Bitkili Dönüşümüne Yardımcı Olur musunuz

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve birwebci tarafından 16/04/14 başlatılmıştır.

1. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    24w gralüks mü aldınız t5 mi t8 mi belkide bağlantıda bir hata yaptınız. filtreyi ne yaptınız ergün bey hamburg filtre önermişti baktınız mı.

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hocam taban için kili torfu ve kömür tozunu karistirin 1cm kalınlıkta olacak şekilde akvaryuma serin üzerinede kum ilave edin.Kumun kalınlığı 5 cm olsun.Yani toplam taban kalınlığınız 6 cm olursa güzel olur.
    Balastlarida Hakan beyin önerdiği yerlere sormanizi öneririm.

3. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bora Hocam dersine iyi çalışmışsın, Sedat Hocam dersine iyi çalışmamış :) makaleyi tam okumamış sanırım. :)

Sedat Hocam kil, kömür toz ve torfu karıştırıyoruz güzelce katman yapmıyoruz. Tabana serip 5-6cm kumu üstüne seriyoruz.

Su durulunca bitkileri dikebilirsiniz, canlıları başka yerde bekletme imkanı varsa 10-15 gün sonra salarsınız yok ise zaten yapacak bir şey yok. Ben hiç bekletemediğim için taşınmalarda hep direkt bırakıyordum illaki bir kaç kayıp oluyor üzülüyoruz ama imkanlar böyle.

Balastı en uygun şruada buldum;
    QUICKTRONIC-PROFESSIONAL T5 QTP5 2x24-39 Elektronik Balast - OSRAM - T5 Balastlar

veya

Osram Otomatik Balast T5 - 2 x 24/39 watt ( Çift Fluoresanı çalıştıran )Evcilal.com Akvaryum Evcil Canlı ve Evcil Canlı Malzemeleri Online Satışı - - -AKVARYUM AYDINLATMA BALANSLARI

veya

https://saimelektrik.com/qtp5-2x24-39w-elektronik-balast-osram-urun3745.html

Almadan önce muhakkak stok sorunuz.

Bir de Ankara 'da bir elektrikçiden biz almıştık önce hala aktif ise bir arayın dilerseniz;

Ak Elektrik Cihan Bey;
    0312 324 48 68

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan bey bu tabanı kurarken sökerken sizin de desteğinizle zamanla bir şeyler öğrendik. Yakında Sedat hocam da 1 kez kursun olayı çözer senden benden güzel bitkiler yetiştirip harika tasarımlar ortaya çıkarır.
    Herkese iyi forumlar :)

5. birwebci

birwebci Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    yok hayır eldeki floresantları kullanıcam şimdilik (gralüks belki sonra). Balast sorun çıkardı o nedenle yeni 2 çıkışlı osram elektronik balast alıcam.

Ergün beyin önerisini göremedim ?

6. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Onur Bey yanlış anlamış sanırım, Ergün Bey küçük bir dış filtre demişti.

Sedat Hocam en güzeli imkanlar doğrultusunda hareket etmek. Kargoda kırılmayacağını bilsem 50cm lik floresanlardan size gönderirdim kenarda yatıyorlar 13 wattlık. Nasıl yapsak iyi bir kutu ve sarıp sarmalasak gelirler mi acaba?

Grolüks sevdanızı yaşamadan bitirin bence, hiç ama hiç gerek yok. Gün ışıkları ile bitkileri yetiştirebilirsiniz rahatlıkla. En azından biz yıllardır bunu yapıyoruz :)

7. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    hakan hocam tavsiyelerinize harfiyyen uymaya çalışıyorum. Elbette bu işte ekonomik olmakta önemli. Bu bağlamdaki önerileriniz için de ayrıyetten teşekkür ediyorum.

Balast olarak da ;

OSRAM 2X54 W T5 ELEKTRONK BALAST 20 TL Sanalpazar.com'da 20200373

ve

OSRAM 2x54 T5 Balast - Balast & Starter ve Yapı Malzemeleri sahibinden.com'da - 146055862

bunu buldum.

