Bitkili tankımda gübre eksikliği

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve erayaltun tarafından 21/12/15 başlatılmıştır.

1. erayaltun

erayaltun Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Micra bitkimin son hali. O yapraklari dusmus dallardan eser kalmadi. Tek tuk budadiklarimi farkli yerlere diktim bile. Monte carlolarimda gelisme mevcut fakat istahli bir sekilde bir turlu azmadi.

Ekli Dosyalar:

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Eray bey merhaba siz kumunuz için herhangi bir önlem aldınız mı? Monte carlolar hiç mi gelişmiyor? 15 gün öncesi ile bugün arasında mutlaka fark olmalı 2 3 aya tabanı kaplamış olurlar normalde.

3. erayaltun

erayaltun Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Kum icin birsey yapmadim. Sadece saglikli olmaz dediginiz ista shrimp kum tanelerinde ufaktan yosunlanmalar oluyor, dip cekimi yaparken yosunlanan taneleride cektiriyorum. Boyle boyle bu kumdan kurtulmayi planliyorum. Zaten yeni yosunlanmalar olmuyor, muhtemelen onceden kalanlar. Bitkilerimin sivi gubre kullanmadan onceki bozulan dallarinda ve yapraklarinda da yosunlanmalar oluyor. Onlardanda budayarak keserek kurtuluyorum. Yeni cikan filizler cok guzel yosun dahil hic bir sorun yok.
    Monte carlolarda gelisme var tabi, ama daha onceden hic tecrubem olmadigi icin bu surec normalmi acaba diye dusunmeden edemiyorum. Zaten cevabi vermissiniz 2-3 ay icinde sarmis olur dediniz. Demekki gidisat normal gibi gorunuyor.
    Montelerin yeni surgunleri kumun ustunden degilde bir iki tık altindan ilerliyor. Bu durum monteler icin normal mi ?

4. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Monteleriniz demekki kafayı kaldırmaya fırsat bulamıyor ışık iyi geliyor kuma gömülmüyorlarsa durum böyle ama kum altında ise farklı bir durum olabilir.

5. erayaltun

erayaltun Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Tankımdan kısa bir video

Sayfayı Paylaş