Bitkili Akvaryuma Başlangıç

Konusu 'Bitkili Akvaryum Tanıtımları' forumundadır ve apoktay35 tarafından 01/06/14 başlatılmıştır.

1. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Anladım, benim co2 sisteminin check valf kısmına baktıgımda 3 saniyede 1 baloncuk çıktığını görüyorum bu normalmi sizce yoksa azmı ? Birde su değişimini nasıl yapayım haftalık mı günlükmü ve su değişim oranları nasıl olmalı

2. Bitkili Akvaryumlar

Bitkili Akvaryumlar Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Aslinda cek valf gerekli ama valfden gaz kacirma olasiligi cok yuksek mayali sistemde ne kadar ek okadar kacak demek yerinizde olsam ista 3+1 kullanırdım tek bir hortum bağlantısıyla hepsi bir arada gaz kaçağı olasılığı da sıfır tabi mayalı sistemin kapagi hariç kapağı doğru yaptıysanız çok yüksek performans sağlarsınız.

3. Bitkici

Bitkici Super Moderator Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey o boyuttaki bir akvaryum için 3 saniyede 1 damla düşük bir oran. Su değişimlerini de haftalık %30-%50 arasında yapabilirsiniz.

4. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Uğur bey ısta'nın 3+1 seramik difüzörü için mayalı sistemde basınçtan dolayı şişeyi patlatabilir diye yazılar okudum internette, siz böyle bir sorun ile karşılaştınızmı veya aramızda karşılaşan varmı ?

5. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Haklisiniz aptullah bey ayni cekinceyi bende yasadim sonunda mayaliyi bagladim hemde birsey olur diye difuzoru kap icerisinde biraktim ertesi gunu baktim gaz cikisi baslamisti ben akvaryuma adapte ettim.Daha once diy vortex kullaniyordum goruntu kirliligi yapiyordu riskte olsa 3+1 i bagladim ve sonuc mukemmel resmen co2 toz bulutu seklinde cikiyor .gaz cikisi kesilmedigi surece risk sifir gonul rahatligiyla kullanabilirsiniz.

6. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Tamamdır, internetten sipariş edeceğimde önerebileceğiniz bir site varmıdır?

7. Bitkili Akvaryumlar

Beğenilen Mesajları:
    54
    Ödül Puanları:
    28
    Ben canlipetshop tan 5 kere alisveris yaptim hic birinde sorun yasamadim ama genelde kotu bir izlenim yaratan bit site arkadaslar baska sitelerde onerecektir fiyat aralariklarina bakarak ona gore karar verirsiniz.

8. nathanmuir

nathanmuir Yasaklı Üye

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Ben gittigidiyor üzerinden atakanpetshoptan aldım kendi sitesi güncellenmediği için şu aıralar kullanılamıyor. Gayet memnun kaldım.

9. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Buy Ista 3 in 1 difüzörünün bir Large boyutu birde Small boyutu var, mayalı sistem için hangisinden almalıyım

10. nathanmuir

nathanmuir Yasaklı Üye

Beğenilen Mesajları:
    18
    Ödül Puanları:
    18
    Sanırım L boyu sizin işinizi görecektir. Saniyede 2 damla olacak şekilde ayarlama yapabilirsiniz. Sanırım 3 damla sizin için daha verimli olur ama mayalı tariflerle çok stabil tutabileceğinizi sanmıyorum.

11. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Kurumuş asma ağacı kökükü çıkardım, kök üzerinde kabuk varken çekim yapmıştım ama şuan bütün kabuklarını soydum ve üstünde çıkıntı gibi duran yerini kestimm, hala suda bekletiyorum, bir süre daha böyle bekleteceğim sonra akvaryuma koyacağım, üzerine moss tarzı yosunla kaplamayı düşünüyorum, inşallah bu kök, suyun dengesini bozmaz çünkü çok hoşuma gitti şekli.

12. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    O kabukları iyice soyun yoksa salınım yapacaktır.Üzerine 3-4 kat yat verniği süren arkadaşlarda var araştırın isterseniz.

13. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Uzun süredir güncelleme yapmıyordum, şu sıralar dallarla köklerle uğraşmaya devam ediyorum, geçen hafta kurumuş büyük bir asma gördüm onun kalın dallarından güzel şekilli olanlarından biraz aldım. Elimdeki hindistan cevizlerinin boyutlarının büyük olduğu için derin yakalamak açısından küçük hindistan cevizleride aramaktayım.Akvaryumun sağ düzlük kısmına o paylaştığım agaç şekline benzeyen asma kökünü koyup yanına bir yada iki tane hobbit evi koymayı planlıyorum, buradan yamaca doğru kısıma ise derinlik açısından gittikçe küçülen hindisan cevizlerinden hobbit evi yapmam gerekiyor, yavaş yavaş bulmaya çalışıyorum bu boylarda hindistan cevizlerini.

14. hedayse

hedayse Uzman Akvarist Yönetim Ekibi

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Abdullah Bey merakla tankınızın son peyzajını bekliyoruz.

15. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Aptullah bey bende asma dalları ile ilgileniyorum.2ay suda beklettim kabuklarını soydum 3 kat vernikledim.Ama daha akvaryuma koymadım yakında karides tankına koyacağım.Malzemeleri topluyorum.

16. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Uğur bey vernikleme yapınca dalların içine suyu çekmesine engel olup tabana batmasına engel olmayacak mı bu işlem? Salınım yapması engellenirken diğer yandan batma sorunu oluşmayacak mı?

17. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Daha kullanmadım kullanınca göreceğiz bakalım Hakan bey artık aldına bir vantuz bağlayıp tabana yapıştırabilirim hatırlatma için teşekkürler bu hiç aklıma gelmemişti.

18. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Bu sabah akvaryuma baktığımda 3 adet çok küçük kurt tarzı birşey gördüm suda yüzüyorlardı, kepçe ile alıp dışarı attım fakat beni tedirgin etti daha balık olmayan akvaryumda bu tarz şeylerin oluşması. Bu nereden geliyor olabilir

19. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey o asma kökünü hobbit evlerinin önünde çınar ağacı gibi geniş bir ağaç yapmak için mi kullanacaksınız?

20. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Ergün bey şu resimdekine benzer birşey düşünüyorum akvaryumumun sağ kısmına.

21. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Güzel olacak gibi duruyor inşallah istediğiniz görüntüyü oluşturabilirsiniz. Yalnız o kadar geniş bir ağacın altına çok fazla ışık geçmeyeceğinden cuba bitkisi o bölümlerde yayılmakta güçlük çekebilir.

Akvaryumda gördüğünüz ince kurtçuklar yuvarlak solucanlar ailesinden bir nematod cinsidir. Yumurtaları şebeke suyundan ya da kumdan gelmiş olabilir. Sitraks isimli hap ya da andazol isimli şurup ile bir kaç haftada kurtulabilirsiniz fakat yeni gelen bitkilerle ya da çeşme suyundan tekrar geri dönme ihtimalleri var. Tetra cinsi balıklar bu kurtçukları severek yiyorlar ama tamamen yok etmeleri mümkün olmuyor.

22. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Peki bu kurtçukların bitkilere ya da balıklara bir zararı varmı

23. 06ugur06

06ugur06 Uzman Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Andozol şurubu 40lt için 22mlgr kullanacaksınız eczanede bu şurup 5.22 tl.
    48 saat sonra %50 su değişimi 1 ay sonra tekrarlayınız aynı işlemi.Ne kadar rahatsız etmiyor densede yinede ilaçlayın ve kurtulun çabuk çoğalıyorlar ve akvaryumu sarıyorlar kumun içinde yaşıyorlar kumu karıştırırsanız bir çoğu su yüzeyıne bile çıkacaktır.

Eki Görüntüle 1879

Ekli Dosyalar:

24. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Nematodlar bitkilerin öz suları ile besleniyorlar ama bitkilere bir zararı olmuyor. Bazı nematod cinsleri balıkların bağırsaklarına yerleşip ölmelerine neden olabiliyor. Tabi sizdekinin hangi cins olduğunu anlayabilmeniz mümkün değil.

