Bitkili Akvaryuma Başlangıç

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve apoktay35 tarafından 01/06/14 başlatılmıştır.

1. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Kabarcık sayacını halledemediyseniz şayet üsteki somun gibi yeri gerşetip açın içindeki seramik difüzörü çıkarın içine üstten biraz boşluk kalacak şekile su doldurun ve geri toplayın hortumu takın kabarcıklarınız çıkmaya başlayacaktır o su doldurduğunuz yerde.

2. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Bugün andazol tedavisine başladım, totalde 380 litre olan akvaryumumdaki 85 litre kumu total litreden eksiltince 295 net akvaryum litresi için 154 mg andazol kullandım. İlaçtaki ölçeğe göre 200mg = 10ml' ye tekabül ediyordu, bende 5ml ile 10ml nin tam ortasına denk gelecek şekilde ilacı ölçeğe doldurup akvaryuma döktüm. ( yanlışım varsa düzeltin ) Akvaryum suyunu biraz bulandırdı fakat 2 saate eski haline geldi. Bu sabah cama yapışmış 5 adet çok küçük salyangoz gördüm, birde salyangoz derdimiz başladı daha balık olmayan akvaryumda :) Balık alınca nelerle uğraşacağım merak ediyorum. Ergün Bey şimdi 2 gün sonra %50 su değişimi yapacağım yani totalde 3 gün geçmiş olacak ilacı kullandığımdan bu yana, bu %50 su değişiminden hemen sonra ilacı birdaha mı kullanayım yoksa 1 gün bekleyip öylemi kullanayım ? 2. sorum her ilacı kullandığımda 2 gün sonramı su değişimi yapmalıyım ?

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey ilacı 3-4 günde bir kullanıp su değişimini haftada 1 defa yapabilirsiniz.

4. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İlacı 2 defa 4 gün ara ile kullandım su değişimlerini yaptım ve şuan herhangi bir kurt görmüyorum bir kaç gündür, bu akşam bir daha ilacı kullanacağım. 4 günlük tatile çıkmam sebebi ile akvaryumumu evdekilere emanet etmiştim fakat ne yazıkki geri döndüğümde nasıl olduysa akvaryumun dış filtre hortumu dışarı çıkmış ve akvaryumdaki suyun yarısı yere dökülmüş heryere su basmış, inşallah su değerlerinde sorun yaşamam şimdi doldurdum suyu tekrardan aynı şekilde devam ediyorum, yakında bir ph metre alıp su değerlerini izlemeye başlayacağım. Yazımı fotoğrafsız bitirmeyeyim, uzun süredir toparladığım büyükten küçüğe hindistan cevizlerim;

5. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Abdullah bey aman dikkat edin daha kötüsü olabilirdi filtre bağlantılarını isterseniz bir elden geçirin tebdir olur.

Hindistan cevizi kabukları güzelmiş :)

6. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İyi akşamlar. Hakan Bey'in Nano akvaryumlar ile ilgili son makalesini okurken şu yazısı dikkatimi çekti;
    " Co2 günde 12 saat veriliyorsa 6 saatte çok az miktarda o2de verilmelidir. Bitkilere güvenmeyin. Ürettikleri oksijen fazla bitki yok ise yetersiz oluyor " Ben akvaryumuma oksijen vermelimiyim sizce, belirli bir miktar bitkim var fakat yeterli olurmu bilmiyorum oksijen açisindan. Sizce oksijen vermelimiyim birde oksijeni hangi yollar ile verebilirim ?

7. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Abdullah bey makale Mehmet Zahit bey 'in, nano olduğu için co2 dengelemesi zor olabilir belki bu yüzden arkadaşımız böyle bir öneride bulunmuştur.
    Ben akvaryumumda 24 saat co2 veriyorum su yüzeyi çok az dalgalı ve sorun yaşamıyorum.

8. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Geçmiş olsun.Bende Hakan bey gibi 24 saat co2 veriyorum daha hiç oksijen vermedim şayet illa ki verecekseniz oksijen hava motoru ve hava taşı ile halledersiniz Abdullah bey.

9. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Dün, Asma kökü ile hindistan cevizlerini yarım saat suda kaynattım, bugün ise akvaryuma koymadan önce fırında biraz pişirmek istiyorum, sizce fırına atmalımıyım eğer evetse ne kadar süre ve ne kadar sıcaklıkta fırında kalmalı. 2. sorum; aramızda herhangi bir kökü vernikleyip kullanan ve sorun yaşamayan akvaristlerimiz varmı ?

10. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey asma köklerini fırında pişirmek istemenizin özel bir sebebi var mı? Eğer gereği yoksa bence boşuna uğraşmayın direk akvaryumun içine ekleyin. Eğer bir salınım yapar veya mantarlaşma yaşanırsa elma salyangozları ve cüce vatozlar bu mantarları severek tüketiyorlar.

11. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    İnternetten okuduklarıma göre fırında pişirmek salınımı önlüyormuş ama tabi kesin olarak emin değilim, o yüzden kararsızım fırınlayıp fırınlamama konusunda.

12. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Ben daha önce böyle bir kök kullanmadığımdan emin değilim ama kaynar suda beklettiğinden salınım yapmaz diye tahmin ediyorum. Fakat için daha rahat edecekse fırınlayabilirsin.

13. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Benim bir arkadas fırınladi ama iyi olmadı tavsiye etmiyorum.

14. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Apdullah bey ben vernikledim ve su an kullanıyorum yaklasık 3 hafta oldu kullanmaya baslayalı dallarına da moss sardım gayet memnunum hıcbır sorun yok masallah

15. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Akvaryumumun sıcaklığı 30 derecede seyrettiği için bilgisayar fanından soğutma sistemi yaptim, şuan 27 derecede seyrediyor. Fanı akvaryuma sabitleyecek bir yöntem bulamadim bende resimlerde göreceğiniz gibi ilginç bir yöntem denedim :) Akvaryumumun son halinin fotoğraflarını paylaşıyorum, taban bitkilerimin durumu gittikçe kötüye gidiyor bazıları eridi sanırım sıcaklıktan dolayı olsa gerek, şuan akvaryum 27 derece belki toparlarlar diye ümit ediyorum, Ergün beyden temin ettiğim bitkileri diktim, bitkileri nereye dikeceğimi iyi bilmediğimden rastgele diktim, bitkileri nereye dikeceğim konusunda yardıma ihtiyacım var. Bunlara ilave birde Java Moss aldım, pazartesi günü asma köküne sarıcam. Yeni bitkilerimin durumu gayet iyi gibi, fotosentezde yapıyorlar ama nedense sadece belirli bitkilerin fotosentez yaptığını gözlemleyebiliyorum, şu ana kadar taban bitkilerimin fotosentez yaptığına rastlamadım onların sorunu ne olabilir?

16. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Fanla soğutma sistemi gayet güzel olmuş. Herkes kendi akvaryumuna göre bi çare buluyor ve ısı düşüyorsa gayet başarılı :)
    Taban bitkileri biraz daha fazla gereksinimleri olan bitkiler olduğu için normal bitkilere göre daha fazla şartı ister ve bi kaçı eksiksede fotosentez yapmaya bilir.
    BBeim aklıma ilk floresanların gücü mü az geldi acaba sorusu geldi.
    Dıger soru ise acaba gubreleme miktarimı az geldi aacaba?
    Bunları bi gözden gecirelim hep birlikte.

17. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Tabanı Hakan Bey'in taban karışımından yapmıştım, onun 3 ay boyunca besin gereksinimini karşılayacağını okudum, yaklaşık 2 ay geçti akvaryumu kuralı, acaba artık gübrelemeye başlamalımıyım ?

18. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Hakan ve Ergün beyin fikrinide almak lazım ama bence taban bitkileri gelişmiyorsa belki adapte olamamış olabilir yada azar azar gübre takviyesine ihtıyaç olabilir.

19. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18

20. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey boylu bitkileri gruplayıp arka alana dikmelisiniz bu şekilde çok karışık olmuş. Yoksa taban bitkilerinizi bastırırlar. Gübre sadece ihtiyaç olduğu zaman verilmeye başlanmalıdır. İlk önce bitkileriniz adaptasyon sürecini atlatsınlar ondan sonra gübre vermeniz gerekecek.

21. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18

22. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Elektrik kesintisinde sorun yaşamamak için zaman prizlerini mümkün olduğu kadar dijital olanlardan almaya çalışın derim.

23. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Sonunda akvaryumuma Hobit evlerini ve ağacını yerleştirebildim, hindistan cevizi ve asma kökünü içime sinmediği için tekrar 4 saat süresince kaynattım, kaynatma sonucunda renkleri istediğim gibi biraz karardı. Şuan 2 gündür akvaryum içinde bulunan asma kökünde söylediğiniz gibi pamukçuklanma oluştu, bunun için vatoz tarzı bir balık alıcam bugün umarım bu sorunu halleder.

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey kurulumunuz gittikçe güzelleşiyor. Hobbit evlerinin tepesine Micranthemum Monte-Carlo isimli bitkiyi bulup ekleyebilirseniz çok güzel olur. Cuba bitkisi ile hemen hemen aynı görünüme sahip fakat bakımı ve yayılması daha kolay bir tür. Ön alandaki bahçelik kısımda da parvulalar güzel bir görüntü katarlar.

Cüce vatoz alabilirsiniz ama onlarda büyüyünce sizin hobbit evlerinizi yuva olarak kullanırlar. Eğer bir sakıncası olmaz derseniz cüce vatoz alabilirsiniz. İleride çıkarması kolay olsun derseniz elma salyangozu da alınabilir.

25. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Cok tesekkur ederim Ergün bey, bitki tavsiyesi icin tesekkur ederim, bende evlerin ustunde kolayca yetisecek bir bitki aramaktaydım. Asma koklerindeki pamukcukları elma salyangozuda temizliyormu ? 2. Sorum ; elma salyangozları asırı ureme yapan bir türmü? Cunku akvaryumda salyangoz avlamaktan hic hoslanmıyorum :)

26. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Elma salyangozları hızlı üreyen bir tür değil. Yumurtalarını su dışına bıraktıkları için siz istemezseniz hiç üreyemezler. İki türü birden de alabilirsiniz. Sağlam bir temizlik ekibiniz olur.

27. BORA83

BORA83 Super Moderator

Beğenilen Mesajları:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Apdullah bey tankınız giderek güzelleşiyor . Maşallah diyelim.
    Bence güzel albino gold cuce vatozlar eklerseniz cok daha güzel olur diye düşünüyorum. Hobbit evleride ileride onlar yuva olarak kullanırlar.

28. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Teşekkür ederim Bora bey, pazartesi günü Hobbit köyünün ilk sakinlerini ağırlıyacağım daha doğrusu temizlikçilerini :)

29. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cüce vatoz mu alacaksınız,albino goldmu,logfin mi?

30. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Cüce vatoz düşünüyorum. Sizce kaç adet almalıyım ve boyutları ne kadar olmalı

Sayfayı Paylaş