Bitkili Akvaryuma Başlangıç

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve apoktay35 tarafından 01/06/14 başlatılmıştır.

1. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İyi akşamlar herkese. Akvaryum ile ilgili son güncellemeleri ve resimleri paylaşacağım. Gübreleme olarak tam doza daha çıkmadım ve yeşil nokta yosunu durdu şu gübreleme ile; Potasyum: 12 ppm Nitrat: 8 ppm Fosfat:0.8 ppm Demir: 0.2 ppm Mikro element: 10 ml. Bitkilerin büyümesi güzel ilerliyor fakat montecarlolarda herhangi bir büyüme gözlemleyemiyorum nedense, montecarloların üzerinden bol bol fotosentez baloncukları çıktığını görüyorum fakat herhangi bir büyüme yok. 5x5 tellere sarılı çeşitli mosslar yeterince büyüdükleri için onları da önceden kaynattığım ve suda beklettiğim asma dallarına sarıp akvaryuma koydum. Pazar günü çekilmiş resimler ( Bazı görüntüler karanlık çıktı çekim yüzünden, ışıkla ilgili bir problem yok)

2. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey fotoğraflarınızı yeni fark ettim. Gelişmeler oldukça iyi özellikle büyük ağaç figürü çok güzel olmuş.

Artık tam doz gübrelemeye de geçebilirsiniz. Eksik gelmesi yerine biraz fazla vermekten zarar gelmez. Monte carlolar zamanlar tabanda ilerlemeye başlayacaktır.

3. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Ortadaki ağaç ve çitler harika olmuş çitleri nasıl yaptınız aceba ne dalı kullandınız aceba ağaçlarda ve çitte?

4. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Aptullah bey ilk kurulumdan bu hale getirmeniz cok guzel oldu masallah dileyeyim keyfini surmeniz dilegiyle..

5. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey çok teşekkür ederim, tam doz gübrelemeye bugün geçeceğim fakat 1 şişe gübrenin hızla bitmesi ilerde çok gübre masrafı yaratacak gibi gözüküyor hem bu yüzden hemde bu dizayndan sıkıldığım için haftaya yeni bir dizayna geçmeyi düşünüyorum komple herşeyi değiştireceğim. Uğur bey teşekkür ederim, akvaryumda kuru asma dalı ve köklerinden başka birşey kullanmadım. Tek yaşadığım sorun ilk birkaç gün dallar üzerindeki pamukcuklanma sorunu oldu, onuda vatoz ve balıklar temizliyor ve başka sorun kalmıyor. İbrahim bey çok teşekkür ederim, haftaya yeni bir dizayn ile yeni bir bitkili akvaryum macerasına başlayacağım, umarım ondada bu akvaryum gibi güzel ilerleme kaydederim.

6. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Aptullah bey malum fikir fikirdir ilkesi ile bir nacizane ongoru belirtmek istedim yeni kurulumunuzda bir tema belirleyip o yone dogru tecrubenizi arttirmaniz dilegiyle hayirlisi olsun simdiden demek istedim saygilar.m

7. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Uğur bey teşekkür ederim, akvaryumda kuru asma dalı ve köklerinden başka bir şey kullanmadım.

Teşekkür ederim Aptullah bey.Yeni tasarımınıızı bekliyor olacagım.

8. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey makro elementleri kendiniz yapmazsanız gübre maliyeti epey artıyor. Hakan beyin açmış olduğu hesaplı makro element gübresi konusundan yardım alabilirsiniz. Bu gübre maliyetinizi epey düşürecektir. Yeni tasarımınızı da merakla bekliyorum.

9. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Akvaryumumun ilk ve son halinin fotoğraflarını paylaşıyorum, tekrar teşekkür ediyorum akvaryumumun bu hale ulaşmasında yardımcı olan herkese. Yarın yeni akvaryum dizaynı için gerekli olan malzemeleri tedarik etmeye çalışacağım, bir sorun çıkmaz ise hafta içi yeni tasarıma geçmeyi planlıyorum.

