Bitkili serüvenim II

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve BORA83 tarafından 17/03/14 başlatılmıştır.

1. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Arkadaslar gorsellikle alakali bir durum daha var. Normalde manzarali bir mekani seyir ettigimizde ondeki nesneler daha canli renklerdir ve ileriye dogru daha soluk renkler gorulur.akvaryum dizayninda daha yesil bitkiler onde sariya yakin renkler ise arkaya ,kirmizi renkler one pembeye yakinrenk arkasina gibi .. Buda akvaryuma hem derinlik hemde gercek bir doga goruntusu yakalamis olur. Bora bey dikkate almanizda fayda var :)

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkür ederim Melih bey ilerleyen zamanlarda co2 sistemini de kurduktan sonra daha farkli ve daha görsel bitkiler deneme yi düşünüyorum . Henüz akvaryum son şeklini almadı zamanla değişiklikler olacaktır.

3. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Bende co2 aldim pakedini bile acmadim :) normalde dayanamazdim ama dun cok yorulmusum biraz dinlenmem lazim.

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Benim Co2 malzemelerimde kargoda kismet olursa yarin elime geçerler. Bakalım kurmak ne zamana nasip olacak :) Daha once hiç denemedim inş kırıp dökmem bişeyler i :)

5. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Yardim alarak yapin ozaman kirilma ihtimali de var yanlis baglanti ihtimalide ziyan olmasin benim aldigim kisi telefondan aramami soyledi kuracagim zaman

6. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bende Hakan beyden ve aldığım kişiden yardim alırım mutlaka yoksa yanlış birsey yaparim bi çuval inciri berbat ederim.Acele etmeyeceğim düzgün birsey olsun istiyorum :)

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam derinlik algısı oluşturması açısından eskiye oranla çok daha iyi bir peyzaj olmuş ancak bu şekilde yaygın bir dikim tekniği ile bitkileri kontrol altında tutman pek kolay olmaz. Adaptasyon sürecini atlattıktan sonra sağa sola dallar atıp birbirlerinin içine girerler.

Bunu önlemek için aynı tür bitkileri dip dibe dikmek gerekiyor. Örneğin rotalaların hepsini toplayıp dip dibe dikerek sol cam kenarında bir rotala buketi oluşturman daha doğru bir hamle olacaktır. Aynı şekilde sağ tarafta bulunan micraları da bir araya toplayıp sağ cam kenarında bir buket haline getirebilirsin.

Sol tarafta rotalaları bir araya topladığında orta bölümde bir alan açılacak oraya da bir micra buketi kondurabilirsin. Aynı şekilde sağ ön kısımda açılan alana da damarlı zeytinlerden bir buket yapabilirsin. Böylece hem bitkilerin yayılmasını kontrol altına almış hem de görsel olarak daha derli toplu bir peyzaj tasarlamış olursun diye düşünüyorum.

8. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Teşekkür ederim Ergün hocam.Bana da birşeyler eksik hatalı gibi geldi ama sorun neydi anlayamamıştım.Bitkileri ilerleyen zaman için de sizin dediğiniz gibi yapsam sanırım daha iyi olacak.

9. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam bitkiler yayılmaya başladıktan sonra çok güzel bir peyzaj olacağına inanıyorum. Yalnız bitkiler köklenip torfa ulaşmadan bir kaç gün içinde peyzaj işini halletsen iyi olur hocam. Sonra bitkileri söküp dikeyim derken yosun sorunu yaşama riski oluşabilir.

10. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hımm tamam hocam haklısın o zaman acilen mudahele etmem lâzım bugün veya yarın bi el atarim.Aralarda pet şişelerden setler var ama sanirim pek Faydasi olmayacak.Bu kez Öbek öbek dikeceğim:)

11. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam eskiye nazaran 5 puan artıdasın bana göre ama eminim bu beklentimizi sen 10 puan ile sınırlamayıp 25 puanlık adım ile atlayıp geçeceksin.

Maşallah ders ortalaması verir gibi oldu. :)

Hocam co2 düzeni eline geçince haberleşiriz. Eğer fırsatım olur ise bugün yarın tüp kurulumu ile ilgili bir makale yazacağım. Ayrıca yeni bir difüzör tanıtacağım ben çok başarılı buldum herkese de tavsiye edeceğim.

12. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Eki Görüntüle 678
    Merhaba arkadaşlar balıksız akvaryumdan bir kareyi sizle paylaşmak istedim.Çok kısa bir süre sonra CO2 sistemini kurup sistem oturduktan sonrada güzel full red veya moscow blue lepistes yanınada L144 long fin beslemeyi düşünüyorum.
    Herkese sağlıklı forumlar...

Ekli Dosyalar:

13. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    elinize sağlık bende 15 lt yavru tankı kuruyorum simdi. 40 lt tankı full red yapmayı planlıyorum. bakalım becerebilirsem 230 lt full red yapabilir belki:...

14. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İnşallah Faruk bey yaparsınız neden olmasın.Hatta Full red besleyen bir çok kişi Ankara 'da balıklarınızı gidip görerek bile alabilirsiniz sizin böylede bir avantajınız var :)
    Full red veya moscow blue Denizli ve çevresinde maalesef hiç yok.Bakalım balıkları ben nası temin edicem?
    Sanırım İzmir' e bir ara gittiğimde alıp dönerim:)

15. ozi11

ozi11 Yeni Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Bora Bey akvaryumunuz çok güzel olmuş, bende foruma yeni üye oldum desteğinizi bekliyorum.

16. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Bora hocam bitkiler nasıl kolay adaptasyon sağladılar mı , co2 yi ne yaptınız, bitkiler hızlı bir tanktan geliyor hızını kesmeyin bence :)

17. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba Ozan bey forumumuza hoş geldiniz.Elimizden gelen desteği seve seve yaparız.Sizden de akvaryumunuzu tanıtmanızı bekliyoruz :)
    Saygılar...

18. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba Onur bey çok şükür bitkiler adapte oldular.Şimdilik herşey güzel gidiyor.Cumartesi günü Sağolsun Ergün hocamda bize geldi.Birlikte CO2 düzeneğini kurduk.Güzel bir kurulum oldu.Tabi Hakan bey 'in de uzaktan telefon desteğini bahsetmeden edemeyeceğim :) Hakan bey uzaktan Ergün bey yakından el birliğiyle yaptık birşeyler.Kendilerine çokkkkkk teşekkür ederim:)
    İnşallah bundan sonra bende yeni co2 kurmak isteyenlere yardım edeceğim.
    Herkese iyi forumlar:)

19. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Olay budur Bora Hocam nereden nereye değil mi? Seninle ilk konuşmamızda sana gübre ppm lerinden bahsederken sen kimya mühendisi misin? gibi bir sorun olmuştu. Hep paylaştık karşılıklı olarak, ve çoğaldı ve de çoğalmaya da devam edecek inşallah.

Hayırlı olsun, Rabbim bol bol budamalar nasip etsin inşallah.

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    :) :) Evet Hakan Kardeşim beni arayıpta yardım etmene çok şaşırmıştım.Allah allah beni hiç tanımayan bi adam beni arıyor ve hiç anlamadığım bir şeyler söylüyordu.ppm -potasyum -nitrat filan der anlatıp dururdu.Allah allah ya bu adam bu kadar şeyi nereden biliyor kesin kimyacı filan diye düşünmüştüm o zaman senin hakkında:)O zamanlar bende sararmış çürümek üzere olan 3-5 subulata bir kaç tanede plastik bitki ve kaya vardı.
    Nereden nereye geldik Hakan kardeşim.İnşallah yeni yeni arkadaşlar edinip daha da çoğalacağız:)Rabbim çıktığımız bu yolda yüzümüzü kara çıkarmasın...

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Amin Bora kardeşim, hep beraber bir aileyiz ve bu aileye gelen herkese her yönde desteğimizi esirgemeyeceğiz.

Hayırlısı Rabbimden...

Artık yeni bir konu üzerinde detaylı bir tanıtım yapmalısın. Kurulumda tabanından co2 ve gübrelemeye kadar herkesin bilgilenmesine yardımcı olursun diye diye düşünüyorum.

Ben de yakında bir tanıtım yapacağım, tankın düzenini bitkilerden balıklara ve ışıklandırmaya kadar değiştirdim.

22. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hi- tech geçiş aşamalarını bende çok merak ediyorum. hakan bey tanıtımınızı çok merak ediyorum kullanacağınız taşları paylaşmadınız hala.

