Bitkili Akvaryuma Başlangıç

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve apoktay35 tarafından 01/06/14 başlatılmıştır.

1. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    4-5 cm uygundur sayet uretım falan düünmüyorsan şu an tanesi 2-3 tl hobicilerde 6-7 adet alabilirsin.

2. melihergin

melihergin Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    36
    Ödül Puanları:
    28
    Meslek:
    TEKNİK MÜDÜR
    selam arkadaşım kolay gelsin.Benimde bir tavsiyem olsun istedim illaki vatos diyorsanız yeni bir tür var kıl vatos harika bir görünümü var vede üretirseniz iyi karlı satısı var .pazarı biraz pahalı bir balık .İsterseniz onu bir arastırın derim.Kolay gelsin tekrar

3. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18

Ekli Dosyalar:

4. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hiç gormedigim bir tür. Bende kelebek vatoz tavsiye ederim. Normal vatozlara göre cokkkk daha çalışkan.

5. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    1 Adet 5-6 cm uzunluğunda leopar vatoz , 1 adet 4 cm uzunluğunda leopar vatoz, 1 adet 2cm uzunluğunda albino vatoz ve 2 adet elma salyangozu aldim. Sizin söylediğiniz vatozlardan bulamadım. Vatozlar pek çalişmiyor genelde hobbit evlerinin içinde uyuyorlar :) Ama salyangozlar iyi çalışıyorlar bitkilerin üzerinde gezinip bitkilerin üzerinde oluşan yosunları yiyorlar. Bu arada benimde bitkilerin üzerinde bir çeşit yosunlanma var uzun süredir, fotoğraflayıp atacağım bugün.

6. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Aldığım büyük leopar vatozu dün gece akvaryumdaki tüm bitkileri yerinden çıkarmiş ve yamaçtaki hobbit evlerini yıkmış, sabah görünce birhayli moralimi bozdu bende ilk iş vatozu akvaryumcuya ***ürüp küçük boyu ile değiştirdim. Elma salyangozlar bitkilerin üzerinden geçiyorlar ve sanki biraz yiyorlar gibi, sizce elma salyangozlarida çıkarmalımıyım akvaryumdan ?

7. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey leopar vatozlar geceleri aktiftir gündüzleri de saklanarak geçirirler. Büyük boyutlara ulaşabildiği için bitkili akvaryumlar için çok uygun bir tür değil. Peyzajı tamamen yıkmış olmaları çok kötü olmuş. Eğer elma salyangozları ince bitkileri yemiyorsa sadece salyangozlar ile idare edebilirsiniz. Ancak parvula gibi ince yapraklı bitkileri yiyorlarsa onları da çıkarın.

8. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İyi aksamlar herkese. Hakan beyden temin ettiğim potasyum, fosfat ve nitrat gübrelerini artık kullanmaya başlamak istiyorum, akvaryumum boş olarak 375 litre su alıyor, şuan ki kum ve dekorlar 85 litre civarı tutuyor, 375-85 =290 litre su var içinde yanlıiş hesaplamadiysam. Akvaryumumdaki bitki oranına bakarak hangi gübreden ne kadar ve ne aralıklarla vermeliyim sizce ? Ve Mikro element gübresindende temin edip ondanda vermeye başlamalımıyım ?

9. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Sadece makro gübreyle (N-P-K) olmaz Apdullah bey mikro gübre kesin edinmelisiniz herhalde demir gübrenizde yok ondanda bulundursanız iyi olur..

NASIL GÜBRELEME YAPACAÐINIZ HAKKINDA ERGÜN BEY DAHA BİLGİLİ KENDİSİ SİZE BİR TABLO OLUŞTURACAKTIR..

10. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Yarın internet üzerinden mikro elemen gübre sipariş etmek istiyorum. İnternet sitesi üzerinden mikro element gübre satın alan varsa aramızda bana linkini yollayabilirmi ?

11. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Tunç Söylemezoğlu'nun ve Göktürk Seyhan'ın gübreleri güzel tavsiye ederim.Göktürk beyin akvaryumda.com'a özel fiyatları formumuzda vardı.

Şayet başka marka almak isterseniz onu bilemiyeceğim ben almadım.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey şu andaki bitki yoğunluğunuz düşük olduğu için en düşük doz(%20) ile gübrelemeye başlasanız daha iyi olur. Gübreleme başlamadan önce mutlaka demir ve mikro element gübrelerini de edinmelisiniz. Tüm gübreler hazır olduktan sonra aşağıdaki gibi bir gübreleme düzeni uygulayın. Bitki miktarı ve bitkilerin gelişim hızı arttıkça gübreleme miktarını da %40 - %60 - %80 şeklinde artırırsınız.

Pazar akşamı su değişiminden ve ışıklar kapandıktan sonra

Potasyum: 5 ppm
    Nitrat:2 ppm
    Fosfat:0.2 ppm
    Demir: 0,04 ppm (Tam doz olan 0,2 ppm'in 1/5'i)
    Mikro element: Kutunun üzerinde yazan dozun 1/5'i

Salı akşamı ışıklar kapandıktan sonra

Potasyum: 3 ppm

Perşembe akşamı ışıklar kapandıktan sonra

Potasyum: 3 ppm

Sonra tekrar başa.

13. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Çok saolun arkadaşlar, gübre işini bu hafta halledip haftasonu gübre vermeye başlayacağım inşallah.

14. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Tunç Söylemezoğlu ile herhangi bir bilgiye internette ulaşamadım dolayısı ile kendinede ulaşamadım. Aramızda Tunç bey'e nasıl ulaşabileceğimi bilen varmıdır

15. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Tunç Sönmezoğlu'na kendi sitesi olan Yaşmut Akvaryum üzerinden ulaşabilirsiniz.

16. mustys

mustys Başarılı Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    Tunc beyden bende gubre aldim fakat 5 gun oldu daha kargo yola cikmadi malesef :) guvenilir bi kisilik netteki bilgilere gore fakat is yogunlugundan vakit bulamiyor kendisi.bilginize :)

17. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Tunç bey genelde yogundur o yüzden gecte olsa kargoya verir gubreleri. Göktürk Seyhan beyden de gübre temin edebilirsiniz

18. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Bilgiler için teşekkür ederim. Şimdi Tunç Bey'den Mikro element gübresi almayı düşünüyorum. Bunun dışında demir gübresi sattığınıda gördüm, sizce demir gübresi almama gerek varmı, ileride ihtiyaç duyacakmıyım ?

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey demire ileride değil hemen ihtiyacınız var :) Yukarıda yazdığım gübreleme metodunu uygulayabilmek için tüm gübrelerin elinizde olması gerekiyor. Bir an önce eksik gübrelerin tamamını temin etmeye bakın.

20. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Bencede demir de elinizin altında bulunsun.ama az ve dikkatli kullanın.

21. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İyi akşamlar. Akvaryuma 4 dişi 4 erkek lepistes aldım. Dişilerden ikisi çok yakında doğuracak gibi gözüküyorlar. Sizce doğacak yavrular akvaryumda sağ kalırlarmı, akvaryumumdaki bitkiler ve hobit evleri onların saklanması için yeterli olurmu. 2. sorum ise lepistesler genellikle suyun üzerindeler ve hamile olanları suyun üzerinden hava alıp agızlarından hava baloncukları çıkarıp duruyorlar, ve bu hareketleri acaba akvaryumumda yeterli oksijen yokmu sorusunu getirdi. Akvaryumumdaki bitkiler az olduğundan bitkilerden çıkan oksijende oldukça az. Dış filtrenin hava üfleyen kısmını yukarı doğru değilde ön cama doğru üfleyecek şekilde yaptım, bunun nedeni ise su çok dalgalandığında co2 kaçıyormuş. Şuan suda bir dalgalanma yok fakat su sürekli dönüyor dalgalanma olmadan. Hava motorumu takmalıyım yoksa dış filtrenin üfleyen kısmını suyu dalgalandıracak şekildemi ayarlamalıyım ?

22. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Lepistes balıklarım sırtlarını kuma sürterek kaşınıyorlar ve vatoz balıgımın rengi beyazlaşmaya başladı, sanırım dış parazit sorunu yaşıyorum, ne tür bir tedavi uygulamamı önerirsiniz

23. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey anlattıklarınız amonyak ya da nitrit zehirlenmesinin belirtileri gibi gözüküyor. Balıklara çok yem mi atıyorsunuz? Bir an önce su değişimi yaparak balıkları rahatlatsanız iyi olur.

24. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    2 günde 1 veriyorum ben, bu sorunun nedenini bir türlü anlayamadım, gübre vermeyede başlamadım daha.

25. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Lepisteslere haftada bir çok az yem atsanız bile yeterli olur. Canlı doğuranlar bitkili akvaryumda aç kalmaz. Ben kaç gün önce yem attığımı bile zor hatırlıyorum. Su değişimi yapıp 4-5 gün yem atmayın balıklarınıza hiç birşey olmaz. Gübrelemeye neden başlamadınız?

26. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Malum öğrenciyiz, nakit sıkıntılarından dolayı daha alamadım :)

27. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İyi akşamlar. Tunç Söylemezoğlu'ndan Mikroelement ve demir gübresi aldım. Bugün eczaneden saf su aldım Hakan Bey den aldığım gübreleri sıvı gübre haline getirmek için. Hakan Bey sizin yolladığınız küçük paketler halindeki gübreleri kaç litre suda çözeceğimizi unuttum, özel mesajlarıda sildiğimden oradanda bakamıyorum, herbir poşet 1litre suda karışım içindi değilmi ? Birde gübreyi direk 1 litre saf suyun içine atıp çalkalayarakmı çözüyoruz ? Son sorum sıvı gübreleri oda sıcaklığında mı yoksa buzdolabındamı saklamalıyız ?

Son fotoğraftaki bitkinin üzerindeki yeşil nokta yosunu değilmi ? Fosfat eksikliğindenmi kaynaklanıyordur.

28. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey gübreleri temin etmeniz uzun sürünce bitkiler epey yıpranmış gözüküyor. Bitkilerin alt yapraklarını dökmesi ve yeşil nokta yosunları fosfat eksikliğine işaret ediyor. Bundan sonra düzenli gübrelemeye geçerseniz bitkiler toplanacaktır diye düşünüyorum.

Hakan beyden gelene gübreler muhtemelen 1 litre suda çözülüyordur. İlanında öyle yazıyor. Gübreleri oda sıcaklığında saklayabilirsiniz herhangi bir sorun olmaz.

29. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Aldığım saf suların son kullanma tarihine bakmadan almışım vene yazıkki son kullanma tarihi 2 ay sonra bitiyor. Bu saf suları kullanmam sorun yaratırmı ?

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey hiçbir şey olmaz makro element hazırlamak için saf suya bile ihtiyacınız yok. Çeşmeden su alıp gönül rahatlığı ile gübrenizi hazırlayabilirsiniz.

Sayfayı Paylaş