkamışım akcaryımöda hiç tozlanma falan olmadı

22. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hemen edinmen sart degil ama balik eklemekten bile onceligin bu olsun ilk alt yapiyi kur gerisi gelir .unutma uzun bir yoldasin sabirli olman lazim yavas olsun guzrl olsun.normal akvaryum gibi degil doldurdum suyu koydum baliklari icine tamam bitti olmuyor.her kez elinden gelen yardimi yapacaktir sana .

23. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    anladım abi dış flitre için 4 5 ay belki biraz daha fazla beklemem lazım abi şuan benim için çok ağır oldu bu masraf dediğin gibi sabır etmeden emek harcamadan hiç birşey olmaz abi En önemli şey emek vermek sonrada sabır etmek

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Sercan bey tabanda besin bulunmadığı taktirde NPK, demir ve mikro element gübrelerini dışarıdan eklemeniz gerekiyor. Tabanda besin bulunsa bile potasyum kesinlikle, mikro elementi de belki eklemeniz gerekebilir. Seçim sizin ama önceden denenip başarılı olmuş yöntemleri uygulamak her zaman en az zararla durumdan kurtulmanızı sağlar.

25. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    bu gün kuşa yem alıyodum orda akvaryumcuya akvaryumu kurduğumu motor çalışır vaziyette kullandığımı anlattım oda bana balık bununan bi akvaryumdan bir tas su aldı bide akvaryum flitres süngerininden iki kere sıkarak su koydu al bunu akvaryumunun içine boşalt en iyi bu şekilde bakteri oluşumunu sağlarsın dedi bende suyu biraz önce akvaryumun içine boşalttım

26. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    akvaryumcun aşılama yapmak istemis dogrusunu yapmıs,durust bır satıcı herhalde ılk etepta sana bakterı kulturude satmak ısteyebılırdı.bu sekılde bakterı olusumu hızlanmıs olur ama sen en az 10 gun falan canlı eklememeye calıs su dengesını en ıyı 10 gun sonra 2 adet elma salyangozu al onları suya bırakırsın herhangı bır garıplık gormezsen canlı eklemeye baslarsın

27. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    anladım uğur abi beki şuanda benim ne yapmam gerek bitki için başta şimdilik kendi kumuna dikmem doğrumudur en azından dış filitre alana kadar dış flitre aldıktan sonra dibine bitki kumu koyup yapabilirim bunun dışında ışığım biraz yetersiz ışık almayı planlıyorum bunun için 80 cm lik iki tane ışık alıcam kaç wattlık almam gerekli

28. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Sercan isiklandirma icin su an erken ancak kafanda plan olusmasi icin oneri yapayim 80 cm flo yok mecburen 24 watt t5 alacaksin baslangic olarak 2 adet yeterli gelir bunlara cift cikisli balast alacaksin koblosu klemensi kablo bagi kablo tutturma aparati balastlar haric otekiler pek bir para tutmaz el becerin varsa kendin baglayacaksin yada elektirkciye baglatacak yanliz yanlis hatirlamiyorsam senin ust kapak plastikti bu kotu iste t5 ler fazlaca isinir ve kapagi eritmesi buyuk olasilik sen simdiden diy armatur arastirmalarina basla yada en kotu ihtimal fazla zor olmayan bitkilerle t8 de kullana bilirsin

29. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28
    ben elektirikciyim abi bak kapağın fotoğrafını cekicem sana şimdi armatür bilerek istemedim çünkü yattığıgım odada akvaryum koku ve buhar olmaması lazım bunun dışında elektronik okuyorum abi bağlantı işleri benden sorulur :) birazdan kapağın fotoğrafını koyucam ben ona kendim bi çözüm bulucam abi

30. Sercan35

Beğenilen Mesajları:
    26
    Ödül Puanları:
    28

Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş