Bitkili serüvenim II

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve BORA83 tarafından 17/03/14 başlatılmıştır.

1. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Eki Görüntüle 2287
    Merhaba arkadaşlar akvaryumda sağ köşeyi biraz toparladım ama bu kezde sol köşedeki rotalaları daha da canlansın diye dipten budadadım.Şimdide Rotalaların kendine gelmesini bekliyorum. :)

Ekli Dosyalar:

2. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora hocam maşallah tank toparlamaya başlamış, crypto brown güzel bir odak noktası olmuş. Stargrassların uç yaprakları fotoğraftan mı yoksa ışıktan mı çok sarımtırak olmuş yanılıyor muyum? Biraz demir istiyor gibiler tabiki bir de nitrat.

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam ışık patlaması nedeniyle sanırım tüm bitkiler sarı çıkmış ama biktilerin kendini toparladığı belli belli oluyor. 2 haftaya kadar tank kendine gelir o zaman çok daha güzel gözükeceğini düşünüyorum.

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel yorumları için Hakan ve Ergün beye teşekkür ederim.
    ışık şiddetinden dolayı genel olarak bitkiler fazlaca sarı ve parlak çıkmış.Ama Hakan beyin dediği gibi stargrassların uçları biraz daha açık yeşil normale göre o yüzden çok hafif demir gübresi ilave edeceğim.Gerçi asıl ihtiyaç mikroelement gübresi de:) çok uzun zamandır mikroelement gübre olmadan bu hale geldi bitkiler. Ama Nitrat potasyum ve fosfatı hiç ihmal etmeden veriyorum .Mikro element için Ne alsam acaba JBL alasım var gibi???

5. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora hocam bence Göktürk Seyhan gübrelerini deneyin, en azından bahsettiğiniz Jbl markadan daha iyidir diye düşünüyorum.
    Bitkiler mikroelement olmadan bu hale gelebilmişse tabanın çok büyük etkisini görmüşsünüz demektir, yanılıyor muyum?

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Evet Hakan bey bencede besin içerikli kuvvetli tabanın çok büyük faydası var. Yaz aylarında komşum akvaryuma bakıverdi ama sadece eksilen miktar kadar suyu doldurmuştu ve tankta yeşil su sorunu vardı.
    Buna rağmen hiç gübre desteği olmadan tüm bitkiler gayette güzel gelişmişlerdi.Yeni kurulum yapacak arkadaşlara şiddetle uyguladığımız tabanı öneriyorum.
    En yakın zamanda Göktürk Seyhan beyden gübrelerımi tedarik edeceğim.

7. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tankımın en son yani dün akşam çekilen fotoğrafı bitkiler çok hızlı gelişiyor.Çok şükür plenerya ve böcek sorunumda ortadan kalktı diyebılırım.Tanka plati,sae, autocat,vatoz gibi balıklar ekledim oldukça çalışkan balıklar herkese tavsiye ederım.Maşallah hiçbir sorun yok şimdilik tankımda sizlerde bir maşallahı esirgemezseniz sevınırım :)

8. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Maşallah Bora bey maşallah süper olmuş tankınız...

9. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tşk ederim Uğur abim. Daha güzelleri inş tüm arkadaşlara nasip olur.

10. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Masallah bora bey gayet guzel olmus

11. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Maşallah bora bey çok güzel olmuş gelişmeler olumlu yönde.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam maşallah tank gittikçe güzelleşiyor. Sağlam bir yosun ekibi oluşturmuşsunuz. Bu balıklara en az 2 hafta yem atmayın ortalıkta ne böcek kalır ne de yosun :) Ottocat'leri nereden ve kaç paraya buldunuz?

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Güzel yorumlarınız için tşk ederim beyler.
    Ergün hocam baliklar alt komsum Ali Rıza beyden geldi. O kendine almış fakat tankıni bozunca benim akvaryuma koyduk.Fiyatlarini bilmiyorum. Buradan Ali Riza beye balıklar icin tşk ediyorum.Baliklara hiç yem vermiyorum.

14. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Masallah tank cok guzel toparlanmis epey ugrastiran zamandan sonra gecenleri paylasmaniz tecrube katiyor akvaryumda salyangoz ve otocat bulunmasi faydali oluyor en ufak yosunu basta bitiriyorlar gibi elinize saglik saygilar..

15. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkürler İbrahim bey.Her geçen gün bir şeyler öğreniyoruz.Uğraşmadan, emek vermeden de olmuyor.Bu hobinin en heyecan verici ,ilgi çekici yanıda bu olsa gerek.
    Böcekleri Uv filtrenin güclü akıntısıyla ve plati gibi sert balıklarla ve sık su değişimi yaparak yendiğimi düşünüyorum.İnş tekrar görmem akvaryumumda.
    Bence akvaryum ne kadar doğal döngüye sahip olursa o kadar sağlıklı oluyor.Canlı olarak birbirine pek zararı dokunmayan farklı canlılar olacak ki yosun veya böcek gibi diğer istenmeyen canlıları kontrol altında tutabilelim.
    Saygılar.

