Bitkili yolunda

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Space tarafından 02/11/13 başlatılmıştır.

1. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Üstadlarım co2 kullanmıyorum ama şükürler olsun bitkiler beni üzmüyor :) tam 1 ay sonra akvaryumun videousunu yayınlayacağım güller çok hızlı eledoa'lardan bile hızlılar.star grass da yeni kökler verdi o da gelişimde parvulalar'da çürüme yok duraksamadalar çınar da sakince boy atıyor micralar uzamaya devam ediyor 1 ay sonra bakalım tank ne hale gelecek şükürler olsun Allaha bitkilerde sıkıntı yok.hepinize yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim :)

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Furkan Bey sevincinizi bizimle paylaşmanız bizi ziyadesiyle mutlu ediyor ve çok sevindirici gelişmeler görüyoruz tankınızda.

Şimdi anladığım kadayırla tabanınızda kum eklemesi oldu ve ışıklandırmaya el attınız.

Kum dere kumu değil gibi tam olarak kumun ve ışığın açılımını (watt miktarı ve süre) bir yapamısınız + su değişimi ve gübreleme ile ilgili son durumu bekliyoruz.

Birde cesaret edip parvula eklemişsiniz :) güzel ama umarım hayal kırıklığı olmaz siz tedbir olarak parvulayı yerinden hiç oynatmayın muhtemelen çok geç cevap verecek size ama illaki gelişir diye düşünüyorum.

Son olarak su yüzeyi hareketli mi?

Bayağı soru sordum size umarım sıkılmıyorsunuz ? :)

3. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Kumun net fotoğrafı :

Eki Görüntüle 283

Kum ekledim ve taban tam oturdu diye düşünüyorum eski kum çok yetersizdi bildiğiniz gibi hocam ışık ise ; 15w slyvania grolüx floresan / 25w halojen şeffaf akkor ampul kullanıyorum günde 6 saat ışık açıyorum 3 saat açıyorum 3 saat ara veriyorum 3 saat sonra yine açıyorum bazen ışığı 8 saat 4-4 yapıyorum.İç filtrenin yüzünde kadın çorabı var ve filtreyi baya bir dibe indirdim üzerinde ki + / - ayarını eksiye getirdim debiyi baya düşürdüm yani :) Parvula'ları bir deli cesaretiyle diktim inşalalh sonuç alırım :) su yüzeyi hareketsiz ama su yüzeyinde yağlanma oluşmuyor malum balıklar hareketli :) Son olarak sorularınızdan sıkılmıyorum hocam aksine böyle ilgilenmeniz çok hoş bir durum teşekkür ederim.

Ekli Dosyalar:

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Masallah:) Furkan bey siz dogru adimlarla basariya dogru ilerliyorsunuz.Anladigim kadariyla artik akvaryumunzda ki dogal dongu olusmaya baslamis zaten bitkilerden fark ediliyor.Bana kalirsa aynen boyle hic bozmadan devam edin ilerleyen gunlerde belki bitki yogunlugunuz artinca ihtiyac olursa gubrelemeyede baslarsiniz.Gubreleride dogru miktarda verdiginizde hic arkaniza bile bakmaz hedefe kosar adim ilerlersiniz:) Şimdilik aklima gelenler bu kadar kolay gelsin :)

5. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Desteğiniz için size ve Hakan beye minnettarım. bitki yoğunluğu arttığında dediğiniz gibi sıvı ve potasyum gübre takviyesi yapacağım.

6. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Ekli Dosyalar:

7. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    41 kere masallah Furkan Bey gercekten kisa zamanda bayagi uzun bir yol katettiniz.Bitkilerin formlari ve boylanmalari artmalarida gayet umit verici ins. Hep boyle devam eder.Akvaryum oturdukca daha da guzellesecegini umuyorum.
    Tebrikler...

8. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Hocam yorum icin sagolun bir ilk haline bakiyorum bir de simdi ki haline..vay be diyorum.

9. Müfit savaş

Müfit savaş Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Öncelik ile elinize sağlık çok güzel bir tank olmuş.

Ama sanki canlı sayısı biraz fazla geldi gözüme.

Bu kadar güzel tanklar yapmayın en sonunda beni başlatacaksınız bitkili tanka.

10. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yorum icin tesekkur ederim usta baliklar 35 adet kadar var elma salyangozlarindan 2 adet birakacagim sadece, baliklari malesef azaltamiyorum kendilerini sevdirecek kadar alistilar bana kiyamiyorum hicbirine :)

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Onunda caresi var Furkan bey ilerleyen zamanlarda baliklar ve bitkiler dahada artmaya baslayinca 2. bir akvaryum kuruverirsiniz sorun hallolur:)

12. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Olabilir hocam neden olmasın :)

13. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Furkan bey bu kadar kısa sürede bu kadar gelişim herkese nasip olmaz. Bitkili tanklarda balık popülasyonu fazla olunca genelde sorun yaşanır ancak bu lepistes nasıl bir balık ise nüfusu ne kadar artarsa artsın bitkili tankta negatif bir durum oluşmuyor. Daha önce de olması gerekenin kat kat fazlası lepistes yüklü bitkili tanklar gördüm hepsi de gayet sağlıklı idi. Bence bu balıklarda özel bir şeyler var. :)

14. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bu balıkları gerçekten çok seviyorum sırf onlar için bitkili işine girdim,yorum için teşekkür ederim canlı doğuranlar dediğiniz gibi özel nitelikde balıklar :) bitki gelişimine gelirsek valla dediğiniz gibi süper bir gelişim oldu 3 aya ormana dönecek akvaryum inşallah :))

15. Space

Space Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0

Ekli Dosyalar:

Sayfayı Paylaş