Bitkili akvaryumum

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve Bitkili Akvaryumlar tarafından 23/05/14 başlatılmıştır.

1. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey sanırım sazları arka plana, gülleri ise sağ tarafa almışsınız. Eskisine oranla daha güzel ve daha ferah gözüküyor. Fakat lotus tam göbekte durduğu için biraz göze batıyor. Hakan bey gibi ben de sağa ya da sola almanızı tavsiye edeceğim. Eğer çınarlara kıyabilirseniz çınarların bir kısmını çıkarıp lotusu o tarafa da kaydırabilirsiniz. Tabi bunlar şart değil eğer böyle hoşunuza gidiyorsa böyle de kalabilir.

2. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Uğur bey akvaryum biraz olsun ferahlamış.Bu şekilde daha iyi olmuş. Ama sizden daha iyilerinide bekliyorum :) Kolay gelsin.

3. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ergün bey yardımlarınızla yeni duzenlemeyi yaptim.Biraz zor oldu ozellikle sazlari arka plana almak bayagi zordu.Lotus benimde gozume batiyor sonunda akvaryumdan komple cikaracagim soylediginiz gibi sag tarafa gullerin onune aldim acaba komple cikartsam kotumu olur.Fotograf ekleyecem Hakan bey yine kizacak yavrulugu cikartmayi unuttum.

Ekli Dosyalar:

4. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bora bey yardimlarinizi esirgemezseniz daha iyisini yapmaya calisacam.Sizlerden ogrenecek cok seyim var.

5. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Uğur bey lotus göbekten çıkınca akvaryumun içi iyice ferahlamış. İlk haline oranla çok daha güzel gözüküyor. Artık uzayan bitkileri budayıp tankın şekil almasını beklemeniz yeterli olacaktır. Su yüzeyine çıkan bitkileri hiç acımadan ortasından budayın ki altta kalan kısımları ışıksızlıktan yapraklarını dökmesin, gövdeleri çürümesin. Arka plandaki cabombalar da diğer bitkilerin boyuna ulaştığında güzel bir budama ile çok şık bir akvaryumunuz olacağını düşünüyorum.

6. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey tank artık ben bitkili ve güzel peyzajlı bir bir görünüme büründüm diyor, elinize sağlık.

Siz de mesajınızda yazmışsınız ama ben söylemeden geçemeyeceğim şu yavruluğu alın bence oradan onu gerçekten bitkili akvaryuma yakıştıramıyorum. O kadar saklanma alanı var iken gerek yok artık ona. Tabii karar sizin illaki çıkmalı demiyorum fikrimi söylüyorum sadece.

Elma salyangozları umarım bitkilerinizin taze yapraklarına dalmıyordur, 2 türü var birisi yerken diğeri dokunmuyor sizinkiler yiyor mu bitkileri bir takip edin.

7. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Uğur bey akvaryum giderek güzelleşiyor. Eski hali cok dağınık duruyordu. Şimdi bir düzen gelmiş. Dahada güzelleşeceğinin ilk sinyallerini veriyor. Zamanla cabomba ve diğer bitkilerde bir uzasınlar toparlansinlar o zaman izlemesi çok keyfli olacak.
    Bu arada artık yaz geliyor. Su sıcaklığı 30 derecelere yaklaşır bj durumda bitkiler erime yapabilir önlem olarak ne yapmayı düşünüyorsunuz?
    Ben ve bir çok arkadaşım laptop fanı veya kasa fanı nı kademeli adaptöre bağlıyor ve akvaryumun üzerine kapagin altina sabitliyoruz. Bu şekilde soğutuyoruz. Sizede tavsiye ederim.
    Her şey gayet güzel gidiyor.Ellerinize sağlık :)

8. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Evet haklisiniz Ergun bey budama isine zeytinlerden baslayacam.Akvaryum biraz aciga cikinca zeytinlerin kok kismina dogru delinmeler oldugunu fark ettim.Sizce yerini degistereyimmi,birde bunlari toplumu tek olarak dikmeleyim.Bir Ara kokleri tek dikmistim gelisimleri cok iyidi toplu dikince curumeler basladi.

9. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey bitkileri mümkün mertebe özellikle boylu türleri toplu dikmemeye özen gösterin. Bitki gelişip kök atma esnasında yani adaptasyon sürecinde yeterli gelişimi gösteremeyip sorunlar yaşayabilirsiniz.

10. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey yavrulugu yarin kaldiracam.Ayrica florasan olayi aklimda unutmadim calistigim icin gidemedim yarin buyuk ihtimal gidecem.85 cm tld 827 di dimi yanlis hatirlamiyorsam.Elma salyangozlarim bek bitkilere dadanmiyor,yemlerini ihmal etmedigim surece yemlemedigim zaman arasira uzerlerinde gorebiliyorum.

11. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Zeytin çok yayılımcı bir tür olduğu için alt kısımları ışık alamamıştır. Özellikle zeytini budamaktan hiç çekinmeyin. Dibine yakın yerlerden bile budasanız sorun çıkarmaz. Kökleri çok sık diktiyseniz mevcut zeytinlerin tamamını köklemeden bazılarını dipten keserek seyretme uygulayabilirsiniz.

12. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Suan cobambolar gelisene kadar pek ellemeyecem.Ilk ekledigimde budamaya bikiyordum bir kustuler daha yeni yeni boylanmaya basladilar.Sogutma konusunda gecen yil 26 dereceyi pek gecmedi akvaryumun oldugu yer pek gunese maruz kalmiyor buyuzden pek isi problemi yasamiyorum. İYİ dilekleriniz icin tesekkur ederim.

13. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey 2 adet 827 Kodlu 85cm T5 21w ve 1 adet 830 Kodlu 85cm 21w olursa sevinirim.

14. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Hakan bey yarin gidersen alirim.

15. onur

onur Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    uğur bey akvaryumunuz çok güzel olmuş bitkiler gelişince iddalı bir akvaryumunuz olacak gibi sağlıklı hobiler :)

16. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Tesekkur ederim Onur bey.Akvaryumun peyzaj calismalarinda forumdaki arkadaslarin buyuk katkisi oldu hepsine ayri ayri tesekkur ederim.

17. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Yıne sıte yonetıcımız hakan beyden aldım bıtkıler bugun elıme gectı ortama alısmaları ıcın gelısı guzel akvaryuma ekledım.Gelen bu bıtkılerle yenı bır peyzaj duzenlemesı yapmak ıstıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevınırım arkadaslar.

Ekli Dosyalar:

18. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur Bey merhabalar, yeni bitkileriniz hayırlı olsun inşallah.

Subulatalar şimdilik sıkıntı olmayacak gibi görünsede ileride sürgün atmaya başlayınca ve yayılınca size biraz sıkıntı yapabilir bence onlardan yavaştan vazgeçmeye başlasanız iyi olur. Diğer yandan elma salyangozlarınızı ve çöpçülerinizi başka bir tanka alırsanız iyi olur veya elden çıkartırsınız. Solda güllerin önündeki hygrophila difformis sanırım yani çınar, onların yeri arka köşeler bana göre ama arka köşerlere ışık durumunuzu tam net olarak göremediğim için iyi ise köşelere alabilirsiniz. Palustrisleri yani yeni kırmızı güllerinizi de zeytinlerin bir miktarı ile yer değiştirin daha iyi ışık alan bir yere gelmiş olsunlar. Zeytinlerin yaprakları palustrislerden daha dar ve arka tarafta uzak yakın ilişkisi için daha etkili olacaktır. Cabombalar ise tam ortada kaldığı için ileride boylanınca göze batacaktır sağ tarada şuanki kırmızı palustrislerin olduğu yere doğru gruplayabilirsiniz.

