Bitkili Tankımızın son Hali Yorumlarınız Önemli

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Tahsin tarafından 24/04/15 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tahsin bey maşallah akvaryumun içi ormana dönmüş. Gübreleme işini ne yaptınız? bitkilerdeki sorunlar çözüldü mü?

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Maşallah orman olmuş Tahsin Bey, yosunlarla ilgili bir sorunda görünmüyor gibi ama durum nasıl gidiyor?

3. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün Bey Teşekkür Ederim Gübrelemeyi Hala Sizin Verdiğin miktarda Yapıyorum
    Bitkilerdeki sorun Hafif Yapraklarda Siyah Benekler Sonrasında Ludwigia Köklerden Devamlı Çürüme olup kopma yapıyorlardı Ama Büyümede Gelişmede Sorun yoktu Bir şekilde kök salıp tutunuyorlardı.
    Reineckiilerin Gelişiminde Sorun Var oldukları yerde Sayıyorlar Başkada Bi rSorun Yok Elhamdülillah

Hakan Bey Teşekkür Ederim Tam İstediğim Şekle Geldi Sizlerinde Sayesinde Artık İzlemekten Zevk Alıyorum.
    Yosun Konusunda Ayda bir kere Camı Temizliyorum çok şükür Spot Yosun Sorunu Dahi yaşamıyorum..

Hatta Son Bir ay işlerden Ve bazı sorunlardan dolayı Gübreleme bile Düzensizdi Ginede Öyle Çok bir sorunla karşılaşmadım su yeterince berrak Balıklar Dışarıda Sanki :)

4. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tahsin bey ludwigia bitkisinin ışık almayan alt kısımlarının çürümesi normal bir durum. Bu bitkiye özel bir durum. Sık sık budayıp alt kısımlarının ışık almasını sağlayabilirsiniz. Bir de budama yapın bakalım althernethera reeineckii de ondan sonra değişiklik olacak mı onu da görelim.

Bitkiler çok güzel gelişmiş eğer henüz budamadıysanız budamayı şu şekilde yapıp boylu bitkilerinize top gibi görünümler kazandırmaya çalışın. Görünümün ne kadar fark ettiğine şaşıracaksınız.

http://forum.akvaryumda.com/bitki-bakimi-ve-turleri/1526-stem-bitkilerin-budanmasi.html

5. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Erğün Bey Budama yaptım. Halen budama makasım Olmadıgı için biraz Dengesiz Budama oluyor
    ludwigia Bitkisini Tanktan komple çıkardım yerine budamada Elde Ettğim Bocaba lardan diktim Birazda Damarlı Zeytin Ektim Zira Çok Kolay Bitkiler Biliyorsunuz Ama benim nedense Çok hoşuma gidiyor.

Reinceklere Korkumdan Dokunamıyorum komple Erimesin Diğe ama Dediğiniz Gibi Onuda Budayacağım Ozaman..

bundan sonraki Budamada makas edinmiş olacağım inşallah Ve Verdiğiniz videodaki yolu izleyeceğim.

Tanka 2 Çeşit Bitki Eklemk istiyorum Aslında Sizce Hangi Bitki olmalı.

Gübrelemeye Aynı Devam Ediyorum ?

6. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tahsin bey gül bitkisini çıkarmasanız da olurdu aslında. Artık çıkardığınıza göre onun yerine heteranthera zosterifolia ekleyebilirsiniz. Biraz hasasstır ancak adapte olunca çok güzel gözükür ve çok hızlı gelişir. Bir de elinizde yoksa hemianthus micranthemodies ekleyebilirsiniz.

7. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey Geç Cevap yazdığım için Özür Dilerim Ramazan .dolayısı ile Yoğunluk bitmedi elhamdülillah
    hemianthus micranthemodies,heteranthera zosterifolia iki tür bitkide Bodur Sanırım Ve Çok Hoş Duruyorlar Edinmeye Çalışacağım Çok Hoş Duruyorlar:)

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey bahsettiğiniz bitkiler bodur tür değiller, her ikisi de maşallah 50-60 cm ye kadar uzarlar.

Düşünürseniz ikisinden de gönderebilirim size hediyem olsun. Ö.m ile adresinizi atın hafta içi uygun bir gün göndereyim.

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan beyin de dediği gibi bodur tür değiller ancak her hafta budayarak istediğiniz şekle getirebileceğiniz bitkilerdir. Sürekli budama yapılarak dolgun görünüm oluşturma konusunda oldukça başarılı olunabiliyor.

10. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan Bey Gerçekten İyi Olur Tanka yavaş yavaş Farklı Tür Bitkileri Ekleme zamanı Geldi
    Zaten Gübrede almam Gerekiyor Vesile Olmuş olur bu Sayede

Ergün Bey anladım Önce Yetiştirmek için ugraşayım o zaman Sonrasında Budama işi kolay ALLAH ın izni ile Zor bir bitki Sanırım

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey H.Micra sanılanın aksine çok zor bir bitki değildir, Stargrass da keza öyledir ama micraya oranla daha nazlıdır. Bitkilerle ilgili tecrübelerimi aktardığım tanıtımları aşağıdaki linkten bulabilirsiniz;

Her iki bitki de low-tech düzende yetişebiliyorlar, iyi ışık ve besin aradıkları :)

Hemianthus Micra
    Hemianthus Micranthemoides | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

Heteranthera Zosterifolia – Stargrass
    Heteranthera Zosterifolia – Stargrass | Akvaryumda.com Akvaryumda Buluşalım!