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey kısa sürede çok güzel bir gelişme kaydettiniz. İnşallah yeni kuracağınız akvaryumda da aynı başarıyı göstereceğinizi umuyorum. Yeni kurulumu temalı mı yapmayı düşünüyorsunuz?

11. Tahsin

Tahsin Deneyimli Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    35
    Ödül Puanları:
    28
    Abdullah bey Tankınız Çok Güzel olmuş Tabiki yeni Dizaynızda bu şekilde olacaktır eminin konuyu başından sonuna kadar okudum daha ben yolun başındayım bakalım hayırlısı :)

12. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Çok teşekkür ederim, arkadaki bitkilerin bakımı çok kolay olduğu için büyük başarı elde ettim, yeni dizaynımda o bitkilere fazla yer vermemeyi düşünüyorum, genellikle taban bitkileri ve moss ağırlıklı olacak.

13. Gökhan

Gökhan Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    28
    Ödül Puanları:
    28
    Maşşallah Aptullah Bey çok güzel bir tank olmuş ellerinize sağlık :)

14. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Çok teşekkür ederim Gökhan ve Ergün bey. Ergün bey temalı tank derken ne demek istediğinizi anlayamadım ama tasarım olarak bol bol asma dalları içeren bir tasarım var şuan aklımda fakat bir başka tarafımda iwagumi stili yapmam konusunda beni zorluyor daha tam net karar veremedim :)

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey iwagumi gibi belli bir stili olan ya da dağ, vadi gibi doğal şekillerin minyatür bir kopyası gibi temalı tasarımları kast etmiştim. Gerekirse kafanızdaki tasarımı bir kağıda çizip kurulumu bu doğrultuda da yapabilirsiniz.

16. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Aptullah bey fikir edinmeniz acisindan belki izlemis olabilirsiniz tropikanin layout serilerine bir goz gezdirin tasarimda planlamalari kullanilan bitki ekipman bilgileri ile destekledikleri guzel anlatimlari bulunuyor.

17. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Anladım Ergün bey, dediğiniz gibi temalı birşey düşünüyorum. İbrahim bey tropicanın layout serilerine baktim, çok güzel şekilde aşama aşama anlatmış nasıl dizayn yaptıklarını, siteyi çok beğendim. O tarz bir sitede ben önermek istiyorum; AGA Aquascaping Contest

Bir kaç sorum olacak, iwagumi stili için lav kayası kullanan bir çok kişi gördüm, bu lav kayalarını akvaryumculardan satın almak yerine doğadan bulma imkanımız varmıdır, var ise nerelerden bulabiliriz. Bunu sormamın nedeni akvaryumcuların bu kayalara aşırı yüksek fiyat istemesi.

18. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey lav kayaları iwagumi stili için fazla kırmızı kalır. Daha gri renklerde kayalar bulabilirseniz tasarım kendini daha güzel gösterecektir. Yine de lav kayası ile yapmak isterseniz Bora hocam yeşillik caddesindeki orcaner iş merkezinde çuvalla satıldığını söylemişti. Oraya giderseniz akvaryumculara göre daha ucuz bir fiyattan temin edebilirsiniz diye düşünüyorum.

Doğada kula civarında var diye biliyorum ancak oraya gidip toplayıp gelmeniz tabi çok daha pahalıya mâl olur.

19. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Aptullah bey izmirde seferihisar & urla taraflarına dolaşmaya gidiyorsanız deniz kıyısında birçok kaya bulma şansınız yüksek kendim öyle edindim lakin bu sene seferihisar ekmeksiz kampı civarını özellikle dolanacağım kıyı balıkçılığı yaptığım dönemden biliyorum o taraflarda iwagumi için harika kayalar olduğunu görmüştüm kesinlikle birkaç örnek toplayıp kıyıya koyacağım nasip olursa.

20. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Kum rengimde kırmızı olduğu için lav kayaları hoş durmayabilir haklısınız Ergün bey, İbrahim bey bu hafta içi taş bulmak için doğa turu yapmayı planlıyordum, dediğiniz yerleri dolaşacağım.

21. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Uzun bir süre ardından merhaba herkese. Akvaryumumun yeni dizaynı konusunda uzun bir süre düşündükten sonra nihayet bir sonuca ulaştım. Aşağıda gördüğünüz dağ evini çeşitli ağaçların dallarını silikon yardımı ile yapıştırarak yaptım. Yeni dizaynımı kısaca açıklayacak olursam; Bu evi akvaryumun arka kısmına koyup etrafını sağlı sollu doğadan bulduğum dal parçaları ile çevirip sık bir orman görüntüsü vereceğim, detaylarını haftasonu açacağım yeni konumda yazacağım. Yeni dizayna geçmeden önce aklımda birtakım sorular var onları sormak istiyorum. Yeni dizayna geçeceğim için Hakan Bey'in taban kurulumunuda yenileyeceğim ve dolayısı ile akvaryumumdaki JBL Manado ve diğer kumlarıda çıkarmam gerekecek, bu kumları çıkarmışken tekrar yıkayıpta mı akvaryuma koymalıyım yoksa kumları yıkamamalımıyım ? 2.sorum; eski akvaryum suyunu yeni akvaryum dizaynına tamamen aktarmalımıyım ?

22. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Merhaba eski kumunuzu yıkamamanızı tavsiye ederim, eski akvaryumdaki bakteri tutmuş suyunuzun imkan doğrultusunda en fazla oranda kullanın.

23. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey maketin boyunu tam olarak anlayamadım ama eğer büyük gelir ise daha küçük bir ev maketi yapın derim. Ön kısma ise çok sayıda kalın dallar ile ağaç gövdesi görüntüsü verin. İnternette çok güzel orman görünümlü akvaryumlar var bunları da dikkatli bir şekilde inceleyin.

Kumları da iyice yıkayın ki ilk kurulumda akvaryuma amonyak salınımı yapmasın. Yıkanmamış kum ile yapılan kurulum, daha başlamadan kaybedilmiş bir kurulum olur.

24. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Hakan bey yıkamayın diyor siz ise yıkayın diyorsunuz, şuan ikilemde kaldım açıkçası, hangisini yapayım ? :) Yaptığım ev şuan benim gözümede büyük gelmeye başladı, sanırım bozup tekrardan daha küçüğünü yapmam daha iyi olacak. Bu akvaryuma ilk başladığımda bitki torfundan geldiğini düşündüğüm kurtçuklar ile bir süre problem yaşamıştım, yeni akvaryumda kullanacağım bitki torfunu kullanmadan önce sizce fırında biraz pişirsem nasıl olur ?

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Hakan bey sanırım yanlışlıkla yıkamayın yazmıştır. Nematod denen yuvarlak kurtçuklar bende de ara sıra oluşuyor. Herhangi bir zararlarını görmedim. Epey öldürmeye de uğraştım ama yine oluştular. Şimdi sevmeye başladım onları hiç yem atmıyorum balıklar onları tüketiyor. Doğal ve sağlıklı bir döngü oluşuyor. :)

26. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Ben o kurtçukları sevemedim bir türlü nedense :) O yüzden bitki torfunu fırınlasam sizce bir sorun olurmu, torfa zarar gelirmi

27. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Yüksek ısı bazı minerallerin bozulmasına yol açabilir.

28. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Selam iyi günler herkese. Ağır bir gribe yakalandığım için kurulum süreci yavaşta olsa ilerliyor. Dün bitki torfu aldım yeni tasarımda kullanmak için. Sizce bu bitki torfunu kullanmamda bir sakınca varmıdır;

29. renoibo35

renoibo35 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    397
    Ödül Puanları:
    83
    Meslek:
    Renault Otomotiv Servis
    Geçmiş olsun aptullah bey..acil şifalar..

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey anladığım kadarı ile çok güçlü bir bitki gübresi. Fosfat oranı da gayet yüksek gözüküyor. Hakan bey bu konuda tecrübeli olduğu için daha net bir yorum yapacaktır ancak olumsuz birşey söylerse tekzen de satılan hobisan marka torfu önerebilirim.

Sayfayı Paylaş