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam Maşallah Stargras ve lilaeopsisler hariç diğer bitkilerin keyfi yerinde görünüyor. Hadi stargrasslar tamam da lilaeopsisler neden bu kadar gecikti yayılmakta onu anlayamadım. Olmazsa takviye mi yapsak ?

17. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan kardeşim yorum için çok teşekkür ederim.
    Stargrasslar yeni yeni adapte oluyorlar.Lilopsisler ise kullandığım andazoldan dolayı çok kötü oldular ama yayilmalari cok iyi hatta gecende sol arka köşedeki emiş borusunun orada lilopsisler gördüm ve öndekilerden kat kat daha güzeldi :) Önden arkaya kadar nasil gittiler bende anlamadım :)

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam o karmaşanın içinde hangi bitkinin nereye gittiğini tahmin bile edemezsin. Hiç yayılmıyor gibi gözüken lileaopsisleri bir çıkarmaya kalksan tahmin ettiğinden en az 3 kat fazla bitki çıkarırsın. Benim de dikkatimi çeken bir nokta ışığın altında nazlanan bitkiler başka bitkilerin altından girip yer tutma mücadelesi vermeye başlayınca çok sağlıklı ve alışık olduğumuzdan daha iri yapraklar çıkarıyorlar. Bu tamamen besin ve yer kapma mücadelesi nedeniyle oluyor diye düşünüyorum.

19. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Aynen size katılıyorum Ergün hocam mesela stargrassların arasındaki çınar bitkisi öyle güzel ve hızlı gelişiyorki eskiden böyle değildi gene aynı şekilde lilopsisler emiş borusunun o civarda o kadar güzel lilopsisler var ki koyu yeşil ve kalın yapraklı ama malesef ön kısımdakiler bu kadar güzel değil acaba akvaryumun arka kısmını öne mi getirsem ki :) :)

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Merhaba arkadaşlar akvaryumumdan bir kaç kareyi sizlerle paylaşmak istedim.Malum okullar açıldı birinci sınıf öğretmeni olduğum için çok yoğun ve yorgun oluyorum.akvaryumla da pek ilgilenemiyorum ve sanki herşey daha da iyiye gidiyor gibi :)

21. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Maaşallah bora bey akvaryumunuz eski halinden eser yok herşey çok sağlıklı ve güzel.

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkür ederim Onur bey :) bu aralar hiç ilgilenmememe rağmen akvaryum çok daha iyi oldu.
    Baliklara ne zaman yem verdiğimi bile bilmiyorum. Maşallah herşey iyi gidiyor. Yakin zamanda micro element ve demir gubresi de gelecek ve daha iyisini yapmaya çalışacağım.

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam maşallah stargrasslar limnophila aromatica gibi olmuşlar neredeyse.

Tank daha güzelleşiyor gittikçe, farkında olmadığınız bir durum var bana göre; tank artık oturuyor :)

Bir de siz çok fazla bakmayın hocam nazardan gelişmiyor sizin tank :)

24. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bencede ben pek bakmasam daha iyi galiba en çok kendi nazarım değiyor :)
    Bu arada Hakan hocam çok doğru söyledin bencede tank artık oturmaya başladı hiç müdehalede etmeyince kendi kendine bir düzende gidecek inş. hiç bozulmadan giderde biraz rahat eder keyf alırım.

25. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Merhaba arkadaşlar bayram dönüşü akvaryumu bıraktığımdan daha iyi halde gördüm.
    Tankım adeta bana bayram şekeri verdi :) bitkiler bayağı bir gürleşmiş durumda.Nasip olursa yarın budama ve düzenleme yapacağım.Yapmadan önceki son pozlarınıda çekeyim dedim.

26. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Tam bir görsel show tankı olmuş maşallah Bora bey.

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam maşallah çok güzel ve sağlıklı gözüküyorlar. Bitkiler çok güzel yayılmış tabanı da epey kaplamışlar. Benim bitkiler de bayramda bana sürpriz yaptı epey gelişim gözlemledim. Nedense evde olmadığımızda daha iyi gelişiyorlar. Her gün gözlerinin içine baka baka nazar değdiriyoruz galiba :)

28. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Yorum yapan Uğur abi ve Ergün hocama teşekkür ederim.
    Haklısın valla Ergün hocam biz evde yokken bitkilere bişey oluyor bir güzel gelişiyorlar.Maşallah diyelim :)

29. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Merhaba arkadaşlar bir çok bitkiyi kel kalacak şekilde budamıştım.şimdi yavaş yavaş gene toparlanmaya başladılar.Sizlerle bir foto paylaşayım dedim :)
    Herkese iyi forumlar dilerim.

30. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Bey maşallah, budanım toparlanmış hali buysa demekki sağlam bir budama olmuş :)

Crypto kendini aşmış bilmiyorum onu yerinden çıkartmak isteseniz neler olur, lilaeopsisler neden yayılmadı sizde seyreltme mi yapıyorsunuz?

Stargrasslar fotoğraftan mı yoksa uçları sararmış mı? Sanki bu soruyu önceden de sormuştum.

Sayfayı Paylaş