Bitkili serüvenim II

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve BORA83 tarafından 17/03/14 başlatılmıştır.

1. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Masallah akvaryumunuz cok guzel olmuş Bora bey.

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Yorum için teşekkür ederim Hakan bey :)
    Çok aşırı budama yapmıştım.En son H.micralar 1 cm boyunda filandı.Rosenervingler neredeyse hiç kalmamıştı.Rotalalar ve Bacopalarda gene aynı şekildeydi ama şimdi toparlanıyolar yavaş yavaş :) çok şükür.
    Bu arada C. brown bitkisi aştı kendini iyice gelişti sanırım ancak tankı bozmayı düşünürsem çıkartabilirim yoksa yerinden bile kıpırtatmam .Bazen yanlardan çıkan tek tük filizlerini çıkartınca bile tabanı bozup suyu bulandırmaya yetiyor.
    Lilopsisler ön kısımlarda değilde arka kısımlarda daha sık durumda sanırım arada excel uyguladığım için olabilir.
    stargaras bitkisindede bazı dalları yemyeşil bazıları sarımtırak bazılarında ise kararmalar görülüyor.Son bir kaç gündür nitratı daha da arttırdım inş dahada güzelleşecek.

3. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkür ederim Uğur abim,Elimizden geleni yapmaya çalışıyorum:)

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam maşallah bitkiler tekrar atağa geçmiş gibi gözüküyor. Stargrass'lar yeteri kadar besin alamazsa kararabiliyor. Bir iki hafta daha bu şekilde gübreleyip bol bol excel kullanın daha sonra gübreleme düzeninizi yeniden gözden geçirelim.

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey ve Bora Bey size katılıyorum, tesbitleriniz doğru.

Yeni tankıma malumunuz sağlam taban ile başladım ve stargrasların önüne geçemez oldum sonunda küçük tanka büyük çoğunluğu geçtiler :) Nitrat, demir ve tabandan besine bayılıyorlar.

6. heroglu

heroglu Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Bora Bey hayırlı olsun elinize sağlık kil ve torfu Denizli' de nereden temin ettiniz.

7. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hüseyin bey kili ben dağdan toplamistim elimde bolca var. Adliye tarafında oturuyorum. Yolunuz düşerse hediye verebilirim. Yada bayram yerinde aktar Ali Rıza Bey var.Tel:0536 645 4311
    Ondada kil var ondanda temin edebilirsiniz.

8. heroglu

heroglu Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Killi toprağı nasıl ayırt ederiz ki ben servergazi tarafında oturuyorum dağ iki adım ötemde :)

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hüseyin Bey kil ya boz yani krem rengi gibi oluyor yada gri gibi bir renkte oluyor bulunduğu ortamda normal toprak ile ayrımında kendisini belli ediyor.

10. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar akvaryum maşallah iyi gidiyor:) çok şükür :) Son budamadan bu yana kısa sürede bitkiler toparlandı.H.micralar gene budanma seviyesine geldi.Sesiflorada hızlı uzadı ama yaprakları eskiye nazaran daha küçük,gövdesi daha ince çıktı ve yaprak aralıkları bence normalden daha uzun gibi geldi.
    Gübrelemeyi öncekilere göre Ergün hocamın hesabını uygulayarak artırdım. stargraslar hızlıca gelişti ama sesiflora biraz kötü gibi geldi gözüme...
    Crıpto brown bitkisindede yeşil yeşil noktalar görüyorum uzun zamandır fosfat vermiyorum haftalık su değişimi yapıyorum ve balıklarada haftada 2-3 kere ancak yem atıyorum.Hayvanlara yem vermeye vermeye yem yemeği unuttular :)Yemi görünce algılayamıyolar :)
    Herkese saygılar...

11. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam benim balıklar ayda 3-4 defa yem görüyorlar :) boş zamanlarında sararmış parvula yapraklarını ve bitkilerin ince kılcal köklerini bile yedikleri oluyor ve tabiki yosunlarıda.

Micraların arka plana gitmeleri gerekiyor diye düşünüyorum, ama orman gibi bir görünüm biraz tuahf gelmeye başladı bana sanırım sadeliğe gözüm alıştı :)

12. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Mrb evet Hakan bey micralarim görüntüyü bozmaya başladılar nasipse yakında gene saglam bir budama yapıcam.
    Benim suan merak ettigim durum sesiflora bitkim budmadan sonra gübre miktarını artirmama ragmen daha ince bir gövde ve daha küçük yapraklar çıkartmaya başladı acaba neden olabilir onu merak ettim.Acaba besinlerin çoğunu Stargrasslar mi tüketiyor diye düşünüyorum. Çünkü acayip atağa kalktı stargrasslar. :)

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Bey sağlam budama yapmadan aralardan seyreltme de yapmayı unutmayın, sürgünlerden doalyı çok sıklaşmamışsa yapmasanızda olur ama sıklaşmışlarsa mutlaka yapı diğer türlü çok sıklaştıkları için formları bozulabiliyor.
    O kadar hızlı türe gübre yetiştirmek gerçekten zor oluyor ki sağlam taban olduğu için fazla hissettirmiyor.

Siz ne zaman bodur türlere geçeceksiniz ?

14. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tamamdir Hakan bey dediklerinizi yapıcam. Bu tip bitkilerden tam bi hevesimi daha alamadım. Bu tarza hele bi doyayim.Sonrasinda belki bende Ergün hocam gibi tabanida bozup sil baştan yeni peyzaj ve yeni bitkiler yapabilirim.