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey taşların resimleri çektim lakin sanırım bu hevesi biraz daha kursağımda tutmak zorunda kalacağım :)

Tankımda bitki türlerinde değişiklik yaptım hızlı tür bitki ekledim, takip eden günlerde hobiye yeni atılan veya ihtiyacı olan arkadaşlara yardımcı olmak için şimdilik bir süre daha böyle gidecek hayırlısı bakalım.

24. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey olmuyor şimdi ama aramızda gizli saklı işler olmasın :) bizide merakta brakıyorsunuz. hızlı tür ne olabilir acaba? Bence artık fanuslarda plastik bitki olmaması lazım fanusta bile bakıla bilecek bitki örnekleri sunmalıyız diye düşünüyorum.

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bora hocam CO2 tüpünüz hayırlı olsun. Daha fazla yardımcı olmak isterdim ama her ikimizde ilk defa CO2 sistemi kurduğumuzdan Hakan bey tarif etti biz yaptık. İşin büyüğünü Hakan bey yapmış oldu. :)

Gerçi tüp olmadan da bitkiler cayır cayır fotosentez yapıyordu ama düzenli CO2 ile birlikte bitki gelişiminde gözle görülür bir hızlanma olacaktır diye tahmin ediyorum. Işık ve CO2 konusununda sıkıntı kalmadı artık bitkiler boy atmaya başladıktan sonra düzenli gübreleme yaparsanız o bitkilerin önünü zor alırsınız.

26. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    İnşallah Ergün hocam :) şimdilik bir sıkıntı yok çok şükür herşey tıkır tıkır çalışıyor. Bugünden itibaren az miktarda gubre vermeye başlamalımıyım? Hakan beylede görüştük 3er ml potasyum nitrat ve fosfat eklememi önerdi.Haftasonu co2 yi fazla kacırdık ya bi su değişimi yapıp arkasindanda 3 er ml gubre vermeye başlasam nasıl olur?

27. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba Onur bey.Hakan beyin hızlı tür dediği bitkiler daha kolay basit bitkilerdir.Yani ihtiyaçları düşük türlerdir.O tarz bitkileri yüksek ışık ve bol besin olan hir tanka koydugimuz zaman bitki hızlı bir şekilde gelismeye başlar hele Co2 desteği de olursa bitkiler cok rahat haftalik budanır hale gelir.Hakan bey anladığım kadarıyla bitkileri yetistirip hobici arkadaslara hediye gönderecek :)
    Fanusta bile bir kaç canlı bitki yetişe bilir ama illaki şartlar uygun olacak.Fanusta bakilabilecek bitki bana göre tilki kuyruk ve eledoadır.
    İyi forumlar dilerim

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Bitkileri yakından görme fırsatı bulduğumdan herhangi bir besin eksikliği gözlemediğimi söyleyebilirim. Gayet sağlıklı gözüküyorlardı. Hakan beyin söylediği gibi gübre vermeye başlayabilirsiniz. Yalnız 3 ml potasyum akvaryuma hiç etki etmez. Hakan bey potasyum için 3 ppm demiş olabilir mi?

29. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    . Eki Görüntüle 747

Eki Görüntüle 748
    Merhaba arkadaşlar çok şükür akvaryum ve CO2 sistemi sıkıntısız olarak devam ediyor.Akvaryumda çok fazla bir değişiklik henüz yok.2 saniyede 1 kabarcık Co2 veriyorum.İlerleyen zamanlarda saniyede 1 kabarcığa ayarlamayı düşünüyorum.
    Günlük olarak 3 ml potasyum+3 ml nitrat+ 3 ml fosfat ekliyorum.Gübreleme miktarım nasıl arkadaşlar bu konuda fikir almak istiyorum???
    Birde fotoğrafta suyun üst kısmı baloncuk baloncuk oluyor hep normal mi yoksa suda bir problem mi var?
    Henüz hiç balık yok sadece 7 adet mavi inci karides var hemen hemen hiç yem atmıyorum:)
    Sağlıklı forumlar :) :)

Ekli Dosyalar:

30. melihergin

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Gecmis olsun sende bitirdin bu isi:). Kabarcik durumunu bugun hakan beye sordum bende :) normalmis bilgin olsun.

Sayfayı Paylaş