Fiyatları gayet iyi görünüyor. Ben sanalpazarı tercih ettim satın alıyorum. Benim gibi ihtiyacı olanlar içinde linkleri burada paylaştım.

8. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Hocam size 54w değil 24w lık balast lazım bunlar olmaz malesef. Ama dediğiniz gibi 54w lık balast almayı düşünenlere yol gösterici olur.

9. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    sedat bey bitkileriniz hazır yarın yollayacağım umarım bitkilerinizi beğenirsiniz. ışıklandırmayı ne yaptınız sanırım sadece balastınız eksikti. Bu arada bende peyzajı değiştirdim :).

10. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Balast eksik onu da temin edince güzel bir ışıklandırma yapmaya çalışıcam. Bitkiler için şimdiden teşekkürler heyecanla bekliyorum.

Yeni peyzacı görmek mümkün mü ?

11. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Sedat bey zemini musait olduğunuzda kurun derim hem zemin hazirlama hemde peyzajla uğraşmak bayağı zaman alir. Akvaryumu kurarken suanki akvaryum suyundan 1 kova ayırın yeni kurulumda bu suyu ekleyin biyolojik döngü deki bakterilerin oluşması kolaylasacaktir. Rotala bitkisinden ve bazi bitkilerden cok fazla koyamadim çünkü bende de çok gelismediler siz onlari zamanla cogaltirsiniz. Yeni peyzaj ın resimlerini uygun bir zamanda paylaşacağım.

12. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    sedat bey hastane anlaşması ile gönderecektim fakat yasakmış bu yüzden kargo ücreti biraz pahalı olabilir kusurabakmayın :( arkadaş 20tl civarında tutabilir dedi.

13. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    İlk sayfanın en altında yer alan mesajımda eğer dış filtre alabilecek bir bütçe bulunmuyorsa bunun yerine kolaylıkla hamburg filtre yapılabileceğini söylemiştim. Sanırım bir tek Onur beyin dikkatini çekmiş. :)

14. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    kusura bakmayın görememişim. Fakat hamburg düşünüyorum. Taban kurulumunu tamamlayınca fikirlerinizi almak isterim.

15. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi

Evet işte kargolarda bu tip sıkıntılar olabiliyor, aslında sıkıntı değilde normal fiyatları böyle malesef.

16. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hiç sormayın hakan bey benim canım sıkıldı 24 TL tutu :(. İnşallah başka sıkıntılar olmaz. artık bundan sonrası sedat beyde.

17. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Bu tip durumlarda indirimi olan bir yerden gönderim yaptırabiliyorsanız çok faydası oluyor. Yanılmıyorsam benim küçük yani 2.25 litrelik yoğurt kovası ile gönderdiğim kil ve kömür tozu 7.5 lira civarı tutmuştu. Çalıştığım firmanın indirimi bayağı kuvvetli bu yüzden hep oradan göndertmeye çalışıyorum, bazen yanlışlıkla yada yanlışlıkla bilerek indirim dışı çıkış yapıyorlar o zaman bende de oluyor bu kadar yüksek fiyatlı kargo. Bu tip durumlarda sürat mng gibi kargolar tercih edin yurtiçi aras felan uçarlar.

18. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar hepinize emeğiniz sağlık tüm malzemeler geldi. Şuan da da zemin kurulumunu yaptım. Işık sistemi tamamdır.

Bu arada omron balastı kargo dahil 25 tl ye aldım. Bunu da belirteyim almak isteyenler ayriyetten link verebilirim.

Şimdi mesele onur beyin gönderdiği bitkileri nasıl peyzaj yapıcaz. Mutlaka bu bitkilerin , ön arka ve zemin için kullanılanları vardır.

Hangi bitki nere de kullanılır fikirlerinizi bekliyorum.

19. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Kurulumunuza başlayabilmenize çok sevindim.Şimdi geldik artık en heycanlı yere.Bu soruyu sormanız çok normal çünkü elinizdeki bitkilerin adını bilmiyosunuz ve tanımadığınız otları bi yerlere bilinçlice dikmek istiyorsunuz gayet güzel düşünmüşsünüz:)
    Öncelikle tasarım yaparken ters V şeklinde bir düzen kursak daha güzel olur.Orta plan boş olmalı sağ-sol yanlardan bitkiler belli bir nizamda öbek öbek dikilirse daha kolay olur her şey bizim için.
    Ayrıca uzun boylular kalınlar arkaya orta boydakiler orta kısma ince ve kısalarıda en önlere dikersek baktığımız zaman göze daha hoş görünür.
    Umarım fikir verebilmişimdir.Gerisi sizin zevkinize kalmış :)Fotoğaflarınızı bekliyoruz :)

20. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Önerileriniz için teşekkür ederim. Şuanda taban kurulumunu yaptım. Filtreyi ve ısıtıcıyı da taktım. Biraz su dönsün ve ısınsın diye.

Bitkileri şimdi mi dikmeliyim yoksa 1-2 gün bekleyip ondan sonra mı dikmek lazım ?

21. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sedat Bey aldığınız balastın resmini ve aldığınız yeri paylaşırsanız yeni alacak arkadaşlara yol gösterir. Çift çıkışlımı hangi floresanalr bağlanıyor t5 mi t8 mi gibi sorulara da cevap olur hem.

Bitkileri hemen diekebilirsiniz beklemenize gerek yok.

Hadi hayırlı olsun hocam İnşallah.

22. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Hayırlı olsun sedat bey artık sizde bu hobiye adımınızı attınız :).

23. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Sedat bey havalar gayet güzel ısıtıcıyı takmanıza gerek yok.Ayrıca bitkiler sıcak suyu da pek sevmezler aklınızda bulunsun.

24. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Baliklari atmam gerekiyor. Isiticiyi ondan kullandim.

25. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Elinden gelenin en iyisini yapmaya calistim. Son hali ektedir. Eksigim noksanim varsa soyleyin duzeltmeye calisirim.

Filtre isi icime sinmedi. Baya su akimi meydana getiriyor. Bitkiler yerinden cikacakmis gibi adeta.

Ekli Dosyalar:

26. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    sıcaklığı fazla yüksek tutmayın başlarda 21-22 dereceye ayarlayın bitkiler adaptasyon sürecinde ilk başlarda sıcaklık düşük olmalı, çok sonra artıra bilirsiniz. bende ilk yaptığımda sizin gibi neyi nereye ekeceğimi bilmiyordum. bitkiler adapte olsunlar daha sonra bitkiler büyüdükçe peyzajı istediğiniz gibi yaparsınız.

27. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    akvaryuma koyduğunuz kayaları test ettiniz mi.

28. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Sedat bey filtreyi biraz daha güçsüzüyle veye küçüğüyle değiştirebilirseniz sanırım daha iyi olacaktır.Bayağı dalga yaratıyor.Bitkileri gördüğüm kadarıyla çok dağınık dikmişsiniz.İlk kez için fena sayılmaz ama İleride bitkiler de sağa sola kök attıkça daha da karışık olacaktır.Bir kaç gün içinde ufak değişikler yaparsanız iyi olur.
    Mümkün mertebe Ters v şeklinde bir dizayn yapmaya gayret edin.Kolay gelsin.

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Sedat Bey su biraz otursun suyunuz berraklarşsın berrak bir foto üzerine konuşmamız daha iyi olur. Bitkiler de boynu bükükleri oynamaktan vazgeçip toparlanırlar bu arada.

Arka fon olursa görsellik daha da artacaktır. Ayrıca umarım yanlış görmemişimdir, akvaryumun altında strafor yok mu?

30. birwebci

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende öyle düşündüm. Elden geldiğince gruplamaya çalıştım ama acemilik işte. Bu kadar oldu. Geniş bir zaman da daha iyi işler yaparız inşaallah.

evet daha önce kullanmıştım. Hatta akvaryumda var olan bitkiler bu taşa kök salmışlardı.

Teşekkür ederim. tatil sonrası hemen müdahele ederim inşallah.

Sayfayı Paylaş