Evet son olarak gelelim lilaeopsislere; taban birkilerinizi sanki çok fazla bir araya gruplamışsınız gibi bir durum var, eğer öyle ise subulataları alıp onları en fazla 3-4 adet gruplar halinde orta alana boşluğa belirli aralıklarla yayın. Bu sayede hem daha fazla alana hitap edeceksiniz hem de bitkilerin adaptasyon sürecinde kayıplarınız azalacak ve tabana yayılma hızlarını çoğaltmış olacaksınız.

Son demiştim ama son defa resme bakınca hemianthus micralarda bir anormallik görüyorum sanki boylarını kısaltmadan dikmişsiniz bu konuda önerim sazlardan da vazgeçip güllerin önden 1 sırasını sazların olduğu yere yani sağ köşeye doldurmanız ve gülleri aldığınız sıraya Hemianthus micraların boylarını kısaltarak aralarında çok fazla boşluk bırakmadan 1-2 şerli olarak dikmenizdir. Hemiathusun boyunu kısaltmazsanız adaptasyonda bitki zorluk yaşayabilir. Kısaltırsanız hem dah fazlalaşır hem de daha iyi bir adaptasyon yaşarlar ve kenardan sürgünleri çıktıkça da sıklaşıp çalı görünümüne bürünürler.

Sabırla okuduğunuz için teşekkürler umarım faydalı olur.

19. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Forumdaki arkadaslarin yardimiyla peyzajdan sonraki hali.

Ekli Dosyalar:

20. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    lotus nerde:) bulamadım

21. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Faruk bey lotusu tamamen budadim atacaktim kiyamadim sogan seklinde akvaryumun bir kosesine biraktim yyeniden yaprak vermeye basladi.Eskisi gibi olursa bu sefer cikaracam ama kafaya koydum.

22. faruk

faruk Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    bende bugun lotus aldım. ortaya bayada buyuk. kırmızı bitkiyi seviyorum.

23. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur bey merhaba bence bu halde kalabilir artık bitkilere daha fazla kıpraştırmayın.

Bir süre böyle devam edin, ileride tekrar el atarsınız ama sazlar er geç canınızı sıkacak şekle gelemeyecekler :)

24. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Bencede hakan bey uzun bir sure ellemeyi dusunmuyorum bu sekilde benimde gozume hos geldi bitkiler form kazandiktan sonra budama faln isleriyle ugrasirim artik.Saz konusunda haklisiniz sagdaki bitkiler bir uzasin o na gore bir care dusunecem.

25. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Eğer bitki takviyesi gerekiyorsa size bitki ayarlayalım el atmışken çok beklemeden sazlara yol verip istediğiniz peyzajı oluşturmuş olursunuz. Mesela stargrass ve hemianthus Micra olabilir. Yine araçla yollarım siz alırsınız Sakarya 'da.

26. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Iyi olur aslinda hakan bey benim gonlum aslinda rotala bakmak arka planda yanliz micra vestargrass lar da cok goz dolduriyor yani elbirligle su sazlari cikartalim diyorsunuz.O zaman gondereceginiz zaman haberlesiriz sizinde burdan bir ihtiyaciniz olursa soylersiniz.

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Oralardan isteğim yok teşekkür ediyorum, canınızın sağlığı.
    Haberleşiriz göndereceğim zaman.

28. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    Ugur bey akvaryum şekle gelmeye başlamış.bence bu iş olmuş gerisi budamalarla devam eder artık. Bende bir öneride bulunayım güllerin önündekiler mikra sanırım .bizim bir abi onları kırmızı bitkilerin önüne yaydırıp 10 cm yükseklik verip aynı hizada budama yapıyor çok güzel derinlik katıyo akvaryuma.sizde ön sol camın oradan baslayıp ortaya dogru bir şekil verebilirsiniz

29. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Melih Bey micra ile ilgili bu fikir benim de yeni yapacağım peyzajda işime yarayacak, paylaşım için teşekkürler.

Sayfayı Paylaş