Özel mesaj ile adres bilgilerinizi verirseniz gönderimi yaparız inşallah.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tahsin bey stargrass biraz nazlı bir bitkidir. İlk adaptasyon sürecinde bitkinin yaprakları kararıp kül gibi olur ve dökülebilir. Ancak adaptasyonu atlattıktan sonra hızla büyümeye başlayacaktır. Hemiantus micra ise kesinlikle nazlı bir bitki değil. Hızla ortama uyum sağlayıp yayılmaya başlayacaktır.

13. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey Adres bilgilerini Özel Mesaj yolu ile Attım Size Konuları okudum inşallah Başarılı olurum

Ergün bey Sizler Burada oldukça Sorun olmuyor Elhamdülillah Bir şekilde Yetiştirmeyi başarıyorum
    Gübrelemeye aynı şekilde Devam ediyorum Zaten..

14. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Elinize sağlık bitkiler çok güzel büyümüşler, renklerin karışımı çok güzel olmuş.

15. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Aptullah bey Teşekkür Ederim Sizinkisi Kadar Güzel olmasada Eskisinden iyi oldu gibi tank

16. Talat

Talat Gayretli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    6
    Benim konumada bir göz atarmısınız yardıma ihtiyacım var/maşallah akvaryum evrim geçirmiş resmen.

17. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Merak Ettiğim Ve kısa Zamanda İşleme koyacağım bir konu

Yeni bitkileri Ekebilmek için eski bitkileri Tanktan nasıl çıkartabiliriz yani kökünden çıkartınca Taban oynayacak dolayısı ile Zor durumda kalabileceğim nasıl bir yol izlemem Gerekiyor Değişik bitkiler denememin vakti geldi diye düşünüyorum.

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin bey eğer bitkiler boylu bitki ise kum hizasınının 1cm civarı altıyla veya direkt hizasıyla kesebilirsiniz. Ama değilse bitkiyi başka yere alacağınızda gelişimini devam ettirecek kadar bir daire genişliğinde yine makasla köklerini bulunduğu yerden kurtarabilirsiniz. Her ne olursa olsun bir miktar taban oynuyor ama hallaç pamuğu misali karıştırmadıkça büyük sıkıntı yaşamazsınız, işlem sonrası dip çekimi yapıp su değiştirirsiniz.

19. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Teşekkür Ederim abi Tanktaki Tüm Bitkiler Boylu dediğiniz gibi toprağa sıfır keseyim o zaman
    amacım fatihin beyin Tankı gibi bodur bitkiler deneyeceğim inşallah altından kalka bilirim

Tüp gelince şımardım sanki biraz birde CO2 Tüpünün barı kaçta olması lazım abi O konuda hiç birşey bilmiyorum çünkü

20. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey bu duruma cesaretinizin çoğalması diyebiliriz aslında. Sınırları ortadan kaldırıyor co2 briaz. Tabi tam anlamıyla değil ama artık bir çok bitkiye bakabileceksiniz.

Sizin regülatörünüz tek saatli, bu tipler genellikle tüpün basıncını gösteriyor, Eğer 50-60 barları gösteriyorsa sizin zaten ona bir müdahale sanşınız olmaz, tüp bittikçe o basınç geriler sıfıra kadar gelir.

21. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Yani Tüpün vanasını sonuna kadar açıyorum regülatür vanasından ince ayarı yapıp bırakıyorum doğrumu anladım abi

22. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey vanayı sonuna kadar açmanıza gerek yok 1-2 tur çevirmeniz yeterli çok fazla açmayın regülatöre çok yük bindirmeyin ve bunu çok yavaş yapın ani yapmayın.

23. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    anladım abi Dediğin Gibi yapacağım ama bu tüp boşmuş onu doldurtmaya çalışıyorum şimdi :)

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    :) Hayırlı olsun üzerine kurşun kalemle tarih atın ne kadar gidecek görmüş olursunuz.

25. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28

Ekli Dosyalar:

26. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Tahsin Bey hayırlı olsun, pet şişe ne için ?

27. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    O eski Mayalı Emektar abi Bugünlere onla geldik şimdi 70 lt olan Tankı kuracağım ALLAHIN izni ile mayalıyı onda kullanacağım

Ama Armatür Konusunda Gine Tıkandım kaldım abi

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tahsin bey tüpünüz hayırlı olsun. Artık maya ile uğraşma derdiniz bitti 5-6 ayda bir 10 TL'ye tüpü doldurun devam edin. Bitkilerin de maşallahı var akvaryumu tamamen doldurmuşlar.

29. Tahsin

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Ergun bey tesekkur ederim sizinde emeginiz cok
    Mayaliyi 70 lt lik tankta kullanacagim yeni bir konu acmaya hazirlaniyorum Allahin izni ile 70 litrelik tanka kayali taban bitkili bir kurulum planliyorum bakalim

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize. Ama başarıdan bedava pay kapmayalım biz sadece yolu gösteriyoruz başarı size ait ;)

Sayfayı Paylaş