Eğer kurtulmak isterseniz Uğur beyin de dediği gibi andazol şurubu 40 litreye 22 mg kullanabilirsiniz. Yalnız dikkat edin ml değil mg yani bu iki değeri birbirine çevirmeniz gerekiyor. Yumurtadan çıkan tüm larvaları öldürebilmek için 2 hafta boyunca 3-4 günde bir uygularsanız iyi olur. Bitki eklemeden bu sorundan tamamen kurtulamazsanız daha sonra kurtulma şansınız kalmaz.

25. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Çok teşekkür ederim Uğur bey, haftasonu olduğundan açık eczane bulamadım, yarın ilk yapacağım iş bu ilacı bulup tedaviye başlamak olacak.

26. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Bu arada internetten sipariş ettiğim Ista 3 in 1 difüzörü dün elime ulaştı bugün kullanmaya başladım, çok güzel çözüyor co2 yi. Yanlız saniyede kaç kabarcık çıktığını nereden anlıyacağımızı tam çözemedim, suyun üzerine çıkan büyük kabarcıklardanmi ölçüyoruz saniyedeki kabarcık sayısını, yoksa difüzörün üzerini dairesel olarak kaplayan büyük kabarcıklara bakarakmı, aşağıda difüzörün çalışırkenki resimini paylaşıyorum ve ardından bir video paylaşacağım.

27. hedayse

Beğenilen Mesajları:
    1.987
    Ödül Puanları:
    113
    Meslek:
    İşçi
    Abdullah Bey merhaba difüzörünüzün altında hem çekvalf hem kabarcık sayacı var ve difüzörde olduğu için 3 in 1 yani 3 ü 1 arada olarak isimlendirilmiş.

Bahsettiğim alt kısımdan su dolduruluyor olması gerekiyor kitapçığı veya kullanma kılavuz var ise orada tarif etmişlerdir muhtemelen bir bakın isterseniz. Buraya su doldurunca tüpten gelen kabarcıkların teker teker geçtiğini görebilmeniz gerekiyor dakika hesabıyla geri sayım yapan (telefonlarda oluyor) bir yazılım vs aracılığı ile dk/kabarcık oranını hesaplayıp bunu 60 bölüyoruz ve 1sn/kabarcığı buluyoruz.

Difüzörünüzün etrafında bu kadar iri kabarcık olması normal değil aslında onların olmaması gerekiyor sadece çok mink toz gibiler çıkmalı. İlk etapta olup sonra yapmıyorsa tamam lakin diğer türlü sıkıntılı.

28. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Buyrun bu da video linki; Ista 3 in 1 Large Difussor with DIY Co2 - YouTube

Aklıma takılan bir soru var videoda görülen co2 kabarcıkları akvaryumun ortasına kadar geliyor ve ortada yoğun bir co2 birikimi oluyor ve bu birikim su yüzeyine çıkıyor döngü sürekli bu halde, fakat akvaryumun en sağ tarafına ulaşmıyor bu co2 kabarcıkları. Sizce bu akvaryumun sağ tarafında ekili bitkileri için bir problem yaratırmı yoksa ortaya kadar ulaşan co2 kabarcıkları tüm akvaryuma yeterli olurmu ?

29. apoktay35

apoktay35 Akvarist

Beğenilen Mesajları:
    23
    Ödül Puanları:
    18
    Difüzörü kullanmadan önce mayalı sistemi baştan kurmuştum, o difüzörde oluşan dairesel kabarcıklarda yeni kurulum vesilesiyle oluşmuş, şuan sistemi kuralı bir gün geçti ve etrafındaki iri kabarcıklar iyice azaldı.

30. Bitkici

Beğenilen Mesajları:
    1.553
    Ödül Puanları:
    113
    Aptullah bey ista 3 in 1 oldukça güzel bir çözünme sağlamış. Kabarcıkların tüm akvaryuma dağılmasına gerek yok yeteri kadarı suda çözünüyor zaten.

Sayfayı Paylaş