Bitkilide Hollanda tarzı yolunda....

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve hak45 tarafından 02/12/15 başlatılmıştır.

1. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Teşekkür ederim.Evet dediginizi gibi şuan huzur ve dinginlik ve zevk ediyor.Hobici olarak başka ne istenir ki.Allah herkese gönlüne göre tank kurmayı nasip etsin.Amin.Bu arada pazar günü prigueni dış filitreye ekledim.Sonuçları paylaşırım.

hedayse bunu beğendi.

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hakan Bey karşısında kahve içilecek duruma glemeye başlamış.

hak45 bunu beğendi.

3. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    purigeni başka bir arkadaşımız kullandığını belirtmişti eksi bir yönü olduğunu sanmıyorum kıbrıslı bir arkadaştı yanlış hatırlamıyorsam tankı cam gibi berrak olduğunu hatırlıyorum 2filtre siz gibi kullanıyordu.forumda olacaktı görüntüleri sanmıyorum kötü olsun şuan discus tankımda kullanıyorum gerçektende temizliğe büyük katkısı var .

konusuda şuydu Erbil beydi sanırım :http://forum.akvaryumda.com/konu/akvaryumda-değişiklik-tercihim-cubalar.1642/

Son düzenleme: 08/12/15

4. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Hakan Bey aynen hatta eşim benden önce yemek masasını bu odaya taşıyalım diyerek öneride bulundu.Benim için kaçırılmayacak fırsat.

Tavsiye eden arkadaşta sizinle aynı fikirdeydi.Benim bir de cama cam Discus bakan arkadaşlara tavsiyem elma salyangozu beslemeleri.elimde yetişkin ve altı yaklaşık 100ad var dip çekimi yapmama imkan vermiyorlar.Atılan yem artıklarını (dana yüreğini bile) yiyerek döngüye katkı sağlıyorlar.Onlardan çıkan toz halindeki pisliği de dış filitre çektiğinden her zaman su berrak ve taban temiz kalmakta.

5. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Dün gece 11 gün önce gelen roramia ve rotala sp.vietnam ları budama yaptım.Ayrıca Balikesirden Ümit Kardeşimin gönderdiği kırmızı gülleri ve
    aracılığı ile Halil Kardeşimin alter.renicci leri diktim.Kendilerine buradan çok teşekkür ederim.Bitkilerin formları çok çok iyi. Birkaç tasarım değişikliği yaptım.telde sarılı riccia ve mossları geçici olarak sağ ve sol yanlara çıkardım.ortadaki moss sarılı yati dalını 30 cm kadar sağa çektim.budama öncesi ve yeni gelen bitkilerin dikimi sonrası durumları hakkında bir kaç resim paylaşayım.

P_20151212_224446.jpg P_20151213_151336.jpg P_20151213_151524.jpg P_20151213_151445.jpg P_20151213_152053.jpg P_20151213_152100.jpg

Son düzenleme: 13/12/15
    hedayse ve Bitkici bunu beğendi.

6. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey tebrik ederim bitkilerin gelişimi gayet güzel gidiyor.

7. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hakan Bey tank iyi gidiyor sizden yosun şikayeti de gelmediğine herşey yolunda gözüküyor. Sol tarafa biraz el atmak gerekecek :)

8. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Ergün,Hakan kardeşlerim teşekkür ederim. P_20151214_163743.jpg Allaha Şükür sıkıntı yok.sol taraf biraz sade oldu evet katılıyorum o taraf için büyük yati kökleri aldım.teldeki mossları bu yati köklerine sararak bir tasarım yapmak istiyorum.

Son düzenleme: 14/12/15
    hedayse, renoibo35 ve zekigonlum bunu beğendi.

9. zekigonlum

zekigonlum Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    104
    Ödül Puanları:
    43
    Hakan bey yati gerçekten çok güzelmiş, Güney Amerika biyotopu yapmak isteyenlerin arayıp da bulamadığı türden. Al. Reickiniler rosanervig denilenlerden mi?

10. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Zeki Bey teşekkür ederim.yati ana gövde iki parça doğal olarak birbirine kenetlenmiş ve ayrıca bir kaç ince dalda kendim sabitlerek yapacağım.Hollanda tarzında pek kullanıyor ama benim kendi arzum kullanmaktan yana.Dediğimiz gibi Amerikan biyotopunda çok daha ideal olur.alter.Reickiniler rosanervig değil sanırım onların yaprakları biraz daha ince olmalı.İki kez daha almıştım farklı yerlerden ama bunların formu diğerlerine göre çok çok iyi.İnşallah bu sefer bakabilirim.

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bu arada su yüzeyi dikkatimi çekti hareket çok mu az bana mı öyle geldi?

12. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Tavsiye eden arkadaşta sizinle aynı fikirdeydi.Benim bir de cama cam Discus bakan arkadaşlara tavsiyem elma salyangozu beslemeleri.elimde yetişkin ve altı yaklaşık 100ad var dip çekimi yapmama imkan vermiyorlar.Atılan yem artıklarını (dana yüreğini bile) yiyerek döngüye katkı sağlıyorlar.Onlardan çıkan toz halindeki pisliği de dış filitre çektiğinden her zaman su berrak ve taban temiz kalmakta.

selam verdiğiniz bilgi işe yarayacaktır elma salyangozum hatırı sayılır büyüklükte var şuan için discuslar boylanma ayrıştırılma evresinde olmasından 10-12aylık olmadan su değişim periyodu devam edecek ondan sonra ekleyebilirim bakteri taşıyıcı olmasından malum discuslar hassas bu konuda ilerki dönemde eklerim teşekkürler.
    tankınıza iri yapraklı birkaç bitki ve arka fon ile destekleme olursa daha iyi görsellik verebilir.

13. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Hakan Bey yazımın başında çift dış filitre belirtmiştim.Ancak çift filitre geçemedim.Malum diğer tankta discuslar var.O tankta dolphin 1600 lt lik dış filitre çalışmakta arkadaşın tank oturduğunda melekler ve diğer balıklar gidecek.Bu tanka discusları alınca fluval ve dolphin dış filitre aynı anda çalışacak.205 fluval bu tanka az geliyor o sebeple sirkülasyon az.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi büyük yapraklı bitki veya bitkilerde eklemek gerekebilir.ilerleyen zamanda denk getirebilirsem ekleme yapayım.

14. afacan80

afacan80 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    27
    Ödül Puanları:
    28
    Maaşallah Hakan abi,akvaryum çok güzel gözüküyor.Bitkilerinide güle güle büyüt :) Sp japanlar ön tarafı kapattığında,daha güzel bir görüntü ortaya çıkacak :)

hak45 bunu beğendi.

15. bubukso84

bubukso84 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    67
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Memur
    Arkadaşlar purigeni uzun 1.5 seneden beri kullanmaktayım.Yalnız ben haftada % 50 su değişimi yapıyorum.Bunun da suyun kristal gibi olmasını etkilediğini düşünüyorum.Ürünün tanıtımı şöyle ;
    Purigen, diğer filtrasyon ürünlerine benzemeyen eşsiz sentetik emicidir.
    İyon değiştiriciler veya emicilerin bir karışımı değildir fakat çözülen ve çözülmeyen pislikleri sudan uzaklaştıran ve diğerlerinden %500 daha fazla çalışan eşsiz makro gözenekli sentetik polimerdir.
    Nitrojenli organik artıkları uzaklaştırarak amonyak, nitrit ve nitratı kontrol eder.
    Purigen’in iz elementleri üstüne etkisi minimumdur.
    Redoksu önemli derecede arttırır.
    Suyu mükemmel derecede temizler.
    Purigen hem deniz hem de tatlı su için uygundur.
    Ürün hacimce satılmaktadır. Ürünü aldığınız zaman,kullanım süresi sınırsızdır.Verdiğim linke bakarsanız,tanımını,temizleme zamanını ve resimli olarak detaylı bir şekilde nasıl temizlendiğini göreceksiniz.Akvaryumdaki canlılar için zararı yoktur.Kullanan ve kullanacak olan arkadaşlara faydası olur inşallah. www.aquariumadvice.com/how-to-recharge-seachem-purigen.

renoibo35 bunu beğendi.

16. bubukso84

bubukso84 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    67
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Memur
    Arkadaşlar yazdığım linki kopyalayıp google'dan arayın sayfa gelir.

17. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Ümit Kardeşim teşekkür ederim.Bitkiler umduğumdan çok çok iyiydi.Senden ve Halil Kardeşimden Allah Razı olsun.Dediğin gibi şuan sp ler ilk dikime göre 4-5 kat hacimlemdi.Bir ay sonra zemin görünmeyecek.

Evet,eklemem sonrası bitki gelişiminde olumsuz bir etki görmedim.Su berraklığı şuan çok iyi.Siz de uzun zamandır kullanarak bu deneyimi elde etmişsiniz.Kullanmaya devam.

afacan80 bunu beğendi.

18. ksolak16

ksolak16 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    38
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    Memur
    Hakan abi şans eseri kurulum aşamana da şahit olmuş bulundum. İmrenerek okudum Allah nazarlardan saklasın :)

hak45 bunu beğendi.

19. hak45

hak45 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    3
    Amin Kadir Kardeşim.Herkese Allah istediği gibi bir tank kurmayı nasip etsin.Senin kurulumda güzel olacak eminim.Tasarım plansız ve doğaçlama olarak gelişti.

Sayfayı Paylaş