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam maşallah bitkiler kendini güzel toparlamış. Şu anda yosun sorunu kaldı mı? Eğer yeni yosun görmüyorsanız gübreleme düzeninizi tekrar ayarlayalım. Ama yosun görüyorsanız bu hafta da gübrelemeyi aynı şekilde yapıp bol bol excel sıkarak geçirin.

16. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün hocam yosun pek kalmadı ama ben genede bu haftayi da excel sıkarak gecireyim.Sonraki hafta gübre düzenini guncelleyelim.
    Hocam nedense sesifloralarin yaprakları daha ufak çıktı ve yaprak aralıkları cok geniş çıktı acaba nedendir? Önceden böyle bir sorun yoktu. Ne tavsiye edersiniz?

17. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ortamda yeterince fosfat ya da potasyum olmadığı için yapıyor olabilir. Zaten sessiflora ilginç bir bitki hiç beklenmedik anda gelişip hiç belenmedik bir anda geri gidebiliyor.

18. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün hocam, sanırım fosfat eksikliginden yapıyor.Uzun zamandır fosfat hiç vermiyorum.Ama c.brown bitkisinde hala yesil noktalar var.
    Tam olarak ne zamana geçecek acaba ? Bakalım bekleyip göreceğiz :)

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora bey anlaşılan tank bayağı bir fosfata aç kalmış anlattığınıza göre cryptoda oluşan yeşil spot buna delalet ediyor. 1/3 oranını verin bence fosfatın.

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Camlardada hafiften yeşil noktacıklar oluşmaya başladı fosfat eksikliğinden midir nedir acaba?

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aynen Bora hocam fosfat eksikliğinden yapıyor. Bu hafta excele dayanıp yosunların belini kırın. Pazar günü itibariyle size yeni bir gübreleme düzeni belirleyelim. Tabi bu süreçte bitkilerde bir miktar yaprak dökme görebilirsiniz fazla önemsemeyin. Haftaya gübreleme düzeni değişince bitkiler kendisini toplar.

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tamamdır Ergün hocam.Pazara kadar bu şekilde excele devam sonra yeni bir gübreleme programı uygularız :)

23. Goksen06

Goksen06 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bora bey merhabalar, 1-11-21 ve 24. sayfalardaki fotolara baktım direk :) çok güzel gelişmeler elde etmişsiniz tebrik ederim. Bu su dışına çıkan bitki hangisi :) çok güzel görünüyor, akvaryumun bir kısmında bu şekilde su dışına çıkan bitkiden yetiştirip böyle kalmasını sağlayabilirseniz güzel bir görsellik olur gibime geldi :)

24. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel yorumunuz için tşk ederim.İnş. siz daha da güzel bir akvaryuma sahip olursunuz.Su üzerine çıkan bitkinin adı Lobelia dır.Benimde çok sevdiğim bir bitki ama benim tankta suyun dışında kalınca uzadıkça lambayada değip kurur diye fazla uzatamadan kesmek durumunda kalıyorum.Yeni bir peyzaj yaparsam bu bitkileri sizin dediğiniz şekilde kullanmayı düşüneceğim :)
    Saygılar...

25. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Merhaba arkadaşlar akvaryumun en güncel fotoğraflarını sizlerle paylaşmak istedim .Sağ köşedeki stargrasslar çok şükür köşeyi kapattı.Hemiantusları geçen pazar gelişi güzel budadım pek iyi olmadı biraz toparlansınlar daha güzel bir budama yapıp şekil vermeyi düşünüyorum.
    Pazardan itibaren yeni gübreleme düzenine başlıyacağım.O zaman rotalalarda daha hızlı uzar ve bütün olarak güzel bol bitkili bir tank olur diye düşünüyorum.
    Saygılar.

26. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar,
    Bir kaç gün önce CO2 tüpüm bitmişti onu yenisiyle değiştirmek zorunda kaldım ve hortumu ince ayar vanasına takarken fazla sıkmışım.Basıncında etkisiyle yüzük kısmı kırıldı.Yeni yüzük almadan hızlı yapıştırıcıyla yapıştırıp kelepçeyle iyiyce sıktım tamir etmeyi denedim ve oldu sistem çalışmaya başladı.Aklınızda bulunması açısından fotoğrafı paylaşıyorum.
    Bitkilerde sorun yok maşallah aldı başını gidiyor.Sesifloralar uzadıkça uzadı çoktan budama yapmanın zamanı geldi bile.Stargaraslar Üst tarafı kapatıp alt tarafa ışığın geçmesini engelliyolar.
    Rosenervinglerde ışığa ulaşmak için normalden daha hızlı boylandılar :)
    Arka plandaki bacopa ve çınarda su üzerinde geldiler.Maşallah :) :) :)

27. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Masallah epey buyumus bitkiler ..

28. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tşk ederim İbrahim bey :)
    Bitkiler epey bi uzadilar yakin zaman da budamayi düşünüyorum.

29. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam kocaman bir maşallah bu sefer bitkiler hızını almış gidiyor. Fosfat eklemeye başladınız değil mi?

30. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tşk ederim Ergün hocam :) Evet fosfat eklemeye başladım. Bitkiler son sürat gelişim göstermeye başladı. Genel olarak budamaya başlayacağım.

Sayfayı Paylaş