Bitkili serüvenim II

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve BORA83 tarafından 17/03/14 başlatılmıştır.

1. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Evet Ergün hocam palutrisler gözünüzden kacmamış :)
    Alt yapraklarını döktüler o yüzden budama yaptım bakalım bekleyeceğim.İnş. onlarda toparlanırlar.Güzel yorumunuz ve yardımlarınız için tşk. ederim.

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Uğur bey Ergün hocamın tavsiyesiyle akvaryumdaki litreye göre bu sekilde bir gübreleme metodu seçtik isterseniz sizde Ergün beyle iletişim kurarak gübre oranlarinizi hesaplattirin derim. Eki Görüntüle 1620

Ekli Dosyalar:

3. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tesekkurler bora bey bence yeterince yardimci oldu bunlara bakarak az cok oranlari ayarlarim en azindan gubreleme periotlari ve zamanlalami ogrendim acil demir gubresi bulmam lazim.

4. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey yukarıdaki gübreleme oranları yoğun bitkili ve CO2 eklenen bir tank için yetecek oranlardı. Bitki yoğunluğu düşük olan tanklarda dozun da düşürülmesi uygun olacaktır. Sonra bitki yoğunluğu arttıkça oranlar da artırılabilir.

5. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Eki Görüntüle 1655
    Merhaba arkadaşlar akvaryumdan yeni bir kare paylaşayım dedim.Bitkiler bayağı bi uzadı budama yakındır.Rotalalar ve rosenervingler maşallah coştu Uğur734 bey Ö.M. ile adres bilgilerinizi gönderirseniz bir miktar rotala ve kızaran damarlı zeytinlerden hediye edebilirim.
    Bu arada son 5 -6 gündür su bulanıklaştı %50 su değişimi yapıp ve dış filtreyi temizledim elyafını filanda değiştirdim ilk bir kaç gün su berraktı ama bugün gene su bulandı.Acaba neden su bulanıklaştı???
    Tabanı hiç kurcalamadım ve akvaryumda tabanı bozabilecek bir balık türü yok sadece lepistes ve karides var canlı olarak.Ne yapmalıyım bu durumda?
    Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli Dosyalar:

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Bey maşallah akvaryum kendini bayağı toparlamış, umarım suyunuzdaki bulanıklaşma ileride yeşil su sorununa dönüşmez. Takip edin bakalım belkide tabandaki tortulardan oluyordur yada filtreniz arada bir hava atayım derken bir yandan da tortularını salıyordur.

7. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    maşallah bora bey palustislerde boy atmış bayağı. bencede yeşil su sorunu başlangıcı olabilir bana su sıcaklığı ve gübrelemede bir sıkıntı var gibi geldi.

8. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Galiba arada bir motor hava atayim derken suyu bulandırıyor.Boruları hortumlarıda bi gözden gecireyim.

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam maşallah bitkiler istediğin şekilde atağa geçmiş gözüküyor. Rotalaları da öndeki rosanerviglerden 1-2 cm yukarıda budarsan görsel olarak daha derli toplu olur.

Su bulanıklığı yeşil su sorunu başlangıcına benziyor. Benim tankta da ara sıra oluyor. Eğer elinizde uv filtre varsa takın bir kaç güne kadar sorun düzelir. Uv filtre yoksa ışığı en az 2 gün kesintisiz şekilde açık bırakmak da işe yarayabiliyor.

10. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Ergün Bey yanlış okumadım sanırım ışığı 2 gün kesintisiz açık bırakmak yeşil yosununda da işemi yarıyor ?

11. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Ergün hocam sonunda bitkiler atağa geçti. Dediginiz gibi rotala yı budarim budanan dalları Uğur 734 e hediye edicem zaten.Ama hala palutrislerden istediğim verimi alamadım galiba demir ve mikro element eksik kalıyor.
    Su daki bulanıklık içinde ışıkları 2 gün sürekli açık birakarak deneyeceğim. İnşallah düzelir. Sonucu gene buradan paylasirim. Aklınıza gelen başka öneri varsa onuda söyleyin deneme yapabilirim.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey yeşil suya neden olan tek hücreli organizmalar fotosentez yaparak yaşamaları için gerekli enerjiyi sağlayarak çoğalabiliyorlar. Ancak tek hücreli oldukları için uzun vadede bu enerjiyi depolayamıyorlar. Eğer Bora hocam perşembe günü gübrelemeyi yapmayıp ışıkları açık bırakırsa ortamda besin kalmayacağı için bu tek hücreli organizmalar besin bulamayacak aynı zamanda gece karanlığı olmayacağı için de mevcut besinlerini kullanamayacaklardır. Bu şekilde yeşil su sorununu önlemek mümkün olabilir.

Eğer bu şekilde de çözüm bulunamıyorsa küçük bir uv filtre almanın zamanı gelmiş demektir. :)

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bugünden itibaren hemen ışıkları açıp 2 gün gübre vb birsey vermeden deneme yapmak istiyorum. Genede düzelmezse farklı yollar deneyeceğiz :)

14. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Tam terside olabilir :) Ergün bey 2 gün karanlıkta kalirsa o zamanda besin bulamayabilir.

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam dün gübreleme yaptığınız için bence bu işlemi uygulamak için en uygun zaman salı ya da perşembe gecesi ışıkları açık bırakmak şeklinde olur. Böylece ortamdaki besinleri bitkiler bitirmiş olur ışıkları açık bırakmanın yararını daha fazla görebilirsiniz.

16. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tamam o zaman Ergün hocam salı günü açık bırakayım. 2 gün açık kalsin bakalım. Merak ettim acaba düzelecek mi?

17. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Haklısınız Onur bey genelde karanlıkta bırakmak tavsiye ediliyor. Ancak karanlıkta bırakma süresi 3-4 gün olması gerekiyor ve bu süre zarfında bitkiler de zayıflıyor. Ama ışıklar açık bırakılırsa daha çabuk etki ediyor. Hem ışıkları açık bırakmak mutlak karanlık sağlamaktan daha kolay oluyor. :)

Geçen ay yeşil su sorunu yaşarken yanlışlıkla ışıkları açık bırakıp tatile gitmiştim ışık 50 saat açık kaldı ve geldiğimde suyu cam gibi berraklaşmış halde buldum.

18. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Uzun bir aradan sonra merhaba arkadaşlar.Yaz tatilinden dönüp akvaryumu yemyeşil buldum ve Uv Filtre ile yeşil su sorununu çözdüm.Akvaryumun güncel fotosunu yüklüyorum.Palutrisleri çıkardım.Hemıantusları budadım..Lobeliaları arka plana aldım. Eki Görüntüle 1894
    Bundan sonra ne sıklıkla ne kadar gübre veremeliyım?

Ekli Dosyalar:

19. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Arkadaslar bende size denediğim bir taktiği söyleyim.Buna benzer sorun bende de oluyordu hatırlarsanız .Su bir türkü berraklasmıyordu.Bunun üzerine arastırdım ve dediğiniz gibi ısıklarla alakalı bir makale okudum ve orda da ısıkları uzun süreli yanık bırakın yada aydınlatma sürenizi uzatın diyordu.Ama ısıkların süresini uzattıgımda yosun sorunu yasadım ve halada yasıyorum.Böyle olunca aklıma baska fikir geldi ..Nöbetçi lamba,yani zaman rolesine baglı olmayan ayrı bir lamba taktım uzun süreli yanacagı için seçimim let filorasan oldu.iki adet 60cmlik led floyu kestim,biçtim sonra da lehimleyerek orjinalinden ayırt edilemeyecek sekilde 120 cmlik filorasan yaptım:)sabah işe giderken yakıyorun saat 08:00 dan 22:00 akadar yanıyor .hem suyum berraklastı hemde canlılar cok mutlu ve saglıklı.sadece karideslerim biraz azaldı sanki :)ısıklarım cok yandıgı için balıkların avlanma süresi uzadı ondan sanırım.oda sorun degil karidesleri onun için üretmiştim bitecek gibi de dgil masallah cok var.led florasan herkese önerimdir.

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Melih bey harika bir manzaraya kavuşmussunuz Allah daim etsin diyelim.Darısı tüm isteyenlerin başına :)
    sizde çok emek verdiniz bu tanka ve gayet güzel olmuş ellerinize sağllık :)

21. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Eki Görüntüle 1901
    Akvaryuma tam Co2 vermeye başlayacaktım bi difüzörü temizleyeyim dedim ama kırılmış olarak tankın içinden çıkartım.Şimdi bunu adam etmeye çalışacağım olmazsada başka alternatifler deneyeceğim.

Ekli Dosyalar:

22. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba arkadaşlar dün akşam Hakan beylede görüştükten sonra bu difizörü kuvvetli yapıştırıcı Akfix le yapıştırmaya karar verdim.İlk etapta ince bir şekilde hortumu difizöre yapıştırdım. Kuruduktan sonrada karbonatla ve yapıştırıcıyı karıştırarak tekrar yapıştırıp kuruttum.Sabaha kadar su dolu bardakta beklettim. Şimdi akvaryumda.Bakalım ne kadar randımanlı olacak? Eki Görüntüle 1902

Ekli Dosyalar:

23. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0

Ekli Dosyalar:

24. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora bey tankın toparlanmasına sevindim. Sağ köşe biraz ağlıyor gibi bitkisi yetersiz kalmış diye düşünüyorum.
    Biraz bitki takviyesi gerekiyor stargrass o köşeyi iyi doldurur aslında. Ne dersiniz takviye yapalım mı? ;)

25. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bencede Hakan bey. Sağ köşeyi dolduracak , göze hitap edecek bitkiler aranıyor. :)

26. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam o kadar süre bakımsız kalmasına rağmen akvaryum yine de kendini kısa sürede toplamış. 1 - 2 aya kadar daha da güzelleşecektir. Sağ köşede star grasslar güzel bir görünüm sunabilir.

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    o zaman tarihe karar verelim en kısa zamanda sağ köşeye stargrass göndereyim.

28. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey göndermiş olduğunuz Stargrass bitkileri için tşk ederim. Gayet güzel sağlıklı bitkiler. Adaptasyon sürecini atlatsinlar yakin zamanda fotoğrafları paylasirim.

29. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey cok guzel olmus ellerinize saglik.isterseniz bende gondere bilirim stargrass hakan beyin verdigi stargrasslar bir hayli cogaldi.

30. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tşk ederim Uğur bey şimdilik Hakan beyin gönderdiği bitkiler yeterli ihtiyacım olursa ileride sizden isterim.

Sayfayı Paylaş